• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözleri içime oturdu..

Thia

Kaderle bağlı iki alyans.
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
415
0
46
Adana
Merhabalar,

Ben 9 aylık nişanlıyım.. Ayrı şehirlerdeyiz.. Yakın zamanda düğün yapacaktık, ailevi sorunlardan dolayı hep ertelemek zorunda kaldık.. Ki nişanlım ev alıyor alır almaz dizeceğiz, geciktirmeyeceğiz, diye düşünüyorduk..

Biz 3,5 yıldır birlikteyiz fakat bunca zamana rağmen saygımızı yitirmemeye calıstık, benim için çok önemli birşey, onun için de. Geçtiğimiz şeker bayramında benim olduğum sehire gelecekti, o dönem biraz maddi sıkıntısı vardı, gelmeme ihtimali de vardı, ben cok ısrar ettim gelmesi için, çok özlemiştim, hemde ailemle bayramlasmasını istedim.. Annemle dısarıda yemeğe cıkarız demişti, bizim sehrimizi hiç bilmiyor, yerleri mekanları.. O yüzden, hem maddi sıkıntı yasamadın, alelade bir yere götüreyim dedim, annem de bu tür şeylere hiç takılmaz, kendisi de söyledi bana kızım dedi, yazık çocuğa çok masraf yapmasın, altı üstü bir yemek yeyip sohbet edeceğiz, dedi. Nişanlım geldiğinde önce ben karsıladım, birlikte zaman geçirdik, öğleden sonra annemle görüşecektik. Sonra normal bi yere gittik, beğenmedi, daha sonra baska bi yere gittik, kendisi seçti, göl kenarındaydı, gerçi orayı da pek beğenmedi ya neyse.. Mazaralı fakat salaş bir yerdi. Döndükten sonra da ilk götürdüğüm yer için söylendi durdu bana. Annemle bulusacakmıs ta, öyle bi yere gitmişiz de, vs vs..

Abimin 2 ay sonra düğünü olacak. Abimin su sıralar nişanlısıyla ve nişanlısının da benimle sorunları var, alelacele bir düğün yapılacak, yapılmıs olsun diye ele güne karsı. Geçtiğimiz günlerde de biz abimin nişanlısıyla tartısmıstık, büyükçe bir kavga oldu. Abime anlattım sorun çözüldü sayılır fakat bana cok hakaret etti, nişanlım da zaten bunların bir takımına sahit olmustu.

Dün gece nişanlımla tlfda konusuyorduk. Abimin düğününü konusuyorduk, yapacaklarımızı edeceklerimizi, hiç masraf etmemsini söyledim, bazı bildiğim seyler var ve nişanlımın elini cebine atmasını istemiyorum.
Düğüne misafir gibi gideceğiz dedim, düğünden sonra eğlence yapılacak vs. Bu vırınkırın etmeye basladık,
Yok ben düğünde oynamam, bende oynamayacağım canım dedim, oturacağım sadece ele güne karsı dans ederiz dedim
Yok dedi ben dansta etmem! , Elalem'e rezil mi edeceksin sen beni dedim!
(Zaten ailemiz bizi pek bir arada görmüyor, ayrı şehirler, uzaklık, sık sık görüşmüyoruz, sık sık aile ile birlikte değiliz, tanımayan da cok kişi var, en azından görsünler istedim)
Ben herkesle resim de çekilmem dedi! Birtek çekilirsem seninle çekilirim dedi.
Bende, hayatım zaten fotoda çekiliriz, birde düğün sonunda toplulukla vs çekiliriz dedim. Çekileceksek zaten sadece biz çekiliriz dedim.. Neyse ki ona pek birşey söylemedi..
Kına- Düğün olacak 2 gün kalır dönersim dedim, ben kınaya gelmem dedi! Onun uzunca bir kavgasını yaptık.. Beni yalnız mı bırakacaksın fln dedim, ama nafile..
Hem ben gelip sizin evde kalamam dedi, ama dedim kendi memleketine gittiğinde arkadaslarında bile kalıyorsun bizde kalmak mı agır geldi, seni agırlayacak bir sürü evimiz var buda, bizde kalmasan bile sorun olmaz. Yok dedi, ben düğün günü gelirim, takımı takar dönerim, Ben bu tür seyleri sevmiyorum, çok dans etmek istiyorsan kendi düğünümüzde ederiz dedi..
Derken derken, biz baya tartısmaya tutulduk..

En son, ben dedim ki; zaten dedim sorunluyum gelinle, X otelde düğün istiyor, zaten su sıralar abim düğün yapacak durumda değil, düğün bile yapmayacaklardı, alelacele oldu, abimle konustum, normal bir düğün salonunda yapsın dedim, o da beni dinledi tamam dedi, dedim. Annem yarın gidecek sıradan bir yere, b*k gibi de olsa tutsun, o terbiyesiz kıza yakışmaz bile dedim..
Bana dediği laf: "sen b*k gibi yerlerleri çok iyi bilirsin." dedi.. Resmen içime oturdu.. sustum bir an, kapatıyorum ben tlf dedim.
Bende msj attım, Çok ahlaksız bir insansın, kendi sözlerini kendine sakla, bana artık saklayacağın hiçbir sözün yok!" diye. o şekilde kapışarak ta msjlastık, en son beni arama dedim! ben kendi yasantımla mutluyum dedim..
yatımmmm, byy yazmıs! daha cok cıldırdım!
Sabah mesajlar atmıs, günaydın, tünaydın, ne yapıyorsun, vs diye.. hiçbirine cevap vermedim, bir sürede vermeyi düşünmüyorum.
İçime o kkadar oturdu ki, kimseyle konusup paylasamadım, size dökmek istedim içimi..
Ne kadar çok sevsem de, suan sesini bile duymak istemiyorum, en derin yerlerime dokundu bu sözleri..

canım haklısında duymak istemedğin seyleri bir baskasına söylememelisin her ne kadar abinin eşide olsa....

ayrıcaa eşine aileni (abini ve yengeni) cokmu kötü tanıttın böyle tepkili sonucta artık akrabaları böyle düşünmesi cok ilgiç geldi bana sen abine ve esine deger vermezsen eşininde düğünde sergileyeceği davranıslarına tepki göstermemelisin

canım haklısında duymak istemedğin seyleri bir baskasına söylememelisin her ne kadar abinin eşide olsa....

ayrıcaa eşine aileni (abini ve yengeni) cokmu kötü tanıttın böyle tepkili sonucta artık akrabaları böyle düşünmesi cok ilgiç geldi bana sen abine ve esine deger vermezsen eşininde düğünde sergileyeceği davranıslarına tepki göstermemelisin

Hayır canım, aksine tamamen bile anlatmadım, cok sorun yasadık. Ki, abimi veya nişanlısını hiç kötülemem nişanlıma, her ne olursa olsun, benim ailem atamam, ben iyi olduğum zaman eşim kötü olmasını istemem. Onun derdi, kınaya gelmemek, düğünde oynamamak, bulunup bi kaç saat geri dönmek. Ama sonuçta benim de bir itibarım var, ailem var, çevrem var, nişanlımla insanlar beni o sekilde görsün istemiyorum, bende düğünde kalkıp oynayacak değilim, sevmem de zaten de en azından insanlara karsı benimle dans edebilir, bu zor vaya kötü bişe değildir. Ve ardına hakaret ediyor resmen!

Küçük gördüğünü hissediyorum!

siz evlensenizde bu tarz ailevi sorunlarınızın bitmeyeceğini düşünüyorum :123:

siz evlensenizde bu tarz ailevi sorunlarınızın bitmeyeceğini düşünüyorum :123:

Biz evlendiğimizde onun yasadıgı sehire gideceğim zaten canım.. O zaman benzeri sorunlarla karsılasacağımızı sanmıyorum fakat, beni üzen aşağılayıcı gibi konusması ve küçük görmesi! :2: öyle zoruma gitti ki, suan da arıyor açmıyorum..
Bu sefer canım gerçekten cok yandı. Düğüne de gelmesin istemiyorum..

Biz evlendiğimizde onun yasadıgı sehire gideceğim zaten canım.. O zaman benzeri sorunlarla karsılasacağımızı sanmıyorum fakat, beni üzen aşağılayıcı gibi konusması ve küçük görmesi! :2: öyle zoruma gitti ki, suan da arıyor açmıyorum..
Bu sefer canım gerçekten cok yandı. Düğüne de gelmesin istemiyorum..

evet yemeğe gittiğiniz yerleri beğenmemesi falan çok tuhaf.
abinizin düğününde sizi yanlız bırakmaması gerekıyor.
düşünceli ve seven erkek zaten fizana bıle olsa gider.
her ne kadar ailenizden uzakta olsanız abinizle ve eşiyle aranızın bozuk olması sebebıyle bazı sorunlar oluşabılır.
hiçmi bı araya gelmeyeceksınız?
bence ailenizle olan sorunlarınızı özellıkle abınızle nişanlınıza anlatmayın.
evlilik cok farklı bi olay.
yarın öbürgün en ufak bıseyde sen zaten iyi olsan yengene bunları yapmazdın abınle aran açık olmazdı deyiverir.
erkekler böyle..
mutluluklar..

evet yemeğe gittiğiniz yerleri beğenmemesi falan çok tuhaf.
abinizin düğününde sizi yanlız bırakmaması gerekıyor.
düşünceli ve seven erkek zaten fizana bıle olsa gider.
her ne kadar ailenizden uzakta olsanız abinizle ve eşiyle aranızın bozuk olması sebebıyle bazı sorunlar oluşabılır.
hiçmi bı araya gelmeyeceksınız?
bence ailenizle olan sorunlarınızı özellıkle abınızle nişanlınıza anlatmayın.
evlilik cok farklı bi olay.
yarın öbürgün en ufak bıseyde sen zaten iyi olsan yengene bunları yapmazdın abınle aran açık olmazdı deyiverir.
erkekler böyle..
mutluluklar..

Çok haklısın, erkekler gerçekten öyle, 20 yıl geçse yine o sözü söyler!
Abimin nişanlısına hiç bir şey anlatmam zaten canım, benimle ilgili hiçbirşeyi bilmez! Abim evlendiğinde yurt dısına gidecek zaten, uzak olacağız.
Sorunlarımın coğunu nişanlıma anlatmam, hem üzmek istemem, hemde bilmesini istemem, içimde yasarım.. Etrafımızdaki insanlar cok ama cok laf eder, çekemezler, hemen hemen hiçbirini söylemem..
Benim için gittiğimiz yerin, mekanın hiçbir önemi yoktur.. Ama o önem veriyor, ben kıyamadıkça kötü oluyorum.. Ben kıyamam, parasını çar çur etmesini istemem, durumu çok şükür iyi ama olsun, boşa atılan paraya üzülürüm.
Ama anlaşılan o ki, erkeğe acımayacaksın! Parasını yesem, sıkıştırsam daha iyi olurdum herhalde!

Cnm bana gore hata birtane degil.

Yani senin yengene boyle birsey yakistirman vs bunlardan hata. Ne olursa olsun abin sevmis beyenmis evlenmek istemis senin en azindan abinin hatiri icin zehir olsa yutman lazim. Ha evlendikden sonra mesafeni korursun ama kavga etmeler filan bence yakisik almiyor.

Ne olursa olsun onlar aksam kapilarini kapattiklarinda iki kisi kaliyolar ve ayni yastigi paylasiyorlar en sonunda kotu sen ve ailen olursunuz. Zamanla abini sizlerden sogutur. Bende mesafele ama her zaman seviyeli olmak sart.

Bak nisanlina sana nasil davraniyor? elin oglu bu agzindan cikan her soz doner dolasip tokat gibi yuzune vurur. Siz henuz evli filanda degilsiniz yani simdi bazi seyleri soylemek dahada kolay. Bence nisanlina boyle bir tavir sergilemen iyi hos ki hatasini bilsin ve birdahada sana bu tur kelime soylemesin.

Abinizin misafir gibi gideceğiniz düğününde,dans etmediğinizde neden elaleme rezil oluyorsunuz?

Annenizin gidip tutacağı düğün yeri hakkında,hoş olmayan benzetmenize,sizin bayramda götürdüğünüz salaş mekanları düşünürek,sizin benzetmenizin üzerinden bir gönderme yapmış nişanlınız!

Çok haklısın, erkekler gerçekten öyle, 20 yıl geçse yine o sözü söyler!
Abimin nişanlısına hiç bir şey anlatmam zaten canım, benimle ilgili hiçbirşeyi bilmez! Abim evlendiğinde yurt dısına gidecek zaten, uzak olacağız.
Sorunlarımın coğunu nişanlıma anlatmam, hem üzmek istemem, hemde bilmesini istemem, içimde yasarım.. Etrafımızdaki insanlar cok ama cok laf eder, çekemezler, hemen hemen hiçbirini söylemem..
Benim için gittiğimiz yerin, mekanın hiçbir önemi yoktur.. Ama o önem veriyor, ben kıyamadıkça kötü oluyorum.. Ben kıyamam, parasını çar çur etmesini istemem, durumu çok şükür iyi ama olsun, boşa atılan paraya üzülürüm.
Ama anlaşılan o ki, erkeğe acımayacaksın! Parasını yesem, sıkıştırsam daha iyi olurdum herhalde!

ölesi daha kıymetlidir bzı erkekler için emin ol yinede sen paranızı kontrollu hrcamasını söyle o size kendini cok yükseklerde göstermeye caalısıyor bence düğünde beraber oldugunuzu cevrene göstermende cok doğal bence bizim millet meraklıdır böle seylere sizi öyle görenler ımmmmm bence oğlan kızı sevmiyor bi acayip tavırlarda x in damadı :))))

Cnm bana gore hata birtane degil.

Yani senin yengene boyle birsey yakistirman vs bunlardan hata. Ne olursa olsun abin sevmis beyenmis evlenmek istemis senin en azindan abinin hatiri icin zehir olsa yutman lazim. Ha evlendikden sonra mesafeni korursun ama kavga etmeler filan bence yakisik almiyor.

Ne olursa olsun onlar aksam kapilarini kapattiklarinda iki kisi kaliyolar ve ayni yastigi paylasiyorlar en sonunda kotu sen ve ailen olursunuz. Zamanla abini sizlerden sogutur. Bende mesafele ama her zaman seviyeli olmak sart.

Bak nisanlina sana nasil davraniyor? elin oglu bu agzindan cikan her soz doner dolasip tokat gibi yuzune vurur. Siz henuz evli filanda degilsiniz yani simdi bazi seyleri soylemek dahada kolay. Bence nisanlina boyle bir tavir sergilemen iyi hos ki hatasini bilsin ve birdahada sana bu tur kelime soylemesin.

Canım abimin nişanlısı ile ilgili özel durumlar var. Oyüzden acıklamak istemiyorum suan onları fakat bilseydiniz hak verirdiniz. Nişanlımın öğrenmesi de söyle oldu; gece abimi arıyordum sürekli beni arasın diye o esnada nişanlım aradı beni, bu saatte kimi arıyordum mesguldu diye. Bende izah etmek zorunda kaldım..

İçim o kadar acıyor ki, önceden dayanamazdım tlf acardım fakat suan acmıyorum, msj atmıs duymuyor musun diye.. Cevap vermiyorum. İçimi çok yaktı gerçekten, evlendiğimizde allah bilir neler der, tahammül edemiyorum, hazmedemiyorum..

yorumun için cok teşekkür ederim.

Abinizin misafir gibi gideceğiniz düğününde,dans etmediğinizde neden elaleme rezil oluyorsunuz?

Annenizin gidip tutacağı düğün yeri hakkında,hoş olmayan benzetmenize,sizin bayramda götürdüğünüz salaş mekanları düşünürek,sizin benzetmenizin üzerinden bir gönderme yapmış nişanlınız!

Evet, yukarda belirttiğim gibi, abim bazı şeyleri kabul ederek o bayanla evleniyor ve ben bayanı değil abimi destekliyorum, onu da nişanlıma geldiğinde salaş bi yer görecek laf edecek, bak abinin düğünü böyle bir yerde oldu diye, özellikle söyledim! yarın bir gün bizim düğün zamanımızda yüzüme vurmasın diye!

ölesi daha kıymetlidir bzı erkekler için emin ol yinede sen paranızı kontrollu hrcamasını söyle o size kendini cok yükseklerde göstermeye caalısıyor bence düğünde beraber oldugunuzu cevrene göstermende cok doğal bence bizim millet meraklıdır böle seylere sizi öyle görenler ımmmmm bence oğlan kızı sevmiyor bi acayip tavırlarda x in damadı :))))

İşte özelllikle biizm çevremizdeki insanlar çok dedikodu kazanı canım, bende herkesin gözüne batıyorum... Herkes dert etmiş beni sanki.. O düğünde gelinden cok beni konusacaklar eminim.. Görmeden konusuyorlar, kıyaslama yapıyorlar. Simdi ben kalkıp abimin düğününde bi dans bile etmesem, helekiiii neler neler döner arkamızdan, insanların ağzına laf vermek istemiyorum..

Bir laf vardır, şey yapan yaranır diye.. Gerçekten hakikatli bir söz, hep öyleleri kıymetli oluyor, biz eziliyoruz..

ama ben yinede yapamam, kıyamam..

Kızmayın ama siz de haksızsınız, yengeniz nasıl biri hiç bilmiyorum ama ne kadar kötü bir insan olsa da abiniz sevmiş kendine yakıştırmış, ona öyle bir yeri yakıştırmanız hoş değil, sizin de düğününüz olacak sizden nefret eden biri varsa sizin için böyle düşünse hoşunuza gider mi? Bütün genç kızlar güzel bir yerde düğünün olmasını ister, yengenizin de hakkı bu. Etme bulma dünyası, siz onun için kötü bir yer istersiniz, sizin ki öyle olur, büyük konuşmayın dikkat edin konuşmanıza.
İkincisi nişanlınız ekonomik olarak sıkışık bir zamanında gelmesini istemişsiniz tamam ama neden dışarıda yiyorsunuz yemeği anlamadım, sonuçta nişanlınız evde ağırlasanız daha iyi olmaz mı? Yani bu benim görüşüm hem ona hesap ödetmemiş olurdunuz.
Nişanlınızın da burnu havadaymış götürdüğünüz yeri beğenmemiş, keşke ona altarnatifleri söyleseydiniz öncesinde kimi insan ne kadar da sıkışık olsa güzel bir yerde yemek yemek ister.
Kırılmakta haksızsınız erkekler insanı direk en zayıf noktasından vurmada marifetlidir, yeri gelir hiç ummadığınız şekilde sizin sözlerinizi size kullanır.
Son olarak her ne olursa olsun ailenizde yaşadığınız problemleri, ailenizden birilerinin hatalarını nişanlınıza anlatmayın, ailenizden kimseyi eşinize ve ailesine kötülemeyin. Mecbur kaldım anlatmaya demişsiniz, abimle konuşuyorduk diyebilirdiniz.

Kızmayın ama siz de haksızsınız, yengeniz nasıl biri hiç bilmiyorum ama ne kadar kötü bir insan olsa da abiniz sevmiş kendine yakıştırmış, ona öyle bir yeri yakıştırmanız hoş değil, sizin de düğününüz olacak sizden nefret eden biri varsa sizin için böyle düşünse hoşunuza gider mi? Bütün genç kızlar güzel bir yerde düğünün olmasını ister, yengenizin de hakkı bu. Etme bulma dünyası, siz onun için kötü bir yer istersiniz, sizin ki öyle olur, büyük konuşmayın dikkat edin konuşmanıza.
İkincisi nişanlınız ekonomik olarak sıkışık bir zamanında gelmesini istemişsiniz tamam ama neden dışarıda yiyorsunuz yemeği anlamadım, sonuçta nişanlınız evde ağırlasanız daha iyi olmaz mı? Yani bu benim görüşüm hem ona hesap ödetmemiş olurdunuz.
Nişanlınızın da burnu havadaymış götürdüğünüz yeri beğenmemiş, keşke ona altarnatifleri söyleseydiniz öncesinde kimi insan ne kadar da sıkışık olsa güzel bir yerde yemek yemek ister.
Kırılmakta haksızsınız erkekler insanı direk en zayıf noktasından vurmada marifetlidir, yeri gelir hiç ummadığınız şekilde sizin sözlerinizi size kullanır.
Son olarak her ne olursa olsun ailenizde yaşadığınız problemleri, ailenizden birilerinin hatalarını nişanlınıza anlatmayın, ailenizden kimseyi eşinize ve ailesine kötülemeyin. Mecbur kaldım anlatmaya demişsiniz, abimle konuşuyorduk diyebilirdiniz.

Abimin nişanlısı konusuna değinmeyeceğim.

O gece abimi defalarca aradım, gecenin 3'nde niye bu kadar arıyorsun dedi, kısmen söylemek zorunda kaldım. O sinirimle farklı bir açıklama da yapamadım, sinirlerim çok bozuktu, saat farkında dolayı abimde uyuyormus acmadı, bende aradıkça nişanlım üzerine düşmüş mesgul olduğu halde aramıs, gecenin bi vaktinde o şekilde denk gelince mecbur kaldım, yanlış anlaşılmak ta istemedim, güvenini sarsarsam hiç hoş olmaz.. Ki nişanlımda konuda geçmişti, sözde nişanlım abimin eşine bişeyler anlatmıs gibi bir çok iftiraya basvurmustu, halbuki nişanlım o kişiyle 2 defa görüştü, bir annesi hastayken geçmiş olsun dedi, bir de bayramlaştılar.. Ben tabi onun söylediklerine inanmadım, nişanlımı da tanıyorum özelimizi söylemez kimseye.. Özellikle de benim aileme.

Benim üzüldüğüm nokta aylar öncesini yüzüme vurur gibi aşağılayıcı konusması! Her ne olursa olsun.

Nişanlım annemi aramış, bana ulaşamayınca,
"Annecim ulaşamadım, nerede demiş? Annemi tembihledim, yukarda dedi. Aramız biraz limoni, kırdım ben onu, stresten birbirimize çatıyoruz, ama telafi edeceğim annecim, ben onu çok seviyorum lütfen beni yanlış anlamasın, ben birkaç güne oraya gelmeyi düşünüyorum, düğünde de iki gün orada kalacağım demişşşşşşşş :))):16:

Ay çok mutlu oldumm.

Nişanlım annemi aramış, bana ulaşamayınca,
"Annecim ulaşamadım, nerede demiş? Annemi tembihledim, yukarda dedi. Aramız biraz limoni, kırdım ben onu, stresten birbirimize çatıyoruz, ama telafi edeceğim annecim, ben onu çok seviyorum lütfen beni yanlış anlamasın, ben birkaç güne oraya gelmeyi düşünüyorum, düğünde de iki gün orada kalacağım demişşşşşşşş :))):16:

Ay çok mutlu oldumm.

AY canim benim okuyunca senin adina bende cok mutlu oldum ins hep boyle mutlu olursun:72::nazar:

Yazdiklarinizda benim dikkatimi ceken sey nisanlinizin size olan tavrindan ziyade sizin agbinize ve evlenecek oldugu bayana karsi olan tavriniz dikkatimi cekti..

Her genc bayan dügününün güzel olmasini ister sonucta her gün evlenilmiyor, agbinizin dügününe misafir gibi gideceginizi yazmissiniz, ilerde sizin dügününüzde ayni seyi onlarda size yaparlarsa sakin kizmayin ve agbinizin esini suclamayin, böyle bir durumda esinizin ailesinin önünde de ne konuma düseceginizi sakin unutmayin cünkü ayni seyi sizde yengenize yapacaksiniz..

Acikcasi burda hic bir zaman kirici yorum yapmamaya gayret ediyorum ama yazdiklarinizin hic birinde sizi hakli bulmadigimi belirtmek isterim..
Herseyden en önemlisi nisanliniza daha simdiden ailenizin ic islerinden bahsetmeniz cok yanlis, böyle devam ederseniz ilerde saygi görmeyi beklemeyin karsinizdaki kisiden..

Insan ne ekerse onu bicer bu hayatta, bunu da unutmamak gerekir bence..

Son düzenleme:
canım merhaba,
nişanlının sana söylediği cümle çok çirkin ve bunu derken neyi kastetti, anlamadım. çok ayıp gerçekten. ayrıca ben erkek arkadaşımın arkadaşının düğünü için kaç kilometre yol gitmiştim, onun düğünde senin yanında olması lazım kesinlikle.

AY canim benim okuyunca senin adina bende cok mutlu oldum ins hep boyle mutlu olursun:72::nazar:

Çok teşekkür ederim canım :54:Mesajın için de sağol

Hala msj atıyor, "seni çok özledim" ":(((" diye.. Ama bu sekilde davranmam gerekiyor, tekrarlanması katti istemiyorum.. Ondan gelen söz beni daha cok incitiyor..

Back
X