sözelciyim, ama hayalim eczacılık okumak

Tabi ki yapabilirsiniz.İnsanlar kendileri yapamadıkları veya yapamayacakları bir şeyi size de "yapamazsın" derler.Takmayın.
Dümdüz yolunuzda yürüyün.

genelde ben de bildiğim doğru yolda yürürüm hep.
ama kesinlikle de fikir alırım.
bunu her işimde yaparım.
haklısınız düz yolumda yürümeliyim

sözelci için kimya daha mı kolaydır .
matematik yapıyorum.yani 30 sorudan 17-18 yaparım atıyorum.
Matematik yapabiliyorsan kimya da yaparsın galiba 9. sınıftan hatırladığım kadarıyla kimya biraz daha sözeldi ama yine de ileriki senelerde nasıldı bilmiyorum sayısalla alakam yok çünkü

Reactions: s u
evet çok zor.ama denemeye değer.
en azından 1 yıl deneyeceğim.yapamazsam hukuk devam....

ıkı yakın arkadaşım eczacı.umdukları gibi olmadı ama okurken çok zorlandılar birisi uzattı hatta.ama meslek hayatında yenı kanunlarla çok zorlanıyorlar ileri de iş imkanlarını da araştırmanı tavsiye ederim.çok farklı durumları var

Canım, oncelikle turkiyede ozel universite yok su an, kastettiklerin vakıf universitesi ve onlar da devlet unilerine nazaran daha dusuk puanlı da olsa bir puan ongoruyorlar. Sayısal bolumun en yuksek puanlı bolumleri tıp, dis hekimligi, eczacılıktır, vakıf universitesi olsa dahi hic fen gormemis birinin gereken puanı alabilecegini dusunmuyorum. ki lys fizik-kimya-biyolojiden bahsediyoruz, 4 sene okuyan adamlar yapamıyor bunu, sen bir seneye nasıl sıgdıracaksın? Sozelciymissin bir de lys matematik-geometri var ustelik halledilmesi gereken. İnan ki bir senede mumkun degil bu. Baktım sıralamalara da en dusuk eczacılık 99 binden almıs. Yani bir sozelcinin, fen matematik gecmisi olmayan birinin ilk yuzbine girme ihtimali minimum. Hadi oldu da girdin, eczacılık gercekten cok zor bir bolum ve lisede gorulen kimyanın biyolojinin kay kat ustunde dersleri var. Temelin olmadan ustesinden gelemezsin. Ve eczacılık 5 yıl, 90lıymıssın 31 yasında mezun olacaksın. Surekli mevzuat degisiyor, her yer adım bası eczane. Sen 31 yasına gelene kadar eczacılıgın hali ne olur kimbilir. Hayallerinin olması cok guzel ama gercekleri de gormezden gelmemelisin... Umarım beni yanlıs anlamazsın.

Gelelim hukuk tercihine. Eczacılıktan cok daha mantıklı bir tercih olur senin icin. Fen derslerine agırlık vermek yerine asina oldugun edebiyat cografyayo fule yakın cıkartıp azcık da matematik yaparsan cogu vakıf universitesine girebilirsin. Sozel konuları biraz okusan anlarsın ama 4 senede gorulen feni bir senede bitiremezsin. İyi kotu bir hukuk fakultesi olduktan sonra da bir takım sıkıntılar olacak. Ben de vakıf universitesi mezunu bir avukatım. İki yabancı dilim var. Ancak meslekte umdugumu bulamadım. Cunku inanılmaz bir avukat enflasyonu var ulkede. Her universitenin hukuk fakultesi var. Cogu meslektasım asgari ucretle calısıyor. Herkes bir davayla trilyonlar almıyor yani. İyi kazananlar genelde birkac yabancı dil bilen, yuksek lisanslı, kendini gelistirmis insanlar. Digerleri malesef piyasada tutunamıyor. Her sene 15000 hukuk mezunu var ulkede, sen bitirene kadar kimbilir nolacak... Ha dersen serbest avukatlık dusunmuyorum, kurum avukatlıgı hakimlik savcılık idealim var, ongorulen max yas sınırına 1-2 senen kalmıs olacak mezun oldugunda. Ki hukuk cok zor bir bolumdur, okuyana kadar goz numaram 0.50den 8e yukseldi:) ben meslegime asıgım ama simdiki aklım olsa hayatta okumam. Su an sınava girecek olsam, ya psikoloji ya pdr ya diyetisyenlik dusunurum. Diyetisyenşigin puanları sayısal bir bolume oranla dusuk, kazanma ihtimalin yuksek. Okuması da kolay zira biyoloji agırlıklı bir egitim. Ve cok mezunu olmayan, yeni yeni ustune dusulen bir alan. Bence bunu dusunmelisin. Psikoloji ve pdr de keza, cok guzel alanlar, rahatlıkla da okuyacagını dusunuyorum. Eczacılık biraz daha ticarete donuk bir meslek, ama saydıgım bolumlerde de kendi klinigini acman mumkun. Bunları da dusun bence. Umarım senin icin hayırlısı olur

Sana bir eczacı olarak şöyle anlatayım, sayısaldan gerçekten iyi olman gerek okulu bitirebilmek için. Dişte biraz el yeteneğin varsa okuması eczacılıktan daha kolay.
Diğer konu şu ki eczacılık hiç de dışardan göründüğü gibi ve eskisi gibi değil. 1 yıldır işsiz geziyorum, eczane açacak yer bulamadım ve mezun olanları %60ından fazla 1 senedir işsiz geziyorlar. Eczane mak işletmek hepsi çok çok zor olaylar. Bunun üstüne bir de 2012 sonrası fakülteye girenler istediği yere eczane açamıyor.
Emin ol hiçbişey öyle güllük gülistanlık değil artık.
Senin için en hayırlısı hayallerini daha kolay icra edebileceğin bi mesleğe yönlendirmek. Yine de sen bilirsin ama gerçekten eczacılık eski kazancı ve rahatlığı yok.
İstersen 3,4 eczaneye gir konuş anlarsın benim uydurmadığımı ve tamamen gerçekçi konuştuğumu.
Bir de sayısalcı değilsen sayısal bölüm okumak çok zorlar. Üstüne eczacılık kimyanın dibidir ağır kimya. Sayısalcılar bile zorlanıyor.

Matematik yapabiliyorsan kimya da yaparsın galiba 9. sınıftan hatırladığım kadarıyla kimya biraz daha sözeldi ama yine de ileriki senelerde nasıldı bilmiyorum sayısalla alakam yok çünkü
Eczcılığın kimyası çok değişik, lisede gördüğümüz kimya gibi değil o yüzden matematik yapan kimya da yapar demek yanlış olur maalesef.

Eczcılığın kimyası çok değişik, lisede gördüğümüz kimya gibi değil o yüzden matematik yapan kimya da yapar demek yanlış olur maalesef.
Bilmiyorum zaten hatırladığım kadarıyla aklımda kalanı yazdım tabi ki çok farklıdır eczacılık kimyası sonunda insan hayatı var sonuçta

Özel üniversiteye girişte sorun yasamazsan okumakta da yaşamaz sin şekerim..merak etme..

kafam çok karışıktı iyice karıştı.

ilk tercihime eczacılık yazacağım.keşke yazsaydım diye üzülmemek için.

ikinciye hukuk yazacağım.hukuk gelirse ,eczcılığı yazdım ama gelmedi derim bari.

acaba yazsam gelir miydi diye düşünüp durmam.

türkçe öğretmeniyim.atandığım yeri beğenmediğim için gitmedim.güvenlik açısından yani.bir de sevmedim öğretmenliği.

liseyi açık liseden bitirdim.matematiği kendim evde 1 yılda öğrendim.

kimyayı da azmeder öğrenirim.ilk yıl zaten ingilizce hazırlık. sınıfta herkes ingilizceye çalışırken ben kimyaya ağırlık veririm.

çünkü ingilizcem de iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…