sözelciyim, ama hayalim eczacılık okumak

ben zaten sadece 2 tercih yapacağım.
1.eczacılık
2.hukuk

hukuk alanım ama eczacılık değilde hukuk gelirse de üzüleceğim.

Okuyacağın okuldan okula değişir bence. Evet hiç fen görmeden illa zorlanacaksın ama ortalama zorlukta bir okulda okursan biraz da herkesten fazla efor sarf edip altyapı eksikliklerini gidermeye çalışırsan imkansız değil diye düşünüyorum. Ama bazı okullar çok zorluyor derslerde ve bu dersleri geçmek için ciddi bir altyapı bilgisi gerekiyor. Böyle bir okuldan mezun olman çok zor olur. O yüzden yazacağın okulu iyi araştır derim.

• Beğen
Reactions: s u
Moral bozmak istemem ama sozelci olarak kimyada cok zorlacagini dusunuyorum. Matematik falan bir derece ama fizik veya kimya cidden cok zorluyor. Yinr sen blirsin ama arkadasim cok basarili caliskan kizdi yatay gecisle gelmisti ve bolum birincisi bitirdi. Bazen bana okurdu derslerini calisirken aklimda oyle kalit diye. Yok ya cok zordu yani. Ben cesaret edemezdim.

• Beğen
bu söylediklerinizin hepsini ben de düşünüp korkuyorum açıkçası.

ama o kadar çok istiyorum ki....

bu istek kötü seneryoları düşünme sadece git ve yap diyor.

mesela iyi para kazandıran ne olabilir.tıp desen daha zor dişçilik daha zor.

diğer bölümlerde devlette atama bekleyeceksin.devlete bağlı olmak istemiyorum.
önlisans bölümlerinde bile okadar güzel bölümler var ki. benim arkadaşım ameliyathane teknikerliği okuyor. bir arkadaşım ebe bunların puanları çok yüksek değil özel üniversitede. iyice araştır diplomanı alıp evde oturma inan bana iş yaşamı sandığın kadar kolay değil çok zor

• Beğen
eczanede çalıştım 4 yıl, ama bildiğim kadarıyla zamanı gelince eczaneleri kaldırıp market eczane sistemine çeviricekler sanırım ve eczacılarıda maaşlı çalıştırıcaklar diye biliyorum, bir zaman sonra yapacaklar ama ozamana belki de çok var

• Beğen
eczanede çalıştım 4 yıl, ama bildiğim kadarıyla zamanı gelince eczaneleri kaldırıp market eczane sistemine çeviricekler sanırım ve eczacılarıda maaşlı çalıştırıcaklar diye biliyorum, bir zaman sonra yapacaklar ama ozamana belki de çok var

ben de duydum bunu.ama sağlık alanında böyle bir hata yapılamaz diye düşünüyorum.

ben de duydum bunu.ama sağlık alanında böyle bir hata yapılamaz diye düşünüyorum.

arkadaşlar,hep hayalim olan eczacılık okumak istiyorum.

eczacılık okuyan ya da bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi.

çok mu zor bir sözelci için eczacılık okumak.okurken azmedip başarabilir miyim.

ya da imkansız mı.

not:özel üniversitede okuyacağım için girişte sorun yaşamam diye düşünüyorum..

benim merak ettiğim,okurken yapabilir miyim.

lütfen ,okuyan ya da tanıdıklarından deneyimleri olan fikirlerini esirgemesin.

okuma kısmına yorum yapacak olursam sözelcisin. matematik kimya fizik biyoloji bilmiyorsun yani.

eczacılıkta matematik fizik önemli değildir zaten ama biraz olsun temel kimya bilgisi gerekir diye düşünüyorum. ha çok çalışırsan yine de yapabilirsin belki de eczacılık iyi bir tercih değil bence.

her yerde eczane zaten var ve bu konuda düzenlemeler yapıyorlar. eczane olan yere eczane açılmaz gibi. eczanelerin geleceği muamma. sen okulu bitirene kadar ne çıkar ne olur belli olmaz. para kazanma desen artık kanser ilaçları bile hastanelerde satılacakmış. eczacılar birliği her iki eczacıdan biri zor durumda diye yazı yayınlamış.

verdiğin emeği boşa vermiş olarak kalabilirsin. hukuk oku bence daha iyi. gerçek hayat lise hayalleri gibi olmuyor.

• Beğen
Keşke bütün hayallerimizi gerçekleştirebilsek bende psikoloji okumak istiyorum ama matematik hiç yok burslu okusam da matematik yapmam gerekiyor ve hiç yapamıyorum kabullendim o yüzden bu sene sözelden tekrar gireceğim gazetecilik edebiyat halkla ilişkiler filan yazmayı düşünüyorum istiyorum mu hayır ama yapacak bir şeyim yok :KK14: eczacılık kazanabilmen için matematik yapman lazım sanırım eşit ağırlıksın matematik yapabiliyorsan sözelcisin zaten kimyayı daha kolay yaparsın gibi Allah yardımcın olsun çok zor şu üniversite o_O

• Beğen
ben de araştırdım kimya yoğunlukta.fizik yok sanırım.
sözelci ve fizyoterapi bu süper haber.okurken biraz daha fazla emek verdi diğerlerinden de mi.
e tabi ki ama o kadar da olacak. Yapacağın işin kalitesi için gerekli bu. Ki ablam hiç fire vermeden geçti derslerini eminim sen de yapabilirsin. Hele ki özel üniversitede okuman bu konuda işini kolaylaştıracaktır. Fen sanıldığı kadar zor değil güven bana

• Beğen
bu eczaneler kapanacak olayı yaklaşık 4-5 yıldır gündemde ama hiç hareket yok. O kadar köklü bi değişikliği pat diye yapamaz bu ülke o süreç uzun bence onu merak etme. Sadece benim evimin bulunduğu yerde 300 metrekarelik alanda 7 eczane var hepsi de yıllardır kazanıyor yani eczane olan yere eczane açılıyor ki hepsi yanyana arada başka dükkan bile yok o konuda da sıkıntı yaşamazsın. İstiyorsan oku aklında kalmasındansa pişman olmak bile daha iyidir ki oluncak bişey yok bence. Olmazsa da üzülme her şeye öyle güzel alışınılıyor ki hele o tercih sonuçlarının geldiği dönemde. 2 hafta her akşam ağlamıştım şimdi türkiye 1.si olsam bile okulumu bölümümü değiştirmem gibi geliyor. Hayırlısı neyse o oluyor yani :))

• Beğen
e tabi ki ama o kadar da olacak. Yapacağın işin kalitesi için gerekli bu. Ki ablam hiç fire vermeden geçti derslerini eminim sen de yapabilirsin. Hele ki özel üniversitede okuman bu konuda işini kolaylaştıracaktır. Fen sanıldığı kadar zor değil güven bana

canım mesajın beni umutlandırdı ve heyecanlandırdı.inşallah yaparım

Keşke bütün hayallerimizi gerçekleştirebilsek bende psikoloji okumak istiyorum ama matematik hiç yok burslu okusam da matematik yapmam gerekiyor ve hiç yapamıyorum kabullendim o yüzden bu sene sözelden tekrar gireceğim gazetecilik edebiyat halkla ilişkiler filan yazmayı düşünüyorum istiyorum mu hayır ama yapacak bir şeyim yok :KK14: eczacılık kazanabilmen için matematik yapman lazım sanırım eşit ağırlıksın matematik yapabiliyorsan sözelcisin zaten kimyayı daha kolay yaparsın gibi Allah yardımcın olsun çok zor şu üniversite o_O

sözelci için kimya daha mı kolaydır .
matematik yapıyorum.yani 30 sorudan 17-18 yaparım atıyorum.

okuma kısmına yorum yapacak olursam sözelcisin. matematik kimya fizik biyoloji bilmiyorsun yani.

eczacılıkta matematik fizik önemli değildir zaten ama biraz olsun temel kimya bilgisi gerekir diye düşünüyorum. ha çok çalışırsan yine de yapabilirsin belki de eczacılık iyi bir tercih değil bence.

her yerde eczane zaten var ve bu konuda düzenlemeler yapıyorlar. eczane olan yere eczane açılmaz gibi. eczanelerin geleceği muamma. sen okulu bitirene kadar ne çıkar ne olur belli olmaz. para kazanma desen artık kanser ilaçları bile hastanelerde satılacakmış. eczacılar birliği her iki eczacıdan biri zor durumda diye yazı yayınlamış.

verdiğin emeği boşa vermiş olarak kalabilirsin. hukuk oku bence daha iyi. gerçek hayat lise hayalleri gibi olmuyor.

eczane görünce ya dabir eczaneye girince bile heyecanlanıyorum.kalbim yerinden çıkacak gibi sanki.

Tabi ki yapabilirsiniz.İnsanlar kendileri yapamadıkları veya yapamayacakları bir şeyi size de "yapamazsın" derler.Takmayın.
Dümdüz yolunuzda yürüyün.

• Beğen
bence insan isterse yapamayacağı şey yok.
istersen bütün hayallerini gerçekleştirebilirsin.
bu güç insanın içinde var bence.

X