• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi sözde takılan tek taşlarınızın fiyatlarını biliyomusunuz

cok ilginc geldi bana okuyunca. hemen herkes adet haline getirmis alyansin yanina "tek tas" almayi.
bence "tek tas" eger pirlanta degilse cok sacma 200-300liraya bi yuzuk almak. yani onu takmasan ne olacak ki alyans yetmiyo mu sanki.
bir de arkadaslarimda da goruyordum oyle kocaman kocaman seyler ki pirlanta olsa herhalde bi 10-15binden asagi alinmaz. pirlanta mi diyorum yoo diyolar. e ne diye tek tas diyosun madem. bilmiyorum bana biraz sacma geliyor, kimse alinmasin ama.
bi de birlikte begendik nisanda takildi fln. pirlanta yuzuk evlenme teklifinde verilir, erkek benimle evlenir misin der, kiz kabul ederse takar yuzugu. bu kadar. maddiyatla da ilgisi yok. arkadaslarin da dedigi gibi 500TLye bile var-cok da gerek degil bence ama neyse.. moda olmus iste:)-
eger bu seramoni yasanmadiysa tek tasin anlami kalmiyor ki:44:

gospodina kesinlikle senin gibi düşünüyorum..alınacaksa gerçeği alınsın ya da hiç alınmasın takmama da gerek yok aslında bir anlamı kalmıyo bana göre de

Ben de gerçek değilse anlamsız olduğunu düşünüyorum. Tektaşın özelliği pırlanta olması bence ama tabi adettendir diyip olması gerekiyorsa ve pırlanta alınacak kadar bütçe yoksa bir şey diyemem.

Hep korkardım bu yüzden sevgilime sakın orjinal alma diye sıkı sıkı tembihlemiştim zamanında..
Hep söylerdim dün ne kadar doğru düşündüğümü bir kez daha anladım. Bir taşa o kadar para vermek çok çok çok zengin değilseniz mantıksız..
iş çıkışına yakın ufak bir tur atıp bilgisayarımın başına döndüm tam klavyeye yöneldim o sırada bir eksiklik fark ettim.. Evet ne olabilir :D
Henüz 3 haftalık tek taşımın taşı yoktu.. tam 6 tane çok sağlam görünen tırnağı var hala hepsi yerinde ama taş yok.. :43:
Tam ümitsizliğe kapılıp (pırlanta olmadığı halde) üzülmeye başlamıştım ki montumun cebine bakmak aklıma geldi bir umut aradım taradım oradaydı :64: minicik taşı minicik cebimde zor buldum bir de yolda düşürseydim vay halime..
O tırnaklardan kurtulup düşemez herhalde diyordum, anlayacağınız olmaz olmaz demeyin oluyor :D Ne kadar özenli kullansanız da canı sıkılıp gezmeye çıkabiliyor..
Üzülmenizi istemem.

benimki de pırlanta değil fiyatı 350ytl di.beğendim de seçtim çok sade bi model alyans yüzüklerimize yakışyor ama hiç takmıyorum zaten pırlanta olsa da takmam ne gerek var yani.

bana evlenme teklıfınde almıstı sevgilim.2000 civarı falan karatını bakılırsa.

bana evlenme teklıfınde almıstı sevgilim.2000 civarı falan karatına bakılırsa.

cok ilginc geldi bana okuyunca. hemen herkes adet haline getirmis alyansin yanina "tek tas" almayi.
bence "tek tas" eger pirlanta degilse cok sacma 200-300liraya bi yuzuk almak. yani onu takmasan ne olacak ki alyans yetmiyo mu sanki.
bir de arkadaslarimda da goruyordum oyle kocaman kocaman seyler ki pirlanta olsa herhalde bi 10-15binden asagi alinmaz. pirlanta mi diyorum yoo diyolar. e ne diye tek tas diyosun madem. bilmiyorum bana biraz sacma geliyor, kimse alinmasin ama.
bi de birlikte begendik nisanda takildi fln. pirlanta yuzuk evlenme teklifinde verilir, erkek benimle evlenir misin der, kiz kabul ederse takar yuzugu. bu kadar. maddiyatla da ilgisi yok. arkadaslarin da dedigi gibi 500TLye bile var-cok da gerek degil bence ama neyse.. moda olmus iste:)-
eger bu seramoni yasanmadiysa tek tasin anlami kalmiyor ki:44:

katılıyorum arkadaşım sana.. alyansın yanına tek taşta moda oldu cidden.. bikaç yıl öncesine kadar yoktu böyle şeyler..şimdi ise alyansın yanına tek taş almayanı dövüyorlar, tüm eller aynı :1: yazık ya o kadar verilen paraya :27:

bi kere şöyle birşey var söz takılcağı zaman bütün kuyumcular size tek taş yüzükleri çıkartıyor. artık söz demek tek taş anlamına geliyor. ister gerçek olsun ister normali olsun. ben sözlümle birlikte almıştım yüzüğümü 160 tl ye maddi durumdan imkan olsada ben zaten pırlanta aldırmazdım ne gerek var o kadar pahalı yüzüğe.. onu alacağıma yatak odası takımımı alırım o fiyata..böyle şeyler sırf gösteriş başka bişey değil.. pırlantam olmasada ben tek taşımla gayet mutluyum :)

bence tek taş evlenme teklifi edilirken takıldığında ve öküz gözü kadar olmadığında anlam kazanıyor:1: yakın zamanda ilgilendiğimiz için edindiğim bilgileri aktarmak isterim: pırlantada karat ağırlığını belirliyor ama bunun yanında berraklık, renk, kesim gibi çok önemli özellikler de var. yani taşın büyüklüğü iki katı olduğu halde fiyatı yarısı kadar da olabiliyor. ayrıca eğer büyük markalardan alırsanız (atasay,ariş,zen gibi) sertifikasını da veriyorlar eğer taşı düşerse de garanti kapsamında yeni taş ekleniyor tabi tırnaklarda bariz bir açılma görülmeyecek.

aslında ben hiç böyle şeylere takılmak altınmış gümüşmüş orjinal pırlantaymış.. herkes kendi neyle mutlu hissedecekse onu alsın taksın bence de :3: ama naçizane fikrim kocamaaan ve bariz bir şekilde parlamayan cam taşlı yüzükler de birazcık itici mi oluyor ne :1:

Tektaş pırlanta degilse tektaş olmuyor diyen hanımlara soruyorum ananızın karnından pırlantayla mı çıktınız :) Nasıl bir mantıktır bu ya , altın olunca tektaş olmuyor mu tek taş işte arkadaşım pırlantada da bi tane var altındada bi tane var neyin çakmasından bahsediyosunuz illa 3- 5 milyar mı verilmesi lazım tektaş olması için ? Görenler aaaaaa 5 milyarlık pırlanta mı diyor :) Benim tektaşımı nişanlım öğrenci harçlığından almıştı o yüzden ne kadar bilmiyorum soracak kadar da öküz degilim :) ama 100 ama 500 ama 10 milyar düşünüp bana evlenme teklifi etmiş mi ? beni istemiş mi ? Bitdi gitdi o adam benim gözümde pırlanta , siz parmagınıza takın ben koluma :34:

Tektaş pırlanta degilse tektaş olmuyor diyen hanımlara soruyorum ananızın karnından pırlantayla mı çıktınız :) Nasıl bir mantıktır bu ya , altın olunca tektaş olmuyor mu tek taş işte arkadaşım pırlantada da bi tane var altındada bi tane var neyin çakmasından bahsediyosunuz illa 3- 5 milyar mı verilmesi lazım tektaş olması için ? Görenler aaaaaa 5 milyarlık pırlanta mı diyor :) Benim tektaşımı nişanlım öğrenci harçlığından almıştı o yüzden ne kadar bilmiyorum soracak kadar da öküz degilim :) ama 100 ama 500 ama 10 milyar düşünüp bana evlenme teklifi etmiş mi ? beni istemiş mi ? Bitdi gitdi o adam benim gözümde pırlanta , siz parmagınıza takın ben koluma :34:

Ben tektaslarin duruslarini sevmiyorum almayacaktim hatta nette gezinirken bi model begendim tas ice gomulu pirlanta diil favorinin fiyati da pirlanta olmadigindan gayeet uygundu alyanslari almaya gittik sectik fln kuyumcu soruyo tektas olcak mi die olck dedik cikardi onumuze pirlantalari o tas oyle one cikmio mu ordan hic estetik gelmio kuyumcu xztn favorinin bayisi dedim ben bi yuzuk begendim altin olanlardn cikardilar denedik ettik begendgm yoktu sipars verildi bu hafta gelcek insalla benimkinin annesi dio ilk defa pirlanta sevmeyen biriyle karsilasmisinizdr diye soyluyo kuyumcuya :) o kdr para vercen nolcak nal gibi tas olsa nolur olmasa nolur neticede tas :) benimki dio ztn pirlanta gibi cocugu kapti bi de pirlantami alcak :)

Ben tektaslarin duruslarini sevmiyorum almayacaktim hatta nette gezinirken bi model begendim tas ice gomulu pirlanta diil favorinin fiyati da pirlanta olmadigindan gayeet uygundu alyanslari almaya gittik sectik fln kuyumcu soruyo tektas olcak mi die olck dedik cikardi onumuze pirlantalari o tas oyle one cikmio mu ordan hic estetik gelmio kuyumcu xztn favorinin bayisi dedim ben bi yuzuk begendim altin olanlardn cikardilar denedik ettik begendgm yoktu sipars verildi bu hafta gelcek insalla benimkinin annesi dio ilk defa pirlanta sevmeyen biriyle karsilasmisinizdr diye soyluyo kuyumcuya :) o kdr para vercen nolcak nal gibi tas olsa nolur olmasa nolur neticede tas :) benimki dio ztn pirlanta gibi cocugu kapti bi de pirlantami alcak :)

Konunun özeti :) Heryerin pırlanta olsa ne olur ki :) Altını bakkaldanmı alıyosun sanki ? Herkesin kendi bütcesi

benim nişanlım 2 yıl önce öğrenci parasıyla gümüş bir tek taş almıştı.. h,iç çıkarmadan taktım.. şimdi nişanlandık, parası durumu var elhamdülillah.. ama ben istemiyorum kesinlikle yenisini dedim.. o benim için o kadar değerli ki:16: zaten bir taşa milyarlarca para vermek çok saçma geliyor.. o taş pırlanta olsa neee olmasa ne:) bana ne faydası var:) israf diye düşünüyorum..

Son düzenleme:

Loadedgun Kız ben seni çok seviyorum ya :9: Noktası virgülüne kadar katılıyorum. Konuyu açan arkadaş da kötü niyetle sormamış gerçi, merak etmiş. Benim ki de pırlanta değil tatlım altın tek taş, çok severek ve birlikte beğenerek aldık, daha sonra evlenme teklifi ederken sürpirz yapıp taktı çok özel benim için ,Allah herkese böyle mutluluklar nasip etsin inşaAllahh :17:

Loadedgun Kız ben seni çok seviyorum ya :9: Noktası virgülüne kadar katılıyorum. Konuyu açan arkadaş da kötü niyetle sormamış gerçi, merak etmiş. Benim ki de pırlanta değil tatlım altın tek taş, çok severek ve birlikte beğenerek aldık, daha sonra evlenme teklifi ederken sürpirz yapıp taktı çok özel benim için ,Allah herkese böyle mutluluklar nasip etsin inşaAllahh :17:
Amin cnm inşallah çok mutlu olun :16: Damarıma basıyorlar yani :20:

hahayy pırlanta kalbi olmayıpta parmağında taşımıssın kaç yazar..
kimse bana aa o pırlanta mı demedi.. hatta ben fiyatını söyleyince şaşırdılar bu kadar uygunmu gerçekten diyee :52:

pırlantamın manevi değeri yeterrr :31: hiç merak edip sormadım da kimseye, ne önemi var ki. ha 3 bin ha 4 bin, evlilik teklifini almak paha biçilemezzzz :16:

Back