• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Söz yüzüğü(altın ve gümüs)

bu erkekler ucuza mı kaçıyor yoksa.. :) altın haramsa eğer. platin diye birşey var.. platin yüzük yaptırsın.. parasına kıyamıyorsa o ayrı :) gümüş alyans olur mu aklım ermedi.... özel bir şey bu ömürlük takılacak.. gümüş olursa sürekli kararma derdi var.... bastırın biraz...

bu erkekler ucuza mı kaçıyor yoksa.. :) altın haramsa eğer. platin diye birşey var.. platin yüzük yaptırsın.. parasına kıyamıyorsa o ayrı :) gümüş alyans olur mu aklım ermedi.... özel bir şey bu ömürlük takılacak.. gümüş olursa sürekli kararma derdi var.... bastırın biraz...
Bastırmakla olmuyo bak konuya daha önce ikimizde altın alcaz dedim adam gümüş diye isteyince tamam deyip fikrine saygı duydum

Arkadaslar umuyorumki yakın zamanda sözlenicem tarihi belli degil, erkek arkadasımı bekliyorum.
Aramızda bi tartısma konusu oldu, 'erkege altın haram, kendime gümüs sana altın yüzük alıcam' dedi.
Aranızda bu sekilde yüzük takanınız oldumu, bana cok sacma geliyor, onunki gümüsse benimkide gümüs olsun aynı cift yüzükten takalım istiyorum nasıl olur yanii fikrinizi alabilirmiyim?

biz onu müftülüğe danısmıstıkk altın yüzük süs için takılırssa erkekte haram ama evlilik yüzüğü amacıyla takılınca haram değil sonuçta herkezs bu evlimi diye parmağa bakıyorrr

ayrıca erkeğin yüzüğünü kız kızınkınide erkek alır sen kardasın bırak aynı modelin sen beyaz altının o gümüsünü alsın sen karda olursun kız uyanık olll:27::27::27::27:

Arkadaslar umuyorumki yakın zamanda sözlenicem tarihi belli degil, erkek arkadasımı bekliyorum.
Aramızda bi tartısma konusu oldu, 'erkege altın haram, kendime gümüs sana altın yüzük alıcam' dedi.
Aranızda bu sekilde yüzük takanınız oldumu, bana cok sacma geliyor, onunki gümüsse benimkide gümüs olsun aynı cift yüzükten takalım istiyorum nasıl olur yanii fikrinizi alabilirmiyim?

evet erkeğe altın haram bizde söz için erkek ark.gümüş bana altın alıcaz inş:) gerçi hiç bi farkı olmuyo merak etme kuzenımde bu şekılde aldı sözünde nişanlısına gümüş aldılar kuyumcudan kendı yüzüğünün aynısı ama gümüş :)

altın erkeğe cennette haram olmıcak diye biliyorum ben. benim babam altın olduğundan alyansını takmaz. benim erkek arkadaşım pek sorun etmez ama ben onunkini de gümüş aldırıcam.

Forum icersinde dini konularin paylasimi yasak oldugu icin altinti bir paylasim yapmayacagim
ama dileyen googleden aratip bulabilir, altin erkeklere neden haramdir diye aratarak..
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) buyurmustur ayrica..

Bence herkesin düsüncesine saygi duyulmali, ister altin ister gümüs önemli olan huzurunuz.
Kafani takma, pepeti arkadasimizin dedigi gibi sende altin olsun da:))

Son düzenleme:
konu sahibi arkadaş belkide yüzükleri almıştır bilemiyorum :) ama yazmak istedim yine de.. bence bu tarz küçük konular tartışma konusu olmamalı. işin dini boyutuna bakarsak evet haram. kuranda yazmaz bu. ama kuranda rakı haram diye bişey de yazmaz.bu onun helal olduğu anlamına gelmez. peygamberimiz her zaman gümüş yüzük takmıştır. bir araştırma sonunda altının erkekteki testesteron hormonunu çekip, kadın hormonu olan ostrojene çevirdiği kanıtlanmıştı vs. hepsini bir kenara koyuyorum bende olsam gümüş taksın isterim. dini boyu şöyle dursun erkeğe altını estetik açıdan yakıştıramıyorum hep bu türk filmlerindeki nuri alço tiplemesi geliyor aklıma. sanırım psikolojik bişey bu birazda hoşuma gitmiyor benim. çiftler yine de orta yolu bulmaya çalışsın. birebir yapılan çok şık gümüş alyanslar da var çünkü..
mutluluklar..

Kızlar biz altın aldık çift olarak, daha önce gümüş istedigini belirtmiştim ısrarla istedigi halde kuyumcuya gitdik gecen pazar annelerle güzelde bir takım begendik alyanslar konusunda var, ancaak alyans harici başka altın takmaz yani aranızda tartışmayın herşey yoluna giriyor

kızlar ben dindar biri değilim saygı duymaya çalışıyorum ama şu mantığı anlamıyorum.. sağ ele takılan gümüş evlilik yüzüğü.. ben bunu pek çok kişide gördüm sol ellerinde başka yüzükler de var ama taharet aldıkları ve sol ellerini kirli olarak gördükleri için alyanslarını sağ ellerine takıyorlar. gümüş yüzük olayı da erkeğin gösterişsiz olması için, aynı zamanda nisa suresinde örtünme tarif edilirken kadının da ziynet eşyalarını belli edecek (ses çıkarmak vs gibi )şekilde hareket etmememesi söyleniyor.
şimdi bu durumda değerlendirecek olursak günümüz erkeklerine de ipek ve altın haram ise; aldığımız 150 liralık parfümler, pırlantalı kol düğmeleri, taşlı saatler falan ne oluyor?... tamam dindar yaşamak bir tercihtir anlaşılabilir ama günümüz şartlarını göz önünde bulundurmak gerek.. artık kadınlar da erkekler de bakımlı ve göz alıcı.. adamın sağ elindeki gümüş alyansa varana kadar daha çok dikkat çeken giyimli ve bakımlı bir yüzleri var kimse iki karış sakalla gezmiyor artık..
ve madem o kadar temizler ayıptır söylemesi tuvalete neden yüzükle giriyorlar?... ben her zaman ellerimi sabunlarken tüm yüzüklerimi çıkarıyorum yani her şeyin bir çözümü var...
yine de tercih bu yöndeyse gidip platin yüzük alanlar var onları zerre kadar anlamış değilim zira platin bırakın gümüşü altından daha değerli bir madendir.. bu yüzden bence beyaz altın alınırsa hem gümüş gibi görünür hem daha kolay bir set oluşturulur hem daha dayanıklı ve uzun ömürlü olur..
bu sitede çok tartışılıyor bu yüzden uzun uzuuun fikrimi belirtmek istedim.. sevgiler...

Back
X