Herkese merhabalar =)
Arkadaşlar benim 5 yıllık bir ilişkim var. üniversitede tanıştık, İstabul'da çalışmaya başladık, o ailesiye yaşıyor ben tek.. ailem başka şehirde. birbirimizi çok seviyoruz, evliliğe hazır hissediyoruz ve evlenmek istiyoruz. yaşlar 24, meslekler tamam. 7 ay önce falan ailesi ile tanıştım, babası ailemle tanışıp söz yapmak istediklerini söyledi. yaz tatilinde eve gittiğimde annem konuyu babama açtı, ama ne annem ne de babam kesinlikle böyle birşey istemediler. erken olduğunu düşündüler, yok maddi olarak sıkışığız borçluyuz, yok daha abin var gibi sebeplerden... akrabalarımdan da kimse ikna edemedi, ne kadar çabaladıysam babamı tanışmaya ikna edemedim, en azından anneler tanışsın dedim ve annemi ikna ettim. anne ile birlikte yenge ve teyzesi de geldiler, benimde yengemler vardı. kadınlar tanıştı, aradan 5 ay geçti, babamdan hala tık yok, onlarda haber bekliyorlar. yaza nişan yapmayı düşünüyorlar, büyük ihtimalle yazın nişanımız olacak.
mesele şu ki, babannem çok istiyor söz yapmamızı, annemde ikna olmuş,15 tatilde söz yapıcaz kendini hazırla öyle gel, babanı ikna edicez dediler, ama kesin bişey yok, babam bir olumsuzluk gösterebilir. eğer söz yaparsak, ben çok rahatlamış olucam, babamın olumsuzluk çıkaracağı ile ilgili düşüncelerim bitmiş olacak, adı konan bir ilişkide biz daha rahat edicez. rahat rahat nişan hazırlıklarına başlayabilicez. ailesine gidiyorum özel zamanlarda, sözlü olduğum zaman gittiğimde içim daha rahat olucak. tatilde babamı ikna etmek için bayağı uğraşmam gerekecek yine. sizlerden istediğim, tecrübelerinize dayanaraktan bana fikir vermeniz. söz yapmak için yine strese girip babamı ikna çabalarına girmeme gerek varmı, sözlensem daha mı iyi olur yoksa stresli bir şekilde yazımı beklesem nişan için. fikirlerinize ihtiyacım var..