• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi SöZ mendillerimizi buradan paylaşalım!

mesaj bölümünde grafik ekle varya resmin linkini oraya kopyala resim tam gözüküyo canım

olmadı galiba gene neyse az bucuk gözukuoodur gene de=)tesekkurler hepinize..eccem e ayrı tesekkurlerım sunuyorummm:=)

[COLOR="Ind[B][/B]igo"]normalde kızımızı werdık "söz verdık" anlamında mendil weriliyor..ama yıllar gectıkce suslemeler de eklenmiş ben de böle bişi tercih ettm..heves merak işte..[/COLOR]

buraya eklediginiz resimlere baktim, hepsi cok güzeller...ben de arkadasim icin bilgi topliyayim dedimzemuszemus.

Anneme söz mendili diye birsey biliyormusun diye sordum mendil bizde ayrılık demektir diye karsılık verdi.. Ama bunlar cok hos olmusszemuszemus

bu mendiller gerçekten çok güzeller fakat bizim ve sözlümün adetlerine göre bohçada mendil ayrılık getirir diye konulmazmış

biz yapmadık mendil falan ...eskiden belki bi anlamı vardı ama gereksiz geldi sözlümle bana ailesine o şekilde anlattı olmassa olmaz bişi değil isteyen yaptırır...

benm söz mendilim de tepsi içindeydi yanında bir de çorap var.eski bir gelenek de olsa ben seviyorum o günün bir hatırası işte

Eklentiler

• $Kopyası PICT0050.jpg
    $Kopyası PICT0050.jpg
    6,6 KB · Görüntüleme: 83
boşwerin batıl inançlarıı canım..benm annaemin zamanında bıle mendil warmıs ve cok sukur ki hala beraberler 30 yıldır..ayrıca begendiginiz için tessekkur ederm

bizde de adettir söz mendili isteme gecesinde kız verilince damada verilir bizde nişanlıma vermiştik hemde kendi elceğizlerimle hazırlamıştım süslemesini ipek kumaşa iğne oyası yaptırmıştık birde el nakışıyla baş harflerimizi yazdırdık

7254Cancu1393.jpg
[/URL][/IMG]

6633Cancu1396.jpg
[/URL]
[/IMG]

6889Cancu1394.jpg
[/URL][/IMG]

bu söz mendili kac gündür ömrümü yedi benim ya :gitme:
bi yere siparis vermistik, o kadar igrenc yapmis ki. isimleri pulla yazmis egri harfler kücüklü büyüklü
o kadar heves etmistim,hevesim resmen kursagimda kaldi
inat ettim kendim yapicam diye gittim herseyini aldim
boncukla bas harflerini islicektim ama coook zor
2 gün ugrastim ve bu aksam pes ettim
simdi baska bisi düsünmem lazim, sadece cumartesine kadar zamanim var :(
cok üzgünüm ya

Back