Söz Kesimi söz masrafları

mellypnar

Pınar ♥ Tolga
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
242
0
46
İstanbul
kızlar 1 ay sonra sözlenicem ama söz masrafları kız tarafı ve erkek tarafı tahminen ne kadar tutar bi bilginiz varmı ?

kızlar 1 ay sonra sözlenicem ama söz masrafları kız tarafı ve erkek tarafı tahminen ne kadar tutar bi bilginiz varmı ?

bunun cevabını sana yarın verebilirim yarın söz alışverişine çıkıyorum:) masrafları yazıcam :) ama şöyle diyim söz en masrafsız adım

Aslında kız tarafı sözde pek masraf etmez canım.. Erkeğin yüzüğü hariç.. Onun dışında her şeyi erkek tarafı alır..
Bende öyle oldu.
Ama biz bohça falan koymadık, düğünde koyucaz.. Kimisi sözde de koyuyor, o adetlere göre değişiyor canım. Ona göre masrafında şekillenir.

aa bızde kız tarafı erkegın soz kıyafetını alır soz yuzugunu alır. erkek tarafı ıse kıza takıcak olan bileziği alır yüzüğünü alır söz kıyafetini alır. kız tarafı isteme gecesi istenildiğine dair müjde bohçası yollar erkek tarafına. sonra da erkek tarafıda kız tarafıda söz bohçalarınıda birbirlerine verir. biz yemişiz ayvayı.

canım alla haber verırsen cok sevınırım bıde ne alınıosa falan bılmek gerekıyo valla

şöyle diyim biz şöyle yaptık ve yapıcaz..bize kızın elbisesini erkek erkegın takımını kız tarafının alması muhabbeti sacma geldi sonucta aynı masraf ben kendi elbisemi o kendi takımını aldı..söz yüzükleri nişanım yazın olcağı için ince seçtik çok pahalı değil ve çifti de erkek tarafı alıo..erkek tarafına yapılan bohçayı biz,bana yapılanı onlar alcak,söz tatlısı söz çiçeği erkek tarafı..söz pastası kesilcekse kız tarafına...ve isteğe bağlı olarak takılırsa yzük dışında söz hediyesi takılır(kolye bileklik artık ne olursa)ve tabiki tek taş
söz bohçası kişiseldir ama nişan bohçası kadar tefarruatlı değildir..erkek bohçasında:havlu terlik pijama takımı atlet iç giyim lif...kız bohçası : havlu terlik pijama takımı gecelik sütyen takım lif atlet takım da olabilir bu kadar..ki söz bohçası yapmayan bile var ama ben yapılmasından tarafım :)

aynen tabi bakıcaz artık duruma gore benımde az kaldı ıns hayırlısıylla gecsın bzde yuzuklerı ınce ıstıyorz cok teferruata gerek yok yaa.

aynen tabi bakıcaz artık duruma gore benımde az kaldı ıns hayırlısıylla gecsın bzde yuzuklerı ınce ıstıyorz cok teferruata gerek yok yaa.

bana kalırsa nişanda alyans takılcak mantıgı varsa ince söz yüzüğü yeterli ama şöylede olur..alınır bi tane alyans söz nişan düğün bi alyans olur onun yerine baska bişey alınır..

nişanda normal evlilik yüzükleriniz takılack o yüzden kalın alyansa sözde gerek yok,erkeğe de bayana da ince alınsa sonra kenarda duracak ,anısı var diye saklanacak,ben şöyle yaptım,ince alyans aldırmadım tamturlardan aldırdım çok istiyordum,nişanda da normal kalın alyanslarımızı taktık,içimde kalmamış oldu hem de tamturumu da takıyorum öyle yapabilirsiniz

Yok canım bizde yüzüğü alır kız tarafı sadece.
Ama anlaşmak da önemli. mesela ben elbisemi diktirdim kumaş parasını kendim verdim. Sevgilim vermek için ısrar etti ama almadım. Dikim ücretini o verdi.
öyle yani :)
bizde bohça falan olmadı. Ama üstüme başıma aldı tabi sevgilim, etek, bluz, ceket, ayakkabı, çizme, kaban, eşarp, şal vs vs :) Bohçayla gelmedi o kadar

Son düzenleme:

oda iyiyimiş bakalım bızımkı ne yapıcak kenara para koyduk ama bakalım hayırlısı ya hem bunun heyecanı hemde ne alınca falan fılan :)

ayyyy tam benlik konu olmuuşşş
3-4 aya bende telaşaede olacağım hayırlısıylaaaaa
bende ince söz yüzüklerinin alınmasından yana değilim kızlar
ömürlük alyaslar söz de takılsın diye düşünüyorum,masrafa ne gerek var ki?

oyle tabıkı canım ama yınede hatıra olarak saklanır ben begendım bı tane 3500 diyo alyansın çifti ama harika tamamen pırlantaa.. :)

Kızlar, konu şimdik dikkatimi çekti.

Kuzenin başından geçenleri anlatıyorum.

Aile arası söz yapıldı ve normal yüzükleri alındı. (ince değil hani şu modern, kalın olanlardan..) Şimdi sözde bunlar takıldı. Nişan olunca da yüzükleri çıkarıp nişanda tekrar taktılar. Hani aynı yüzük ki kez takıldı ama kimse de farketmedi, hani yakın aileler hariç :) hem ince hem kalın yüzük almaya gerek duymayanlar için bir öneri. Bende öyle yapmayı planlıyorum açıkçası.

Sevgiler..

kızlar bben hep söze gerek yok nişan yapalım dedim diğer yaza dedim erken diye ama şimdi düşünüyorum öğrenciyim ailemde para gönderiyo masrafları var ilk söz mü sözmü yapsak? karar veremiyorum

Ya kızlar bişi sorucam bu söz denilen olay istemeden sonra olmuyor mu hani kız isteniyo verildikten sonra yüzükler takılıyo ? eğer öyleyse pek masraflı olucagını sanmıyorum ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…