Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar 1 ay sonra sözlenicem ama söz masrafları kız tarafı ve erkek tarafı tahminen ne kadar tutar bi bilginiz varmı ?
bunun cevabını sana yarın verebilirim yarın söz alışverişine çıkıyorum:) masrafları yazıcam :) ama şöyle diyim söz en masrafsız adım![]()
Aslında kız tarafı sözde pek masraf etmez canım.. Erkeğin yüzüğü hariç.. Onun dışında her şeyi erkek tarafı alır..
Bende öyle oldu.
Ama biz bohça falan koymadık, düğünde koyucaz.. Kimisi sözde de koyuyor, o adetlere göre değişiyor canım. Ona göre masrafında şekillenir.
canım alla haber verırsen cok sevınırım bıde ne alınıosa falan bılmek gerekıyo valla![]()
şöyle diyim biz şöyle yaptık ve yapıcaz..bize kızın elbisesini erkek erkegın takımını kız tarafının alması muhabbeti sacma geldi sonucta aynı masraf ben kendi elbisemi o kendi takımını aldı..söz yüzükleri nişanım yazın olcağı için ince seçtik çok pahalı değil ve çifti de erkek tarafı alıo..erkek tarafına yapılan bohçayı biz,bana yapılanı onlar alcak,söz tatlısı söz çiçeği erkek tarafı..söz pastası kesilcekse kız tarafına...ve isteğe bağlı olarak takılırsa yzük dışında söz hediyesi takılır(kolye bileklik artık ne olursa)ve tabiki tek taş
söz bohçası kişiseldir ama nişan bohçası kadar tefarruatlı değildir..erkek bohçasında:havlu terlik pijama takımı atlet iç giyim lif...kız bohçası : havlu terlik pijama takımı gecelik sütyen takım lif atlet takım da olabilir bu kadar..ki söz bohçası yapmayan bile var ama ben yapılmasından tarafım :)
aynen tabi bakıcaz artık duruma gore benımde az kaldı ıns hayırlısıylla gecsın bzde yuzuklerı ınce ıstıyorz cok teferruata gerek yok yaa.![]()
aa bızde kız tarafı erkegın soz kıyafetını alır soz yuzugunu alır. erkek tarafı ıse kıza takıcak olan bileziği alır yüzüğünü alır söz kıyafetini alır. kız tarafı isteme gecesi istenildiğine dair müjde bohçası yollar erkek tarafına. sonra da erkek tarafıda kız tarafıda söz bohçalarınıda birbirlerine verir. biz yemişiz ayvayı.
Yok canım bizde yüzüğü alır kız tarafı sadece.
Ama anlaşmak da önemli. mesela ben elbisemi diktirdim kumaş parasını kendim verdim. Sevgilim vermek için ısrar etti ama almadım. Dikim ücretini o verdi.
öyle yani :)
bizde bohça falan olmadı. Ama üstüme başıma aldı tabi sevgilim, etek, bluz, ceket, ayakkabı, çizme, kaban, eşarp, şal vs vs :) Bohçayla gelmedi o kadar![]()
ayyyy tam benlik konu olmuuşşş
3-4 aya bende telaşaede olacağım hayırlısıylaaaaa
bende ince söz yüzüklerinin alınmasından yana değilim kızlar
ömürlük alyaslar söz de takılsın diye düşünüyorum,masrafa ne gerek var ki?