Söz Kesimi Söz için tek taş..

LilYumiyum

You Belong To Me..
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2013
7.679
3.799
448
Arkadaşlar merhaba =) Söz için tektaş bakıyoruz iki model arasında kaldım biri altınbaş biri zen hangisi daha iyi marka olarak kullanan bilen var mı yardımcı olurlarsa çok sevinirim.. Fotoğraf eklicem şimdi model olarakta fikrinizi merak ediyorum=) Çok kararsızım sürekli parmağımda olacağı için iyi birşey olsun istiyorum..

Merhaba arkadaşlar hayırlı olsun canım benim ilk fotoğrafını beğendim

ilki çok daha narin ve hoş ama pırlantanın taşı çok önemli mesala parlaklık dereceleri var bir arkadaşta görmüştüm pırıl pırıldı küçücük birşey 2000 tlye almışlar . Eğer tek taşsa zaten dizaynı pek önemli değil bence :) o parmağınızda ışıldayacak pırlanta oldugunu hiiseetirecek j ı h parlaklıkları var bildiğim kadarıyla tam araştırmadım :)

Mutluluklar bu arada

Ben 6 7 aydır altınbaşı beğeniyorum hiç bakmamıştım başka bugün nerden estiyse bi bakayım dedim bunu gördüm ve çok hoşuma gitti daha uygun fiyatı hem 2000e bende beğendim çok ama o kadar abartamam daha alyans bilezik var ne yazık ki Şimdi ikisi arasında
kararsız aldım parlaklık yazınca berraklık çıkıyor bende baktım hemen hemen aynılar sanırım=) Çok teşekkür ederim =)

altınbaş müşteri memnuniyeti nedir gayet iyi biliyor düşen taşı kartıyla beraber gönderdiğinizde sorunsuz yerine takıyorlar herhangi bir problem yaşamazsınız hayırlı olsun bu arada

Son düzenleme:
altınbaş müşteri memnuniyeti nedir gayet iyi biliyor düşen taşı kartıyla beraber gönderdiğinizde sorunsuz yerine takıyorlar herhangi bir problem yaşamazsınız hayırlı olsun bu arada

Evet bu da önemli benim için ama diğeri inanılmaz aklımı kurcalıyor ne yazıkki.. Sizce model olarak hangisi ?

canım 10 gün önce kadar evlenme teklifi aldım gerçi tektaşımı ben seçmiştim cunku belki beğenmem diye benimkinin aldıgını :) ben zen pırlantadan ilk koydugun modeli aldım cok zarif tavsiye ederim.Bir de zen de şoyle bir avantaj var ben teektaşımı 2200 e almıştım diyelim daha buyuk bir taş beğendin aynı fiyata değiştiryorlar .yani sadece aradaki farkı ödüyorsun biliyorsun tektaşı satınca baya fiyat farkı oynuyor .Ben zen derim ama yinede tercih senn.

Aynı kafadayız yani seninle:) bizde öyle yapıyoruz bir ömür durcak pek güvenemedim açıkçası :) parlaklığı nasıl canım kaça Aldn tam olarak ?

Tek taş baktığımız zamanlarda Ariş pırlantaya girmiştik, ben tek taş olarak şöyle dönerli falan yanları taşlı bir model istiyordum. Satş temsilcisi, aslında orjinal tek taşın sade 4 tırnak dedikleri model olduğunu, diğerlerinin fantezi yüzük seçeneğine girdiğini söylemişti. Ben de o zaman fikrimi değiştirmiştim. Yani demek istediğim , tek taş için her ikisi de uygun ve zevkli modeller.

Ancak, bu yüzüklerin taş büyüklüğü nedir? Renk ve berraklık seviyeleri nedir? Önemli olan bunlar. Pırlanta alırken verilen sertifika ne sertifikası? Size verilen kuyumcu sertifikası mı yoksa uluslararası pırlanta sertifikası mı? Uluslararası sertifika da hata olmaz, kağıdın üzerine taşınızın kesim şekline varana dek ayrıntılar bulunur, taşın seri numarası vardır, bu seri numarası ile internetten ilgili siteye girerek taşınızın bilgilerine ulaşırsınız. Kuyumcu sertifikası ise, pek güvenilir değildir. Çünkü taşınızın rengi J olsa bile kuyumcu karta H'de yazabilir D'de yazabilir. Bu ayrıntıyı sizin gözle görmeniz maalesef imkansız.

Özellile 0.30 Karat ve üstü büyüklükte taş alacaksanız uluslararası sertifikanızı kesinlikle isteyin. 0.30 Karat altı taşlarda bu sertifikayı bulmanız Türkiye'de çok zor, çünkü bu sertifikayı almanın maliyeti taş başına hesaplanıyor ve oldukça yüksek. Bu yüzden zaten ucuz olan 0.30 Karat altı taşlar için firmalar bu maliyeti karşılayamıyor ve kuyumcu sertifikası veriyor.

Uluslararası sertifikalar : GIA , IDL , HRD ve IGA'dır.

Biz benim tek taşımı Roberto Bene 'den 0.35 Karat GIA sertifikalı D Colour olarak 3.100 TL' ye aldık. Düğünde de 5 taşımı yine aynı yerden aldık.

Bence bunlara dikkat edin, pırlantayı pırlanta yapan özellikleri gözden kaçırmayın.

Ben tek taşla beyaz altını çok daha uyumlu buluyorum o yüzden yukardakilerden 3.den yanayım ama seçim senin tabikii...

Son düzenleme:
erkek arkadaşım da bana tekli etmeden önce baya araştırmış kenarları da taşlı olan modellerden beğenmiş ancak kenardaki taşlar parmağı rahatsız eder ve düşebilir demişler. o yüzden sade bi tektaşla teklif etmişti :) bana kalsa da 3. ama sanırım kullanışlı değil :)

sadece markaya para vermekte yanlıs bence ya.. sirius da 3000 olan ürün atasay da 5500 resmen kim ne tutturuyorsa ona satıyor... mühim olan berraklık karat ve renk bence... türkiyede genel olarak satılan h renk vs berraklık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…