Söz attım, lütfen yardım edin…

Evli ve çevresinde çok evlilik ve boşanma görmüş biri olarak söylüyorum ilk defa da sanırım bu kadar olumsuz konuşucam. Bu iş evlendiğinde ailenle görüşmemeye gider sonra buraya “eşim ailemle görüşmüyor” sonrasında da “eşim aileme gitmemi istemiyor” diye yazıcaksın gibi geldi bana. Ailen arkanda ne güzel. Ek olarak söz vermişler ev konusunda şimdi caymak ne o zaman damadın babası baba olarak tutacak evi damat iş bulacak evliliğin en başında yalanla aynı eve sokulmak bambaşka bişey. Çok iyi düşün seni seven sadece seni değil senden kaynaklı ailenide sevmeli.

Kurtuldunuz diye kurban kesmelisiniz o denli
aşığım o bana aşık diye evlenirseniz eğer ki aşk sevgi bitip gerçekleri görünce asıl çok ağlarsınız
birde çocuk olursa yazık vebalini o da taşır
Daha gençsin işe gir karşına çoooook daha iyileri çıkar emin ol buna

Calismayan adamla nasil evlilik hayalleri kurabiliyorsunuz aklim almiyor. Hadi diyelim bi sekilde ailelerin yardimiyla dugun yapildi ev kuruldu ya sonrasi... ilk hedef ise girip calismak sonra evlenmek degil midir? Siz sirayi tersten ilerletmeye calismissiniz en bastan hic soz olaylarina girmiycektiniz okulu bitirip is bulduktan sonra evlilik icin adim atsaydiniz hic bunlar yasanmazdi. Aileler isin icine karisinca butun iliskiler sekteye ugruyor.
Kirilan sey bi daha tamir olmaz sizin iliskiniz bitmis daha da uzatmaya gerek yok uzadikca cirkinlesecek buna emin olun evlenseniz ne esiniz sizin ailenizle ne siz onun ailesiyle anlasamayacaksiniz hazir soz atilmisken bi daha ayni yanlisa dusmeyin. Turkiyede milyonlarca erkek var elbet seveceginiz baska birini daha bulursunuz sirf evlenmek icin evlenmeyin aklinizi ve mantiginizi da kullanin

Afedersin ama belanımı arıyosun. Bize soruyosan sakın barışma. Ama sen barışcak gibisin yakında evlenip burda evlilik sorunlarından konu açıcak potansiyeli görüyorum.

Bu adamdan koca olmaz. Bu adamla evlilik yoluna da gidilmez. Anca kölelesirsin bu kisiyle. Ayrilmaniz en mantikli karar olmus. Uzulursun elbet ama gercek sevgi bu degil. Gercek sevgiyi tattiginda buyuk bir hatadan dondugunu o zaman anlarsin. Vicdanen rahat ol. Karsindaki insan evlenilecek biri degil.

Ailene ettiği laflara değinmiyorum bile
Daha yeni mezun olmuşken niye apar topar evlenmeye koşuyorsun?
Hadi diyelim ev tutuldu
Eşyalar nasıl alınacak?
En ortalama eşyalar 100bin tutar
İş yok güç yok kirayı kim ödeyecek krediyi kim ödeyecek?
Bu ne mantıksızlık
Az erken sevişmek için mi bunca rezalet?

Ayrılmakla en iyi kararı almışsınız , umarın duygularına yenik düşüp barışmazsın hiç bir aile kızının böyle bencil , aileci , saygısız biriyle evli olmasını inan istemez ...kendi annesine laf söyletmeyen birinin eşinin , nişanlısının da ailesine aynı tavrı sergilemeli empati den yoksun insanlarla hayat geçmez , sakın hayatınızı mahvetmeyin bir abla tavsiyesi sana da ,ailene de yazık ...herşey den önce lütfen ekmeğini kendin kazanmaya bak ve sonra evlilik kararlarını al ( bu bencil insanla değil ) ,hiç bir erkeğin eline bakma , kendin kazan ve kendin dilediğin gibi harca :* umarın doğru kararlar alırsın

Ailesi sizi istemiyormuş net
isteyen insanlar böyle olmaz çünkü bozulsun diye uğraşmışlar gibi olmuş
babanı çileden çıkarana kadar uğraşmışlar.. bravoo

şuanki yaşadıklarınız fragman sadece.. sakın derim

Ablacım seviyorsun anlıyorum, hadi sen unuttun ailene söylenenleri affettin. Ama ailen bunları hiç unutmayacak. Düşünsene seni seven insan seni yetiştiren anne babaya bu lafları edebiliyor. Ailen bu lafları hak ediyor mu bence bunu düşün. Saygısını kaybetmiş seni iki arada bırakmış. Yaşın daha çok küçük, herkes gider ailen kalır. Yarın annene babana söylenen bu laflar için çok pişman olursun, üzülürsün. Bence aileni dinle yol yakınken dön..

Kapan seccadeye ve 2 rekat şükür namazı kil. Maalesef sözlünüz baya baya aileci ve geleneksel. Geleneksel çoğu şeyi severim . Ama evlenmeden annem de annem babam da babam diyip durmuş sözlünuz. O yüzden sizin için hayırlısı olmuş diyebilirim. Sevgi de aşkta gerçekten bir yere kadar. Ama sizler saygıyı kaybetmişsiniz. Karşınıza karakterli kişilerin çıkması duasıyla

Evlen evlen de gör hanyayı konyayı. Sen nasıl senin ailene, anne babana bu şekilde konuşturabiliyorsun Allahın kırosunu? O şahıs hala sana nasıl ulaşıp mesaj atabiliyor? Bu kapıyı nasıl açık bırakıyorsun? Seviyormuş. Senin onu engelleyip ulaşacak hiçbir yer bırakmamış olman lazımdı. Sen de az haksız değilsin bu açıdan. Belanı mı arıyorsun cidden? O vatandaşa gelince baban ne söylediyse fazlası ile haketmiş. Bir de seviyor demişsin. Ne acayip sevgi anlayışı bu

Cikar yol..daha yolun basindasin okuluna bitirip kendi ayaklarinin üstünde duracak evlilik icin acele etmiyeceksin .Seni cok seviyorum nefes alamiyorum yazdigi etkilemis galiba ama sevgi bu degil .Sevgi..seni ,aileni,senin sevdigin bir kitabi,senin sevdigin bir ani sevmek .Sevmeden saygi duyuldulurmu bir ebeveyne .Su sözünden aklin basina gelmedimi( Anneme saygi duymassan kapinin önüne koyarim) daha ne bekliyorsun böyle duygusuz bir kisilikten acaba ?Zamanla unutulan birseyde yok o an evlilikte her an bir krizde önüne atilacak babanin o sözleri sana o kisilikten ve ailesinden yüzüne tokat gibi vurulucak.Kendini bile bile yakma derim.

"Ne yapayım"ı mı kalmış bu işin?
Ne yapacağınızı söyleyeyim; babanıza gidip en az 50 defa "sizi böyle insanlarla muhatap ettiğim için özür dilerim" diyeceksiniz ve eliniz ekmek tutmadan ve düzgün seçimler yapmayı öğrenmeden de evlenmeye kalkmayacaksınız bir daha.
Şu saçma sapan tiple ilgili kafanız karışıyorsa uzuuun bir süre erkeklerden uzak dursanız sizin için daha iyi olur.

Ay kurtulmuşsun boşversene önüne bak.. Evlenseydiniz de anlasamazdiniz

Isin komigi "Anneme saygisizlik yaparsan kapinin önüne koyarim" diyen donsuz, dönüp kpnu sahibinin annesine babasina istedigi gibi saydiriyor. Kizlarimiz da hala "cikis yol" ariyor. Ilk önce Allah akil fikir versin herkese

Şöyle bi etrafıma bakıyorum ve üstelik ortadoğu gibi erkeklerin tamamının ruh hastası olduğu bir coğrafyadan bakıyorum. Binlerce erkek görüyorum ve çoğunu iyi taniyorum ama kayınpeder adayına bu şekil konuşacak kadar ayı oğlu ayı birini göremiyorum.

Siz nerden buluyorsunuz bunları gercekten anlamiyorum
Nasıl buldunuz bu hıyarı? Bunu hayatım boyunca merak edeceğim.

Aşiret ne ayrıca? Gurur duyarak mı aşiretiz dedi. Aşiretler benim bildiğim kadarıyla gelinlerine kilo işi altın takar. Bunun bi tarafinda donu yok.
"Daha donun yok asiretligini ne yapayim senin, sen beni tehdit mi ediyorsun ulan ayi" diyemediniz mi?

Kız evlat bekliyorum ben de. Ama yani böyle aptal ve seviyesiz insanları karşıma dünür olarak çıkarması beni çok üzer.

Cahil olabilir bir insan, eğitimsiz olabilir,parasız da olabilir. Ama efendi değilse, terbiyeden bihaber bir dağ ayısıysa iş değişir. Bu insanlar sizin babanıza denk miydi de karşılarına getirdiniz. Üzülüp pisman olacağınız yerde bir de ne yapayım diyorsunuz. Nasıl bela arıyorsunuz ama.

Elimde kudret olsaydı sizi o eve gelin diye sokar 2.haftada delirmenizi keyifle izlerdim.

Gidip babanızdan özür dilemekten başka yapılacak bir şey yok.

Bir daha da daha kendiniz muhatap olamadığınız ayilari eve dünür diye sokmayin. Anne baba oldular diye insanlari pişman etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…