Merhaba,
benim yabancı dil öğretmeni olarak sana tavsiyem, özel ders alman. Niye mi? Bir kursa yazılsan aylığı en az 400 (bu fiyata bulabilisen şanslısın). İki gün gitsen kursa, diğer günlerin tekrar yapamadığın için ölü. Dil öğrenmek istiyorsan sürekli her gün tekrar yapıp kendince eğlenceli hale getirmen gerek. Kurstta kitaplarla birlikte bir düzine ödev gelir. Çünkü sana tekrar yaptırmayı amaçlarlar. Üstelik sınıfta seninle birlikte diğer öğrencilerle de ilgilenilmek zorunda. Yani sıra sana gelip, istediğin verimi alana kadar birkaç kur geçmesi ve para harcaman lazım. Ama özel derstte, hele ki öğreten kişiyi seversen, esprili eğlenceli, yeri geldiğinde esnek, zorlamadan, işin en önemlisi BİREYSEL ders almış olursun. İki saat ders alıyorsan, bu 2 saat dolu dolu senindir. Hocanı yönlendirebilirsin, burda sıkıldım, böyle öğrenemiyorum ya da şunları öğrenmek istiyorum diyebilirsin. Bir de kurslar kendi kitaplarını satmak için hep o kaynaklara yönlendirir, ama özel ders öğretmenlerinin kendi profesörlerinden kalma, araştırma olarak hazırlanmış kitapları mevcuttur ve onlar sana daha fazla verim sağlar.
Ha, burada özel derse harcayacak param yok dersen;
1- kursa gidiş-geliş aylık kurs parası-kitap parası-kantin giderleri ni hesapla ve özel dersle karşılaştır derim.
2- Para ve emek harcanmadan hiçbir şey öğrenilmez, tabiri caizse ''Tırnaklarınla'' asılman lazım.
Sevgiler