• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soyisim?:)

bnmde akrabamın soyadı TOPCU canım bencede asil duruyo TOPCU:40: İYİDİR :46:

Merhaba kızlar gayet iyi ilerleyen bir ilişkim var:) tek çocuk ve ailesini sevmiyor bu yüzden dedesinin soyadını almak istiyor zaten dedesininde kendininde soyadı uzun ve güzel değil bende yeni bir soyisim almayı teklif ettim ortak bulucaz:) oda kabul etti bana soyisim önerir misiniz? O deniz, turay, yıldız, kılıç diyor bense topçu diyorum sizce hangisi yada başka öneriniz var mı?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Soyisim değiştirmek kolay bişey değildir

İsim ve/veya soy ismin milli kültüre veya örf ve adetlere uygun olmaması,
İsim ve/veya soy ismin kişinin itibarını zedeleyebilecek şekilde komik ve alay konusu yapılabilir veya çirkin anlama sahip olması,
İsim ve/veya soy ismin gerek özel hayatta gerekse mesleki hayatta yanlış anlamalar doğurabilir olması,
Kişinin özel hayatında veya iş hayatında başkaca bir isimle tanınıyor olması ve kimlikte yazan ismin sadece resmi işlemlerde mecburiyetten kullanılıyor olmasıdır.

Ancak bu nedenlerle isim ve soyisim değişir yani benim canım bunu istemiyor denilince soyismini değiştirmiyolar mutlaka geçerli sebep olmalıdır yazdıklarımda var zaten ayrıca bunun masrafları da ayrı bi tanıdığım ismini değiştirecekti masrafları ayrı yol parası ayrıydı çünkü bunun için asli hukuk mahkemesine gidip gelmek gerekiyo ilk önce 40 TL 50 TL falan diyolar ama sonradan ekstra masrafları çıkıyomuş yol parasıda cabası yani zorlu bi iş açıkçası düşünmeden karar vermeyin :50:

Son düzenleme:
Soyisim değiştirmek kolay bişey değildir

İsim ve/veya soy ismin milli kültüre veya örf ve adetlere uygun olmaması,
İsim ve/veya soy ismin kişinin itibarını zedeleyebilecek şekilde komik ve alay konusu yapılabilir veya çirkin anlama sahip olması,
İsim ve/veya soy ismin gerek özel hayatta gerekse mesleki hayatta yanlış anlamalar doğurabilir olması,
Kişinin özel hayatında veya iş hayatında başkaca bir isimle tanınıyor olması ve kimlikte yazan ismin sadece resmi işlemlerde mecburiyetten kullanılıyor olmasıdır.

Ancak bu nedenlerle isim ve soyisim değişir yani benim canım bunu istemiyor denilince soyismini değiştirmiyolar mutlaka geçerli sebep olmalıdır yazdıklarımda var zaten ayrıca bunun masrafları da ayrı bi tanıdığım ismini değiştirecekti masrafları ayrı yol parası ayrıydı çünkü bunun için asli hukuk mahkemesine gidip gelmek gerekiyo ilk önce 40 TL 50 TL falan diyolar ama sonradan ekstra masrafları çıkıyomuş yol parasıda cabası yani zorlu bi iş açıkçası düşünmeden karar vermeyin :50:

Benim iki ismim vardı birini sildirdim çok zor olmadı ama zaten askıya aldık bilgilendirmen için sağol canım

Son düzenleme:
Benim iki ismim vardı birini sildirdim çok zor olmadı ama zaten askıya aldık bilgilendirmen için sağol canım

Kanunlardan bildiğim kadarıyla böyle sildirmeyi bilmiyorum oda aynıdır ama yeni isim ve soy isim almak zor sizin işiniz şanslı gitmiş ne güzel

Merhaba canim. Birkaç arkadaşin bahsettiği konu benim konum. Bizde eşimle soyismimizi değistiriyoruz. Benim konuma bakarsan fikir edinebilirsin arkadaslar çok güzel önerilerde bulundular. Biz saygıner e karar verdik benim aklim hala egemende olsada :1:
Bizim 15 harfli bir soyismimiz var her yerde problem çıkıyor. Zaten eşimin akrabalarinda değiştirmeyen sadece esimin ailesi kalmis. Bizde insallah kurtulacaz :)

Back