Soyadınızı kullanacak mısınız?

iki soyadı da kullanıyorum..................................

her iki soyadımı da kullanıyorum
adım + eşimin soyadı + önceki soyadım şeklinde dolanıyorum etrafta
eyüp sabri tuncer gibi
:roflol::roflol::roflol:benzerini benim nişanlım da söylüyorr....napcan kendi soyadını faruk nafiz çamlıbelmisin sen recep tayyip erdoğan mıı diyorr :teytey::teytey:sırnaşık şeysırnaşık şey

evlendiğim zaman; kendi soyadımı ve eşimin soyadını birlikte kullanmayı tercih ederim

evet bende hem kendi soy adımı hemde eişimin soyadını kullanıyorum bu çok güzel bir duygu babamınkinide anmak hoş oluor çocuğum olursa bir gün anlatırım onada ne kadar anlamlı birşey olduğunu mustafa kemal atatürk gibi derim anlar bebeişim :dance:

bende sööliim bari.. :roflol:
ben hep evleneceğim adamın soyadını almam ismim ve soyismim çok güzel uyuyorlar başka bi soyadı asla almam diyordummmm.... ve bula bula benle aynı soyadını kullanan bi adam buldum:roflol: yani kocişimin de benimde soyadım aynı ama akrabalığımız uzaktan yakından yok... a.s
kısacası soyadım hiç değişmedi... demekki kalbim temizmiş....

Bende sadece esimin soyadini kullaniyorum ve cokta gurur duyuyorum bundan

merhaba arkadaşlar :)
ben nişanlımın soy adını alacağım kısmetse. bu tamamen kendi isteğim, böyle olması gerektiğini düşünüyorum, insan çok sevince soy adından da gurur duyuyor ve seve seve kabul ediyor :)

ben de kesinlikle sana katılıyorum.önceden kendi soyadımıda kullanmak istiyordum.şimdi bende senin gibi düşünüyorum.:asigim:

:roflol::roflol::roflol:benzerini benim nişanlım da söylüyorr....napcan kendi soyadını faruk nafiz çamlıbelmisin sen recep tayyip erdoğan mıı diyorr :teytey::teytey:sırnaşık şeysırnaşık şey

çok değerli bir şahsiyetle evleniyorsun canım dersin o ne biçim söz öyle, benim eşim hiç karışmadı ben dalga geçiyordum tür hukuk camiasında bu isimle tanınıyorum ben olmaz dedim nasıl istersen dedi.

bende gurur duyuyorum eşimin soyadını kullanmaktan
ama ne biliyim yıllardır da bu soyadını kullanıyorum ehliyetim, kredi kartlarım, ruhsatım hep bu soyadımla onun dışında her zaman eşimin soyadını kullanıyorum onunla aile olmak hoşuma gidiyor maksat eşim mutlu olsun

Son düzenleme:
ben her ikisinide kullanmak istiyorum ama malesef mümkün olmayacak gibi görünüyor.yeni soyismim azıcık uzun.düşünün reyhan + 8 harf + 11 harf :roflol: destan gibi yaz yaz bitmiyor kafamçokkarıştı

sevgilimle soyadlarımız aynı.o yüzden farketmiyor

izin vermeski sanırım ama yinede sormak lazım cevabını bilsemde a.s

bende eşiminkini kullanıcam yoksa çok uzun oluyo eğer erkek kardeşim olmasaydı kullanırdım

oooooooo erdem zaten bu yuzden evlılık ıstıooooooooooooo sen HACATLAR SULALESINE GIRECEN GIRMEM LAZIM dıye kac senedır ınlıo o yuzden tabıkı onun soyadı

YELIZ HACATTTTTTTTTTTT

benım adımda kısa soyadımda kısa soyadım 3harflı ama nışanlımın 7harfı ama kullanmam lazım ızın vermezkı eskı soyadımı mı kullanmama

bana erkeklerın ızın vermemesı garıp gelıyor sonuçta onlarınkını de alıyoruz :)))) ne farkeder ki

kulanmak isterdim ama iki adım var yeterince uzun bide çift soyadı kullanırsam brezilyalı gibi olurum heralde

kadınların erkeklerin soyadını almasını
yani bunun bir kanun olmasını ayrımcılık olarak görüyorum
çok ekstrem durumlar dışında
kadınlar çocuklarına soyadlarını veremiyorlar
o zaman da kız çocuklara soyumuzu kuruttu gözüyle bakıp erkek çocuk isteyen geri kafalılar çıkıyor
bence bir kadın da soyadını ailesine verebilmeli
bir erkeğin evleneceği bayana kendi soyadını kullanması için izin vermemesi durumunu anlayamıyorum
bunu bayanların gülerek ve gururla anlatmasını hiç anlayamıyorum
sonuçta kendi babamızdan gelen bir soyismimiz söz konusu olan
bana gelince
bu şartlarda
sırf çocuklarımla aynı soyadım olsun farklılık olmasın diye
mecburen eşimin soyadını alırım

X