• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soyadı

ImTheDevil

I’m a devil of my world
Pro Üye
28 Şubat 2017
9.012
26.095
548
31
Türkiye
Arkadaşlar merhaba bir konuda size danışmak istedim arkadaşım yakında evlenecek ve eşinin soyadını kesinlikle istemiyor ikinci soyadı olarak da kullanmak istemiyor resmiyette görünmesini de istemiyor hayatına kendi soyadıyla devam etmek istiyor bunu net üzerinden baya bir araştırdık ama bir sonuç alamadık aranızda bilgisi olan var mı bu mümkün mü?

Biz bir vatandaşlık dersindeydik.. Ders hocası Kurtlar vadisindeki gibi biriydi.. Erkeğin soy adını alma konusunda böyle bi havalar.. Erkeğiz biz bizim soy adımızı alacaklar gibi bir havalar.. Noluyosa artık.. Sınıftan bi çocuk dingonun ahırı mı gibi bişey dedi.. Hoca da aslanım benim filan.. Havalar da havalar..

Biz bir vatandaşlık dersindeydik.. Ders hocası Kurtlar vadisindeki gibi biriydi.. Erkeğin soy adını alma konusunda böyle bi havalar.. Erkeğiz biz bizim soy adımızı alacaklar gibi bir havalar.. Noluyosa artık.. Sınıftan bi çocuk dingonun ahırı mı gibi bişey dedi.. Hoca da aslanım benim filan.. Havalar da havalar..
Hocanızın soyu kurur inşallah:KK200:

Anlıyorum bu konuya o yorumu yaptım zaten :) yaşı mı ufak, aile mi istemiyor o manada:)
Aile istemiyordan ziyade ailenin böyle bir şeyden haberi bile yok muhtemel duysa istemez kızın ailesi maddiyata biraz fazla önem veriyor erkeğin de durumu iç açıcı değil tabi ilerisini bilemeyiz ama olacak gibi de değil tam meslek vermeyeyim kafadan benzer meslekler atayım kız dr oğlan esnaf gibi düşünün ailede parayı sevince işler biraz karışacak gibi duruyor arkadaşım da henüz tam mesleğini eline almış değil mesleğimi elime alana kadar söylemeyelim diyor ama her türlü iş açığa çıkar söyledim ama soyadım değişmezse çıkmaz diyor kendini böyle inandırmış

Aile istemiyordan ziyade ailenin böyle bir şeyden haberi bile yok muhtemel duysa istemez kızın ailesi maddiyata biraz fazla önem veriyor erkeğin de durumu iç açıcı değil tabi ilerisini bilemeyiz ama olacak gibi de değil tam meslek vermeyeyim kafadan benzer meslekler atayım kız dr oğlan esnaf gibi düşünün ailede parayı sevince işler biraz karışacak gibi duruyor arkadaşım da henüz tam mesleğini eline almış değil mesleğimi elime alana kadar söylemeyelim diyor ama her türlü iş açığa çıkar söyledim ama soyadım değişmezse çıkmaz diyor kendini böyle inandırmış
Nereye kadar böyle sürdürmeyi düşünüyor ki peki ama.

Bence hata yapıyor. Yarın bir gün uğruna bunu yaşadığı adam bunu koz olarak kullanır

Bence hata yapıyor. Yarın bir gün uğruna bunu yaşadığı adam bunu koz olarak kullanır
Ben patavatsız ötesi biri olduğum için her şeyi patpat zaten söyledim daha okulun bitmesine var iki sene bu iki sene içinde oğlanda falso görse ayrılamaz bile adam bir güzel ailene söylerim diye tehdit eder ama yok kız uzun zamandır tanıdığını iddaa ediyor e fırça faslı geçtikten sonra mecbur çare aramaya yöneliyoruz

İki sene kadar ama okul bittikten sonra iş bulana kadar ölme eşşeğiö ölme ona göre iki sene bana sorsan ohooo seneler
Bence ne olursa olsun en azından bir kez bile ailesiyle konuşması gerekir bu konuyu . Evlilik aileden gizli yapılmamalı diye düşünüyorum

Ben patavatsız ötesi biri olduğum için her şeyi patpat zaten söyledim daha okulun bitmesine var iki sene bu iki sene içinde oğlanda falso görse ayrılamaz bile adam bir güzel ailene söylerim diye tehdit eder ama yok kız uzun zamandır tanıdığını iddaa ediyor e fırça faslı geçtikten sonra mecbur çare aramaya yöneliyoruz
Böyle bi konu vardı burda. Çocuk bile olmuştı hatta. Adam her şıkışınca evliliği çocuğu aileye söylemekle tehdit ediyordu. Gitse gidemiyor kalsa kalamıyordu öğrenciydi.
Hele ki kültür farkı çok meslek örneklerinden anladığım kadarıyla.
Umarım aşk bu sefer galip gelir. ( ama gizli saklılık hiç şans bırakmıyor. )

Evlendikten sonra aile mahkemesinde dava açması gerekiyor. Bulunduğu yerin yogunluguna göre 5 6 ay ile 1 1,5 yıl arası değişiyor. Eşin de mahkemede bulunup onay vermesi gerekiyor.

Back
X