Et Yemekleri Soya soslu et sotem (resimsiz:))

Malice

WTF?!
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
1.021
5
hanımlar bugün et sote yaparken tamamen doğaçlama yaptım çok lezzetli birşey ortaya çıktı fotoğraf çekecek zamanım olmadı hemen yedik:KK70: ama denemenizi isterim..

etlerin kusurlu olan bölgelerini yağlarını güzelce temizliyoruz, domateslerimizin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz (ne iri ne de kaybolacak kadar küçük), arpacık soğanlarımızı soyuyoruz, sarımsaklarımızı ne şekilde arzu edersiniz doğruyoruz (ben biraz iri doğradım,dövmeyin ama), mantarlarımızı yıkayıp iri parçalar şeklinde doğruyoruz. ben yemeği wok tavada yaptım ama siz teflon pilav tenceresi de kullanabilirsiniz.

-yarım kilo dana kuşbaşı
-7-8 tane arpacık soğanı
-3 tane domates
-5-6 tane mantar (arzuya göre çoğaltılabilir)
-2 diş sarımsak
-1-2 tatlı kaşığı soya sosu
-zeytinyağı
-tuz, karabiber,kırmızı biber,kekik

tavaya zeytinyağını döküp kızdırıyoruz, kızan yağa etlerimizi atıp kavuruyoruz 10 dakika kadar, etin tazeliğine ve yumuşaklığına göre kavurma süresi değişebilir. etler kavrulurken soya sosumuzu ilave edip soğanlarımızı ekliyoruz, etler kahverengi suyunu çekmeye başlayana kadar kavurduktan sonra domatesleri tavaya atıp, tuz ve baharatları ilave ediyoruz, bu şekilde 5-10 dakika daha kavuruyoruz. sonrasında mantarlarımızı ve sarımsaklarımızı ilave edip bir iki kere çevirdikten sonra 1 bardak soğuk su ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. etinizin ne kadar sert olmasını arzu edersiniz o kadar pişirin. yemeğiniz hazır umarım beğenirsiniz afiyet olsun:))

X