sosyalfobi-eritrofobi

lavinia53

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2014
85
32
18
34
Rize
merhaba hanımlar
birkaç senedir yaşadığım sıkıntılardan dolayı sosyalfobi rahatsızlığım olmuştu.. yaklaşık 2-3 yıl önce başlamıştı.. ondan önce gayet normaldim.. sosyalfobiyle birlikte eritrofobi ( yani yüz kızarması korkusu) başladı bende.. artık yaşamımı dayanılmaz kılıyor.. topluluk içine giremiyorum.. kızarınca dahada utanıyorum,utandıkça dahada kızarıyorum.. birde sıcak ortamlarda çok zorlanıyorum.. ilaç kullandığım zamanda iyiydi herşey ama bırakınca yine aynı.. benim gibi olan var mı aranızda? yada olupta tedavi olan?
paylaşırsanız çok sevinirim..

Merhaba, kısa bir süre sosyal fobi illetini azda olsa yaşadım. O yüzden çok geçmiş olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
bende muzdaribim o durumdan yıllardır, geçmiş de değil ama büyük oranda kontrol altında tutuyorum.
mümkün olduğunca insan içine çıkmaya çalış, rezil olcam filan gibi şeyleri aklına getirmeden içinden geldiği giib olmaya çalış. topluluk içinde yüksek sesle konuşmak filan iyi geliyor. tedaviye devam et bence geçene kadar.

merhaba.konuyu açalı 1 sene olmuş daha kurtulamamışsın üzüldüm gerçekten.bende 1 ayı geçkin süredir anksiyete bozukluğu var.ilaç tedavisi görüyorum.anskiyete terapisi kitabı okuyorum çok işe yarıyor.hatta bugün okuduğum bölümde sosyalfobiden bahsediyordu.kitapta okuduğuma göre;nelerden korktuğunu ve neden korktuğunu tesbit edip maruz kalmalısın.maruz kaldığında önceleri çok zor gelecek ama hiç bişey olmadığını gördüğünde korkuların azalacak.her zaman kendine "en kötüsü başıma ne gelebilir" sorusunu sor.böylelikle atlacaksın bu hastalığı

topluluk içine girmeye calışıyorum mesela kalabalık meaknlarda bulunurum sürekli...
ama benim genelde az kişiler arasında konulurken oluyor..
şuan hamile olduğum için ilaç kullanamıyorum çok zor durumdayım kontrol sağlayamıyorum ben malesef.. elimde değil

hangi kitap bende öğrenebilir miyim ismini..
aslında ben neden korktuğumu biliyorum..
maruzda kalıyorum sık sık ama bu beni daha kötü yapıyor..
mesela yüz kızarması problemim var..
korktuğum anda kızarmaya başlıyorum..
aman nolcak geçip gidecek derken.. biri diyor aa niye kızardın sen kıpkırmızı oldun..
işte ordan sonra bende ipler kopuyor malesef

Kantoron bitkisi var canım, güvenilir bir yerden temin edebilirsen antidepresan etkili bir bitki, rahatlatıcı çayını içebilirsin, gebeliğe zararı olmayabilir ama yinede araştır öyle iç tabi.

canım zaten maruz bırakma böyle bişey.ilk zamanlar daha kötü olursun.pes etmeyeceksin.zamanla bişey olmadığını göreceksin.okuduğum kitapta bunun örnekleri çok kesinlikle al kitabı.adı anksiyete terapisi.yazarıda irvin yalom.kendimden sana bi örnek veriyim;benim korkularım eşimin bana yaptığı eşek şakasından sonra oldu.ben uyurken kapının arkasına saklandı,kapkara giyinmişti,aklım çıktı öyle görünce.görünmeyen bi varlık gördüm sandım.sonra eşimden kaçar hale gelmiştim.korkum her aklıma geldiğinde atak geçiriyordum ve eşimden kaçıyordum.bu kitabı okuduktan sonra öğrendimki ben korkudan kaçtıkça korkum dahada artıyormuş.aklıma korkum geldiğinde "beni bu kadar korkutan mantıklı bişey mi" diye düşündüm,eşimden kaçmadım tam tersine eşim sarıldım.düşünceler aklıma geldikçe başka bişeye odaklanmaya çalışmadım çünkü neyi düşünmek istemezsek o inadına aklımıza gelir.bunuda bi başka kitapta öğrendim.korkularıma günde 15 dakika yer ayırdım.oturup korkularımı düşündüm.bi çok kez atak geçirdim ama zamanla korkular sadece hayalden ibaret olduğunu gördüm artık korkmuyorum.bazen ilk korktuğum an aklıma geliyor telaşlanır gibi oluyorum ama kitaptaki sözler aklıma geliyor hemen sakinleşiyorum.ne zaman istersen sana yardım edebilirim canım

bende eşimin yanında rahatsızım onun yanındayken istem dışı bi kaygı oluyo engelleyemiyorum

sosyal fobi bana kızacak yada beğenmeyecek diye korkuyorum bide bazen konuşmakta sıkıntı çekiyorum çok zorluyo eşimde az konuşan biri evliliğimi rahatça yaşayamıyorum

eşimi seviyorum oda beni seviyo sürekli söylüyo ama sıkıntılar geçmiyo inşallah akıl sağlığımı kaybetmem artık korkmaya başladım

eşimi seviyorum oda beni seviyo sürekli söylüyo ama sıkıntılar geçmiyo inşallah akıl sağlığımı kaybetmem artık korkmaya başladım
korkma kaybetmezsin canım.anskiyete bozuklugu yasıyorsun.bu hastalıgın bir numaralı oyunu akıl kaybetme korkusu.ben neler neler yasadımda kaybetmedim.öyle sacma korkularım var ki bilemezsin.

insallah cnm ne tur korkularin var ben biliyorum aslinda seyyanin bi oyunu bu bize sacma korkular veriyo yalniz kalamiyorum galiba bide insanlara pek guvenemiyorum yani aslinda ise girmeyi bile dusundum sonra cesaret edemedim sesimi cikaramadigim zaman ezilecegimi dusunuyorum nebilim iste tuhaf bisey aslinda sanaldan yazismak bile acabilir beni hem arkafaslik krmus olurum

aynen canım bi tür vesvese yaşadıklarımız.sendeki sosyal fobi.rezil olma,ezilme korkusu..korkuların üzerine giderek korkularından kurtulursun canım.kaçtıkça korkular büyür.ben arkadaşın olurum senin yalnız değilsin üzülme sakın :)

çok sağol cnm burası bile bana iyi geldi olur cnm ark. olabiliriz

tedavi görüyormusun suan
hayır bi konuşma uzmanı vardı devlette ona gittim bi kaç kere arkadaş bul ortama gir konuş diyo arkadaş yok komşım var iki tane gidip geliyorum ara ara bide galiba hasta oldum stres baya zarar açtı gibi geliyo inş.toparlanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…