• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medyayı sallayan kurban fotografı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Sosyal medyayı sallayan kare
Sitene Ekle
sosyal-medyayi-sallayan-kare-4844595.Jpeg

[xtable]
{tbody}
{tr}
{td} {/td}
{/tr}
{/tbody}
[/xtable]
Türkiye bir kez daha Kurban Bayramı’nda sokaklara yansıyan görüntüleri tartışırken bir kare önce çıktı.

Kesilmiş bir kurbanın içine oturtulan bebeğin yer aldığı kare sosyal medyada viral olmuş durumda.

Fotoğrafın ne zaman ve nerede çekildiği henüz tam bilinmiyor.

Birçok ünlü isim de Twitter hesabından bu kare için tepkilerini dile getirdi. İşte o tepkilerden bazıları:

Orhan Aydın: Kim kurban? Bu nasıl iman bu nasıl inanç?

Zeki Kayahan Coşkun: Dünyanın en anlamsız salıncağı... Ve sallanan çocuk için unutulmayacak bir travma.

Aydın Cıngı: Fışkıran kan, kesilen kafa, çırpınarak çıkan can çocuğun duyarlılığını aşındırıyor. Onu kestiği hayvanda sallayan baba(!) IŞİD'li büyütüyor.

Serap Duygulu: Çocuğunu kestiği kurbanda sallayan baba. Sen kurban kesmişsin ne fayda? Çocuk için nasıl bir travma, nasıl bir anı?

Şengül Hablemitoğlu: Yorumsuz, dilim tutuldu...

fft16_mf4844594.Jpeg

milliyet

Geçen senenin haberiydi bu. Geçen sene de bayağı tepki almıştı.
Bunların yaptığı işten ne hayır gelirse artık. Allahına kurban ettiği hayvana bile saygı göstermekten yoksun insanlar.

ne insanlar var ya, ama çocuk için travma olacağını düşünmüyorum daha çok küçük iyi ki

Küçük diye travma yasamaz diye bir kaide yok. Psikologlar halen diyorlar, 0-3 yasin arasi ne kadar önemli oldugunu. O yaslarda çoçugun karakteri daha bir form aliyor.

Yani nasil bakarsan bak, hayatta gördügüm en igrenç karedir ve ben o çoçuga ve o hayvana çok acidim. :(

valla ben ilk defa görüyorum milliyette gördüm bi kaç saat önce

İnanamıyorum ya memleketten insan manzaraları.. Hayır cocugu oraya koydun da ne oldu ne anladın yani aklınca?
dün de tvde haberlerde gördüm bunun yaslarda cocugu cocuk arabasına koymuslar tam karsısında kurbanı kesiyor.

Son düzenleme:
Cocuk ne oldugunu bile anlamamıstır. Niye büyütmüşler o kadar...
Dört beş yıl önce çocuk psikiyatristine gitmiştik ve orada daha bir aylık bir bebek vardı, bu bebek neden geldi diye sordum orada ki sekreter bayana verdiği cevap anne karnında yaşadığı travma nedeniyle idi.
Anne karnındayken bile etkilenebiliyorsa bu çocukta da illa ki bir hasar bırakacaktır.

Din dusmani degilim ama kurban bayrami gelince ayri bir huzunlu oluyorum.

Bayramlasmayi severim, kutlamayi severim ama kurban yardimlari baska turlu yapilabilir. Ben de parasal yardimda bulunabilirim.

Et yemiyor muyum evet yiyorum ama mumkun oldugu kadar az yemeye calisiyorum.

Yeri geldigi kadar hayvanlara yardimda bulunmaya calisiyorum, hayvanlar uzerinde deney yapmayan urunleri kullanmaya calisiyorum.

Yasamak icin et yemek baska ama toplu bir sekilde hayvanlari iskence ederek oldurmek, resimde goruldugu gibi bundan zevk almak baska.

Yazdiklarim oraya buraya cekilmesin. Kimseyle polemige girmek niyetinde degilim.

Dört beş yıl önce çocuk psikiyatristine gitmiştik ve orada daha bir aylık bir bebek vardı, bu bebek neden geldi diye sordum orada ki sekreter bayana verdiği cevap anne karnında yaşadığı travma nedeniyle idi.
Anne karnındayken bile etkilenebiliyorsa bu çocukta da illa ki bir hasar bırakacaktır.

1 aylık bebegin ne gibi bir psikolojik sorunu olabilir ki daha cevreyi algılayamıyor adam gibi...

aman neyimiz düzgünki kurban kesimimiz olsun..yobazlık yapıyorlar işte..halkımızın kırsal kesimdekileri çoğunlukla sevgisiz büyüyor..sevgi verilmeyen insandan ne beklersinki..
varoşlarda ilk okul çocuklarının ağzında en ayıp küfürler..ben senin anan... oda ona diyor ben se............böyle çocuklar büyüdüğünde insana saygısı olmayanın hayvana saygısı olurmu..okullarda,insan,hayvan doğa,sevgisi.toplum ve görgü kuralları dersi olmalı..en ihtiyaç olan ders..

Bunu yapan insan kendini kurban etse ne fayda..

Nasıl bir zihniyet bu nasıl bir cehalet...

Back