sadece devletle kanunla olmuyor, bize yani vatandaşa da iş düşüyor. devlet proje üretir, uygulamak için seçenekler sunar. çakallık yerine dürüstçe davranılsa bir şeyler düzelir diyorum.Yani şu yazıda devlet haricinde herkesi suçlamışsın, sanki devlet harika ama sanayici, mühendis, ünv pis tü kaka. :)
Çalıştığım firmalarda sanayi teşvik projelerinden faydalandık, projeler ürettik, ne kadar boş beleş insanlar gelip projeni veto ediyor bilemezsin. Adamlar devlet memuru gibi, sanayi, inovasyon bilmez gelir senin dört dörtlük projeni üç kuruş teşvik için red eder. Ya bu adamlar buralara nasıl girer ya diyorsun. KPSS ile proje denetçisi mi alınır?
TSE, TÜBİTAK inanılmaz kokuşmuş durumda. TSE'de çalışan mühendis amcalar emekli olup gitmek yerine çivi çakmış gelip seni sorguluyor. Yenilik düşmanı alayı, 30 yl önce okulda öğrendiğiyle sana ahkam kesiyor. Ama sorsan süperler. Yeni aldıkları mühendisler de onlara benzemiş.
TÜBİTAK desen zekayla değil, yandaşlıkla eleman alıyor. En iyi notları alsan da mülakat belasıyla istediğini sokuyor. Önceden iyi adamlar ve projeler vardı artık bildiğin vergi dairesi gibi işliyor.
Ayrıca yandaşlarına TÜBİTAK projeleriyle teşvik veriyor. Farzı mishal zamanında Gebze Teknik Ünv zamanında cemaatçi diye her saçma projesine okey verildi. İTÜ de en kral projeler red edildi. Şahidim kendim. Şimdi oralara zırnık yok, cemaat paralelmiş ya
Devlet teşvikleri yetersizse ve sanayici bunu kötüye kullanıyorsa ve iyi proje yerine canım diyene para veriyorsa o da devletin ayıbıdır. Devlet kurumu denetlesin verdiği projeyi. Suç kimin ki?
Kaldı ki ABD en zeki öğrencileri seçip manyak projeler üretiyorken, sınavlar açıp zeka seviyesi yüksek adamları dışardan toplama getirtirken, benim harika projeleri olan mühendisim işsiz geziyor. İşsizlik kimin ayıbıdır, kime soralım hesabı söyler misin?
Ayrıca hepsini geç Uzay araştırma geliştirme işlerini devlet yapar. NASA, CERN gibi bilimsel kurumlar falan neden Türkiye'de yok. Sanayici NASA mı kursun.
Ancak devletin elinde TSE ve TÜBİTAK gibi yozlaşmış birkaç kurum var, onlar da içler acısı. Bilim haricinde herşeyi yapıyorlar.
Haa ünv'lerde ciddi projeler üretiliyor ama bunların patentini kim satın alıyor bil bakalım? Türkiye iplemiyor da bu adamları emin ol ondan...
umarım öyle olur.Kıyafet yasağı kalktı ya şimdi bilimde çığır açarız.
ya ben siyasi topiclere sinirlerim dayanmadığı için yazmıyorum, sadece tek bi video paylaşıcam Ecevit gibi bi siyasi ekolü küçümsemeye falan çalışmış birileri, Obama'nın sayın başbakanımızı çağırmasını görmemiş sanırım arkadaşlar...
Putin de geçenlerde aynısını yaptı şu an videosunu bulamadım. Bunlar hakkında ne desem az. Diplomasi anlamında bunların ne demek olduğunu umarım anlıyordur herkes.
Burda bizden korkuyorlar, batı Erdoğan'ın liderliğinden korkuyor diyen arkadaşlar ben eğitim için Avrupa'ya gidip döndüm, burda da çok iyi bi okulda okuyorum, birçok yabancı arkadaşım ve hocam var hepsi de akademik anlamda süperstar inanılmaz okullarda okunmuş, inanılmaz yayınları var hepsinin, size gözlemlediğim kadarıyla şunu söyleyebilirim inanın ki kimse bizden korkmuyor. Bizim için üzülüyorlar aslında, çünkü gidişatımızın en iyi ihtimalle İran gibi olacağını düşünüyor çoğu. Kaç arkadaşımın ve hocamın sakın burda kalma yurtdışına kapağı atmaya çalış, burda güvende değilsin dediğini anlatamam. Nolur biz acaip süperiz, koltuğumuz da çok havalı, herkes bizden korkuyo tamam mııı denmesin artık yeter, kimsenin bizi umursadığı bile yok çünkü.
Merkel dünyanın neredeyse en refah içinde olan ülkelerinden birinin başbakanı, ülkesi üretkenlikte Japonya ile yarışıyor, acaip bi eğitimi var, sahip olduğu güç inanılmaz, Avrupa'nın başbakanı olarak görülüyor kendisi son yıllardaki akademik yayınlarda. Almanyadaki işsizlik maaşı bizim asgari ücretimiz kadar, çalışan hakları, maaşları ve yaşam şartlarından bahsetmiyorum bile. Yahu bu kadın küçük ayakparmağının bir işaretiyle bu koltuğun 372847239872973298 kat pahalısını yaptırır. Ama yaptırmıyor. Kadın hep benzer pantolon ceketler dışında bişey bile giymiyor. Hatta kadın bunları görünce şok olmuş bizimkilerde. Niye olmasın ki, Erdoğan o altınlııııı varaklııııı mükemeeeeell koltuklarda para dileniyor çünkü Merkel'den. Merkel de mütevazı kıyafetleri ve şaşkın bakışları için de vereceği harçlığı düşünüyor. Anlatabiliyor muyum?
Köy yanar deli taranır derler ya bizimki o hesap. Köy yanar, deli taranır, birileri de gelir tarananlara fanatik olur...
ben de onu sorguluyorum. geçmişten bu yana "benim memurum işini bilir, kendi adamlarımı yerleştirmeyecektim de kimi yerleştirecektim?" anlayışı devam ederse denetlemeler filan yalan oluyor tabi.Peki aklıevvel işverenler dediğini yapıyorsa devlet nerde? Bir kontrol mekanizması yapamıyor mu yapmak mı istemiyor?
Mert Taşçılar@merttascilar
Bitmedi gitti şu ihtişam merakımız.Diğer fotoğraftaki de Japonya İmparatoru...
Ee lazım demekki devlet de işvereni değil işçiyi de korumalı yasa yapıyorsa uygulanıp uygulanmadığınk kontrol etmeli ağıt cezalar koymalıben de onu sorguluyorum. geçmişten bu yana "benim memurum işini bilir, kendi adamlarımı yerleştirmeyecektim de kimi yerleştirecektim?" anlayışı devam ederse denetlemeler filan yalan oluyor tabi.
bunun için illa birileri tarafından denetlenmek mi lazım. biraz vicdan, biraz da ülke sevdalısı olsak fena olmazdı.
işte biz kılıfına uydurmakta daha mahiriz işveren ve işçi olarak.Ee lazım demekki devlet de işvereni değil işçiyi de korumalı yasa yapıyorsa uygulanıp uygulanmadığınk kontrol etmeli ağıt cezalar koymalı
tabıkı yanlıs anlamadım sorunu :)Hangi saray kumarhane ve pavyonmuş?
Cidden bilmediğimden soruyorum.
Değilmi of'lum..kardesim:)HEE VALLA İĞRETİ DURMUŞŞ...
sızın terımınıze gore taht saray gıbı tarıhlere sahıp cıkma pasıdahlık ozentılıgıyse
bırsuru saray var osmanlıdan kalma restore edılmıs otele donmus saray olarak yasamına devam eden vb...
ben bu resme bakınca bı padısah gormedım
ayrıca o ozentılık dedıgınız padısahlardan bahsederken bı desturunuz ...
keske sarayın 1926 da kumarhane ve pavyon iken sımdı farklı bırseye hızmet ettıgınede degınseydınız :) bıtek o atlanmıs niye ki?
uslubunuzu begenmedıgım ıcın ve sızı ılk kez burda gordugum ıcın muhattap kabul edemıcem kusura bakmayın
ıyı aksamlar.
ya ben siyasi topiclere sinirlerim dayanmadığı için yazmıyorum, sadece tek bi video paylaşıcam Ecevit gibi bi siyasi ekolü küçümsemeye falan çalışmış birileri, Obama'nın sayın başbakanımızı çağırmasını görmemiş sanırım arkadaşlar...
Putin de geçenlerde aynısını yaptı şu an videosunu bulamadım. Bunlar hakkında ne desem az. Diplomasi anlamında bunların ne demek olduğunu umarım anlıyordur herkes.
Burda bizden korkuyorlar, batı Erdoğan'ın liderliğinden korkuyor diyen arkadaşlar ben eğitim için Avrupa'ya gidip döndüm, burda da çok iyi bi okulda okuyorum, birçok yabancı arkadaşım ve hocam var hepsi de akademik anlamda süperstar inanılmaz okullarda okunmuş, inanılmaz yayınları var hepsinin, size gözlemlediğim kadarıyla şunu söyleyebilirim inanın ki kimse bizden korkmuyor. Bizim için üzülüyorlar aslında, çünkü gidişatımızın en iyi ihtimalle İran gibi olacağını düşünüyor çoğu. Kaç arkadaşımın ve hocamın sakın burda kalma yurtdışına kapağı atmaya çalış, burda güvende değilsin dediğini anlatamam. Nolur biz acaip süperiz, koltuğumuz da çok havalı, herkes bizden korkuyo tamam mııı denmesin artık yeter, kimsenin bizi umursadığı bile yok çünkü.
Merkel dünyanın neredeyse en refah içinde olan ülkelerinden birinin başbakanı, ülkesi üretkenlikte Japonya ile yarışıyor, acaip bi eğitimi var, sahip olduğu güç inanılmaz, Avrupa'nın başbakanı olarak görülüyor kendisi son yıllardaki akademik yayınlarda. Almanyadaki işsizlik maaşı bizim asgari ücretimiz kadar, çalışan hakları, maaşları ve yaşam şartlarından bahsetmiyorum bile. Yahu bu kadın küçük ayakparmağının bir işaretiyle bu koltuğun 372847239872973298 kat pahalısını yaptırır. Ama yaptırmıyor. Kadın hep benzer pantolon ceketler dışında bişey bile giymiyor. Hatta kadın bunları görünce şok olmuş bizimkilerde. Niye olmasın ki, Erdoğan o altınlııııı varaklııııı mükemeeeeell koltuklarda para dileniyor çünkü Merkel'den. Merkel de mütevazı kıyafetleri ve şaşkın bakışları için de vereceği harçlığı düşünüyor. Anlatabiliyor muyum?
Köy yanar deli taranır derler ya bizimki o hesap. Köy yanar, deli taranır, birileri de gelir tarananlara fanatik olur...
terbiyesiz...muhatap kabul etmeyen cevap yazmazdı önce kıvırmayacaksın.
saray olarak tarihi önemi vardır ve bu amaçla turistik merkez olarak faaliyette olabilir ama benim vergilerimde birilerinin keyif mekanı olamaz. buna karşıyız ama siz hak aramadan bi haber olduğunuz için paralarınızın çar çur edilmesinden memnun olabilirsiniz. ben değilim. benim paramla kimse keyif çatamaz. bu kadar aç insan varken vergilerimle şatafat sürdürülmesi beni rahatsz ediyor!
1926'da kumarhane ve pavyon olmasını neden vurguladınız acaba? birilerinin hırsızlık parasını aklama mekanlarından olacağına keşke kumarhane ve pavyon olarak kalsaydı
yolsuzluk yapılsın ayakkabı kutularında paralarımız çalınsın ama ha pavyonlar olmasın demek de tam cahilce bir tavırdır.
Ya şu vergiler var ya hani belimizi büken.
İşte onlar keşke her şeyim feda olsun diyenlerden alınsa. Ya da ödediğimiz verginin neye kullanılacağını şeçme şansımız olsa. Birilerininki saraya tahta gitse bizimkiler de işe yarar şeylere...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?