• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medyanın gündemi altın varaklı koltuklar: İşte özlenen sadelik!

İşte biri demişti AKP liler herşeyi maddiyata dayandırıyor, her tartışmada diye.

Ne kadar doğru.

Ben tablet istemiyorum, ben devletin sanayiciyi, bilim adamını tablet üretmeye teşvik etmesini istiyorum. Samsung, Ipad değil Türk zekasıyla üretilmiş bir tablet kullanmak istiyorum.

Ben devletin ARGE'ye, teknolojiye, uzaya, bilime ciddi yatırımlar yapmasını isytiyorum.

Bir saray parası kaç tane teknokent eder haberin var mı??

Ben devletin ünv'leri ileri teknoloji ürüne teşvik etmesini istiyorum.

Ben devletin köprü yapmasını değil, o köprüyü Japon mühendislere değil, Türk mühendislere emanet etmesini ve bunun için gerekli alt yapıyı oluşturmasını istiyorum.

Çıkıp muhtarları dedikodu için toplamasını değil, mühendisleri toplayıp ülke için ne yapabilirizi konuşsun istiyorum.

Duble yolları Türk mühendisleri yapsın, öyle bir teknolojim olsun istiyorum.

Ben devletin verdiği k.ıçı kırık tableti refah seviyesi olarak görmüyorum.

Bunu yapamayan bir devlet güçlü olamaz, isterse vatandaşa beleş araba versin, geleceğe yatırım yapmayan bir devlet fakirliğe mahkumdur.

Bir ülkenin refahı gayri safi milli hasıladır, ürettiği ileri teknoloji ürünlerdir, dünyaya kattığı değerdir, buluştur.

Bu yüzden gidip gelip şu şeyleri ısıtıp ısıtıp koymayın. Çünkü şunlar senin dünya çapında 3. sınıf bir vatandaş olduğun gerçeğini perdelemiyor. Çünkü Türkler bu konularda sıfır sıfır sıfıııııırrr.
Yere goge sigdiramadin bizleri var mi daha yerin kac kat altina sokmak istedigin biyer
Cok kucumsuyorsun kendi milletini

üstümün üstünün üstü...
senin tuttuğun parti hariç diğer rakiplerine yani vatandaşlara "Ahmak" dersen cevap alırsın ama cevap veremezsin.

Yere goge sigdiramadin bizleri var mi daha yerin kac kat altina sokmak istedigin biyer

Sen övündüklerini yaz da beraber övünelim çünkü ülkemle övünmeye ihtiyacım var.

Ama bana saray, koltuk, duble yol, köprü deme. Iphone 6 kullanıyoruz, arabamız var da deme.

Bak en son nobel alan Türk abimiz ABD vatandaşı. Onuda deme bana çünkü o ABDnin başarısıdır, Türkiyenin değil.

Lütfen bekliyorum....

Ayrıca bunlar türklere lanet okumak değil, Türkiye'nin iyi yönetilmemesidir.

Biz ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi dünyada ilk 500'e girdi diye övünen bir milletiz.

Düşünebiliyormusun ilk 500. 500 nedir ya 500 nedir?

Benim için Türkiye ilk 50'ye ünv sokamıyorsa bu kocaman bir başarısızlıktır. İlk 500le övünmek fukara tesellisidir.

Düşün ki 350. sıra ile övünmüşler.

Bir de ilk bine girmekle övünen ünv'ler gördü bu gözler. 800. olmakla övünen bir ünv haberi okudum.

800. olmak ve bunla övünmek, vaaay be. Kaç ünv var ki derler adama??? Sanki 100.000 ünv de 800 olmuş.

Yapılan araştırmalar Türk öğrencilerin fen ve matematikte 60'a yakın millette 50. sıralarda olduğunu söylüyor. Matematik, fen bilmeyen, ezberle geç mantığıyla eğitim veren bir sistemle yetişen genç sana ne verebilir? Iphone mu üretir, Samsung mu?

Düşün ki ileri ülkeleri geç, geri kalmış ülkelerden de geriyiz.

Suç benim gariban Türk öğrencimde mi? Yoksa bu saçma sapan eğitim sisteminde mi?

Yoksa ülke yönetiminde mi?

Ne yenilik yaptık, ne teknoloji ürettik.

Düşün ki ileri teknoloji diye övünüp ihracatını yaptığımız ürünler Japonyanın yüzde biri. O da kendi teknolojimiz değil.

Neden kendimizi Türküz, akıllıyız, zekiyiz diye avutalım ki, yapmanız gereken bizi ileri taşımak için kılını kıpırdatmayıp, paraları gereksiz harcayanlara hesap sormakken neden alkışlıyorsunuz.

Gerçekler bunlar, görmezden gelmek mi gerek? Türkü yüceltmek demek sözle mi oluyor. Oy verirken bu ülkeye ne yatırım yapıldı değilde, bana tablet verdi diye oy verirseniz ancak sözde övünürsünüz...

İşte biri demişti AKP liler herşeyi maddiyata dayandırıyor, her tartışmada diye.

Ne kadar doğru.

1-Ben tablet istemiyorum, ben devletin sanayiciyi, bilim adamını tablet üretmeye teşvik etmesini istiyorum. Samsung, Ipad değil Türk zekasıyla üretilmiş bir tablet kullanmak istiyorum.

2-Ben devletin ARGE'ye, teknolojiye, uzaya, bilime ciddi yatırımlar yapmasını isytiyorum.

Bir saray parası kaç tane teknokent eder haberin var mı??

Ben devletin ünv'leri ileri teknoloji ürüne teşvik etmesini istiyorum.

3-Ben devletin köprü yapmasını değil, o köprüyü Japon mühendislere değil, Türk mühendislere emanet etmesini ve bunun için gerekli alt yapıyı oluşturmasını istiyorum.

4-Çıkıp muhtarları dedikodu için toplamasını değil, mühendisleri toplayıp ülke için ne yapabilirizi konuşsun istiyorum.

Duble yolları Türk mühendisleri yapsın, öyle bir teknolojim olsun istiyorum.

5-Ben devletin verdiği k.ıçı kırık tableti refah seviyesi olarak görmüyorum.

Bunu yapamayan bir devlet güçlü olamaz, isterse vatandaşa beleş araba versin, geleceğe yatırım yapmayan bir devlet fakirliğe mahkumdur.

Bir ülkenin refahı gayri safi milli hasıladır, ürettiği ileri teknoloji ürünlerdir, dünyaya kattığı değerdir, buluştur.

6-Bu yüzden gidip gelip şu şeyleri ısıtıp ısıtıp koymayın. Çünkü şunlar senin dünya çapında 3. sınıf bir vatandaş olduğun gerçeğini perdelemiyor. Çünkü Türkler bu konularda sıfır sıfır sıfıııııırrr.

ben maddeledim anlaşılır olsun diye:
1-devlet yatırım bölgelerini açıklayıp işadamlarına işe ve işçi sayısına göre çeşitli teşvik ödemeleri yapıyor ama bazı aklıevvel işverenler ne yapıyor, göstermelik işçi alıp bir süre çalıştırıp teşvikleri cebe indiriyor. sigortalı iş bulmak zor, düzenli sigorta yatıran bulmak daha zor. yasa yapmak, teşvikler planlar hazırlamak yetmiyor bir de bunları uygulamak ve sürekli hale getirmek gerekiyor. en basitinden fiş vermemek için uğraşan insanlardık. halk nasıl ki yöneten nasıl olsun?
2-onları ben de istiyorum da üniversite hocaları ve gençliği siyasetten kafayı kaldıramıyor, çoğu hazır notlarla sınıf geçiyor. ünv geneli için hayat boş eğlen coş modunda geçiyor.

3-üniversite mezunu sudan çıkmış balık olunca haliyle lazım olduğunda bulunamıyorlar. hep teoride bizim üniversiteler, uygulamada niyeyse ya yan bina çöküyor, ya istinat duvarı. varsa da çok az iş bilen mühendis.
4-niye belki muhtarların da söyleyecek sözleri var? muhtarı küçümsemek yerine üniversiteli cahilleri küçümse. sarayda pek çok toplantı yapılıyor, sen niye muhtarlara takılıyorsun?
5-tablet bence de gereksiz ama güzel yanı bedava vermesi. tabi benim gönlüm kitaptan defterden yana.
geleceğe yatırım için sanayi alanında montajdan üretime geçebilmek için devlet pek çok yol yöntem teşvik deniyor ama ne olduğu belirsiz siyasi gözle bakan işadamları ve kulüpleri duymazdan görmezden geliyor. medya patronları her yeniliğe kulp takıyor. ör: araba çalıntı, halbuki prototip ve geliştirilecek. savunma sanayiinde ilerleme var, şantaj montaj işleri. öyle üretelim deyince olmadığın her aklı olan bilir, her gün gelişen bir teknolojiye 80 yıl kadar geç kalan bir ülkenin montajdan üretici seviyesine geçmesi için 10 yıl süre yetmez.
6-çünkü milletin köşeyi dönmekten başka bir şey düşünmüyor, hepsi aynı okumuşu da okumamışı da.
delil: seçimler ve siyasi tartışmalardaki kısır döngü, ezber ve kalıp ifadeler, karşıt görüşleri, sığ ve aşağılayan ifadeler vs vs.

Son düzenleme:
Ayrıca bunlar türklere lanet okumak değil, Türkiye'nin iyi yönetilmemesidir.

Biz ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi dünyada ilk 500'e girdi diye övünen bir milletiz.

Düşünebiliyormusun ilk 500. 500 nedir ya 500 nedir?

Benim için Türkiye ilk 50'ye ünv sokamıyorsa bu kocaman bir başarısızlıktır. İlk 500le övünmek fukara tesellisidir.

Düşün ki 350. sıra ile övünmüşler.

Bir de ilk bine girmekle övünen ünv'ler gördü bu gözler. 800. olmakla övünen bir ünv haberi okudum.

800. olmak ve bunla övünmek, vaaay be. Kaç ünv var ki derler adama??? Sanki 100.000 ünv de 800 olmuş.

Yapılan araştırmalar Türk öğrencilerin fen ve matematikte 60'a yakın millette 50. sıralarda olduğunu söylüyor. Matematik, fen bilmeyen, ezberle geç mantığıyla eğitim veren bir sistemle yetişen genç sana ne verebilir? Iphone mu üretir, Samsung mu?

Düşün ki ileri ülkeleri geç, geri kalmış ülkelerden de geriyiz.

Suç benim gariban Türk öğrencimde mi? Yoksa bu saçma sapan eğitim sisteminde mi?

Yoksa ülke yönetiminde mi?

Ne yenilik yaptık, ne teknoloji ürettik.

Düşün ki ileri teknoloji diye övünüp ihracatını yaptığımız ürünler Japonyanın yüzde biri. O da kendi teknolojimiz değil.

Neden kendimizi Türküz, akıllıyız, zekiyiz diye avutalım ki, yapmanız gereken bizi ileri taşımak için kılını kıpırdatmayıp, paraları gereksiz harcayanlara hesap sormakken neden alkışlıyorsunuz.

Gerçekler bunlar, görmezden gelmek mi gerek? Türkü yüceltmek demek sözle mi oluyor. Oy verirken bu ülkeye ne yatırım yapıldı değilde, bana tablet verdi diye oy verirseniz ancak sözde övünürsünüz...
eğitim sisteminde kalite yerine kıyafet yasağına öncelik veren yasalar ve muhalefet olunca eğitimin yerinde sayması, ilerlememesi gayet doğal.
odtü ye gelince, sevdiğim bir slogan geldi aklıma:
ODTÜ YIKILSIN, YERİNE ÜNİVERSİTE YAPILSIN.

6-çünkü milletin köşeyi dönmekten başka bir şey düşünmüyor, hepsi aynı okumuşu da okumamışı da.
delil: seçimler ve siyasi tartışmalardaki kısır döngü, ezber ve kalıp ifadeler, karşıt görüşleri sığ ve aşağılayan ifadeler vs vs.

bu son madde o kadar genel ve gerçek ki.
Kim için söylerseniz cuk oturur.

maalesef üzülerek söylüyorum ki % 80 i böyle halkımızın.

mmalesef okumak eğitmek varken bedavacılığa alıştırdılar,bir nevi dilendirmeye alıştırdılar halkımızı.
köşeyi çabuk dönene zeki ,uanık dediler.Haramı helal kıldırmaya çalıştılar.Yazık diyorum.daha ne denir ki.

1-devlet yatırım bölgelerini açıklayıp işadamlarına işe ve işçi sayısına göre çeşitli teşvik ödemeleri yapıyor ama bazı aklıevvel işverenler ne yapıyor, göstermelik işçi alıp bir süre çalıştırıp teşvikleri cebe indiriyor. sigortalı iş bulmak zor, düzenli sigorta yatıran bulmak daha zor. yasa yapmak, teşvikler planlar hazırlamak yetmiyor bir de bunları uygulamak ve sürekli hale getirmek gerekiyor. en basitinden fiş vermemek için uğraşan insanlardık. halk nasıl ki yöneten nasıl olsun?
2-onları ben de istiyorum da üniversite hocaları ve gençliği siyasetten kafayı kaldıramıyor, çoğu hazır notlarla sınıf geçiyor. ünv geneli için hayat boş eğlen coş modunda geçiyor.

3-üniversite mezunu sudan çıkmış balık olunca haliyle lazım olduğunda bulunamıyorlar. hep teoride bizim üniversiteler, uygulamada niyeyse ya yan bina çöküyor, ya istinat duvarı. varsa da çok az iş bilen mühendis.
4-niye belki muhtarların da söyleyecek sözleri var? muhtarı küçümsemek yerine üniversiteli cahilleri küçümse. sarayda pek çok toplantı yapılıyor, sen niye muhtarlara takılıyorsun?
5-tablet bence de gereksiz ama güzel yanı bedava vermesi. tabi benim gönlüm kitaptan defterden yana.
geleceğe yatırım için sanayi alanında montajdan üretime geçebilmek için devlet pek çok yol yöntem teşvik deniyor ama ne olduğu belirsiz siyasi gözle bakan işadamları ve kulüpleri duymazdan görmezden geliyor. medya patronları her yeniliğe kulp takıyor. ör: araba çalıntı, halbuki prototip ve geliştirilecek. savunma sanayiinde ilerleme var, şantaj montaj işleri. öyle üretelim deyince olmadığın her aklı olan bilir, her gün gelişen bir teknolojiye 80 yıl kadar geç kalan bir ülkenin montajdan üretici seviyesine geçmesi için 10 yıl süre yetmez.
delil: seçimler ve siyasi tartışmalardaki kısır döngü, ezber ve kalıp ifadeler, karşıt görüşleri sığ ve aşağılayan ifadeler vs vs.

Yani şu yazıda devlet haricinde herkesi suçlamışsın, sanki devlet harika ama sanayici, mühendis, ünv pis tü kaka. :)

Çalıştığım firmalarda sanayi teşvik projelerinden faydalandık, projeler ürettik, ne kadar boş beleş insanlar gelip projeni veto ediyor bilemezsin. Adamlar devlet memuru gibi, sanayi, inovasyon bilmez gelir senin dört dörtlük projeni üç kuruş teşvik için red eder. Ya bu adamlar buralara nasıl girer ya diyorsun. KPSS ile proje denetçisi mi alınır?

TSE, TÜBİTAK inanılmaz kokuşmuş durumda. TSE'de çalışan mühendis amcalar emekli olup gitmek yerine çivi çakmış gelip seni sorguluyor. Yenilik düşmanı alayı, 30 yl önce okulda öğrendiğiyle sana ahkam kesiyor. Ama sorsan süperler. Yeni aldıkları mühendisler de onlara benzemiş.

TÜBİTAK desen zekayla değil, yandaşlıkla eleman alıyor. En iyi notları alsan da mülakat belasıyla istediğini sokuyor. Önceden iyi adamlar ve projeler vardı artık bildiğin vergi dairesi gibi işliyor.

Ayrıca yandaşlarına TÜBİTAK projeleriyle teşvik veriyor. Farzı mishal zamanında Gebze Teknik Ünv zamanında cemaatçi diye her saçma projesine okey verildi. İTÜ de en kral projeler red edildi. Şahidim kendim. Şimdi oralara zırnık yok, cemaat paralelmiş ya :KK70: :KK70:

Devlet teşvikleri yetersizse ve sanayici bunu kötüye kullanıyorsa ve iyi proje yerine canım diyene para veriyorsa o da devletin ayıbıdır. Devlet kurumu denetlesin verdiği projeyi. Suç kimin ki?

Kaldı ki ABD en zeki öğrencileri seçip manyak projeler üretiyorken, sınavlar açıp zeka seviyesi yüksek adamları dışardan toplama getirtirken, benim harika projeleri olan mühendisim işsiz geziyor. İşsizlik kimin ayıbıdır, kime soralım hesabı söyler misin?

Ayrıca hepsini geç Uzay araştırma geliştirme işlerini devlet yapar. NASA, CERN gibi bilimsel kurumlar falan neden Türkiye'de yok. Sanayici NASA mı kursun.

Ancak devletin elinde TSE ve TÜBİTAK gibi yozlaşmış birkaç kurum var, onlar da içler acısı. Bilim haricinde herşeyi yapıyorlar.

Haa ünv'lerde ciddi projeler üretiliyor ama bunların patentini kim satın alıyor bil bakalım? Türkiye iplemiyor da bu adamları emin ol ondan...

eğitim sisteminde kalite yerine kıyafet yasağına öncelik veren yasalar ve muhalefet olunca eğitimin yerinde sayması, ilerlememesi gayet doğal.
odtü ye gelince, sevdiğim bir slogan geldi aklıma:
ODTÜ YIKILSIN, YERİNE ÜNİVERSİTE YAPILSIN.

Kıyafet yasağı kalktı ya şimdi bilimde çığır açarız.:KK14:

bildiğiniz konu?
taht demek tarihe sahip çıkma değil padişah özentiliğidir. bir müzede sergilersiniz o ayrı ama resmi bir toplantıda bunu sunarsanız gülerler.

ayrıca beyaz saray hakkında ne biliyorsunuz merak ediyorum.
amerikada başkan saray içinde kiracıdır. içtiği çayın bile parasını cebinden öder.
burada sizin vergilerinizde kendini padişah sanan birileri var ve siz buna karşı çıkacağınıza objektif olma adı altında destekliyorsunuz.

sızın terımınıze gore taht saray gıbı tarıhlere sahıp cıkma pasıdahlık ozentılıgıyse
bırsuru saray var osmanlıdan kalma restore edılmıs otele donmus saray olarak yasamına devam eden vb...
ben bu resme bakınca bı padısah gormedım
ayrıca o ozentılık dedıgınız padısahlardan bahsederken bı desturunuz ...
keske sarayın 1926 da kumarhane ve pavyon iken sımdı farklı bırseye hızmet ettıgınede degınseydınız :) bıtek o atlanmıs niye ki?

uslubunuzu begenmedıgım ıcın ve sızı ılk kez burda gordugum ıcın muhattap kabul edemıcem kusura bakmayın
ıyı aksamlar.

Son düzenleme:
Çünkü biz bir zamanlar böyleydik.
Eki Görüntüle 1661856
Şimdi ise böyle
Eki Görüntüle 1661857
Hahahaha Amerika ya gidiyoruz da dış işleri bakanı bile işi bahane edip Davutoğlu ile görüşmüyor eli bomboş dönüyor siz neyin peşindesiniz. Çok değil son bir ayın haberlerine bak görürsün. Bir de Ecevit dik duruşlu şu kıbrıs olaylarında falan restini çekmiş insan. Neyse gözünüz kamaştı koltuklardan göremiyorsunuz tabii

grill .!.:

delil: seçimler ve siyasi tartışmalardaki kısır döngü, ezber ve kalıp ifadeler, karşıt görüşleri, sığ ve aşağılayan ifadeler vs vs.
Peki aklıevvel işverenler dediğini yapıyorsa devlet nerde? Bir kontrol mekanizması yapamıyor mu yapmak mı istemiyor?

sızın terımınıze gore taht saray gıbı tarıhlere sahıp cıkma pasıdahlık ozentılıgıyse
bırsuru saray var osmanlıdan kalma restore edılmıs otele donmus saray olarak yasamına devam eden vb...
ben bu resme bakınca bı padısah gormedım
ayrıca o ozentılık dedıgınız padısahlardan bahsederken bı desturunuz ...
keske sarayın 1926 da kumarhane ve pavyon iken sımdı farklı bırseye hızmet ettıgınede degınseydınız :) bıtek o atlanmıs niye ki?

uslubunuzu begenmedıgım ıcın ve sızı ılk kez burda gordugum ıcın muhattap kabul edemıcem kusura bakmayın
ıyı aksamlar.

Hangi saray kumarhane ve pavyonmuş?

Cidden bilmediğimden soruyorum.

Bu arada şu yeni dikkatimi çekti.

Muhtarları küçümsemek çok yanlış bir cümle. Asla bunu yapmadım. Nerden çıktı onu da anlamadım.

Ayrıca sarayda başka ne toplantılar ypılıyor bize faydalı olan? Söyleyin de bilelim.

ya ben siyasi topiclere sinirlerim dayanmadığı için yazmıyorum, sadece tek bi video paylaşıcam Ecevit gibi bi siyasi ekolü küçümsemeye falan çalışmış birileri, Obama'nın sayın başbakanımızı çağırmasını görmemiş sanırım arkadaşlar...

Putin de geçenlerde aynısını yaptı şu an videosunu bulamadım. Bunlar hakkında ne desem az. Diplomasi anlamında bunların ne demek olduğunu umarım anlıyordur herkes.

Burda bizden korkuyorlar, batı Erdoğan'ın liderliğinden korkuyor diyen arkadaşlar ben eğitim için Avrupa'ya gidip döndüm, burda da çok iyi bi okulda okuyorum, birçok yabancı arkadaşım ve hocam var hepsi de akademik anlamda süperstar inanılmaz okullarda okunmuş, inanılmaz yayınları var hepsinin, size gözlemlediğim kadarıyla şunu söyleyebilirim inanın ki kimse bizden korkmuyor. Bizim için üzülüyorlar aslında, çünkü gidişatımızın en iyi ihtimalle İran gibi olacağını düşünüyor çoğu. Kaç arkadaşımın ve hocamın sakın burda kalma yurtdışına kapağı atmaya çalış, burda güvende değilsin dediğini anlatamam. Nolur biz acaip süperiz, koltuğumuz da çok havalı, herkes bizden korkuyo tamam mııı denmesin artık yeter, kimsenin bizi umursadığı bile yok çünkü.

Merkel dünyanın neredeyse en refah içinde olan ülkelerinden birinin başbakanı, ülkesi üretkenlikte Japonya ile yarışıyor, acaip bi eğitimi var, sahip olduğu güç inanılmaz, Avrupa'nın başbakanı olarak görülüyor kendisi son yıllardaki akademik yayınlarda. Almanyadaki işsizlik maaşı bizim asgari ücretimiz kadar, çalışan hakları, maaşları ve yaşam şartlarından bahsetmiyorum bile. Yahu bu kadın küçük ayakparmağının bir işaretiyle bu koltuğun 372847239872973298 kat pahalısını yaptırır. Ama yaptırmıyor. Kadın hep benzer pantolon ceketler dışında bişey bile giymiyor. Hatta kadın bunları görünce şok olmuş bizimkilerde. Niye olmasın ki, Erdoğan o altınlııııı varaklııııı mükemeeeeell koltuklarda para dileniyor çünkü Merkel'den. Merkel de mütevazı kıyafetleri ve şaşkın bakışları için de vereceği harçlığı düşünüyor. Anlatabiliyor muyum?
Köy yanar deli taranır derler ya bizimki o hesap. Köy yanar, deli taranır, birileri de gelir tarananlara fanatik olur...

ya ben siyasi topiclere sinirlerim dayanmadığı için yazmıyorum, sadece tek bi video paylaşıcam Ecevit gibi bi siyasi ekolü küçümsemeye falan çalışmış birileri, Obama'nın sayın başbakanımızı çağırmasını görmemiş sanırım arkadaşlar...

Putin de geçenlerde aynısını yaptı şu an videosunu bulamadım. Bunlar hakkında ne desem az. Diplomasi anlamında bunların ne demek olduğunu umarım anlıyordur herkes.

Burda bizden korkuyorlar, batı Erdoğan'ın liderliğinden korkuyor diyen arkadaşlar ben eğitim için Avrupa'ya gidip döndüm, burda da çok iyi bi okulda okuyorum, birçok yabancı arkadaşım ve hocam var hepsi de akademik anlamda süperstar inanılmaz okullarda okunmuş, inanılmaz yayınları var hepsinin, size gözlemlediğim kadarıyla şunu söyleyebilirim inanın ki kimse bizden korkmuyor. Bizim için üzülüyorlar aslında, çünkü gidişatımızın en iyi ihtimalle İran gibi olacağını düşünüyor çoğu. Kaç arkadaşımın ve hocamın sakın burda kalma yurtdışına kapağı atmaya çalış, burda güvende değilsin dediğini anlatamam. Nolur biz acaip süperiz, koltuğumuz da çok havalı, herkes bizden korkuyo tamam mııı denmesin artık yeter, kimsenin bizi umursadığı bile yok çünkü.

Merkel dünyanın neredeyse en refah içinde olan ülkelerinden birinin başbakanı, ülkesi üretkenlikte Japonya ile yarışıyor, acaip bi eğitimi var, sahip olduğu güç inanılmaz, Avrupa'nın başbakanı olarak görülüyor kendisi son yıllardaki akademik yayınlarda. Almanyadaki işsizlik maaşı bizim asgari ücretimiz kadar, çalışan hakları, maaşları ve yaşam şartlarından bahsetmiyorum bile. Yahu bu kadın küçük ayakparmağının bir işaretiyle bu koltuğun 372847239872973298 kat pahalısını yaptırır. Ama yaptırmıyor. Kadın hep benzer pantolon ceketler dışında bişey bile giymiyor. Hatta kadın bunları görünce şok olmuş bizimkilerde. Niye olmasın ki, Erdoğan o altınlııııı varaklııııı mükemeeeeell koltuklarda para dileniyor çünkü Merkel'den. Merkel de mütevazı kıyafetleri ve şaşkın bakışları için de vereceği harçlığı düşünüyor. Anlatabiliyor muyum?
Köy yanar deli taranır derler ya bizimki o hesap. Köy yanar, deli taranır, birileri de gelir tarananlara fanatik olur...

Özellikle Merkel ile ilgili yazdıklarını ben yazacaktım da sonra Türk düşmanı olacaktım.

Bir de Merkel sinmiş, pısmış, kıskanmış diyenler var, gülsem mi bilemedim.

Nerde Almanya ve vatandaşlarının yüksek standartları, nerdee biz. Nerde teknoloji devi, dünyaya kafa tutan Almanyanın başbakanı nerde ismi bazı ülkeler tarafından bilinmeyen TR Cumhurbaşkanı.

Almanlar Merkel böyle bir koltukla devlet başkanlarını ağırlasa hesap sorarlar nerede faturalar, para devletten mi çıktı cebinden mi diye. Biz ellerimiz patlayana dek alkışlıyoruz.

Cidden üzücü bir durum, kahroluyorum yahu kahroluyorum artık...

Back