• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medyanın gündemi altın varaklı koltuklar: İşte özlenen sadelik!

Yani şu yazıda devlet haricinde herkesi suçlamışsın, sanki devlet harika ama sanayici, mühendis, ünv pis tü kaka. :)

Çalıştığım firmalarda sanayi teşvik projelerinden faydalandık, projeler ürettik, ne kadar boş beleş insanlar gelip projeni veto ediyor bilemezsin. Adamlar devlet memuru gibi, sanayi, inovasyon bilmez gelir senin dört dörtlük projeni üç kuruş teşvik için red eder. Ya bu adamlar buralara nasıl girer ya diyorsun. KPSS ile proje denetçisi mi alınır?

TSE, TÜBİTAK inanılmaz kokuşmuş durumda. TSE'de çalışan mühendis amcalar emekli olup gitmek yerine çivi çakmış gelip seni sorguluyor. Yenilik düşmanı alayı, 30 yl önce okulda öğrendiğiyle sana ahkam kesiyor. Ama sorsan süperler. Yeni aldıkları mühendisler de onlara benzemiş.

TÜBİTAK desen zekayla değil, yandaşlıkla eleman alıyor. En iyi notları alsan da mülakat belasıyla istediğini sokuyor. Önceden iyi adamlar ve projeler vardı artık bildiğin vergi dairesi gibi işliyor.

Ayrıca yandaşlarına TÜBİTAK projeleriyle teşvik veriyor. Farzı mishal zamanında Gebze Teknik Ünv zamanında cemaatçi diye her saçma projesine okey verildi. İTÜ de en kral projeler red edildi. Şahidim kendim. Şimdi oralara zırnık yok, cemaat paralelmiş ya :KK70: :KK70:

Devlet teşvikleri yetersizse ve sanayici bunu kötüye kullanıyorsa ve iyi proje yerine canım diyene para veriyorsa o da devletin ayıbıdır. Devlet kurumu denetlesin verdiği projeyi. Suç kimin ki?

Kaldı ki ABD en zeki öğrencileri seçip manyak projeler üretiyorken, sınavlar açıp zeka seviyesi yüksek adamları dışardan toplama getirtirken, benim harika projeleri olan mühendisim işsiz geziyor. İşsizlik kimin ayıbıdır, kime soralım hesabı söyler misin?

Ayrıca hepsini geç Uzay araştırma geliştirme işlerini devlet yapar. NASA, CERN gibi bilimsel kurumlar falan neden Türkiye'de yok. Sanayici NASA mı kursun.

Ancak devletin elinde TSE ve TÜBİTAK gibi yozlaşmış birkaç kurum var, onlar da içler acısı. Bilim haricinde herşeyi yapıyorlar.

Haa ünv'lerde ciddi projeler üretiliyor ama bunların patentini kim satın alıyor bil bakalım? Türkiye iplemiyor da bu adamları emin ol ondan...
sadece devletle kanunla olmuyor, bize yani vatandaşa da iş düşüyor. devlet proje üretir, uygulamak için seçenekler sunar. çakallık yerine dürüstçe davranılsa bir şeyler düzelir diyorum.
üniversiteler proje üretir, devlet kaynak sağlar. ama üniversitelerin hali malum.
şu anda MKE bu tür atılımlar için ön ayak oluyor, yanlış bilmiyorsam. ancak bu süre uzun olacak çünkü hala kılık kıyafete takılan, meslek liselerinin önünü kapamak için uğraşan muhalifler var.
eğer devlet geçmişte öğrencinin halkın inancına, ırkına, diline, kıyafetine karışmakla uğraşmasaydı eminim bu dediklerin fazlasıyla olurdu.
zaten bahsi geçen kurumlardaki yozluğun temel nedeni bence ideolojik körlük. bunu aşmamız çok çok uzun zaman alacağa benziyor.
bu konularda sadece hükümeti suçlamak haksızlık, topyekün kabahatliyiz.

ya ben siyasi topiclere sinirlerim dayanmadığı için yazmıyorum, sadece tek bi video paylaşıcam Ecevit gibi bi siyasi ekolü küçümsemeye falan çalışmış birileri, Obama'nın sayın başbakanımızı çağırmasını görmemiş sanırım arkadaşlar...

Putin de geçenlerde aynısını yaptı şu an videosunu bulamadım. Bunlar hakkında ne desem az. Diplomasi anlamında bunların ne demek olduğunu umarım anlıyordur herkes.

Burda bizden korkuyorlar, batı Erdoğan'ın liderliğinden korkuyor diyen arkadaşlar ben eğitim için Avrupa'ya gidip döndüm, burda da çok iyi bi okulda okuyorum, birçok yabancı arkadaşım ve hocam var hepsi de akademik anlamda süperstar inanılmaz okullarda okunmuş, inanılmaz yayınları var hepsinin, size gözlemlediğim kadarıyla şunu söyleyebilirim inanın ki kimse bizden korkmuyor. Bizim için üzülüyorlar aslında, çünkü gidişatımızın en iyi ihtimalle İran gibi olacağını düşünüyor çoğu. Kaç arkadaşımın ve hocamın sakın burda kalma yurtdışına kapağı atmaya çalış, burda güvende değilsin dediğini anlatamam. Nolur biz acaip süperiz, koltuğumuz da çok havalı, herkes bizden korkuyo tamam mııı denmesin artık yeter, kimsenin bizi umursadığı bile yok çünkü.

Merkel dünyanın neredeyse en refah içinde olan ülkelerinden birinin başbakanı, ülkesi üretkenlikte Japonya ile yarışıyor, acaip bi eğitimi var, sahip olduğu güç inanılmaz, Avrupa'nın başbakanı olarak görülüyor kendisi son yıllardaki akademik yayınlarda. Almanyadaki işsizlik maaşı bizim asgari ücretimiz kadar, çalışan hakları, maaşları ve yaşam şartlarından bahsetmiyorum bile. Yahu bu kadın küçük ayakparmağının bir işaretiyle bu koltuğun 372847239872973298 kat pahalısını yaptırır. Ama yaptırmıyor. Kadın hep benzer pantolon ceketler dışında bişey bile giymiyor. Hatta kadın bunları görünce şok olmuş bizimkilerde. Niye olmasın ki, Erdoğan o altınlııııı varaklııııı mükemeeeeell koltuklarda para dileniyor çünkü Merkel'den. Merkel de mütevazı kıyafetleri ve şaşkın bakışları için de vereceği harçlığı düşünüyor. Anlatabiliyor muyum?
Köy yanar deli taranır derler ya bizimki o hesap. Köy yanar, deli taranır, birileri de gelir tarananlara fanatik olur...

bütün sözlerine katılmakla birlikte videonun arkasında Putinin ki de var.. işaret dili ile gerçekten çok ama çok küçük düşürücü..

evet sarayı başka kimse yaptıramıyor, bir biz yaptırıyoruz.. o yüzden herkeşler bizden çok korkuyor..

Peki aklıevvel işverenler dediğini yapıyorsa devlet nerde? Bir kontrol mekanizması yapamıyor mu yapmak mı istemiyor?
ben de onu sorguluyorum. geçmişten bu yana "benim memurum işini bilir, kendi adamlarımı yerleştirmeyecektim de kimi yerleştirecektim?" anlayışı devam ederse denetlemeler filan yalan oluyor tabi.
bunun için illa birileri tarafından denetlenmek mi lazım. biraz vicdan, biraz da ülke sevdalısı olsak fena olmazdı.

israf konusunda haklısınız, haklıyız.
gerek TSK daki israfı askerdekiler çok iyi biliyor, anlatılanları duyunca çok şaşırmıştım.
mv nin özel aracı, koruması neyse de kıyak emeklilik olayı çok canımı sıkıyor. hem kendi işleri var çoğunun, hem torpilleri var, hem mv alıyorlar, hem kısa sürede emekli oluyorlar (sanırım 2 yıl yetiyor emekliliğe) mis gibi maaş alıyorlar. yeniden mv olunca çifte maaş. say say bitmez kendilerine yaptıkları maddi yatırımlar.

He pardon ! O koltuklarda sarayda Erdoganin dimi sarayin tapusu Erdoganda Koltuklarida alip evine goturexek...!!!

TO04uH0__bigger.jpg
Mert Taşçılar‏@merttascilar
Bitmedi gitti şu ihtişam merakımız.Diğer fotoğraftaki de Japonya İmparatoru...

CRm1YVyVEAEeO9D.jpg

CRm1YZBUAAAZiv4.jpg

İmparator mu ?
İmparatorluğu japonlardan öğrenecek değiliz !
:D

ben de onu sorguluyorum. geçmişten bu yana "benim memurum işini bilir, kendi adamlarımı yerleştirmeyecektim de kimi yerleştirecektim?" anlayışı devam ederse denetlemeler filan yalan oluyor tabi.
bunun için illa birileri tarafından denetlenmek mi lazım. biraz vicdan, biraz da ülke sevdalısı olsak fena olmazdı.
Ee lazım demekki devlet de işvereni değil işçiyi de korumalı yasa yapıyorsa uygulanıp uygulanmadığınk kontrol etmeli ağıt cezalar koymalı

OTE="ruzgarinannesii, post: 43115277, member: 708135"]He pardon ! O koltuklarda sarayda Erdoganin dimi sarayin tapusu Erdoganda Koltuklarida alip evine goturexek...!!![/QUOTE]
Yok öyle değil de bizim paralarla yapıldığına göre o bütün altın yaldızlı şeyler -ve bize Sorulmadan ve bildiğin hukuk kurallarını hiçe sayarak- absürd geldiyse de söyleme hakkımız olsun. Bir tek onu yapabiliyoruz zaten. Yoksa kime ne bu ülkede açlıktan ölen bebeklerimiz falan varken saray yaptırmış o saray hepimizin bence ayda bir toplanıp kitap okuma günü yapalım.

Ee lazım demekki devlet de işvereni değil işçiyi de korumalı yasa yapıyorsa uygulanıp uygulanmadığınk kontrol etmeli ağıt cezalar koymalı
işte biz kılıfına uydurmakta daha mahiriz işveren ve işçi olarak.

[QUgrill, post: 43115690, member: 365127"]işte biz kılıfına uydurmakta daha mahiriz işveren ve işçi olarak.[/QUOTE]
Bu sadece bizlik bir olay değil ki denetimin ve cezanın olmadığı ve paranın döndüğü her sistemde bu olabilir. İnsanlar paranın kölesi oldu çünkü. Başka ülkeler de yapar bunu kesin ama takip var bizde yok. Ee zaten baştakiler hukuk kurallarını hiçe saydığı için kılıfına uydurmayı onlar yaptığı için kim takar yasayı

Hangi saray kumarhane ve pavyonmuş?

Cidden bilmediğimden soruyorum.
tabıkı yanlıs anlamadım sorunu :)
asagıda verdıgım lınklerde
yıldız sarayın neden ve nasıl kumarhane oldugu
yıldız parkının basına neler geldıgı
o tahtların ne oldugu hepsını ortaya karısık yaptım :)

http://www.haberturk.com/yasam/haber/824459-yildiz-sarayi-1926da-kumarhane-olmustu
http://www.bugun.com.tr/gundem/yildiz-sarayi-1926da-gazino-ve-1240116.html
http://superhaber.tv/iste-o-hilalli-koltuklarin-buyuk-sirri-14641797
http://www.milliyet.com.tr/-magazin-1480745/
ozellıkle farklı sıtelerde arastırdım kı yanlıs ve yanlı haber olmasın kesın bılgıye ulasmak ıcın...

sızın terımınıze gore taht saray gıbı tarıhlere sahıp cıkma pasıdahlık ozentılıgıyse
bırsuru saray var osmanlıdan kalma restore edılmıs otele donmus saray olarak yasamına devam eden vb...
ben bu resme bakınca bı padısah gormedım
ayrıca o ozentılık dedıgınız padısahlardan bahsederken bı desturunuz ...
keske sarayın 1926 da kumarhane ve pavyon iken sımdı farklı bırseye hızmet ettıgınede degınseydınız :) bıtek o atlanmıs niye ki?

uslubunuzu begenmedıgım ıcın ve sızı ılk kez burda gordugum ıcın muhattap kabul edemıcem kusura bakmayın
ıyı aksamlar.

muhatap kabul etmeyen cevap yazmazdı önce kıvırmayacaksın.

saray olarak tarihi önemi vardır ve bu amaçla turistik merkez olarak faaliyette olabilir ama benim vergilerimde birilerinin keyif mekanı olamaz. buna karşıyız ama siz hak aramadan bi haber olduğunuz için paralarınızın çar çur edilmesinden memnun olabilirsiniz. ben değilim. benim paramla kimse keyif çatamaz. bu kadar aç insan varken vergilerimle şatafat sürdürülmesi beni rahatsz ediyor!

1926'da kumarhane ve pavyon olmasını neden vurguladınız acaba? birilerinin hırsızlık parasını aklama mekanlarından olacağına keşke kumarhane ve pavyon olarak kalsaydı :KK66:
yolsuzluk yapılsın ayakkabı kutularında paralarımız çalınsın ama ha pavyonlar olmasın demek de tam cahilce bir tavırdır.

ya ben siyasi topiclere sinirlerim dayanmadığı için yazmıyorum, sadece tek bi video paylaşıcam Ecevit gibi bi siyasi ekolü küçümsemeye falan çalışmış birileri, Obama'nın sayın başbakanımızı çağırmasını görmemiş sanırım arkadaşlar...

Putin de geçenlerde aynısını yaptı şu an videosunu bulamadım. Bunlar hakkında ne desem az. Diplomasi anlamında bunların ne demek olduğunu umarım anlıyordur herkes.

Burda bizden korkuyorlar, batı Erdoğan'ın liderliğinden korkuyor diyen arkadaşlar ben eğitim için Avrupa'ya gidip döndüm, burda da çok iyi bi okulda okuyorum, birçok yabancı arkadaşım ve hocam var hepsi de akademik anlamda süperstar inanılmaz okullarda okunmuş, inanılmaz yayınları var hepsinin, size gözlemlediğim kadarıyla şunu söyleyebilirim inanın ki kimse bizden korkmuyor. Bizim için üzülüyorlar aslında, çünkü gidişatımızın en iyi ihtimalle İran gibi olacağını düşünüyor çoğu. Kaç arkadaşımın ve hocamın sakın burda kalma yurtdışına kapağı atmaya çalış, burda güvende değilsin dediğini anlatamam. Nolur biz acaip süperiz, koltuğumuz da çok havalı, herkes bizden korkuyo tamam mııı denmesin artık yeter, kimsenin bizi umursadığı bile yok çünkü.

Merkel dünyanın neredeyse en refah içinde olan ülkelerinden birinin başbakanı, ülkesi üretkenlikte Japonya ile yarışıyor, acaip bi eğitimi var, sahip olduğu güç inanılmaz, Avrupa'nın başbakanı olarak görülüyor kendisi son yıllardaki akademik yayınlarda. Almanyadaki işsizlik maaşı bizim asgari ücretimiz kadar, çalışan hakları, maaşları ve yaşam şartlarından bahsetmiyorum bile. Yahu bu kadın küçük ayakparmağının bir işaretiyle bu koltuğun 372847239872973298 kat pahalısını yaptırır. Ama yaptırmıyor. Kadın hep benzer pantolon ceketler dışında bişey bile giymiyor. Hatta kadın bunları görünce şok olmuş bizimkilerde. Niye olmasın ki, Erdoğan o altınlııııı varaklııııı mükemeeeeell koltuklarda para dileniyor çünkü Merkel'den. Merkel de mütevazı kıyafetleri ve şaşkın bakışları için de vereceği harçlığı düşünüyor. Anlatabiliyor muyum?
Köy yanar deli taranır derler ya bizimki o hesap. Köy yanar, deli taranır, birileri de gelir tarananlara fanatik olur...

Troll sayfalarından caps araklayan cehaletten körlesmis birinin bu yazdıklarını sonuna kadar okuyup idrak etmesini beklemiyorsun sanırım?

KAlemine saglık ama bosa dil dokmussun arkadasım.

Bu guruha ne Eceviti anlatabilirsin, ne de ne acınası bir noktada oldugumuzu. Onlara sorsan Dunyayı tir tir titreten bir lidere sahibiz ve gelismis ulkeler arasında, 1. belli 2.kim modundayız..

DUnyadan %40 a diye bagırasım geliyor bazen.

muhatap kabul etmeyen cevap yazmazdı önce kıvırmayacaksın.

saray olarak tarihi önemi vardır ve bu amaçla turistik merkez olarak faaliyette olabilir ama benim vergilerimde birilerinin keyif mekanı olamaz. buna karşıyız ama siz hak aramadan bi haber olduğunuz için paralarınızın çar çur edilmesinden memnun olabilirsiniz. ben değilim. benim paramla kimse keyif çatamaz. bu kadar aç insan varken vergilerimle şatafat sürdürülmesi beni rahatsz ediyor!

1926'da kumarhane ve pavyon olmasını neden vurguladınız acaba? birilerinin hırsızlık parasını aklama mekanlarından olacağına keşke kumarhane ve pavyon olarak kalsaydı :KK66:
yolsuzluk yapılsın ayakkabı kutularında paralarımız çalınsın ama ha pavyonlar olmasın demek de tam cahilce bir tavırdır.
terbiyesiz...
kıvıran da cahilce tavır takınanda sizsiniz
sözlerınızı sıze aynen ıade etme geregı duydum
zira sızı ınsan yerıne koydugum ıcın uslubunuzdan hosnut olmadıgım ıcın bırdaha konusmak ıstemedıgımı belırttım
anlama kapasıtenız olsaydı yorumumda sunu ıyı okurdunuz
'' arkadaslar tahtdan saraydan daha onemlı seyler var takılmamız ıncelememız gereken
ben hala ayakkabı kutularındayım mesela '' seklınde yorumumu da gorurdunuz
ben kımse benım paramla şatafat da sürsün demedım kı bunu desem sızı ılgılendırmez
sızın paranızla da satafat sursunler demedım
yorumunuzda keske pavyon ve kumarhane olarak kalsaymıs dedıgınız noktadan sonra sizi cıddıye almamam gerektıgınıde anladım...
ben sızın dusuncenıze yorumunuza cahıl dusunce demedım veya size saygısızsınız demedım olabıldıgınce duzgun cevap verdim
ama terbıye yoksunu oldugunuz ıcın uslubunuzda ona yakısır olmus

bırdaha benı alıntılamayın yorum yapmayın.

Hani olsun olsun bir şey demiyoruz ama önce vatandaşının karnını doyur, onu mutlu et..
Hep ben hep ben olmaz.

Ya şu vergiler var ya hani belimizi büken.
İşte onlar keşke her şeyim feda olsun diyenlerden alınsa. Ya da ödediğimiz verginin neye kullanılacağını şeçme şansımız olsa. Birilerininki saraya tahta gitse bizimkiler de işe yarar şeylere...

aynen.. kuru ekmek yerim diyenler gerçekten kuru ekmek yesin ben yemek istemiyorum.. keşke dediğin gibi olsa, keşke..

Bu konuyla ilgili çok caps paylaşılıyor ama bence en iyisi bu... :D :D :D

upload_2015-10-20_16-57-52.webp

Eklentiler

• upload_2015-10-20_16-57-19.webp
    upload_2015-10-20_16-57-19.webp
    19 KB · Görüntüleme: 293
Back