Sosyal medyada kızlık soyadını kullanma problemi

resmi olan yerlerde cift soyisim. resmi olmayan ve sosyal medya her yerde kendi soyismimi kullaniyorum. kendi diyorum cunku ait olduğum soyisim olarak onu hissediyorum. oglum falan bile biliyor benim soyismimim baska oldugunu yadirgamiyor. bir ara sadece kendi soyismi de cift soyisim zannediyordu.
 
Bunun kıskançlık vs ile ilgisi yok ki?
Ben de bunu anlayamıyorum kadınlarda, ben evlenirken de vardı eşinizin soy adını kullanmak zorunda değilsiniz.
Kendi soyadınızla da hayatınıza devam edebilirsiniz.
Ama nüfus cüzdanında öyle, sosyal medyada böyle, ne gerek var?
Kendi vatandaşlık belgene yazdırmaya razı isen, başka yerde de öyle devam etsen ne olur?
Böyle ikilemlere ne gerek var?
Evlenip aldıysanız o soyadını, kabul edin ve kullanın.
Bu kadar basit.
 

ben de bu sekilde yapiyorum. magazada surda burda resmi olarak isim gerekmiyorsa kendi soyismimi soyluyorum. esim baslarda bozuluyordu. artik o da benim ismim sorulduğunda yine resmi bir yer degilse sadece kendi soyismimi soyluyor. çift soyisim de zor cunku uzun geliyor bana. kisa yoldan kendi soyismimi soyluyorum.
 
Kimlikte eşinizin soyadi var mi??? Kimliginizde eşinizin soyadi varsa ve diger resmi işlemlerde eşinizin soyadini kullaniyorsaniz sosyal medyada kullanmamak neyin göstergesi oluyor veya ne açidan sizi rahatlatiyor ben de onu anlamiyorum.

Bana ait kalan sadece orasi var diyorsun. Bence senin derdin soyadi degil, evliligin problemli.
 
Canım nüfusta değiştirmiş arkadaş. Sosyal medya hesaplarının sadece birinde kendi soyadını kullanıyormuş, adam onu da sorun haline getirmiş.
 
Canım nüfusta değiştirmiş arkadaş. Sosyal medya hesaplarının sadece birinde kendi soyadını kullanıyormuş, adam onu da sorun haline getirmiş.
Aman aynı kafa işte işte samsonum, neden benim soyadımı almıyosun. Yani sosyal medya sonuçta mernis mi bu, kalsın kızlık soyadı ne olacak.
 
Açıkçası ben babasını ve babasının ailesini hiç tanımayan, kütüğünün olduğu memleketin haritada nerde olduğunu bilmeyen biri olarak bile (şair burada aile soyadının kendisi için anlamsızlığından dem vuruyor), sosyal medyada evlendikten sonra 1 yıl kadar değiştirmedim soyadımı.. Eşimden de bu sürelerde ufak imalar laf dokundurmalar falan yaşadım ama sallamadım yine değiştirmedim.. Ne zamanki yeni soyadımı benimsedim o zaman değiştirdim. Ayrıca evlendiğimizde soyadımızın hatta kütüğümüzün (her ne kadar benim için önemli olmasa da) değişmesini son derece haksız ve lüzumsuz buluyorum. Tamam aileyiz hepimizin soyadı aynı olsun vs ama yani utanmasalar doğum yerimizi bile değiştirecekler evlendik diye.. Saçmalıktan başka bişey değil.
 
Bana o kadar komik geliyo ki evlenir evlenmez koşa koşa sosyal medyadaki soyadini degistirmek. Gordugumde aşiri yadirgiyorum nikah kiyiliyo ana sayfaya nikah resimleri dusuyo isme bi bakiyorsun farkli soyad. Zor mu bekledin be ablacim yani. Ben de sirf boyle gozukmemek icin senelerce degistirmem herhalde :) zaten dunyanin en sacma olayi. Mal gibi bi onun nufusundayiz bi bunun.
 
Ben de kızlık soyadımı kullanıyorum. Bekar olduğum dönemde açmıştım sonra da düzenlemedim pek de aktif kullanmam zaten. Ama eşim bundan rahatsızlık duysa sorun etmem sonuna eklerim onun soyadını da.
 
Nüfusa başvurup şipşak kendi soyadını da ekleyebiliyorsun
 
Kullanıcı adımı kendi soyadım ve eşimin soyadı yaptım. Ama biyografi kısmında yeni soyadım yazıyo. Sizin içinizden gelmiyomuş vardır bi nedeni.
 
Ben sadece kendi soyismimi kullaniyorum resmi ve resmi olmayan her yerde. Zaten esim Ispanyol ve iki soyismi var kendi soyismimin sonuna onlari ekletseydim sonsuz bir isim dongusune girerdik :) Hic konusu bile gecmedi aramizda. Soyismimi degistirsem bile sosyal medyadan degistirmek aklima gelmezdi yani ne gerek var ki.
 
Ben nüfusta kendi soyadımı kullanmıyorum ,çünkü Nokta koyulunca çok kötü oluyor ,aöa sosyal medyada hala kendi soyadım var ,eşimin soyadını eklemedim,benim soyadım ,benim hesabım ,aramızda hiç konuşması bile geçmedi.İstemiyorsanız kullanmak zorunda değilsiniz ki
 
Ben değiştirdim çünkü kendi soyadımı kullanmak zor ve güzel gelmiyordu.Eşime kızlık soyadımla bişey desem atıyorum bir yere isim soyisim vermem gerek ters ters bakar masus mu yapıyo gerçekten mi kızıyo anlamış değilim :)
 
Ben de tüm sosyal sitelerde kendi soyadımı kullanmaya devam ediyorum. Çünkü 30 yıldır kullandığım soyadımı değiştirip yeni bir soyadı kullanmak zor ve saçma geliyor. Ayrıca Türkiye'de benden başka aynı ad ve soyadı olan kimse yok. Tek olmak hoşuma gidiyor, değiştirmeyeceğim. Eşim de bu konuları dert eden biri değil. Hatta mahkeme işlerine üşenmesem kızlık soyadımı kullanmaya devam etmek istiyorum. Hatta yapacağım bir gün bunu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…