- Konu Sahibi sedeflidondurma
-
Ben kendi soyadımın yanına eşimin soyadını aldım, kimliğimde de böyle sosyal medya hesaplarımda da..
Fakat bi yerlerde isim soyad sorulduğunda sadece kendi soyadımı söylüyorum, eşim yanımda olsa da çekinmiyorum bundan, ben onunla varolmadım, kendisi de farkında bunun, hiç lafını etmedi..
Benim yaptığıma ego diyenler var mesela ama umursamıyorum..
Canım nüfusta değiştirmiş arkadaş. Sosyal medya hesaplarının sadece birinde kendi soyadını kullanıyormuş, adam onu da sorun haline getirmiş.Evliyken eşimin soyadını kullanmıştım pek düşünmediydim bu konu üzerine, hatta iki soyadı için nikah başvurusunda ayrı bir form mu ne doldurmak gerekiyormuş onu bile bilmiyordum düşün yani. Cahillik işte sevindirik gibi niye soyadımı değiştirdiysem. Şimdi olsa ailemden aldığım soyadımı silmem neden sileyim ben de ağaç kovuğumdan çıkmadım benim de büyüdüğüm bir ev beni yetiştiren değerli insanlar var. Bunu eşin soyadını kabullenmemekle bağdaştırmasınlar alakası yok çünkü. O yüzden değiştirme bence de canım, ne güzel keşke zamanında ben de öyle yapsaydım.
Aman aynı kafa işte işte samsonum, neden benim soyadımı almıyosun. Yani sosyal medya sonuçta mernis mi bu, kalsın kızlık soyadı ne olacak.Canım nüfusta değiştirmiş arkadaş. Sosyal medya hesaplarının sadece birinde kendi soyadını kullanıyormuş, adam onu da sorun haline getirmiş.
Açıkçası ben babasını ve babasının ailesini hiç tanımayan, kütüğünün olduğu memleketin haritada nerde olduğunu bilmeyen biri olarak bile (şair burada aile soyadının kendisi için anlamsızlığından dem vuruyor), sosyal medyada evlendikten sonra 1 yıl kadar değiştirmedim soyadımı.. Eşimden de bu sürelerde ufak imalar laf dokundurmalar falan yaşadım ama sallamadım yine değiştirmedim.. Ne zamanki yeni soyadımı benimsedim o zaman değiştirdim. Ayrıca evlendiğimizde soyadımızın hatta kütüğümüzün (her ne kadar benim için önemli olmasa da) değişmesini son derece haksız ve lüzumsuz buluyorum. Tamam aileyiz hepimizin soyadı aynı olsun vs ama yani utanmasalar doğum yerimizi bile değiştirecekler evlendik diye.. Saçmalıktan başka bişey değil.Merhaba hanımlar. Hayırlı kandiller. Sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Ben 3 senelik evliyim. Sosyal hesaplarımın birinde soyismimi değiştirmedim. Birinde değiştirdim ama artık onu kullanmıyorum sayılır girip baktığım yok. Eşim bugune kadar çok önemsememiş gibi yaptı hatta geçenlerde soyisminin aynı olmasına bile karışmıyorum gibi bir konuşma bile geçmişti aramızda ama bugun bana ciddi ciddi soruyor açıklamasını yap neden değiştirmiyorsun diye. Çok önemli mi bu kadar dedim. Canım istemedi dedim. Peki dedi. Bayağı bozuldu yani. Değiştirmek gerçekten istemiyorum nedense bana ait kalan sadece orası var gibi hissediyorum. Kızşık soyadımı da kullanıyorum onun için de ünlümüsün sanki avukatmısın neden kullanıyorsun sanki gibi yorumları oldu. Siz bu meseleye nasıl bakıyorsunuz. Soyadımın yanına onun soyadını ekleyeyim mi sizce. Bilemedim. Ya anlamsız mı tbu tavrım ama hiç içimden gelmiyor.
Ben de kızlık soyadımı kullanıyorum. Bekar olduğum dönemde açmıştım sonra da düzenlemedim pek de aktif kullanmam zaten. Ama eşim bundan rahatsızlık duysa sorun etmem sonuna eklerim onun soyadını da.Merhaba hanımlar. Hayırlı kandiller. Sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Ben 3 senelik evliyim. Sosyal hesaplarımın birinde soyismimi değiştirmedim. Birinde değiştirdim ama artık onu kullanmıyorum sayılır girip baktığım yok. Eşim bugune kadar çok önemsememiş gibi yaptı hatta geçenlerde soyisminin aynı olmasına bile karışmıyorum gibi bir konuşma bile geçmişti aramızda ama bugun bana ciddi ciddi soruyor açıklamasını yap neden değiştirmiyorsun diye. Çok önemli mi bu kadar dedim. Canım istemedi dedim. Peki dedi. Bayağı bozuldu yani. Değiştirmek gerçekten istemiyorum nedense bana ait kalan sadece orası var gibi hissediyorum. Kızşık soyadımı da kullanıyorum onun için de ünlümüsün sanki avukatmısın neden kullanıyorsun sanki gibi yorumları oldu. Siz bu meseleye nasıl bakıyorsunuz. Soyadımın yanına onun soyadını ekleyeyim mi sizce. Bilemedim. Ya anlamsız mı tbu tavrım ama hiç içimden gelmiyor.
Nüfusa başvurup şipşak kendi soyadını da ekleyebiliyorsunEvliyken eşimin soyadını kullanmıştım pek düşünmediydim bu konu üzerine, hatta iki soyadı için nikah başvurusunda ayrı bir form mu ne doldurmak gerekiyormuş onu bile bilmiyordum düşün yani. Cahillik işte sevindirik gibi niye soyadımı değiştirdiysem. Şimdi olsa ailemden aldığım soyadımı silmem neden sileyim ben de ağaç kovuğumdan çıkmadım benim de büyüdüğüm bir ev beni yetiştiren değerli insanlar var. Bunu eşin soyadını kabullenmemekle bağdaştırmasınlar alakası yok çünkü. O yüzden değiştirme bence de canım, ne güzel keşke zamanında ben de öyle yapsaydım.
Kullanıcı adımı kendi soyadım ve eşimin soyadı yaptım. Ama biyografi kısmında yeni soyadım yazıyo. Sizin içinizden gelmiyomuş vardır bi nedeni.Merhaba hanımlar. Hayırlı kandiller. Sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Ben 3 senelik evliyim. Sosyal hesaplarımın birinde soyismimi değiştirmedim. Birinde değiştirdim ama artık onu kullanmıyorum sayılır girip baktığım yok. Eşim bugune kadar çok önemsememiş gibi yaptı hatta geçenlerde soyisminin aynı olmasına bile karışmıyorum gibi bir konuşma bile geçmişti aramızda ama bugun bana ciddi ciddi soruyor açıklamasını yap neden değiştirmiyorsun diye. Çok önemli mi bu kadar dedim. Canım istemedi dedim. Peki dedi. Bayağı bozuldu yani. Değiştirmek gerçekten istemiyorum nedense bana ait kalan sadece orası var gibi hissediyorum. Kızşık soyadımı da kullanıyorum onun için de ünlümüsün sanki avukatmısın neden kullanıyorsun sanki gibi yorumları oldu. Siz bu meseleye nasıl bakıyorsunuz. Soyadımın yanına onun soyadını ekleyeyim mi sizce. Bilemedim. Ya anlamsız mı tbu tavrım ama hiç içimden gelmiyor.
Çok iyi yapmışsınız :)benimde esimin ailesi iki soy isimiminde yazili olmasina takilmis sosyal medya hesaplarimda gorumcem soylemisti ay hemen duzeltiyorum diyip sadece kendi soyadimi biraktim
ne saçma bir ego bu yani
Ben değiştirdim çünkü kendi soyadımı kullanmak zor ve güzel gelmiyordu.Eşime kızlık soyadımla bişey desem atıyorum bir yere isim soyisim vermem gerek ters ters bakar masus mu yapıyo gerçekten mi kızıyo anlamış değilim :)Merhaba hanımlar. Hayırlı kandiller. Sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Ben 3 senelik evliyim. Sosyal hesaplarımın birinde soyismimi değiştirmedim. Birinde değiştirdim ama artık onu kullanmıyorum sayılır girip baktığım yok. Eşim bugune kadar çok önemsememiş gibi yaptı hatta geçenlerde soyisminin aynı olmasına bile karışmıyorum gibi bir konuşma bile geçmişti aramızda ama bugun bana ciddi ciddi soruyor açıklamasını yap neden değiştirmiyorsun diye. Çok önemli mi bu kadar dedim. Canım istemedi dedim. Peki dedi. Bayağı bozuldu yani. Değiştirmek gerçekten istemiyorum nedense bana ait kalan sadece orası var gibi hissediyorum. Kızşık soyadımı da kullanıyorum onun için de ünlümüsün sanki avukatmısın neden kullanıyorsun sanki gibi yorumları oldu. Siz bu meseleye nasıl bakıyorsunuz. Soyadımın yanına onun soyadını ekleyeyim mi sizce. Bilemedim. Ya anlamsız mı tbu tavrım ama hiç içimden gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?