• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal Medyada Hayatını Sürdüren Acıların Kadınları

Duka Tesla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
2.238
5.903
168
Birtakım sosyal medya araçlarını içlerindeki öfkeyi, kini, nispeti, siniri dökmek için kullanan kadınlar, kadınlarımız.

Sadece benim sosyal medya hesaplarımda var olduklarını sanmıyorum, yayılmacı bir tür bu. Atarlı giderli, ederli değerli, suskunluğunun asaletinden ileri geldiğini yazan ancak bir tık üstte cümleler dolusu ağzını açıp gözünü yuman, verip veriştiren çelişkiler yumağı.

Hangisine baksam çok iyi kalpli, yüce gönüllü, hep iyi niyetinden kaybediyor, acaip asil ve soylu, fedakar, hak etmeyenlere inanılmaz değer vermiş ama bundan sonra akıllanmış. Yahu herkesin bir iyilik perisi, bir masum kar tanesi olduğu bu ortamda kim bu kıskançlar, fesatlar, nankörler, hak ettiğinden fazla değer görüp kıymetini bilmeyen iblisler? Rica ederim çıksınlar ortaya!

Benim derdim bu tarz insanların isim vermeden yaptıkları göndermeler değil aslında, insanların kendi sayfalarını nasıl yöneteceğine karışma hakkım yok elbette. Benim derdim bu paylaşımları yaptıran hislerle ilgili. Gerçekten dünyayı nasıl algılıyorlar, nasıl bu kadar “düşman” ediniyorlar? Klasik bir söylem olacak ama bir toz tanesi kadar yer kaplayamadığımız koskoca evrende kendilerini ve çevresindeki insanları nasıl tüm dünyaları yapabiliyorlar? Birilerine dolaylı yoldan imla hatalarıyla bezenmiş, nefret söylemli laflar sokuşturup nispet yaparken çok iyi niyetli ve asil olduğunu iddia edecek kadar kavrambilmezlik ve daha önemlisi kendini bilmezlik nasıl hasıl olabiliyor? Kafamda deli sorular.

Peşinen de belireteyim, birinin bana ithafen yazdığı bir şeye içlenip de yazmıyorum bunları. Hatta hiç böyle sosyal medya üzerinden göndermeli, laf sokmalı bir şey başıma gelmedi ya da üzerime alınmadım, bilemiyorum :)

Siz neler düşünüyorsunuz bu konuda? “Dosta güven, düşmana korku salan gözler” dönüp kendine hiç bakmıyor olabilir mi? İnsanların en sert eleştirileri kendilerine yapması gerekirken bu “hatasızım, harikayım, istediğime yol veririm istediğime rol veririm!” tavırları üstelik içi de bu kadar boşken nasıl bu denli baskın olabiliyor?

valla bence duyguları sosyal medyada yansıtmak pek normal değil.. normal hayatta paylaşımı yetersiz mi dedirtiyor
aslıdna sosyal medyada çok vakit geçirmek de normal değil (bunu ben de yapıyorum, kendimce geçici sebeplerim var tabi ne kadar yine de olması gerek tartışılır)
ama bazıları da sadece beğendiği sözleri paylaşıyor yani çok öyle ciddiye de alınmasa olur birine mi atar yapıyor diye..

bence fazla anlam yüklemişssin
en yakın arkadaşım bu şekilde.
ne hayatında mutsuz ne cok alıngan ne çok hassas aksine öküz desen olacak Allah onu erkek yaratacakmışta uçundan dönmüş o kadar hissiz ama çok mıymıy

bu şeyleri zaman zaman arkadaşlarına ,eşine , görümcesine , kardeşine itafen gönderiyor.
bir gün sordum , bu yazdığın bana mı dedim?
ne alakası var kızım sana neden olsun filan dedi bu arada beni sever beni hiç bozmadı yüzüme karşı, bilmem zaten üstüme alınmadım şaka yaptımda kocan kızmıyormu dedim,
acık acık oraya yazmış birinin yüzünde göremediğini g.tündemi göreceksinde ardından bakıyorsun ,
sasırdı yo neden ,
ben dedim koskocaman kadınsın yahu ayıp değilmi hem böyle şeyleri yazman hemde böyle gönderme yapman iyi kocan bişi demiyor
benimki olsa bana kro mualemesi yapar dedim.
bir süre yapmadı 2-3 ay kadar
şuanda bakıyorum her dakika atarlı giderli paylaşımlar

kime neyi gösterecekse gene

Birtakım sosyal medya araçlarını içlerindeki öfkeyi, kini, nispeti, siniri dökmek için kullanan kadınlar, kadınlarımız.

Sadece benim sosyal medya hesaplarımda var olduklarını sanmıyorum, yayılmacı bir tür bu. Atarlı giderli, ederli değerli, suskunluğunun asaletinden ileri geldiğini yazan ancak bir tık üstte cümleler dolusu ağzını açıp gözünü yuman, verip veriştiren çelişkiler yumağı.

Hangisine baksam çok iyi kalpli, yüce gönüllü, hep iyi niyetinden kaybediyor, acaip asil ve soylu, fedakar, hak etmeyenlere inanılmaz değer vermiş ama bundan sonra akıllanmış. Yahu herkesin bir iyilik perisi, bir masum kar tanesi olduğu bu ortamda kim bu kıskançlar, fesatlar, nankörler, hak ettiğinden fazla değer görüp kıymetini bilmeyen iblisler? Rica ederim çıksınlar ortaya!

Benim derdim bu tarz insanların isim vermeden yaptıkları göndermeler değil aslında, insanların kendi sayfalarını nasıl yöneteceğine karışma hakkım yok elbette. Benim derdim bu paylaşımları yaptıran hislerle ilgili. Gerçekten dünyayı nasıl algılıyorlar, nasıl bu kadar “düşman” ediniyorlar? Klasik bir söylem olacak ama bir toz tanesi kadar yer kaplayamadığımız koskoca evrende kendilerini ve çevresindeki insanları nasıl tüm dünyaları yapabiliyorlar? Birilerine dolaylı yoldan imla hatalarıyla bezenmiş, nefret söylemli laflar sokuşturup nispet yaparken çok iyi niyetli ve asil olduğunu iddia edecek kadar kavrambilmezlik ve daha önemlisi kendini bilmezlik nasıl hasıl olabiliyor? Kafamda deli sorular.

Peşinen de belireteyim, birinin bana ithafen yazdığı bir şeye içlenip de yazmıyorum bunları. Hatta hiç böyle sosyal medya üzerinden göndermeli, laf sokmalı bir şey başıma gelmedi ya da üzerime alınmadım, bilemiyorum :)

Siz neler düşünüyorsunuz bu konuda? “Dosta güven, düşmana korku salan gözler” dönüp kendine hiç bakmıyor olabilir mi? İnsanların en sert eleştirileri kendilerine yapması gerekirken bu “hatasızım, harikayım, istediğime yol veririm istediğime rol veririm!” tavırları üstelik içi de bu kadar boşken nasıl bu denli baskın olabiliyor?
Şimdi sana cevap verirdim de bi lafa bakarım laf mi diye, bi de soyleyene bakarım adam mi diye!!!1!!!!1bir
:KK48::KK48::KK48:

Hani bir laf var ya klavye delikanlısı diye , işte tüm mesele bu..
Bence sosyal medyayı çok takmamak lazım.
Çünkü sonuçta burası karman çorman bir platform..
Bazı insanlar sadece can yakmak için yazar bazısı ise gerçekten yardım etmek için...
O yüzden siz siz olun burada yazılanı çizileni acayip şekilde önemsemeyin, filtreden geçirin yorumları..
Çünkü bazen bende bir konu açıyorum ben elma nasıl soyulur diyorum x kişi armudun tatlısı çok güzel olur diyor...
Bilmem anlatabildim mi..

Sosyal medyada iki mutluluğunuzu paylaşabilirsiniz, iki sinirinizide. Ama istediğime yol veririm tarzında o muhteşwm acıların kadınlarına bende bayılıorum. Sen kimsin be diesim gelior. Bir paylaşımlar bir paylaşımlat gör sanki dünyanın yükünü onlar çekior. Oysa sıcak evinde, kocasının maaşıyla alınan pcde, internet bağlantısıyla cakalar savuruyorlar. Gel görki bişey denmior. Ancak takibi bırak, arkadaşlarımdan çıkar ile kurtuluyorsun. Keza onun o paylaşımlarına beğwni yağdıran tomarla bergen var etrafında.

Etrafında çok sevilmeyen, dinlenilmeyen insanlar genelde böyle atarlı olanlar, farklıyım, beni dinleyin der gibi dikkat çekmeye çalılıyorlar.

yazmak lazım .
Sosyal medyada vıcık vıcık iltifatlar yapan çiftlerin hepsi problemli .
bu doğrumu gerçekten , bende de var böyle bir cift akrabam oluyo kız, kız kocamla şu keyfi bu keyfi, eve gelmediği gün kocası notlar yazmış canım karıcım seni özledim sensiz ev çok boş diye, bu notları paylaşmış, altına vıcık vıcık aşk sözleri bana çok yapmacık geliyor, bu kadar mutluluk pozları, üstelik çok dedikodular da duyduk mesela erkek tarafı hiç masraf yapmamış düğünde butun masrafı benim akrabam olan kız yapmış , bende inanmıyorum bu kadar çok gösterdikleri kadar mutlu olduklarına...

ya bana bunlar bıraz daha normal gelıyor,
en azından birilerine aba altından laf sokmuyorlar
neyse ortada abi

bu kocasını sürekli öven kadının kayınvalidesiyle sorunu var ay nasıl laflar nasıl laflar dur bi iki tanesini bulup yaziim :)
BANA KOCAM LAZIMM. GERISI DEGIL ODA COK ŞÜKÜR BASIMDA RABBIM BASIMDAN DA EKSIK ETMESIN GERISI TEFARRUAT.....;))) gibi :) bu yakın arkadaşım değil ama bu sözlerin altına baya açık açık yazıo hani insan bakıo görüyo yani :)
Büyük ihtimalde kocasına aşkını aşkından öldüğünden değil,kayınvalidesini oğluyla kıskandırmak için :)

bence aşırı komik ve alçaltıcı bi durum.

bu doğrumu gerçekten , bende de var böyle bir cift akrabam oluyo kız, kız kocamla şu keyfi bu keyfi, eve gelmediği gün kocası notlar yazmış canım karıcım seni özledim sensiz ev çok boş diye, bu notları paylaşmış, altına vıcık vıcık aşk sözleri bana çok yapmacık geliyor, bu kadar mutluluk pozları, üstelik çok dedikodular da duyduk mesela erkek tarafı hiç masraf yapmamış düğünde butun masrafı benim akrabam olan kız yapmış , bende inanmıyorum bu kadar çok gösterdikleri kadar mutlu olduklarına...
Kimsenin kocası yokya ne be o kocanın yazdığı herşeyi milletle paylaşmak, bende paylaşmam hatta çok fazla kullanmam bile, geçen bir arkadaş Cafe'de oturduğumuzu paylaştı niye paylaşıyorsun dedim yok eltim kıskansın, yok görümcem görsün, yahu benle oturmanı niye kıskansın insanlar tanımam etmem, aşağılık kompleksi .

e haklısın bide şey var

ALLAH AYIRMADIKCA KULLARA O ŞANSI VERMİYORUZ.

Acaba bendemi duygusal değilim bendemi romantik değilim.
ne bilim ben arada kocam ben cocugumun resmini eklerim altına benim ailemmm yazar geçerim.
sende yakın arkadaşımsan yazmadıklarımızı anlarsın.

ama tanımadıgımız insanların bile ne demek istediğini anlıyoruz tabiki.

mesela şu hoşuma gidiyor akşam eti cin halley yiyorlar güzel güzel tabaklar, kendime bakıyorum :D paketleri yere sermişim ev ahalisi gelip geçip yiyor :D bende çekiyorum bizdede böyle diye.
çok dikkate almıyorum ama bana ara ara mesaj gelir, sizi çok begeniyoruz ama eşinizle aranızmı kötü, ?
neden çünkü ne atarlı bişi yazıyorum nede cocuğum harici resim ekliyorum nadir yani.
facebook kullanmıyorum instagram yetiyor bana :)

Hahaha vallah kirk yilda bir bende paylasiyorum ama illa birine gönderme olsun diye degil, genelde söz hosuma cok gittigi icin... Ama gercekten haklisiniz, face'te iki üc arkadasim var, hergün kesinlikle en az bi 5 söz paylasip gönderme yapiyorlar, hele bitane var o kopyala yapistirla ugrasmiyor kendi habire biseyler yaziyor, misal "yine arkamdan havliyorsunuz,sizi hic takmiyorum,duymuyorum, ilgilenmiyorum, beter olun" falanda filanda, ebe kardesim madem umrunda degil ne diye koca Harflerle destan yaziyorsun... Bana cocukca geliyor, zaten hemende anliyorsum kim kiminle küsmüs diye, ne gerek var bunlara? Kendiniz melekiz, günahsizis ama karsimizdaki hep seytan...:ssz:

valla bir insanı sosyal medya profilinden tanırsın :D benim bir arkadaşım var kendi fotoğraflarını koymuş albüm adı yakışıklııı böyle yerlerde sürekli kendini öven ve herşeyin doğrusunu biliyor gibi yorumlar paylaşan insanlar gerçekten çok itici.. her sabah namaz uykudan hayırlıdır yazan bir kız arkadaşım var ama gayet alkol alan erkeklerle içli dışlı bir kız bir yazdığına bir yaptığına bakcak olursak cacık yani çoğunu samimiyetsiz buluyorum.. Ayrıca kendilerini ünlü zannediyor gibi her yaptıklarını yazıyorlar çook çokk iticii

Bana da genel olarak sosyal medyaya tüm hayatını yansıtan insanlar fazlasıyla itici gelir.

Senin o an ne düşündüğünü, ne yediğini, nerede olduğunu, ne yaptığını herkes bilirse ne anlamı kalır özel hayatın? Sosyal medyanın Özel hayat adına bir şey bırakmadığını düşünüyorum artık.

Mesela kadın hamile. Bu sevincini kocasıyla paylaşmadan önce facebook alemine haber verme derdinde.

Mesela sevgilisi/eşi bir sürpriz hazırlamış onun için. Anın tadını çıkarmak yerine hemen telefonuna sarılıyor. Çünkü herkes bilmeli "Canım sevgilim bana neler yapmissss:)))"

Bilmiyorum yani sosyal medyanın hayatın içine bu kadar dahil olmasından gerçekten rahatsızım..

Köşe yazısı okuyor gibi hissettim. Edebi yönünüz oldukça kuvvetli sanırım. Tebriklerimi ve teşekkürlerimi sunayım öncelikle bu kadar güzel bir metin için. :)

Uzun zamandır düşünüp de dile getirmediklerime tercüman olmuşsunuz. Benim de arkadaş listemde bu tarz insanlar var. Bazen çok heyecanlı bir maç izliyor gibi oluyorum ana sayfamda. Bir biri atağa kalkıyor bir diğeri. En çok lafı sokan, en çok golü atan maçı kazanıyor. Ama hepsi iyi niyetinden kaybediyor. Ya da kaybeden o değil onu kaybedenler oluyor. Bu ya kendini çok önemsemekten ya da aşağılık kompleksinden kaynaklanıyor sanırım. Hangisi olduğuna karar veremedim.

Back
X