Sosyal medyada görgüsüzlük

Sshelby

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
460
134
33
Dert değil de fikir paylaşımı yapalım biraz. İnsanlardaki bu gösteriş merakı nereye gidiyor allah askına? Sosyal medyada kocasına aşk sözleri yazan kocasının aldığı çiçeği hediyeyi çekip paylaşan insanların amacı nedir :olamaz: Alt metni bariz baaak kocam şöyle kocam böyle değil mi ?bazen ben utanıyorum onların yerine siz ne düşünüyosunuz?

Bu arada kıskançlık yaptığımı düşünen olabilir eşimle çok tartışırız ama hediyesi bol bir insan sevdiğimizi de sarışıp birbirimize söylüyoruz bize yetiyo.

Yani Nedir bu reklam merakı? İyi anlaştığım arkadaşlarım da yapıyo bunu ve üzülüyorum gerçekten amaçları ne?

Beğenilmek, insan doğasında varolan bir duygu.
Sosyal medya, bu dürtüyü oldukça pekiştiriyor.
İmrenilmek ise sonradan öğrenilen bir kod.
İnsan neye özenir, imrenirse; ayna efekti olarak bunları yansıtır.

Ama şöyle de bir gerçek var, o kişinin olağanı bizler ya da başkaları için abartı olabilir.
Şuan profilime girip baksam, belki de kendimi eleştireceğim onlarca şey bulabilirim.
Aynı şekilde bile bile göze sokma çabasında olanları da kendim farkediyorum.
Ama benim olağanım bu, amacım beğenilmek ya da imrenilmek de değil.
Elbet birçok fotoğrafımda eşim var, geziyoruz, çantam, takım, araba markası, mekan vs görünüyor.
Kime göre görgüsüzlük bu?
Benim olağanıma değil...

Ayy ben cok gülüyorum cok egleniyorum. Ayni evde yasadigin insana sosyal medyadan ilan-i ask etmek nedir? Ayrica en özel ve romantik aninda paylasim yapmak nereden aklina gelir? Kocamin romantik surprizlerinde fotograf cekmek paylasim yapmak benim aklima gelmiyo.. hos ben oyle bisey yapmaya kalksam da kocamdan firca yerim zaten en ozel anin icine ettin diye. Bir de arabasi yikanirken falan paylasim yapanlar var bu ara cok sık rastliyorum. Herhalde baaaakkk biz cok mutluyuz, cok egleniyoruz, arabamiz sekil vs vs mesajlari vermek istiyorlar.

Bende anlamiyorum,ama herkesin kendi tercihi. Ama bir konuda cok kiziyorum oda cocuklari like kasmak icin sekilden sekile sokmalari. Cocuklar sahsi mal degildir. Sen kendine yeni canta alacaksin veya bir kac bedava ürün alacaksin diye cocugun cocuklugunu batiriyorsun. Ama anlayana. Kendilerini insta-mom olarak tanitan hicbirinden birsey ögrenemezsin. Bana göre bu da bir tür istismardir ve aslinda buna bir yasak getirilmesi lazim. Birde kücücük kiz cocuklarini yaslarina hic uygun olmayan kiyafetlerle ve makyajla poz verdirmiyorlar mi...ben öylelerini artik sikayet ediyorum net.

Ben bu saçmalığa başından beri anlam vermedim ,veremiyorum....
Yahu kardeşim eşin, anan, baban, coluğun çocuğun vs. Yanında degil ler mi? Yadi degil ler özel numaraları yok mu ? Git özelinizle nasıl kutluyorsanız kutlayın yahu....
(Kocişim çiçek almış çok sagol iiy ki varsın....)
Ne kadar itici ya, iç dünyanızda yasatında bir anlamı kalsın...
Şahsen ben çoğunun arasının iyi olduğuna inanmıyorum. .
Bir örnekte bizde var çünkü dışarıya farklı görünmek hoşlarına gidiyor olmalı...

Kullanmiyorum. Yalniz artik whtspta bu durum da. Bir akrabam once serum kelebegini paylasti. 5 saat sonra falan serumunu. 2 3 saat gecti bu defa buhar alirken kendi fotosunu ee abi yeter ama ya. Anladik hastasin da ne bu cığirtkanlik. Yıldım ya.
İlgisizlik mod on.
İlgili istiyorlar böyleleri,serumlu kol bir numaralı silahları.

Dert değil de fikir paylaşımı yapalım biraz. İnsanlardaki bu gösteriş merakı nereye gidiyor allah askına? Sosyal medyada kocasına aşk sözleri yazan kocasının aldığı çiçeği hediyeyi çekip paylaşan insanların amacı nedir :olamaz: Alt metni bariz baaak kocam şöyle kocam böyle değil mi ?bazen ben utanıyorum onların yerine siz ne düşünüyosunuz?

Bu arada kıskançlık yaptığımı düşünen olabilir eşimle çok tartışırız ama hediyesi bol bir insan sevdiğimizi de sarışıp birbirimize söylüyoruz bize yetiyo.

Yani Nedir bu reklam merakı? İyi anlaştığım arkadaşlarım da yapıyo bunu ve üzülüyorum gerçekten amaçları ne?
Sonuna kadar katılıyorum. Biri diğerine sosyal medya aracılığı ile seni seviyorum diyor. Kimi seviyorsan al karşına gözünün içine bakarak söyle, kalbini titret. Olmaaaaz, önemli olan dünya alemin duyması! Özel mözel kalmadı. Daha yakın zamanda bir arkadaşım. Evlilik yıldönümlerini sosyal medya üzerinden kutladı. Birde ne badireler atlattıklarını da not düştü. Aha ha ha bir akrabam çok tembeldi okuldayken, kızı teşekkür alınca onu paylaştı, "sanada teşekkürler kızım " diye duygusal bir mesajla. Yani zayıf almayan herkes teşekkür alıyor zaten. Ya neyse işte! Bende hoşlanmıyorum. Özel anlar paylaşılmamalı. Basitlikten başka bir şey değil.

Bende ifrit oluyorum.

Yok çay keyfi, yok kahve keyfi yok zıkkımın kokunun keyfi diye boy boy foto atıyorlar.

Arkadaşlarla toplandık yazısının üstünde masa ve masadaki yiyeceklerin resmini atıyorlar. Sanırım arkadaşları kek, dolma vs. Çünkü insan resmi yok.!!!

Bana çok banal geliyor. Her şeyi paylaşmak. Bazıları bı wc hariç herseyini atıyor.

Genelde bunu bizim sülalenin görgüsüz gelinleri yapıyor. Gülüyorum. Napsinlar koca evine gelince yapacak bir faaliyet bulamayınca maskaraya dönüyorlar.

Esimin aldigi cicegi paylasirim mesela, yada cok guzel bir sey yaptiysa. (Sabah sabah borek acmak gibi mesela)
Hediyelerini vs paylasmam. Simdi paylasmamin saniyorum ki 4 sebebi var
1. Bu zamana dek esim disinda sosyal medyada hickimseyle birlikte gorunmedim. Esimle tanismadan once cooooooook uzun ve sacma sapan bir birlikteligim vardi. Asla yanyana degildik. Birlikte fotograflarimizin olmasi yanyana durmak, bunu ilk kez yaptigim icin heves ediyor olmaliyim.
2. Ani biriktiriyorum. Herseyin zamani kaydolmus oluyor. Cok guzel bir buket cicek alir mesela kedimi yanima alir kucagimizda cicek fotograf cekiliriz. Birkac zaman sonra da donup bakarim su kadar zaman once almisti en son diye.
3. Bence erkekler takdir edilmeyi cok seviyor. Esim cok motive oluyor onu baskalari onunde de ovdugumde. Daha bir istekli yapiyor yapacagini.
4. Benimki cok utangacti arkadaslarinin yaninda kolunu atsa belime kipkirmizi olurdu (aslinda utangac degildir londrada dogmus buyumus ama ne kadar da olsa turk erkegi iste aman benim karimla ozelim gorulmesinndiendusunuyordu)
Zamanla bu utangacligini yenmesini icin insanlar icinde de belli bir noktaya kadar samimi olmamizin normal oldugunu gostermek icin paylastim. Dusundugum gibi de zamanla o da normallesti. Bir fotograf atarim oyle guzel bir yorum yazar mesela icimin yaglari erir yada kavga etmisizdir o zaman yazar gonlumu almak icin iltifat eder yanasir yani
Niyetim ne kimseyi kiskandirmak ne de kiskanmak. Oyle vicik vicik degil paylasimlarim ‘kociskom kociskom’ diye.

Gerçekte mutlu olan insan bunu ispatlama ihtiyacı hissetmez bana göre. Benceilişkilerinde tatmin olmadıklarının göstergesi

Çooook eskiden bi kadın vardı bu sitede kendi profiline bi sürü resimler yüklemişti ve hepside kocasının ona aldığı pahalı takılardı :D Nedense o kadın geldi aklıma :)
Bende ictiğim kahveyi paylaşırım, el açması börek yaptıysam paylaşırım ama yediğim iskenderi paylaşmam mesela :D
Bide o kocişli şeyler genelde kocanda birinin gözü olduğunu düşününce çok yapılıyo :D

Bana da çok komik geliyor. İnstagram facebook üzerinden kocişkosuna teşekkür edenler, telefon aç kardeş:KK45: Ama olur muu, telefonda teşekkür ederse biz onun kocasının ne şahane bir insan olduğunu nasıl görürüz:KK70:
Bence sosyal medya başlı başına görgüsüzlük aracı. Çok farklı bir fotoğraf çekersin koyarsın anlarım, farklı bir şey yersin onu koymanı da anlarım. Adam gidiyor 40 yıllık iskender koyuyor çok enteresan gibi. Hele hele direkt arabasını koyanlar falan onlar adına ben utanıyorum:olamaz:

Tatlım bana da saçma geliyo mesela resim altına meşhur yazıları var can eşim iyikim falan ordan kocası cevap veriyo iyiki seninle evlenmişim falan yani çok saçma. Bunları birbirinizin gözünün içine bakarak söyleyin sosyal medyada yazmak nedir. Ben yazamam utanırım babam falan görüyo ve bana göre çok saçma. Bazı şeyler özel kalmalı. Artık o resim paylaşanların kimilerine karşı yaraları varsa gönderme yapıyolardır

ayni evde yaşayıp ordan kutlamalar vs bana tuhaf hatta komik geliyo, neden baska insanlara duyurma ihtiyaci var onu ben de bilemiyorum. psikologlar daha iyi yorumlar. Whatsupda da durum da bazıları içtiği caydan omlete kadar herseyi koyuyorlar. (cay yani bunun nesi onemli ki paylaşmaya deger goruyorsun) bazen dalga geciyorum, falanca da nefes alsa whatsupa a durum koyuyor diye :))))

Benim eşim evlilik yıldönümü gibi bazı özel anları paylaşır. Ben görünce mutlu olurum , ama cevabı evde veririm, yada ararım. Banada çok komik geliyor.
Onun dışında duyulması gereken şeyleri paylaşırım, sosyal sorumluluk, faydalı şeyler. Arada normal foto.
Yemekleri paylaşanların yanlış bir şey yaptigini düşünüyorum. Herkes kullanıyor , ve yiyen var yiyemeyen var , canları çekiyor.

Back
X