• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medyada facia için kan donduran iddialar !

Saygi duydugum icin mi kiblenicem? Yazik gercekten.

Allah askına mune su cevaba bakar mısın ya
durduk yerde sucladıgı yetmıyor üstüne alay ediyor.alay etmek de saygı duymak oluyormus

cevap versek bir türlü vermesek bir türlü.
hayır bir insan nasıl zorla tartısmaya çekilir. sabah o kadar tartıstık kimse bu üslupla yazmadı ya hu

maden sektörünü iyi bilen biriyim .o kömür ocaklarına yer altına girmiş biriyim .hem de devletin kömür ocaklarına .
devletin kömür ocaklarında bile şartlar çok iyi değilken ,özel sektördekileri düşünemiyorum bile .
özel sektörde asgari ücretten çok daha az maaşla kayıtsız işçi çalıştırıldığını da biliyorum .
maden sektörü türkiyede bire on kazanılan çok büyük bir sektör .özel sektördeki maden patronları da çuvalla para kazanıyorlar .
ve bu paraları işçileri köle gibi çalıştırıp ,devletten kaçak illegal olmayan yollarla kaçak işçi çalıştırıp , insanların canını yok pahasına sayıp köle çalıştırıyorlar resmen .
insanlar da başka iş kolu olmadığından işsizlikten mecburen oralarda çalışıyorlar ..
ben burada kesinlikle ihmal olduğunu düşünenlerdenim ..ilk önce suç o maden patronlarında .ALLAH onları ıslah etsin .üç kuruş fazla kazanmak için insanları köle gibi çalıştırıyorlar ,daha fazla maden çıkarsınlar ,aşağıda yarım saat daha fazla kalsınlar onlar için kar .o yüzden böyle bir patlamada en büyük sorumlu o patrondur .onda vicdan olmadıktan sonra her türlü illegal yola başvurabiliyorlar.
devletin ihmali de maden sektöründe çok caydırıcı cezalar olmalı ,standartlar yüksek tutulmalı ,ya bu işi daha az kazanıp insana kıymet vererek yapacaklar ya da hiç yapmasınlar körolası patronlar .
öyle ki devlet de yetersiz kalıyor bazen çünkü maden patronlarının mafya ayağı da var ,denetimleri haber alıp ona göre hemen düzenliyorlar herşeyi ..
hümüketin eksikleri var fakat bu konu sadece hükümete yıkılmamalı ,çünkü maden sektöründe en az 50 yıldır maden kazaları oluyor ,çünkü hiçbir hükümet döneminde maden işçilerine yeterince önem verilmedi ,insana önem verilmedi ..bunda hepimiz suçluyuz.
en başta insan olarak biz ,adam maden patronu ,onda vicdan olmayınca devlet ona vicdanı nasıl öğretsin ,ama denetim ve yasal boyut olarak devletin görevi çok .lakin şu da var birçok insan tek geçim kaynağı orası olduğu için sorsanız bir çok şeyi gizleyecektir ,işten kovulma riskleri var çünkü ,hepsinin ekmek kapısı ,başka iş dalı yok ,sorsanız kaçak işçi var mı diye yok diyecekler ,halbuki devlet bunu da bilemez her dakika denetleyemezki ,adam yerin altına soksa çocuk işçileri sokar kim nasıl haber alacak ,yer altında prim olayı vardır ,başlarındaki şefler ne kadar çok kömür kazdırırlarsa o kadar prim alıyorlar ,dolayısıyla onlar da bu düzenin içinde olduklarından gıkları çıkmaz ,onlara da para geliyor ..
sabotaj olduğunu hele hiç düşünmek istemiyorum,hangi siyasi fikre sahip olursak olalım hepimiz insanız ve siyasi fikirlerimizden dolayı bir başkasının canını yok pahasına sayıp böyle bir şey yapabilecek kadar insanlığımızı kaybedebilecek olmamıza ihtimal vermek istemiyorum ..
çok üzgünüm çok :((((

Keşke sadece bilenler konuşsa...

biliyorum canım benim.bi saattir seni de sıkıştırmaya çalışıyorlar ama boş düşüncelerle çok uğraşırlar bizi karalamak için.Chp veya Akp demiyorum ki ben devletindir sorumluluk bu kadar basit.Eğer şu an chp başta olsaydı ve bu kaza olsaydı bu sefer onlar suçlu olacaktı.Ama insanlar puta tapar gibi başbakana taptıkları için anlayamazlar..:)

He iyi canım benim , değil onlar gibi olmayı , onlar gibi sanılmayı bile yediremem ben de kendime.
Beni kışkırtamazlar. Anca canım sıkılıyor . Cevap verir eğlenirim .
Antidepresan ilacım sayesinde gayet sakin ve rahatım artık böyle insanlar karşısında. Sinirlenmiyorum :1:

Allah askına mune su cevaba bakar mısın ya
durduk yerde sucladıgı yetmıyor üstüne alay ediyor.alay etmek de saygı duymak oluyormus

cevap versek bir türlü vermesek bir türlü.
hayır bir insan nasıl zorla tartısmaya çekilir. sabah o kadar tartıstık kimse bu üslupla yazmadı ya hu

Kendi yazdiklarina bak bir de benimkine. Tartisma yaratmaya calisan sensin. Mune bastan sona okuyun. Burda kesiyorum. Ger ekten konusulmuyor sizinle. Karsi goruslere saygi yok tahammul yok

Ben olayın bu noktaya gelmeyeceğine inanmask istedim.Yok dedim,bunda bari yapılmasın.Ama....:50::50:

Güzel kardeşim yaz hep sen.Anlat ! Biz anlatamıyoruz. Ben de ilk oyumu 2009 yerel seçimde kullandım ilk kez ve AKP'ye verdim. Sonrasında tek oy çıkmadı benden. Ama ısrarla parti vurgusu yapılıyor.Ben CHP'li değilim.Olsam ne değişecek ya da ? Hemşehrilerimin seçtiği Manisa milletvekilleri ne yaptılar bugüne kadar seçimlerde yemek dağıtmaktan başka ? Yaz ne olur,belki sen yazarsan daha etkili okur.

Halkini bile bile katledip sonra baskasinin uzerine atmayi hesap edeceklerini dusunmek bile agir yuk.
Eger boyle birseye inaniyor olsam hickimseye saygi duyarim diye bir cumle kurmazdim, kuramazdim!!
Herkes hatanin nerelerde kimlerde oldugunun farkinda, örtbas etmek icin nasil saldiracaklarini sasirdilar.
Bkz. Haberlerde yumruk yok diyenlerin ayni zamanda ölű soyucu seklinde yenilenmis hakaratleri...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben olayın bu noktaya gelmeyeceğine inanmask istedim.Yok dedim,bunda bari yapılmasın.Ama....:50::50:

Güzel kardeşim yaz hep sen.Anlat ! Biz anlatamıyoruz. Ben de ilk oyumu 2009 yerel seçimde kullandım ilk kez ve AKP'ye verdim. Sonrasında tek oy çıkmadı benden. Ama ısrarla parti vurgusu yapılıyor.Ben CHP'li değilim.Olsam ne değişecek ya da ? Hemşehrilerimin seçtiği Manisa milletvekilleri ne yaptılar bugüne kadar seçimlerde yemek dağıtmaktan başka ? Yaz ne olur,belki sen yazarsan daha etkili okur.

Malesef bizim ülkemizde insan hayatı çok ucuz. Bugüne kadar daha iyisi yok oyumu bari AKP'ye vereyim diye düşünüyordum ama Gezi olaylarında ölenlerden sonra zaten fikrim değişmeye başlamıştı. Şimdi tamamen değişti. Geçersiz oy atarım heralde.

Olay sadece maden patlaması değil başbakanın tavrı. Ama malesef kimse göremiyor bunu. Biz zaten millet olarak severiz böyle kabadayılıkları.

He iyi canım benim , değil onlar gibi olmayı , onlar gibi sanılmayı bile yediremem ben de kendime.
Beni kışkırtamazlar. Anca canım sıkılıyor . Cevap verir eğlenirim .
Antidepresan ilacım sayesinde gayet sakin ve rahatım artık böyle insanlar karşısında. Sinirlenmiyorum :1:

Kızım bi de sende benim gibi antidepresan kullanıyormuşsun.sakın boyle insanlar yüzünden sinirini bozma bak tamam mı? kendine zarar verirsin. :(

Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan'a ait olan Soma'daki kömür ocağındaki trafonun yanmasıyla hayatını kaybeden madencilere Türkiye ağlıyor. Maden ocağındaki trafo yangınlarının zor olduğu vurgusunu yapan uzmanların ardından Twitter kullanıcıları tarafından ortaya atılan iddialar kan donduruyor. Soma tesadüfleri başlığıyla paylaşılan bu tweetler akıllara çok vahim soru işaretleri getiriyor.

İşte Twitter'da dolaşan SOMA TESADÜFLERİ başlığıyla dolaşan o iddialar:

- Olaydan iki hafta önce Meclis'te kimse yokken CHP Milletvekilleri Soma'daki maden hakkında önerge veriyor ve önergeyi AK Parti'li vekiller görmeden hemen geri çekiyor.

- Ve ülkeyi karıştıran derin odaklar tarafından yönlendirilen bu grubun siyasi kolu neden Zonguldak Kozlu değil de Soma için soru önergesi veriyor.

haber 3
kimse yokken chp önerge sunuyor,hemde ne tesadüftür soma için
kimse bilmiyor ama dün tv de akp li bakanlardan biri aynen şöyle diyordu ''chp gereksiz şeyleri sunuyor bizde onun için HAYIR DEDİK'' bu nasıl kimse yokken pardon?
ayrıca soma olmasının nedenide yanlış hatırlamıyorsam somalı bazı bakanlar orada bazı sorunlar olduğunu ve çözülmesi gerektiğini dile getirmişler..

Hala öğrenemediniz, sürekli birbirinizi alıntılayıp bir laf yarışına giriyorsanız buna polemik, tartışma denir ve sitede polemik yasak.

Ayrıca şunu da öğrenemediniz, mecbur musunuz her yazıya yorum yapmaya?
Konu içeriği ne, yorumlar ne?
Allah aşkına şart mı illa yorum yazmak? Yorumlamazsanız pısırık sanarlar düşüncesinden kurtulun artık.
Bazen susmak en güzelidir.

Kızım bi de sende benim gibi antidepresan kullanıyormuşsun.sakın boyle insanlar yüzünden sinirini bozma bak tamam mı? kendine zarar verirsin. :(

Yok yok canım, hiç sinirlenmediğime yemin bile edebilirim. Bir kaç gündür aşırı sakinim. :) Ben artık cidden gülüp geçiyorum. Allaha şükür.

Halkini bile bile katledip sonra baskasinin uzerine atmayi hesap edeceklerini dusunmek bile agir yuk.
Eger boyle birseye inaniyor olsam hickimseye saygi duyarim diye bir cumle kurmazdim, kuramazdim!!
Herkes hatanin nerelerde kimlerde oldugunun farkinda, örtbas etmek icin nasil saldiracaklarini sasirdilar.
Bkz. Haberlerde yumruk yok diyenlerin ayni zamanda ölű soyucu seklinde yenilenmis hakaratleri...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Duymamak istiyorum,görmemek istiyorum.Sağır,kör olmak.Tahammül edemiyorum.:14:

Malesef bizim ülkemizde insan hayatı çok ucuz. Bugüne kadar daha iyisi yok oyumu bari AKP'ye vereyim diye düşünüyordum ama Gezi olaylarında ölenlerden sonra zaten fikrim değişmeye başlamıştı. Şimdi tamamen değişti. Geçersiz oy atarım heralde.

Olay sadece maden patlaması değil başbakanın tavrı. Ama malesef kimse göremiyor bunu. Biz zaten millet olarak severiz böyle kabadayılıkları.

Güzel kardeşim nerelerdeydin sen ?

acımız cok buyuk butun sozler kifayetsiz her ne olursa olsun ister birileri yasın bu olayı isterse gerçekten kaza olsun tek bir gerçek var ihmal!!!!! lutfen ben şuna inanıyorum gerçekten sosyal medya yüzünden biz bu hale geldik..Allaha ettiğim tek dua bu ihmalleri ve bu insanlara ateş düşüren caniler cezalarını çeksin eminimki çekmeseler bile ilahi adalet onlara gerekli cezayı verecektir.. biz ne zaman bu kadar duyarsız ve merhametsız olduk gerçekten çok üzülüyorum:43::14:

Gözünün yağını yiyim geçersiz oy atma :50:

Yıllar önce amcam babamın kucagında öldü :14: Bir madencide kardeşinin cesedini kucagında çıkartmış içim yanıyor :14: Sosyal medyaya bakamıyorum bile artık çok kötü oldum ama unutursak yüreğimiz kurusun..

En iyisi sadece kiblemek o halde.
bir türlü yapamıyorum cevap vermeden kiblemeyi.

Son düzenleme:
Konu sahibine: Kadınlar Kulübünde olduğunuza göre kadınsınız. Annesiniz ya da anne olacaksınız bir gün. Allah aşkına çocuklarınızı bu mantıkla yetiştirmeyin. Ne kendi çocuğunuzun ne de başkalarınınkinin geleceğini karartmaya hakkınız yok. Bu yalanlara inanıp bir de paylaşıyorsunuz, yazık...

Katliami gormek yerine hukumeti aklamak icin zorlama, tutarsiz ve bir hayli komik iddialar...
Bunlarin pesine giden insanlar olduguna inanmak istemiyorum, olamaz ya, olmamali...

Ben dün başbakan silah zoruyla mı o madene soktu o insanları , başka iş bulsalarmış diyenleri bile gördüm . Siz daha burada birilerinin haklarını savunun bu hükümeti destekleyenlerin hepsi değil ama yarısı bile bu zihniyetteyse vay bizim halimize.

Back