• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal mecralar...

MissAmor

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
954
1.106
113
Merhaba arkadaşlar
Uzun süredir kafamı kurcalayan, daha doğrusu acaba ben mi yanlış düşünüyorum diye kendimi sorgulamama sebep olan bir şey var.

Malumunuz Facebook'ta gruplar/sayfalar var. Ben de birkaç sayfayı takip ediyorum ve paylaşımlara katılımda bulunuyorum, yorum yapıyorum vs. Gayet normal buraya kadar.
Sorun olan şeylere gelince:
1- Gruba üye beylerden özel mesajlar alıyorum tanışmak istemediğimi söylüyorum bir sürü laf duyuyorum üstelik grup içinde de bunu devam ettiriyorlar. Adminlere söyleyince engelle geç bizi ilgilendirmez diyorlar. Gruptaki diğer arkadaşlar da bana "çok paylaşım yapma, katılımda bulunma, sen kendini geri çek erkekler de yazmasın" diyorlar! Arkadaşlar bunu anlamıyorum yani erkekler yazmasın, taciz etmesin diye ben mi kendimi geri çekeyim?
2- Bir de mesela adminler kendi kafalarına göre paylaşım yaparken üyelere paylaşım yapmayın şöyle yazmayın etmeyin diye veryansın halindeler, ufacık eleştiriye bile alınıp güceniyorlar hep aman Allah razı olsun süpersin diyenlere ay teşekkür ederim modundalar.
3- Dün yaşadığım bir şey, birisi kendisiyle aynı fikirde değilim diye demediğini bırakmadı. Ben "aynı fikirde değiliz size saygı duyarım sizinle aynı düşünmek zorunda değilim lütfen siz de saygı duyun" dedim diye olayı kişiselleştirdi, sen siyasetçiler gibisin mi demedi, koca avcısı mı demedi, benim konuma yazma mı dedi! Bana yorum yazana cevap hakkım vardı ve adamın biri bana soru sormuş ona cevap verdim diye bu lafları dedi.

Şimdi diyeceksiniz ki, gruptan ayrıl tamam haklısınız belki ama orada hem mesleki hem de kendi tecrübelerime dayanan paylaşımda bulunuyorum. Ve, bana soru soranlar da oluyor özelden soranlara da cevap veriyorum zaten maksadı bilgi almak olanlar sınırını biliyor. Ama haddi aşanlar da çok.

Benim size sormak istediğim şu:
Facebooktaki gruplar böyle midir? Yani birileri bana yazmasın beni itham etmesin diye kendimi mi sınırlamam lazım?

Çok ciddiye almıyor musunuz sizce de :KK14:

Istediginizi yazın çizin, millete de cevap verme tenezzulunde bulunmayın yani bu kadar basit.
Gerçekten çok ciddiye almıyordum aman bana ne diyordum ama dünkü olay kafamı kurcaladı herkes bana sen yazma sana yazmasınlar deyince bende mi sorun var diye düşünür oldum yoksa inanın kimseyle kişisel konuşmaya girmiyorum
Bu tür şeyler 2-3 aydır var ama yazmaktan geri kalmadım dünkü ithamlara da ses çıkarmadım sebebi de çizgimi bozmak istemedim ama sukut ikrardan gelir olayı da var malum.
Sadece acaba bende mi sorun var yazıp çizmekte ne var diye sormak istedim

Bazi sapik aç zihniyetler gruplarda paylasim yapan her kadina araniyor gozuyle baktiklari icin rahatsiz edilmeniz normal. Bunun da tek yolu ya gormezden gelmek ya da paylasim yapmamak.
genelde görmezden gelirim üstüme gelindiği için artık yeter moduna girdim o yüzden
Yorumunuz için teşekkürler...

Valla bunu dert diye kendinize yük ettiyseniz ne diyeyim Allah başka dert vermesin :işsiz:
Sağolun amin...Çok sorunum var aslında, hepsine kendi açımdan çözüm üretebiliyorum
Bu gruplara da biraz kafa dağıtmak için giriyorum onda da bu tip ithamlarla karşılaşınca bende mi sorun var diye düşündüm sormak istedim hepsi bu.

Sağolun amin...Çok sorunum var aslında, hepsine kendi açımdan çözüm üretebiliyorum
Bu gruplara da biraz kafa dağıtmak için giriyorum onda da bu tip ithamlarla karşılaşınca bende mi sorun var diye düşündüm sormak istedim hepsi bu.

Çevrede sorunlu insan çok diyelim en güzeli kullanmamak oh kafa bi rahat ki :)

Bende hep merak ediyordum bu gonderileri kim yayinliyor ve altina kim yorum yapiyor diye :bicak:
Bana cok tuhaf geliyor facebook gonderilerine yorum yapan insanlar yani orda 1001 cesit insan var , egitimsizi cahili gorgusuzu insanliktan nasibini almyani , o yuzden herkese acik gonderilere yorum yapmak tuhaf gelir bana hep
Madem yapiyirsuniz o zaman ordaki herkesin sizin gibi olmadigini bilip dert yaratmayin kendinize

Bende hep merak ediyordum bu gonderileri kim yayinliyor ve altina kim yorum yapiyor diye :bicak:
Bana cok tuhaf geliyor facebook gonderilerine yorum yapan insanlar yani orda 1001 cesit insan var , egitimsizi cahili gorgusuzu insanliktan nasibini almyani , o yuzden herkese acik gonderilere yorum yapmak tuhaf gelir bana hep
Madem yapiyirsuniz o zaman ordaki herkesin sizin gibi olmadigini bilip dert yaratmayin kendinize
Bu grup kapalı ve yüzlerce üyesi yok aslında. Çünkü ortak bir paydamız var (yaşadığım bir hastalıkla alakalı bilgi paylaşımı olan bir grup) Herkes aynı değil ve gruptakiler gibi herşeye alınıp gücenmem, kişisel de algılamam. Ama biri bana konuyla hemfikir değilim diye sen koca avcısısın demesi çok saçma oldu

Arkadaşlar teşekkür ediyorum yorumlar için... Şu birkaç yorum bile iyi geldi teşekkür ediyorum. Yani sosyal platformlarda böyle şeyler demek ki normal. Ben uzun süredir girmiyordum kişisel paylaşım yapmıyorum zaten herkese açık değil profilim. Teşekkür ederim hepinize...

Bu grup kapalı ve yüzlerce üyesi yok aslında. Çünkü ortak bir paydamız var (yaşadığım bir hastalıkla alakalı bilgi paylaşımı olan bir grup) Herkes aynı değil ve gruptakiler gibi herşeye alınıp gücenmem, kişisel de algılamam. Ama biri bana konuyla hemfikir değilim diye sen koca avcısısın demesi çok saçma oldu
Demek ki kendisi oyle :)
Kapali grup bile olsa her cesit insan vardir orda , sonucta tanimiyorsunuz hicbirini
Hic takilmayin maalesef ulkenin buyuk cogunlugu cehalet icinde yuzuyor

Sosyal mecralardaki ınsanların fikirlerini buraya yazacak kadar umursuyor musunuz gerçekten ?
Bırakın,boşverin.
Size yazan,eden insanları engellemenin tek yolu arkadaşınız olmayan insanların mesaj gönderimini kapatmak ama bu da gruptan özel konuşmak isteyen iyi niyetli kişilerin de ulaşmasını engeller.
Kendini geri çekmek vs bunlar çözüm değil
Muhattap olmayın,sizi alakadar etmeyen şeylere yorum yapmayın ve size uygunsuz mesaj atanları engelleyin.
Admin konusuna gelince. Grup onun grubu ve yöneticisi. Yani o kişi istediğini yazabilir. Memnun değilseniz sizin gruptan ayrılmanız gerekir.
Daha seviyeli başka alternatif gruplar bulun öyleyse.
Ayrıca ben sosyal medyadan birbirine laf anlatmaya çalışan insanları hiç anlamıyorum. Polemiğe girmek çok saçma. Veya bunun sonucunda demoralize olmakta aynı oranda çok saçma.
Kafaya takmaniza değmez türlü türlü kişilik var.

Kapatın gitsin. 7-8 yıldır sosyal medyaların hiç birini kullanmıyorum kafam rahat. Sosyal medyaların özgürlüğümü kısıtladığını düşünüyorum. Birde bilmem farkında mısınız ama çok fotoğraf paylaşımı yapınca yüzünüz eskimiyor mu :-) yani her anınızı her halinizi sürekli görüyorlar. En iyisi hepsinden uzak durmaK :-)

Yaw dunyada ne dertler var:) ben bi rahatim instada... valla burda yazarken geriliom bzn mune beni banliycak gene diye:)))) orda salliorum canim isterse istediin gibi bel altida konusabilion.. gerilme yok hayat sana rahat :)

Back