Sosyal Kulüpler

• Konu Sahibi Konu Sahibi ceku
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ceku

Yeni açmış bir çiçek
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2007
2.318
397
698
38
Arkadaşlar burası da sosyal kulüpler hakkında yapılabilecek çalışmaları paylaştığımız bölüm olsun mu???
Ben bu yıl meslek tanıtma kulübüne geçtim.Meslek lisesinde çalışıyorum okuldaki bölümlerden mezun olunca hangi meslekleri seçebilirler ve bu meslekler hakkında panoya yazılar asarım diye düşünüyorum. Seçilen öğrencilerle de konuşmayı düşünüyorum bakalım ne gibi şeyler yapabiliriz.

Ben temizlik sağlık kulübündeyim. çocuklara okulu filan temizletmeyi evden annelerine pasta börek yaptırıp öğretmenler odasını yemeyi , dolabımı temizletmeyi filan düşünüyorum.:)

şaka biyanada bu sosyal kulüpler biraz özveri istiyor gerçekten. güzel paylaşımlar olursa hoş olur tabi.

Bence siz gerçekten tanıttığınız mesleği seçen birilerini sınıf ortamına taşır iseniz hem farklı bir uygulama yapmış olursunuz hemde çocuklar gerçekten faydalanır. Yahutta izin isteyip seçtiğiniz mesleğin çalışma ortamını göstermek için gezi düzenleyebirisiniz. Hoş olur bence.

Mesleği tanıtmak için o mesleği yapan kişiyi okula getirmek iyi fikir ben de düşünmüştüm ama okulumuzda konferans salonu yok. Gelen kişiyi de her sınıfa sokmak ona eziyet olur, sadece kulüp öğrencilerine mesleği tanıtmak da kısıtlayıcı olur diğerleri bilgilenemez o zaman.
Bizim idarecilerimiz kulüp konusunda bir faaliyet mutlaka bekliyor. Yıl sonunda rapor da hazırlıyoruz.Ben de öğrencilere gerçekten faydalı bişey düşünmeye çalışıyorum.

öğrencilerden temsil grupları oluşturursun ve her grup ile görüşebilecek bir meslek uzmanı ile anlaşıp onları görüştürebilirsin.

sonra bu temsil grupları her görüşme sonunda edindikleri bilgileri tüm kulüüp öğrencileriyle paylaşırlar.

tabii yaşadığın yerin ve okulun şartları neler bilemiyorum ama duruma uydurulbilir bence.

ceku bizim ilçede meslekleri tanıtan bir konferans düzenlenmişti. Yine senin gibi lisede çalışan ve meslek tanıtma kulübü rehber öğretmenleri düzenlemişti yanılmıyorsam bunu. Lİse son sınıf öğrencileri katıldı toplantıya, ilçedeki yibo'nun konferans salonunda yapıldı. Öğretmen,doktor,hakim,savcı,polis,hemşire hatta kaymakam bile gelmişti. Herkes kürsüye çıkıp mesleklerini tanıttılar, hangi okulları okumaları gerektiğini,kaç yıl okuduklarını v.s. anlattılar sonra öğrenciler onlara sorular sordu. Bir öğrenci kaymakama ne kadar maaş aldığını bile sormuştu =))) Çok güzel olmuştu, herkes çok memnun kalmıştı. Bunun gibi birşeyi sen de yapabilirsin aslında. Diğer okullardaki öğretmenlerle irtibata geçip Milli Eğitim Müdürü ile görüşebilirsiniz böyle bir toplantı için.

Son düzenleme:

Bu çok güzel bir fikir ve gerçekten işe yarar bir çalışma olur. İlçedeki tüm okulların son sınıf öğrencileri katılmış mıydı yoksa tek okul mu?

Bu çok güzel bir fikir ve gerçekten işe yarar bir çalışma olur. İlçedeki tüm okulların son sınıf öğrencileri katılmış mıydı yoksa tek okul mu?

evet gerçekten çok güzel bir çalışma olmuştu. Hem öğrenciler için çok yararlı oldu hem de çok eğlenceli geçmişti.
Bizim ilçe merkezinde toplam 3 lise var ve hemen hemen hepsinin son sınıf öğrencileri gelmişti. YİBO konferans salonu tamamen doluydu hatta ayakta öğrenci bile vardı.
Güzel bir planlamayla sen de çok rahat yaparsın bu çalışmayı aslında. Sadece kendi okulundaki öğrencilerden ziyade başka okulları da işin içine katarsan milli eğitim her türlü desteği gösterir zaten.
Bir de vali ve özellikle kaymakamlar eğitim için yapılan her türlü çalışmaya katılamaya gayret gösteriyorlar. Vali katılamasa bile yardımcısını falan gönderir.
Sen bu konuyla ilgili bir plan yaptıktan sonra okul müdürünle görüşebilirsin aslında. O da milli eğitim ile irtibata geçip toplantı zamanını ve yerini ayarlarlar.

bizim ilçedeki 9 tane lise var hepsinin son sınıf öğrencilerini toplamak çok zor olur ama belki meslek liseleri arasında yapabiliriz. Önce biraz araştırma yapayım da sonra müdürümle de konuşmayı düşünüyorum. İnşallah ayarlayabiliriz. Sana da çok teşekkür ederim gerçekten güzel fikir. opuyorumnanaktanalkisalkisalkis

inşallah güzel birşeyler çıkar ortaya canım. BUarada google amcaya mesleki tanıtım toplantısı yazdığımda bir haber çıktı karşıma. aydın efeler lisesi bu tarz toplantıları her yıl yapıyormuş ve 1 hafta boyunca sürüyormuş.

Şimdiden kolay gelsin sana. Gelişmeleri ilerleyen zamanlarda yazarsın artık.

çok teşekkür ederim inşallah müdürüm destek verir de güzel bişey çıkar ortaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…