- 19 Mayıs 2019
- 64
- 19
- 88
Arkadaşlar dideral hakkinda bende bilgilendirici birşeyler yazmak istiyorum. Hem kendim de Rahatlarım diye düşündüm. Dideral bilindiği üzere bir kalp ilacı hipertansiyon migren anksiyete titreme vs gibi sebeplerden ötürü kullanılıyor. Benim sorunum da sanırım sosyal fobi benimki şöyle kendini.gösteriyor. Ben insanların içine girmekten korkmuyorum yani konuşma vs gibi konularda sıkıntım yok. Ama aklımı kurcalayan bazı endişeler var. Yemek yerken cekiniyorum sadece sıvı şeyler tüketirken özellikle çorba içerken el titremesi yasıyorum. Bunu bir kez yaşayınca sürekli olacak korkusu ve kaygısı yasıyorum. Ve nitekim titreme oluyor da böyle olunca hep birlikte başka insanlarla yemek yemek benim için işkence hâline gelmeye başladı. Eğer dikkat gerektiren bir iş ise en cekinmedigim ınsanların yaninda bile titreme oluyor sirf titrermi diye dusunmek yetiyor zaten . Hemsireyim ve sınavımız kan alma üzerineydi beni bir endişe kaplamıştı kan alırken titreme olduğu için sınav esnasında da olacak diye korktumhaliyle ve baya araştırdım neyapabilirim diye diderali buldum sınav günü geldi çattı ilacı eczaneden Aldim mecburen ıctim çünkü cidden bu sorun okadar beyninizi kurcalıyor ki uykularınız kaçıyor stresten mideniz bulanıyor mecbur kalıyorsunuz bir desteğe. En azından bu tarz heyecan gerektiren durumlarda ben bu yüzden yarısını kestim tok karnına poğaça yedim yağlı şeyler ile etkisi daha iyi oluyor diye okumuştum. Bir doktordan ayrıca internette bir doktora da sordum icebilecegimi söyledi. 1 saat öncesi tok karnına yarım alin. Cidden buyuk bir öz-güven geldi kan alırken asla titremedim ve 100 Aldim. Çünkü titreme ve bazı endişeler en iyi yapacağınız ise bile engel olabiliyor buna izin veremezdim. Herzaman kullanmıyorum heyecan gerektiren durumlarda sadece.ise yarayacağına inanın olumsuz yorum okumayın ise yaramadı gibi yoksa busefer de ise yaramayabilir mi diye de düşünürsünüz. Yarıyor arkadaşlar yan etkileri tabiki her ilaçta olduğu gibi var. Tansiyonu düşük.insanlara tavsiye etmem çünkü kalbin atışını düzenliyor biraz yavaşlatıyor tansiyonu düşürebiliyor. Ben ictigimde yorgun ve nefessiz kalmışım gibi hissetmek dışında bir yan etkisi göremedim. Çorba içerken veya kahveyi tepsiden alırken gibi konuda diderali henüz deneyimleyemedim onu da denicem ise yararsa onuda Yazarim allah herkese şifa versin yalniz değilsiniz.
Son düzenleme: