• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal fobi2019 (dideral)

Alara96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2019
64
19
88
Arkadaşlar dideral hakkinda bende bilgilendirici birşeyler yazmak istiyorum. Hem kendim de Rahatlarım diye düşündüm. Dideral bilindiği üzere bir kalp ilacı hipertansiyon migren anksiyete titreme vs gibi sebeplerden ötürü kullanılıyor. Benim sorunum da sanırım sosyal fobi benimki şöyle kendini.gösteriyor. Ben insanların içine girmekten korkmuyorum yani konuşma vs gibi konularda sıkıntım yok. Ama aklımı kurcalayan bazı endişeler var. Yemek yerken cekiniyorum sadece sıvı şeyler tüketirken özellikle çorba içerken el titremesi yasıyorum. Bunu bir kez yaşayınca sürekli olacak korkusu ve kaygısı yasıyorum. Ve nitekim titreme oluyor da böyle olunca hep birlikte başka insanlarla yemek yemek benim için işkence hâline gelmeye başladı. Eğer dikkat gerektiren bir iş ise en cekinmedigim ınsanların yaninda bile titreme oluyor sirf titrermi diye dusunmek yetiyor zaten . Hemsireyim ve sınavımız kan alma üzerineydi beni bir endişe kaplamıştı kan alırken titreme olduğu için sınav esnasında da olacak diye korktumhaliyle ve baya araştırdım neyapabilirim diye diderali buldum sınav günü geldi çattı ilacı eczaneden Aldim mecburen ıctim çünkü cidden bu sorun okadar beyninizi kurcalıyor ki uykularınız kaçıyor stresten mideniz bulanıyor mecbur kalıyorsunuz bir desteğe. En azından bu tarz heyecan gerektiren durumlarda ben bu yüzden yarısını kestim tok karnına poğaça yedim yağlı şeyler ile etkisi daha iyi oluyor diye okumuştum. Bir doktordan ayrıca internette bir doktora da sordum icebilecegimi söyledi. 1 saat öncesi tok karnına yarım alin. Cidden buyuk bir öz-güven geldi kan alırken asla titremedim ve 100 Aldim. Çünkü titreme ve bazı endişeler en iyi yapacağınız ise bile engel olabiliyor buna izin veremezdim. Herzaman kullanmıyorum heyecan gerektiren durumlarda sadece.ise yarayacağına inanın olumsuz yorum okumayın ise yaramadı gibi yoksa busefer de ise yaramayabilir mi diye de düşünürsünüz. Yarıyor arkadaşlar yan etkileri tabiki her ilaçta olduğu gibi var. Tansiyonu düşük.insanlara tavsiye etmem çünkü kalbin atışını düzenliyor biraz yavaşlatıyor tansiyonu düşürebiliyor. Ben ictigimde yorgun ve nefessiz kalmışım gibi hissetmek dışında bir yan etkisi göremedim. Çorba içerken veya kahveyi tepsiden alırken gibi konuda diderali henüz deneyimleyemedim onu da denicem ise yararsa onuda Yazarim allah herkese şifa versin yalniz değilsiniz.

Son düzenleme:
Ilginç olan nedir
Anksiyete günümüz toplumunda nerdeyse herkesin basa çıkmak zorunda kaldığı bir durum zaman zaman .herkeste başka belirtiler gösterebilir. Ve birçoğumuzun da kaygısı vardır başka başka konularda ben heyecanlı olmayacağım varsa da şimdi böyle olur mu gibi düşünüp düşünce ile başıma bunu getiriyorum .her şey kafada bitiyor farkındayım. Aslında cevremde insanlara her konuda öğütveren güçlü biri olarak bilinsemde 20 li yaşlarımın sonunda bu durumla karşılaştım ve sebebini bilmiyorum . Ve bir çok forum sitesinde bunlarla basa çıkmak zorunda olan okadar insan var ki bende fikrimi yazmak istedim benimgibi bu durumu yaşayan insanları actigim konuya bekliyorum. Yaşamayan bilemez çok basit gibi gorunen birseyi nasıl icin de büyüttüğünü dışardan garip gelebilir

Şöyle soylıyım ilaç aynı zamanda anksiyete içinde kullanılıyor hatta bazı doktorlar bile tv programına çıkmadan önce rahatlasınlar diye içiyorlarmış. Heyecanlanınca kalbin düzensiz atar ya hızlı bir şekilde onu biraz düşürüyor. Kalp hızlı atmayınca atmasıyla birlikte tetiklenen el titremesi kızarma ses titremesi toplum içinde konuşma gibi artik ne sorunun varsa biraz rahatlamana sebep oluyor. Amacım ilaç tavsiye etmek değil Gerci bende bu ilacı bu tarz sitelerde paylaşanlardan gördüm. Herzaman değilde heyecanlanınca içmek benim için yeterli oluyo. Bu zamana kadar 3 kere anca icmisimdir. Korkunu korkunun üzerine giderek yenmek gerektiğini biliyorum ama bu tarz şeyleri yaşayanlar o an çıkmaza girdiklerinde buda bir tercih olabilir doktor da çünkü direk bunu veriyor. Yinede doktora danisin ben sormuştum. Sağlık sorununuz varsa belki ters bir etki yaratabilir uzun uzun yazıyorum ama merak edeni çok ,bilgilendirici olsun istiyorumm.

Bende panik bozukluk anksiyete var doktor dideral yarım verdi hergün yarım içiyorum etkisini olumlu yönde gördm ÇOK şükür

Canım acaba bizde kullansak bi yan etkisi varmıdır?
Ben 20 gündür kullanıyorum akşam tok karna yarım içiyorum yan etkisini görmedim sakinleştiriyor. Normalde abartmıyorum aşırı heyecanlı panik birisiyim ama güvenin bana. Sakinleştirdi beni kalbim çarpmıyor artk

Ben 20 gündür kullanıyorum akşam tok karna yarım içiyorum yan etkisini görmedim sakinleştiriyor. Normalde abartmıyorum aşırı heyecanlı panik birisiyim ama güvenin bana. Sakinleştirdi beni kalbim çarpmıyor artk
Peki ilaç sürekli kullanınca bünye alıştıkça etkisini yitirir mi birde kullanmak isteyenler kafanıza göre tedaviye başlamayın . Etkisini gorsen bile her gün kullanınca belki kalp ritminde bir sorun çıkarabilir veya başka sorunlar da olabilir düzenli kullanmak
Isteyenler lütfen doktora bir danisin

Peki ilaç sürekli kullanınca bünye alıştıkça etkisini yitirir mi birde kullanmak isteyenler kafanıza göre tedaviye başlamayın . Etkisini gorsen bile her gün kullanınca belki kalp ritminde bir sorun çıkarabilir veya başka sorunlar da olabilir düzenli kullanmak
Isteyenler lütfen doktora bir danisin
Doktora danışsalar da kullan diyecektir. Doktorlar da hata yapıyor. Örnegın doktorun verdiği bi ilaç yüzünden hastanelk olmuştum.
Ben karışmam.
Doktora sorsun yıne de.
İyi gunler

Doktora danışsalar da kullan diyecektir. Doktorlar da hata yapıyor. Örnegın doktorun verdiği bi ilaç yüzünden hastanelk olmuştum.
Ben karışmam.
Doktora sorsun yıne de.
İyi gunler
Bende doktorlara çok güvenmem ama Yine de uyarıyı yapmak lazım. Dideral son derece etkili bir ilaç benim gibi arada bir kullananlar için önerebiliyorum çünkü sordum araştırdım. Tedavi amaclı kullananlar kafasına göre kullanmasın. Eğer ilerde bende sürekli kullanmak zorunda kalırsam inşallah tedavi edici bir yönü vardır. Günü kurtarıyor ama acaba tedavi ediyor mu?

Bende doktorlara çok güvenmem ama Yine de uyarıyı yapmak lazım. Dideral son derece etkili bir ilaç ve bunun surekli kullananlar icin belli dozajlari oluyo..sıkıntına gore belli ölçülerde aliyorsun.benim gibi arada bir kullananlar için önerebiliyorum çünkü sordum araştırdım.yarim yeterli oluyor
Çok fazla endişeli olduğun durumlarda 1 tanede içilebilir . Tedavi amaclı kullananlar kafasına göre kullanmasın. Eğer ilerde bende sürekli kullanmak zorunda kalırsam inşallah tedavi edici bir yönü vardır. Günü kurtarıyor ama acaba tedavi ediyor mu?

Bende doktorlara çok güvenmem ama Yine de uyarıyı yapmak lazım. Dideral son derece etkili bir ilaç benim gibi arada bir kullananlar için önerebiliyorum çünkü sordum araştırdım. Tedavi amaclı kullananlar kafasına göre kullanmasın. Eğer ilerde bende sürekli kullanmak zorunda kalırsam inşallah tedavi edici bir yönü vardır. Günü kurtarıyor ama acaba tedavi ediyor mu?
Bana da doktor sıkıntın olduğunda iç dedi önce. Sonra sıkıntım her gün oluyor deyince her gün yarım iç dedi. İlaca basladım iyi oldm ertesi gün içmedim heyecan yasadım çarpıntı gereksiz heyecan. Yani diderali doktor kontrolunde kullanıyorum. Hangi doktora gitsem dideral verdi şmdiye kadar. Demek ki durumum diderale uygun.

Bana da doktor sıkıntın olduğunda iç dedi önce. Sonra sıkıntım her gün oluyor deyince her gün yarım iç dedi. İlaca basladım iyi oldm ertesi gün içmedim heyecan yasadım çarpıntı gereksiz heyecan. Yani diderali doktor kontrolunde kullanıyorum. Hangi doktora gitsem dideral verdi şmdiye kadar. Demek ki durumum diderale uygun.
Tamam canım. Allah herkese şifa versin inşallah çıkmaza düşmekten gereksiz heyecanlardan kaygilardan bizi alıkoysun beni ve bu dertten mustarip olan herkesi.:dua:

Back