• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal Fobi

Bizim insanımız gerekli gereksiz akıl vermeyi çok bilirler.Doktorun verdiyse tabi kullanacaksın,gereksiz olsa vermezdi.Ayrıca okulunu okumuş uzman bir insandan daha iyi biliyorlarsa onlar da bi zahmet yardımcı olsunlar.Doktoruna güven!!!

Kulitta hanım doğru tespitte bulunmuşssunuz.
Devlet yada özel ikiside benim gözümde aynı.Burada önemli olan doktordur.Ki özeldeki her doktor iyi mi orası tartışılır.Özelde sadece paranızı almak için bir hastalığın yoksa bile saatlerce,aylarca dinlerler seni.Örneğin sevgilisinden ayrılmış bir ergen devlet hastanesine gitse kimsenin umrunda olmaz , özele gitse en azından 3 seans çağırabilirler.Devlette sorunun büyüklüğüne göre görüşmeler devam ettirilir.O zaman da devlet hastanesindeki doktor ilgisiz olur.Burada tamamen hastanın ilgi beklentisi giriyor devreye.Sizin belirttiğiniz "15 dakika" psikiyatristler için süre olarak normal "5" dakikada da gönderedebilirler.Psikologla olan görüşmeler 40-60 dakika arasındadır. 1 saati geçmez ki görüşmenin sağlığı açısından doğrusu da budur.

Devlet hastanelerini ön yargılı değerlendirmek beklentileri karşılamaz elbette.
Hedefe ulaşabilmenin önemli adımı inanmaktır.

Neyin önyargsı iki yıldır istanbul gibi bir şehirde gitmediğim devlet hastanesi kalmadı
maksimum dinleme süresi 15 o da taş çatlasa

Sağlık konusunda onyargimi buraya yazacak kadar vurdumduymaz biri değilim

Kulitta hanım doğru tespitte bulunmuşssunuz.

Devlet yada özel ikiside benim gözümde aynı.Burada önemli olan doktordur.Ki özeldeki her doktor iyi mi orası tartışılır.Özelde sadece paranızı almak için bir hastalığın yoksa bile saatlerce,aylarca dinlerler seni.Örneğin sevgilisinden ayrılmış bir ergen devlet hastanesine gitse kimsenin umrunda olmaz , özele gitse en azından 3 seans çağırabilirler.Devlette sorunun büyüklüğüne göre görüşmeler devam ettirilir.O zaman da devlet hastanesindeki doktor ilgisiz olur.Burada tamamen hastanın ilgi beklentisi giriyor devreye.Sizin belirttiğiniz "15 dakika" psikiyatristler için süre olarak normal "5" dakikada da gönderedebilirler.Psikologla olan görüşmeler 45-60 dakika arasındadır. 1 saati geçmez ki görüşmenin sağlığı açısından doğrusu da budur.

Bende de sosyal fobi vardi ve cok ileri seviyedeydi. Psikiyatrist ise yaramayinca ilac kullandim. O gunden beri hayatim degisti resmen. Ev kiziyken is kadini oldum birden :KK48:

Tedavi olmasaydim esimle bile tanisamazdim belki de. Doktor verdiyse sorun olmaz derim.

gerçekten çok güzel bişey. peki hangi ilacı kullandınız ?

Neyin önyargsı iki yıldır istanbul gibi bir şehirde gitmediğim devlet hastanesi kalmadı
maksimum dinleme süresi 15 o da taş çatlasa

Sağlık konusunda onyargimi buraya yazacak kadar vurdumduymaz biri değilim

Sen olayı çok yanlış anlamışsın. Psikologlar uzun uzun konuşur, psikiyatr ise derdini anlar ( bunu anlama süresi 2 dk da olabilir ayrıca ) ve gerekliyse ilaç yazar. Terapi görme amacıyla psikiyatriste gidilmez. Psikoloğa gidilir.

Bilip bilmeden insanların mesleklerini iyi yapıp yapmadıkları hakkında yalan yanlış konuşmayın

Son durum nedir peki?
Kusura bakmayın kapanmış konuyu zıplatıyorum ama gündelik hayatta çok zorlandım ders çalışmakta yemek yemekte akrabalarım bir garip davrandı. Ve ilaçlardan sonra ani kalp çarpıntısı ve uyuyamama belirtileri oldu. İlacı bırakmak durumda kaldım. Doktorla beraber karar aldık. Ama şuan çok daha kötü durumdayım ailevi sorunlar nedeniylede gidemedim baştan başlayacağım tedaviye

Bizim insanımız gerekli gereksiz akıl vermeyi çok bilirler.Doktorun verdiyse tabi kullanacaksın,gereksiz olsa vermezdi.Ayrıca okulunu okumuş uzman bir insandan daha iyi biliyorlarsa onlar da bi zahmet yardımcı olsunlar.Doktoruna güven!!!
Çok haklısınız herkeste kullanma ilaç falan dedi. Kendimden utanmama sebep oldular. Destek olacaklarına köstek oluyolar.

Sen olayı çok yanlış anlamışsın. Psikologlar uzun uzun konuşur, psikiyatr ise derdini anlar ( bunu anlama süresi 2 dk da olabilir ayrıca ) ve gerekliyse ilaç yazar. Terapi görme amacıyla psikiyatriste gidilmez. Psikoloğa gidilir.

Bilip bilmeden insanların mesleklerini iyi yapıp yapmadıkları hakkında yalan yanlış konuşmayın
Ben pskiloğoda gittim devl
gerçekten çok güzel bişey. peki hangi ilacı kullandınız ?
Baya zaman geçti ama aktifesiniz bana da yardımcı olur musunuz? Üniversite sınavına hazırlanırken bunla uğraşmak istemiyorum

Zehra ben yıllardır sosyal fobi yle uğraşıyorum..benim sana tavsiyem henüz yaşın küçük hemen tekrar doktora gitmelisin ve eski kullandığın ilaçları da doktora söylemen gerekiyor. Sana nasıl yan etki yaptı onlarıda söyle..şimdiden ilaç kullan ki kendine güvenin gelsin..kafanda ki olumsuz düşünceler olumluya dönüşsün. ilaçlar bağımlılık yapmaz tedavi edicidir. Bağımlılık yapan ilaçlar yeşil reçete ile yazılır..en az 1 yıl kullan ki etki etsin. Sonra sen zaten bırakmak isteyeceksin..imkanın varmı bilmiyorum ama psikoterapi görmen gerekiyor. Ilacın yanında. İmkan yoksa internette Telkin le ilgili siteler var oraları incelemeni öneririm...Hayırlı şifalar diliyorum. .

Zehra ben yıllardır sosyal fobi yle uğraşıyorum..benim sana tavsiyem henüz yaşın küçük hemen tekrar doktora gitmelisin ve eski kullandığın ilaçları da doktora söylemen gerekiyor. Sana nasıl yan etki yaptı onlarıda söyle..şimdiden ilaç kullan ki kendine güvenin gelsin..kafanda ki olumsuz düşünceler olumluya dönüşsün. ilaçlar bağımlılık yapmaz tedavi edicidir. Bağımlılık yapan ilaçlar yeşil reçete ile yazılır..en az 1 yıl kullan ki etki etsin. Sonra sen zaten bırakmak isteyeceksin..imkanın varmı bilmiyorum ama psikoterapi görmen gerekiyor. Ilacın yanında. İmkan yoksa internette Telkin le ilgili siteler var oraları incelemeni öneririm...Hayırlı şifalar diliyorum. .
Çok teşekkür ederim okul başlamadan tekrar gitmek istiyorum bende bıktım bu illeten gerçektenden düşmandan daha tehlikeli tüm elimi kolumu bağlıyor. Hayattan nefret etmemi sağlıyor mutlu olmak sanki beni daha mutsuz edecek gibi geliyor. Hemen kurtulmak istiyorum

Merhabalar 15 yaşındayım bana sosyal fobi teşhisi kondu. Ve bir takım ilaçlar verildi sizce kullanmalı mıyım ? Aranızda ilaçları kullanıpta rahatlayan ya da daha kötü olan var mı ? Bu konuda hiç tecrübem yok ilaç kullanmayın diyenlerde var kullanın diyenlerde lütfen bir fikir verin
aynı tanı bana da konulmuştu. hangi ilaçları verdi acaba

Ben de sosyal fobiliyim. Ne kadar yıkıcı bi sorun ya mahfediyo resmen. Ben de tekrar psikyatra gidicem. İyi bi psikiyatr bu sorunlar beyin kimyasallariyla alakali ilacsiz tedavi olmaz demişti. Yani doktor kontrolünde ilaç şart. 16 yasindayim ben de ama yasadiklarim yüzünden yaslandim. Ruhum yaslandi insanlardan nefret duymaya basladim. Normal olanlari da kiskandim. Kendimle empati kurup kendime aciyorum anca.

çevrendekilere çok takılma eğer insanlara göre yaşasaydık ooo eğer için rahat değilse başka doktorlarada bi bak derim zaten bu tür tedavilerde en önemli şey ilaçtan ziyade kendine inanman bunu başarabilceni bilmen olur :)

Ben de sosyal fobiliyim. Ne kadar yıkıcı bi sorun ya mahfediyo resmen. Ben de tekrar psikyatra gidicem. İyi bi psikiyatr bu sorunlar beyin kimyasallariyla alakali ilacsiz tedavi olmaz demişti. Yani doktor kontrolünde ilaç şart. 16 yasindayim ben de ama yasadiklarim yüzünden yaslandim. Ruhum yaslandi insanlardan nefret duymaya basladim. Normal olanlari da kiskandim. Kendimle empati kurup kendime aciyorum anca.
Evet çok iyi anlıyorum kıskanmak en fenası oluyor gülen mutlu rahat insanları ruhsal olgunluğa ulaşıyoruz küçücük yaşta hata yapmaya hakkımız yok gibi oluyor

Back
X