Sosyal fobi ve özgüven eksikliği yaşayan üstesinden gelenler var mı neler yaptınız aşmak için yada neler yaşıyorsunuz? Ben görünüşümden çekindiğim için insan içinde toplum içinde devamlı insanların hakkımda ne düşündüğü kafamı kurcalıyor, birini bakarken görsem acaba kötü mü düşünüyor ne geçiyor aklından diye düşünüp duruyorum. Bazen insanlarla konuşurken dilim karışıyor heycandan konuşamıyorum. Siz neler yaşıyorsunuz?
Bu söylediklerin bazı dönemlerde her insanda oluyor. Korktuğun şeylerin üstüne gitmek, korkmana rağmen gerçekleştirmek, insanları gözünde büyütmemek, sakin ve yavaş davranmak, olayları dünyanın sonu gelmiş gibi büyütmemek bunlar için bol bol pratik yapmak, olumsuz düşünceleri olumluya çevirmek, insanların davranışlarını kişisel algılamamak, karşındakinin de insan oldugunu unutmamak...
Bu söylediklerin bazı dönemlerde her insanda oluyor. Korktuğun şeylerin üstüne gitmek, korkmana rağmen gerçekleştirmek, insanları gözünde büyütmemek, sakin ve yavaş davranmak, olayları dünyanın sonu gelmiş gibi büyütmemek bunlar için bol bol pratik yapmak, olumsuz düşünceleri olumluya çevirmek, insanların davranışlarını kişisel algılamamak, karşındakinin de insan oldugunu unutmamak...