sosyal fobi ve kaygı düzeyi yüksek olanlar burdan konuşalım hyat hikayelerimizi paylaşalım

Benım esım de evlenmeden 1 yıl önce sosyal fobı oldugunu ögrendı ve ıntıhar etmek ıstıyordu.durumu cok kötuydu benden de ayrılmıstı.yanı dusunun durumu agırdı.kımseyle konusmuyordu ailesıyle bıle odasına kapanıyordu.öncesınde de ben bıraz gariplıkler sezmıstım onunla tanıstıgımda yuzu kızarıyor konusmakta zorlanıyor. utangac bır halı vardı cekıngendı.ılaclarını duzenlı kullandı ve cok ıyı bır ıs buldu deger ve saygı gördu arkadasları samımı davrandılar ısyerınde.vee sonuc daha önce foto cekılmeyen dugunlerde oynamayn esım bıraz fazla acıldı sankı :) benden daha cok fotografı selfıesı var ve kapı gıcırtısına oynuyor saka değil.umarım benım astalıgımda gecer bende de panik atak var ılacı bırakma asamasındayım.inşallah hepımız kurtuluruz bu psıkolojık rahatsızlıklardan.

kızlar bende sizin gibiydim, üni bitince boşluğa düştüm iyice ,sonra canıma tak etti psikiyatriste gitmeye karar verdim ve iyiki gitmişim. ilaç tedavisiyle o kadar rahatlıyorsunuz ki ben şimdiye kadar yaşamamışım dedim daha ilk haftadan.ve daha önce gitmediğime , harap ettiğim üni yıllarıma üzüldüm. sakın elalem ne der yanlış anlar şu olur bu olur diye düşünmeyin iyi bir doktora gidin en yakın zamanda. şimdi evliyim çocuk bekliyorum. ilaç kullanamadığım için eski halime dönebilirim diye çok korkuyordum ama Allah a şükür ilaçların faydası olmuş olacak ki çok bir değişiklik olmadı. ama doğumdan sonra yine gideceğim doktora ,ve ilaçlarıma devam edeceğim. bana doktor ilk 6ay kullan sonra bakalım durumuna demişti ama 3 5 ay sonra yine eski halime döndüğüm için bide genetik diye tahmin ediyorum ömür boyu kullanmalısın dedi , ama o şekilde yaşamaktansa inanın kullanılır.demem o ki , içinize dahada fazla kapanmadan bir an önce bir doktora gidin.

ben de ilaç kullandım kullandığın sürece çok iyi oluyorsun. Bıraktıktan sonra da bi süre iyi gidiyor ama sonra tekrar başa dönüyorsun. bu ilaçlar çok zararlı. bir yeri düzeltirken, başka bir yeri bozuyorlar. ben ömür boyu kullanmayı göze alamam gibi...

Canımm yazdıklarında bir şey olmamasına rağmen nedense beni çok duygulandırdı. Eşin ve bebeğinle upuzuuuun mutlu bir ömür diliyorum

merhaba, asiri kaygi yani anksiyete bozuklugu var bende maalesef, turikeyeden dondukten sonra kafayi goguslerime taktim sl gogsum saga gore daha buyuk ve ben bunu kanser belirtisi olarak gordum asiri derecede kafaya taktim. yok olecem kurtulusum yok filan, doktora gidene kadar her gun agliyordum kanserim diye doktora gittim hem rontgen hem ultrasonda bakti cok sukur bisi cikmadi, simdi ise sabah bi haber okudum yumurtalik kanserinden olen bi bayan ve kanser belirtisi olarakta karin sisligi ve kabizlikmis. bu haberi okuduktan sonra hemen kendimi kadinin yeine koydum bende de kabizlik var karin sisligi var bende oyle olacam diye.Allahim hep kotu dusunuyorum kotu seyler olacak diye. sorunumu kimseye acamiyorum ailem burda deil esim oglum var ve sagliklilar sukur ama ben hep kendimde kotu bisi olacak gibi dusunuyorum. bu arada oglumdan sonra gobek kaldi 4 senedir boyle son gunlerdede kabizlik sikayetim var. bu haberi okuduktan sonra hemen kendime ayni seyi dusunuyorum. gercekten sIKILDIM ben bu durumdan bu bitince bakalim neyi kafaya takacam, gecen sene turkiyedeyken doktora gittim bana esmax 10mg hap verdi onu ictigimdede salak gibi oluyordum o yuzden cok kullanmadan biraktim hapi hemen. kaygi durumunda mantikli dusunemiyorum, herkes ayni sey olacak deil tam iyi sey dusunuyorumki bisi olmaz gibi, hemen aklima ya olursa erken teshis onemli gibi seyler geliyor. onceden esimi ve oglumu dusunurdum ailemi baslarina kotu bisi gelirse diye simdi kafayi kendime taktim, kolay kolay kurtulamiyorum bu kaygi durumundan. sizlerdede boyle dusunceler oluyormu nasil bas ediyorsunuz?

ben de dışa dönük gibi görünüyorum ama içten hiç öyle değilim herşeyi zorla yapıyor gibiyim anlamadım var mı yok mu bende sf? ben özellikle havalı veya çok canayakın çok konuşkan tiplerin yanında durgunlaşıyorum

Arkadaşlar aslında üye değildim ama forumu sürekli takip ediyordum ama yazdiklarinizi okuduğumda belki yardimim olur diye yazmak istedim MUSTAFA ULUSOY "AYNALAR KORİDORUNDA AŞK" bu kitabi okumalisiniz hem de çok konsantre bir şekilde nasibi olanlar çok faydalanacaktir Rabbim yar ve YARDIMCINIZ olsun

buluşma güzel fikirde herbirimiz bi yerdeyiz zor biraz

bende artık aştım ama aynen senin gibi çok aktif insanların yanında duruluyorum sendede olabilir yani

benzer durumlar

arkadaşlar aramızda ağır sosyal fobi durumları yaşayan varmı merak ediyorum benim kardeşimdede s.f var erkek benim bir defa kaydını dondurdu ikinci defa başladı 2.sınıfa kadar devam 2.sınıfta okul terk üniv. yani kıyafet almakda alışveriş yapmakta bile zorlanıyo konuşurken nefesi kesilip her iki kelimede bir gülüyo utançtan sizdede böyle durumlar varmjı

heyecanlanıyomusunuz heyecan sırasında titreme yaşıyomusunuz ikram yaparken servis çay felan elleriniz titriyomu bedensel tepkileriniz ne durumda?birebir iletişimde nasılsınız ben birebir iletişimde çok kasılıyorum normalde iyiyim öğretmnm aynı zamanda derste ve sınıfta çok iyiyim hatta çok aktifim öğretmen olarak ama birebir iletişimde heyecan kaygı ortaya çıkıo .telefon konuşmaları bnm için çok zor
aramızda yaşı ilerlemiş ve halen evlenmmeiş olan varmı bayan olarak bizim için daha zor olsa gerek
sosyal fobi size neleri kaybettirdi ?(terepiye gittiğim pskoloğun sorusunu size sorayım dedim)

Yıllar geçmiş şimdi nasılsınız umarım daha da iyisinizdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…