sosyal fobi ve boyun titremesi

hazal_diren

lafa bakarım laf mı diye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2008
4.086
614
448
merhaba meltem hanım. ben sosyal fobi nedeniyle geçen sene haziran ayında bir psikiyatrist ile görüştüm vesosyal fobi tanısı kondu, antidepresan ilaç kullanmaya başladım. aynı zamanda da bir psikologtan psikoterapi (bilişsel terapi) almaya başladım. yaklaşık 4 ay kadar devam ettim psikoretapiye. son sınıftaydım tez çalışmalarım ve maddi durumlar nedeniyle 5-6 aydır gidemedim psikoloğa. bu arada ilacı kullanmaya devam ettim. tedaviye başlamadan önce sosyal fobi nedeniyle boyun titremesi vardı bende özellikle bişey içerken sanki herkes izliyormuş gibi düşünüyordum. şimdi o zamanki kadar kafama takmıyorum bunu. ilaç kullanmaya başladığımda boyun titremesi azaldı ama geçmedi tamamen. son birkaç aydır ise tekrar eskisi gibi olmaya başladı bu sorunum...bu sorunu nasıl çözebilirim? ilaç kullanarak değil, kendim bunu yenmek istiyorum. bu arada boyun titremesi sorunum ben 15 yaşlarındayken başladı. şimdi 22 yaşındayım...sanki ilacın hiçbir yararı yokmuş gibi, boşuna içiyormuşum gibi geliyor. ilacı bırakmak istiyorum ama tekrar diğer sorunları da baştan yaşamak istemiyorum. çünkü bir mesafe kaydettim, boşa gitmesini istemiyorum. psikoloğa gitmek şu an malesef mümkün değil, maddi açıdan. bana ne önerirsiniz? (bu arada ünv.de yüksek lis. öğrencisiyim. okulun rehberlik ve psikolojik danışmanlık birimine gitsem, ücretsiz olarak yardımcı olabilirler mi, yararlı olur mu benim için? )

Merhaba Micra, ilacı doktorunuza danışmadan bırakmanızı hiç önermem. İlaç kullanımınız ile ilgili kararı sizi takip eden doktorunuz verecektir. Sosyal güvenceniz ile özellikle üniversite hastanelerinden destek alabilirsiniz. Okulunuzun rehberlik ve psikolojik danışmanlık birimi eğer düzgün çalışıyorsa, elbette ki yardım alabilirsiniz. Ama doğrusu ortalama bir sene boyunca düzenli psikoterapi almanızdır.
İyiliklerle,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…