• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal fobi ve anksiyetesi olanlar var mı?

Beyazcicekkk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2022
300
186
33
Zar zor işe girdim başvuru bile yapamıyordum ama şimdi çıkmak istiyorum yapmak istemiyorum hiçbirşey. Kendi halimde yaşamak istiyorum . İnsanlarla ugraşmak istemiyorum. Ve özgüvensiz cesaretsizim kendimi savunamıyorum bile. Bunlarda beni zorluyor. Napıcam bilmiyorum psikiyatrise gitmedim hiç ilaç kullansam düzelir miyim emin degilim. Ama hangi psikiyatrise gitsem herhangi birisine gitsem olur mu nasıl olur acaba ?

Cok değil ama belli bir seviyede bende de var. Kaçarak yaşanmıyor maalesef üstüne gitmeliyiz yoksa daha da büyüyeceğini düşünüyorum

Üstüne gidincede olmuyor beyinle ilgili bunu ancak ilaç çözer
İlaç belki çözer ama kalıcı çözüm mü ondan emin olamıyorum. Daha önce anksiyete için ilaç kullandım. Kullandığım zaman gerçekten kaygilarimi aldı. Ama biraktigimda devam etti. Ben çok az süre kullandim tedaviyi yarıda bıraktım ondan da olabilir gerci

İlaç belki çözer ama kalıcı çözüm mü ondan emin olamıyorum. Daha önce anksiyete için ilaç kullandım. Kullandığım zaman gerçekten kaygilarimi aldı. Ama biraktigimda devam etti. Ben çok az süre kullandim tedaviyi yarıda bıraktım ondan da olabilir gerci
Evet olabilir gerçekten

Zar zor işe girdim başvuru bile yapamıyordum ama şimdi çıkmak istiyorum yapmak istemiyorum hiçbirşey. Kendi halimde yaşamak istiyorum . İnsanlarla ugraşmak istemiyorum. Ve özgüvensiz cesaretsizim kendimi savunamıyorum bile. Bunlarda beni zorluyor. Napıcam bilmiyorum psikiyatrise gitmedim hiç ilaç kullansam düzelir miyim emin degilim. Ama hangi psikiyatrise gitsem herhangi birisine gitsem olur mu nasıl olur acaba ?
yaşadıklarınıza benzer şeyleri ben de yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi acaba ?

Valla sana söyleyeyim ilaç falan yok sadece çarpıntıya iyi gelen bir ilaç veriyorlar biraz sakinleştirwn gerisi için sen yapacaksın üstüne gideceksin diyorlar. bilişsel kognitif terapi bilmem ne. şahsen ben üstüne gideceksem ne anlamı var doktora gitmenin diye bıraktım

Valla sana söyleyeyim ilaç falan yok sadece çarpıntıya iyi gelen bir ilaç veriyorlar biraz sakinleştirwn gerisi için sen yapacaksın üstüne gideceksin diyorlar. bilişsel kognitif terapi bilmem ne. şahsen ben üstüne gideceksem ne anlamı var doktora gitmenin diye bıraktım
zaten üstüne gidilemediği için bu hale geliyoruz

devlet psikiyatrisine gittim ilaç kullanmaya başladım ilk ay iyi geldi fakat şu an bi etkisi yok gibi sanki
biraz kaygılarım azaldı onun dışında etkisini göremedim
kntrole gidince söyleyecegim bunları

psikiyatrist anksiyete ilacı veya antidepresan verebiliyor bunun için. işe de yarıyor. ben de kullandım. bendeki anksiyete depresyonla birlikte gelip depresyon gidince yok oluyor. bence tek başına ilaç kullanmak yerine ilaç + terapi almak en en en iyisi. çünkü bazı yanlış düşüncelerimizi değiştirmemiz gerekiyor. bununla ilgili kitaplar okuyup evde alıştırmalar da yapabilirsin. psikonet yayınlarının kitaplarını öneririm. kendini eve kapatarak nereye kadar? sosyal fobinin en etkili yöntemi korktuğun şeylerin üzerine bile bile gitmektir. ilaç ve terapi de bu süreçte yardımcı olabilir. bu şekilde gerçekten hayat geçmez. sosyal fobi gerçekten hayatı mahvediyor.

Back