Sosyal fobi mi ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
[bazen sizdede oluyormu yolda yururken sankı herkes sıze bakıyormus gıbı gelıyor ya da kalabalık bır ortamda sohbet ederken bır an sus pus oluyormusunuz kalbınız hızla çarpmaya başlıyormu?

ıçerik nedeniyle konunuz”Psikoloji “ bölümüne taşınmıştır. Bilginize

yok benım oyle bı sorunum yokta çok şükür ama çevremde pek çok arkadaşım var..hani onları anlamak amacıyla sormuştum...

Bnce panik atak diil. kalbinin carpması heyecanlanman fln sosyal fobi bnce.

Bende var bu illet gündüzleri dışarı çıkmayı sevmiyorum bu yüzden sanki herkes bana bakıyo ya da birisi beni takip ediyo gibi birisi adres sorsun sesim değişir yüzüm kızarır kalbim çok hızlı atmaya başlar kekelerim terlerim varda var :kedi:

bendede var bu sorun xD bunun için götürüldüm doktora xD ilaç kullandım hiç bir işe yaramıyor... doktor ilaçların beyne etki ettiğini rahatlattığını falan söylemişti herşey beyinde bitiyor ilaçlarda buna yardımcı oluyormuş saçma kendimize sıkıntı yapacak şeyler aryoruz aslında öyle birşey yok... kimse bize bakmıyor kimse bizi eleştirmiyor garip... Allah yardımcımız olsun.. yalnız ben hala aynıyım!!! mafoldumben

off bendede sosyal fobi var.. kıpkırmızı oluyorum en ufak bişeyde.. böyle herkes içten içten dlaga geçiyomuş bakıyomuş gibi geliyo.. sinir bozucu bişey.

benım bı arkadasım da aynı...sanki yolda yürürken her an bırı arkamdan gelecekmıs gıbı oluyor diyor.bıde sankı herkes bana bakıyormus gıbı oluyor dıyor..işim olmadıkça dışarı çıkmak ıstemıorum bu yuzden dıor..doktoroda gdemıor annesınden çekınıor...uzuluom walla

bı yolu olmalı değilmi ama ne? ilaç mı terapi mi ne acaba?

Sosyal fobi olsa bir geçmişi olurdu, çocukken de olurdu. hayatın her yerine girer zehir ederdi. bu daha çok panik atak, kaygı bozukluğu falan gibi. Birden oluyor izlenimi var sizde çünkü. Sosyal fobi, kişiliğin bir parçası gibidir daha çok.

sosyal fobi bazılarında çocukken bazılarında da ergenlik döneminde ortaya çıkar 20 li yaşlardan sonra ortaya çıkma ihtimali pek yoktur heyecanlanınca tüm insanların kalbi çarpar ama sosoyal fobili basit durumlarda örneğin otobüse binerken, cafede otururken sosyal alanlarda boy gösterdiği pek çok durumda heyecan yaşadığı için bu çarpıntı olayı onda çok sık olur ama panik ataklılarınki basit bi kalp çarpıntısından ibaret değil sanki kalp krizi falan geçirdiklerini zannederler birdenbire oluverir ölüm korkusu falan hissederler nefes alamıyolarmış gibi duyguya kapılırlar bu ille de sokakta iken sosyal bi ortamdayken olmaz evde ailesinin yanındayken bile olabilir hatta aralarında kriz geçirdiğni zannedip hastaneye falan gidenler ,fiziksel bi hastalığı olduğunu zannedenler çok olur ,uykusundan uyanıp boğuluyomuş gibi sıkıntılananlar olur çevremde panik ataklılar vardı ordan biliyorum ayrıca panik ataklılar yürürken birileri ona bakıyomuş gibi de hissetmezler bu tamamen sosyal fobiyle özdeşleşmiş bi durum sosyal fobi adı üstünde sosyal ortamlarda duyulan bi sıkıntı bir sosyal fobili evde ailesiyle başbaşayken, evde tek başınayken ya da gece uykusundayken sıkıntı yaşamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…