• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorunum nedir bilemedim, size tanıdık geliyor mu bu durum

mavikus

Kınalı Kuzuu :)
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2009
1.372
39
73
Kızlar ben kendimi sosyal ilişkilerimde başarısız biri olarak görüyorum. İnsanlara ne kadar iyilik yapmaya çalışsam tam tersi durumlar yaşıyorum, kimseye yaranamıyorum ve kötü duruma düşüyorum. Kendime güvenimi çok kaybettim. Bu da beni insanlardan uzaklaştırıyor ve içime kapatıyor. Bir de eskiye göre biraz hassas ve kırılgan oldum
Mesela geçen arkadaş beni yarın sabah kaldırır mısın dedi. Kalktım çaldırdım uzunca, ertesi gün okulda beni suçladı, bir kez çaldırmışım fazla çaldırmamışım. Ben sabahın erken saatinde birisi için kalkıyorum sonra da suçlanıyorum. Buna benzer şeyler benim çok sık başıma geliyor, insanlara olan sempatimi yitirmeye başladım. Lütfen yardım edin

Şaka bi yana ayıp bu yapılanlar. Ben de seninle aynı şeyleri yaşıyorum. Ve o yüzden iyi olduğuna az bi şey inandığım insanlara yapışasım geliyor bırakmak istemiyorum ama onların da aynı şeyleri yapmalarından korkuyorum. Sadece kendinin ne kadar değerli olduğunu düşün. Senin onlardan ne farkın var? Kibire kaçmamak kaydıyla, ki anladığım kadarıyla çokk temiz kalplisin :) Ne kadar önemli olduğunu düşün. Salla diğerlerini. Ben öyle yapıyorum. Olmayacak diğer türlü ...

Bu tarz gerizekali insanlardan sana fayda gelmez.hele hele böyle insanlar icin de kendine güvenini kaybetmenin bir anlami yok..

Az ye de kendine uşak tut diyeydin :27:

hahaha ağzımdan almış arkadaş...

böyle durumlarda ne halin varsa gör arkadaşım diyeceksin...demelisin...ve gerektiği zaman hayır demenin dayanılmaz hafifliğini yaşamayı öğrenmen gerekiyor ...

Hep benim başıma geliyor böyle şeyler, açıklamamdaki örneklerden biriydi sadece. Acaba bende bir sorun mu var demeye başladım. Nasıl bir görüntü çiziyorum bilemiyorum. Sanırım sorun bende

Şaka bi yana ayıp bu yapılanlar. Ben de seninle aynı şeyleri yaşıyorum. Ve o yüzden iyi olduğuna az bi şey inandığım insanlara yapışasım geliyor bırakmak istemiyorum ama onların da aynı şeyleri yapmalarından korkuyorum. Sadece kendinin ne kadar değerli olduğunu düşün. Senin onlardan ne farkın var? Kibire kaçmamak kaydıyla, ki anladığım kadarıyla çokk temiz kalplisin :) Ne kadar önemli olduğunu düşün. Salla diğerlerini. Ben öyle yapıyorum. Olmayacak diğer türlü ...

Canım iyi olduğuna inandığım insanlarla daha fazla yakınlaşmak istemiyorum ben de, yine onlarla da aynı şeyleri yaşarım diye. Hep kendi başımayım. Okuldan çıkıyoruz biri arayacak diye ödüm kopuyor. Kimseyle vakit geçirmek istemiyorum artık

Hep benim başıma geliyor böyle şeyler, açıklamamdaki örneklerden biriydi sadece. Acaba bende bir sorun mu var demeye başladım. Nasıl bir görüntü çiziyorum bilemiyorum. Sanırım sorun bende

sanırım insanlara gerektiğinde net tavır koyamadığın için oluyor...yani şu anlattığın durumda karşındaki insana bunun senin görevin olmadığını sadece içinden geldiği için yaptığını ve böyle bir tepki yerine teşekkürü hakettiğini ima edecek kısa cümleler kurmalısın ....

ha gerisi ona kalmış ister anlar sana saygı duyar ister çeker gider ...

Son düzenleme:
nesacma ya,onun icin kalkmissin geri bide seni suclu duruma dusuruyor
bence sen kendini dusunmen lazim canm
bendede oldu eskiden bu durum,arkadasimn bacagi kirildi otobus duragina gdemiyodu guna,ben taa kac sokak oteden onun evine yuruyordum ve otobuse binmesne yardim ediyodum,sonra okula vardigimzda beni hic tanimmazliktan geliyodu

bence herkes senin sessizliginden suistimal ediyo,ezdirme kendini

sanırım insanlara gerektiğinde net tavır koyamadığın için oluyor...yani şu anlattığın durumda karşındaki insana bunun senin görevin olmadığını sadece içinden geldiği için yaptığını ve böyle bir tepki yerine teşekkürü hakettiğini ima edecek kısa cümleler kurmalısın ....

ha gerisi ona kalmış ister anlar sana saygı duyar ister çeker gider ...

Haklısın canım, ben de senin gibi düşünüyorum. Söyledim, kendisi de ilaç almak için zaten kalkıyor olmama güvenip benden istediğini, ama yine de ne eşinin ne de benim onu çaldırmak için çaba göstermediğimi ve yine kendisin kalktığını söyledi. Ben de uzatmak istemedim, orası öğretmenler odası sonuçta tartışma yeri değil diye düşündüm

nesacma ya,onun icin kalkmissin geri bide seni suclu duruma dusuruyor
bence sen kendini dusunmen lazim canm
bendede oldu eskiden bu durum,arkadasimn bacagi kirildi otobus duragina gdemiyodu guna,ben taa kac sokak oteden onun evine yuruyordum ve otobuse binmesne yardim ediyodum,sonra okula vardigimzda beni hic tanimmazliktan geliyodu

bence herkes senin sessizliginden suistimal ediyo,ezdirme kendini

Canım anlayabiliyorum seni, beni okuldan sonra arayan bire bir vakit geçirmek isteyen kişiler okulda benimle çok uzak gibiler. Sonra bakıyorum akşam yürüyüş yapmak için arıyor mesela. Ya sorunlarımla boğuyor gibiyim ama artık çaresizim kendimi bir garip hissediyorum yahu

Haklısın canım, ben de senin gibi düşünüyorum. Söyledim, kendisi de ilaç almak için zaten kalkıyor olmama güvenip benden istediğini, ama yine de ne eşinin ne de benim onu çaldırmak için çaba göstermediğimi ve yine kendisin kalktığını söyledi. Ben de uzatmak istemedim, orası öğretmenler odası sonuçta tartışma yeri değil diye düşündüm

komikmiş tavrı...bundan sonra bırak kendi işini kendisi yapsın...

önemsiz bişey bence,takmaya gerek yok. herkesi takarsanız depresyona girmeniz an meselesi. aman be sen de! diye çıkışıp uzaklaşırdım ben olsam :31:

önemsiz bişey bence,takmaya gerek yok. herkesi takarsanız depresyona girmeniz an meselesi. aman be sen de! diye çıkışıp uzaklaşırdım ben olsam :31:

Size katılıyorum, bazı dönemlerde bahsettiğiniz gibi olabiliyor düşüncelerim. O an ruh halim iyiyse kaldıramayacağım şaka, yanıt veremeyeceğim durum yok gibi. Ama son dönemlerde biraz daha hassas oldum ve böyle şeylere üzülmeye başladım, sebebini bilmiyorum.

önce okuduğumda bunu yapan lise öğrencisidir diye düşündüm ama sonraki mesajdan anladığm kadarıyla bir öğretmen. kaç yaşına gelmiş öğretmen olmuş ama hala çocuk gibi davranıyosa bundan sonra da düzelmez bence. sizi çok iyi anlıyorum ben de eskiden sizin gibiydim nerde anormal bir insan var gelir beni bulurdu. kimse onlara tahammül etmezken ben ederdim. ama karşılığında madalya vermediler :D hep ben zararlı çıktım. artık kimsenin çocukça davranışlarına kaprislerine katlanmıyorum.bu tip insanlara yol veriyorum ve artık daha mutluyum :D
siz de kendinizi böyle insanlar için üzmeyin bence.boşverin gitsin...

önce okuduğumda bunu yapan lise öğrencisidir diye düşündüm ama sonraki mesajdan anladığm kadarıyla bir öğretmen. kaç yaşına gelmiş öğretmen olmuş ama hala çocuk gibi davranıyosa bundan sonra da düzelmez bence. sizi çok iyi anlıyorum ben de eskiden sizin gibiydim nerde anormal bir insan var gelir beni bulurdu. kimse onlara tahammül etmezken ben ederdim. ama karşılığında madalya vermediler :D hep ben zararlı çıktım. artık kimsenin çocukça davranışlarına kaprislerine katlanmıyorum.bu tip insanlara yol veriyorum ve artık daha mutluyum :D
siz de kendinizi böyle insanlar için üzmeyin bence.boşverin gitsin...

Söyledikleriniz çok doğru, bunun farkındayım. Çünkü kimse kimseyi o kadar takıp düşünmüyor. Fakat benim boğazıma bir düğüm oturuyor her seferinde, uzun süre de gitmiyor. Kendime kızıyorum çünkü başkalarının bunları düşündüğünü zannetmiyorum. Ama benim pek elimde değil maalesef

Bencilliğin adı özgüven oldu olalı, hadsizlik hat safaya ulaştı.
Verdiğin örnekteki arkadaşın, özgüveni yüsek olduğu inancıyla kibirleniyordur.
Oysa yaptığı düpedüz haddini aşmak.
Edepsizler cesaretinden dolayı alkışlanır oldu. Özgüvenleri varmış ya!
Hadsizlere seninde verecek bolca yanıtın vardır elbette tatlım, lakin terbiyen izin vermez.
İsmet Paşa'nın dediği gibi ”Bir toplumda ahlaklılar da ahlaksızlar kadar cesur olmadıkça o toplum düzelmez”

Canım anlayabiliyorum seni, beni okuldan sonra arayan bire bir vakit geçirmek isteyen kişiler okulda benimle çok uzak gibiler. Sonra bakıyorum akşam yürüyüş yapmak için arıyor mesela. Ya sorunlarımla boğuyor gibiyim ama artık çaresizim kendimi bir garip hissediyorum yahu

bunlar normal seyler canim garip degilsin tabiki,insan hatalar yaparak ogrenir hayati
bu bahsettigim arkadasim varya? 9 senedir taniyorum ve artik huyunu tamamen ogrendim,cok asailayici hareketleri vardi okulda gorende 9 sene degilde bi kac haftalik tanigi degilde dun tanimis,kani isinmamis bi kiz snar beni
simdimi ne oldu?hala goruyorum o kizi,ama mesafeli davraniyorum,en iyisi bu bence
SUNU OGRENMEN LAZIMKI BASKALARINI KIRMAMAK ISTERSEN,ZAYIFSIN SANIYOLAR SENI
bi ornek,mesela biri sana basta tanistiginzda cok sert davrandi,sonra seni tanidikca yumusadi,beyninde dersinki, bu kiz tehlikeli,cok kirici ola bilir dikkat etmem lazim
ama o ayni kisi sana basta tanistiginzda yumusak davransa,sessiz bi kiz gibi olsa,Beynin sana derki bi kiz korkak,bagiramaz rahat ezerim ben bunu

yani tavsiyem birinci ornek gibi olman,bende oyle yapiyorum,ise yariyo
ama tabi o ornekte kirici olmak degilde,guclu,hic bi sozun altinda kalmayn bi kiz oldgunu belli etmek,yapmadan yapa biliceklerini gostermek

tekrar....................

Son düzenleme:
Kızlar ben kendimi sosyal ilişkilerimde başarısız biri olarak görüyorum. İnsanlara ne kadar iyilik yapmaya çalışsam tam tersi durumlar yaşıyorum, kimseye yaranamıyorum ve kötü duruma düşüyorum. Kendime güvenimi çok kaybettim. Bu da beni insanlardan uzaklaştırıyor ve içime kapatıyor. Bir de eskiye göre biraz hassas ve kırılgan oldum
Mesela geçen arkadaş beni yarın sabah kaldırır mısın dedi. Kalktım çaldırdım uzunca, ertesi gün okulda beni suçladı, bir kez çaldırmışım fazla çaldırmamışım. Ben sabahın erken saatinde birisi için kalkıyorum sonra da suçlanıyorum. Buna benzer şeyler benim çok sık başıma geliyor, insanlara olan sempatimi yitirmeye başladım. Lütfen yardım edin

bir kitaptan alıntı 'Besleme küstahlığını göstermediğim hiçbir karga gelip gözümü oymadı' diye. İnsanlara iyilik yapacağım diye kendini tüketmen asıl sorun bence. Kendini önplanda tutup, geriye kalanları ikinci plana atarak yaşarsan daha mutlu olacağını düşünüyorum. kulağa bencilce gelebilir ama kimseyebilerek ve istyerek zarar vermedğin sürece sorun yok

Back