Sorunum ne anlayamıyorum yardım:(

Cbz

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2020
240
107
23
30
Çooook uzun zamandır nefes darlığı çekiyorum göğüs ve kalp doktoruna gittim herşeye bakıldı psikolojik dendi ama geçmek bilmedi artık inanılmaz çarpıntıyla geliyor bir anda elim ayağım boşalıyor sanki uzun bi yol koşmuşum gibi oluyor sürekli doktorlardayım hiç bişey yok diyolarlar başına böyle bişey gelen yaşayan varmı lütfen bir fiki verin hayat kalitem çok düştü.

Psikoloğa gitmeniz gerekebilir fikrimce

Psikoloğa gitmeniz gerekebilir fikrimce
Haklısınız ama ben yıllardır panik atak hastasıyım ve onun ne olduğunu çol iyi biliyorum bu öyle bişey değil gerçekten nefesim yetmiyo kalp yetmezliği gibi

Merhaba,
Bende de aynı şikayetler vardı. Graves hastalığına ( zehirli guatr ) bağlı çarpıntı olduğu anlaşıldı yıllar yıllar sonra. Şikayetleriniz bana kendi hastalığımı anımsattı. Ufak bir kan tahlili ile durumunuz belli olabilir. Acil şifalar dilerim.

Trioidlerime çok bakıldı birşey çıkmadı başka bir tanı yöntemi varmıdır acaba

Ama panik atak hastasiysaniz ondan olabilir yani. Bendede oluyor bu.

Ama panik atak hastasiysaniz ondan olabilir yani. Bendede oluyor bu.
Ya ben panik atak nedir biliyorum bu bianda geliyo sanki çok koşmuşum gibi nefes nefese kalıyorum sıkıştırıyor sonra geçiyor panik atak gibi bişey değil

Psikolojik sandığımız çoğu sey aslında vucutta vitamin mineral eksikleri hormon düzensizlikleri.. Daha detaylı kan tahlili, hormon tahlili yapılması gerekiyor. Ben de kendimi panik atak hastasi sanardim meğersem her seyin başı biyolojik eksikliklerden kaynakliymis. Biyolijiyi düzene sokunca psikolojin de sağlamlasiyor kesinlikle,

Sizde ne eksikliği çıktı

Sizde ne eksikliği çıktı
Başta troit. D vitamini, demir ve b12
Duzenli sekilde ilaç ve vitamin destegi aldım magnezyumdan çinko hepsi ayri ayri
3 ayda bir de kontrol ettiririm. Dahiliyeye gitseniz genel olarak hepsine bakabilirler

Başta troit. D vitamini, demir ve b12
Duzenli sekilde ilaç ve vitamin destegi aldım magnezyumdan çinko hepsi ayri ayri
3 ayda bir de kontrol ettiririm. Dahiliyeye gitseniz genel olarak hepsine bakabilirler
Of hepsine bakıldı bende hiç bir sorun yok deniyo ama

Haklısınız ama ben yıllardır panik atak hastasıyım ve onun ne olduğunu çol iyi biliyorum bu öyle bişey değil gerçekten nefesim yetmiyo kalp yetmezliği gibi
Derin nefesimi alamiyorsunuz

Of hepsine bakıldı bende hiç bir sorun yok deniyo ama
O zaman nefes egzersizleri yapmanız tavsiyemdir iyi gelecektir hem de rahatlatır. Belki bi an istemsizce beyniniz nefes alamadığınizi düşünuyor ve vucut adrenalin salgıliyordur.
Geçmiş olsun

Bir anda bir çapıntı ve nefes darlığı geliyor konuşmaya bile mecalim kalmıyo sanki merdiven çıkmışım gibi nefesim yetmiyo
Eskiden yasadiginiz panik atak semptomlari degisebilir. Panik atagi herkes farkli sekilde yasiyor olmasi gereken zorunlu semptomlar diye bir aey yok. Eger butun tetkikler yapildiysa bir terapiste gitmenizi tavsiye ederim.

Ben de panik atak hastasiydim artik degilim cok sukur. Benim kalp carpintisi ve nefes alamama seklinde basliyordu.

Nasıl yendiniz acaba

Nasıl yendiniz acaba
Canim 3-4 seans psikayatr gittim cok kucuk doz bana ilac basladi 8 ay kullandim. 3 yil gecti hoc atak yasamadim yasamamda artik Allahin izniyle.

Cunku onu taniyorum neden geldigini biliyorum ve gercek olmayan bir sey oldugunu anliyorum. Oncelikle butun korkularimin uzerine gittim bu hic kolay degil biliyorum ama ben yaptiysam herkeste yapar.
panik atagim var diye metroya binmekten cekiniyordum gittim bindim dedim ne olabilir en fazla ? Ölurum. Zaten ecel geldikten sonra buna kim engel olabilir Allah ne dilerse o. Kalabaliga karismaktan mi cekindim hemen kostum gittim kalabaliga attim kendimi .
Ozetle hayatini kisitlamasina izin verme meydan oku savas onunla kendimi endiseli hissettigim anlarda panik atak gelecek diye dusundugum anlarda sarki soylemeye basladim. Sanada Gunaydin diye erkenci kusun sarkisi hatta bana mutluluk veriyordu.
Sonrasinda psikaytr doktorum zaten sureci cok iyi yonettigimi ilaci birakabilecegimi soyledi 6 ay sonunda ben de 8. Ayda biraktim.

Panik atak beyninde korktugun kendini tehlikede hissettigin anlarin tetiklenmesi ile olusuyor herkesin asil sebebi farkli benimki olum korkusuydu caresiz kalip ölmek doktor bunu soylediginde benim zaten ustumden yuk kalkmisti. Ölumden neden korkuyorsun verende alanda Allah dedim ve her sey degisti rabbime sukurler olsun.

Panik atak olabilir mi canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…