Sorunlu üst komşu

Kusura bakmayın da siz de tüm gün bu kış günü nasıl cam açık ev havalandiriyorsunuz ? Ben onu da anlamadım yani sanki haftanın yedisi yirmi dordu sizin de kapı pencereniz açık sanırım kapatsaniza bacanizi ? aşağıya sarkitma meselesine gelince boyunuz 1 metre değildi sanmıyorum hani pencerenizin yarısına kadar sarkacagini hiç sanmiyorum apartmandasiniz çünkü nasıl rahatsız eder onu da anlamıyorum . Yok illa ben komşumla yüz göz olmadan bu iş hallolmaz diyorsanız eslerinizi sakın bu işe karıştırmayın erkekler sizin gibi yumuşak olmaz , şunu deneyebilirsiniz kat mülkiyet kanununa göre düzenlenen kurallar vardır durumu belgeleyip polis çağırabilir veya dava açabilirsiniz öncesinde hukuki işlem baslatacaginiza dair türk medeni kanununun bununla ilgili yazılı bir örneğini gösterebilirsiniz . Cirkeflesmeye hiç gerek yok ha uğraşamam derseniz demekki yeterince rahatsız olmuyosunuz

Tek tek gün gün resim çekip video çekin. Özellikle apartman dışına çıkıp video çekin ve olmadı yönetici ile beraber dava edeceğinizi söyleyin. Uyduruk bir ihtarname yeter ama sonuna kadar gitmek zorunda kalabilirsiniz. Ben olsam bildiğin ketçap sıkarım. Çarşafına, yatağına. İç çamaşırlarını da atarım çöpe veya apartman girişine koyarım.

Ah yavrum havladı diye onları rahatsız mı etmiş, onun dötünü yesinler. Benim kedilerim de "kendilerini duvarlara vurup intihar ediyorlarmış" böyle bir laf duydum yan komşudan... Çok ses yapınca vuruyorum tavana ya da duvarlara ama anlamıyorlar... Düşüncesiz insanlarla yaşamaya çalışmak o kadar zor ki... Allah yardımcımız olsun gerçekten.
Evet çok rahatsız olmuşlar, bir ara da kedilerime takmışlardı ama onu tek seferde geri püskürttüm :KK53:
Bende çok taşınmak istiyorum da bahçeli başka nerde ev bulucam istanbulda uygun fiyatlı.. Bu ilden gidene kadar buradayım malesef.
Bu arada kısa süreli vurmadan bahsetmiyorum, böyle saat sesi gibi sürekli sürekli çıldırtmaya yönelik :KK48:

Kusura bakmayın da siz de tüm gün bu kış günü nasıl cam açık ev havalandiriyorsunuz ? Ben onu da anlamadım yani sanki haftanın yedisi yirmi dordu sizin de kapı pencereniz açık sanırım kapatsaniza bacanizi ? aşağıya sarkitma meselesine gelince boyunuz 1 metre değildi sanmıyorum hani pencerenizin yarısına kadar sarkacagini hiç sanmiyorum apartmandasiniz çünkü nasıl rahatsız eder onu da anlamıyorum . Yok illa ben komşumla yüz göz olmadan bu iş hallolmaz diyorsanız eslerinizi sakın bu işe karıştırmayın erkekler sizin gibi yumuşak olmaz , şunu deneyebilirsiniz kat mülkiyet kanununa göre düzenlenen kurallar vardır durumu belgeleyip polis çağırabilir veya dava açabilirsiniz öncesinde hukuki işlem baslatacaginiza dair türk medeni kanununun bununla ilgili yazılı bir örneğini gösterebilirsiniz . Cirkeflesmeye hiç gerek yok ha uğraşamam derseniz demekki yeterince rahatsız olmuyosunuz

Kusura bakmıyorum da kış koşulları her yerde çok sert geçmiyor farkında mısınız? Ayrıca neden bu kadar tepki verdiğinizi de anlayamadım? Ben derdimi anlatırken çok sakin anlatmaya çalışmışım sizin yazdıklarınız bana patlamışsınız gibi hissettirdi. Size şöyle açıklayayım yeni binadayım, duvarlarımız yağmurdan su çekti ve bunun onarımı yapıldı ustalar bize evi mümkün olduğunca havalandırın, duvarlarınızı mümkün olduğunca kurutun dedi. Haftada 7/24 açık olmasa da rutubet oluşumunu önlemek için mümkün olduğunca camı açık bırakıyorum, bunu yalnızca ben değil diğer daireler de yapıyor, merakınızı giderebildim mi?

Boyum 1 metreden uzun, kısayım ama o kadar kısa değilim, apartmandayız evet ama Fransız balkon denen yapı şekli yüzünden camlarım oldukça büyük ve yukarıdan asılan 2 kişilik bir battaniye ya da bir yolluk rahatsız edecek şekilde camıma gelebiliyor.

Eşimi bu işe karıştıracağımı nereden çıkardınız anlamadım? Bir iki yerde eşim sinirlendi dedim ama o bir şey yapacak demedim. Hem her erkek aynı mıdır? Belki benim eşim sakin kalmayı ve işleri mantıklı bir şekilde çözebilecek?

Yeterince rahatsız olmasam defalarca konuşup çözüm bulmaya çalışmazdım sanırım, herkes çirkef olamaz insanların yapısı, huyu farklıdır bunu da biliyorsunuz sanırım. Ben işleri kırmadan dökmeden çözebilmeyi denemeyi tercih ederim her zaman.

Şimdi, yorumunuz için teşekkürler ve lütfen bir münakaşaya girmeyelim.

Tek tek gün gün resim çekip video çekin. Özellikle apartman dışına çıkıp video çekin ve olmadı yönetici ile beraber dava edeceğinizi söyleyin. Uyduruk bir ihtarname yeter ama sonuna kadar gitmek zorunda kalabilirsiniz. Ben olsam bildiğin ketçap sıkarım. Çarşafına, yatağına. İç çamaşırlarını da atarım çöpe veya apartman girişine koyarım.

Her gün resim çekiyorum zaten, yöneticim bu konulara karışmayı neden bilmem ama tercih etmiyor. Yalnızca kendi işleri ve sorunlarıyla ilgileniyor. Durum düzelmezse sonunda farklı yollara başvuracağım ama inanın bunu hiç istemiyorum

Evet çok rahatsız olmuşlar, bir ara da kedilerime takmışlardı ama onu tek seferde geri püskürttüm :KK53:
Bende çok taşınmak istiyorum da bahçeli başka nerde ev bulucam istanbulda uygun fiyatlı.. Bu ilden gidene kadar buradayım malesef.
Bu arada kısa süreli vurmadan bahsetmiyorum, böyle saat sesi gibi sürekli sürekli çıldırtmaya yönelik :KK48:

İstanbul, bahçeli ev, uygun fiyat... Benzersiz üçlü. O kedileri de yerim onlara bir şey diyeni de mahvederim yaşasın kedi köpek analığı! Buradan biz de gitmek istiyoruz en kısa sürede. Umarım siz de kurtulursunuz...

Selamlar, her gün her gün yatak odası tarafından battaniye, yorgan ve çarşaf asan bir üst komşum var, yeni evli ve 22 ya da 23 yaşına biri. Her gün en az 3 saat temizlik yapıyor, her gün sanki eşyaları havaya atıp tutuyor, öyle bir ses hayal edin. Ben evden çalışıyorum ve binadaki herkes benim evden çalıştığımı biliyor. Öyle en küçük seste sorun çıkaran biri değilim ama işimi yapmama engel olan seslerde tepki gösteriyorum. Temizlik ve ses konusunda birçok defa kendisini uyardım ancak düzelme yok. Sabah 6'da 7'de uykudan onların kavgalarına uyanıyoruz, her kavgalarında evde eşyalar kırılıyor, kadın bas bas bağırıyor ayağa dikiliyoruz resmen.

Binada silkeleme günleri pazartesi ve cumartesi olarak belirlendi, o günlerde özellikle haber ver cam açıksa kapatayım dediğim halde cam açıkken dahi tüm evin halılarını, kilimlerini pat küt silkeliyor, geçen ben cam silerken kafama masa örtüsü silkeledi, bağırdım ve pardon görmedim dedi içeri kaçtı. Pazartesi ve cumartesi günleri dışında dediğim gibi her gün battaniye ve yorgan sarkıtıyor camdan hatta geçen gün eşinin ve kendisinin iç çamaşırları camımın önüne düşmüş, ben değil eşim görmüş inanın ben utandım. Aradım gel al almazsan atacağım bunları dedim geldi ne bir yüz kızarması ne bir utanma. Olur böyle dedi aldı gitti. Ben küplere bindim tabii.

Şimdi ben bu kadından iyice bıkmış durumdayım, onun battaniye, yorgan ve çarşaf havalandırma sevdasına her gün camlarımın önü saç, kıl doluyor hatta cam açıksa içeri giriyor tüm saçlar, kıllar. Daha dün temizlik yaptığım halde camlarımın önü temizlenmiş gibi değil, pislik dolu. Silkeleme günlerinde ne yapıyorsa yapsın artık ne desem boş ama her gün astığı eşyalarına bir çözüm bulmam lazım. Bu kişi kiracı, ev sahibini de tanıyoruz hatta adama da söyledik konuştuğu halde aynen devam ediyorlar.

Bir de bina yöneticisine defalarca söyledim ama o da bir şey yapmıyor bu konuda, kendi işimi halledeyim geri kalanlar ne yaparsa yapsın kafasında bir kadın.

Ben şimdi ne yapmalı, nasıl bir yol izlemeliyim, bana bir akıl verin lütfen.
Benzer şeyleri bende yaşıyorum. Defalarca uyarmama rağmen bşr sonuç alamadım. En sonunda bayağı büyük bit kavga koptu. Baktım inadına yine devam ediyor. Halısını asöoş balkonum boydan boya kapanmış. Halısını aşağı çekmemle birlikte doğru aşağıya uçurdum. Hiç ses edemedi. Ertesi gün yine aynı balkonumu kapatmış. Çayın çayın demini olduğu gibi krem rengi halısına boca ettim. Hızımı alamayıp birde çamaşır suyu döktüm. O gün bu gündür denk gelince bile yolunu değiştiriyor. Sabır da bir yere kadar

Bunu yaptım bile, bak bunlar senin pisliklerin dedim ki içinde zeytin çekirdeği bile vardı ama aynı tas aynı hamam...

O çekme işini yapmak istiyorum da boyum yetmiyoe yetse alıp indireceğim aşağı, ah şu kısa boy :110: Kapısına pisliğini götürdüm ama yok anlamadı...

O çırpmayı pek yakalayamıyorum çalıştığımda bilgisayar ekranına gömüldüğüm için bir yakalasam zaten mahvedeceğim

Pencerenin onunde hazir tabure bulundur yada bi mop sapiyla indir asagiya , donunuda binanin giris kapisinin koluna yada panoya ilistiriver... sorarsada olur oyle seyler dersin

Uzun bı sopa alın ittire ittire düşürürsünüz. Yada elektrik süpürgesine yakalayın yorganı battaniyeyi çektiği gibi aşşa düşer.

Ay anlattiginiz seviyenin yoganı yün ve ağırdır o yorganlar düşmez de:)

Seviyeyle alâkası yok, çocuklarımızı eğitsin diye güvendiğimiz öğretmenler dahi yapıyor bu görgüsüzlüğü. Yün yorganı eğitim düzeyi-gelir seviyesi düşük, daha çok kırsal bölge insanları kullandığı için siz de bu kıstasla belirttiniz yanılmıyorsam.

Kusura bakmıyorum da kış koşulları her yerde çok sert geçmiyor farkında mısınız? Ayrıca neden bu kadar tepki verdiğinizi de anlayamadım? Ben derdimi anlatırken çok sakin anlatmaya çalışmışım sizin yazdıklarınız bana patlamışsınız gibi hissettirdi. Size şöyle açıklayayım yeni binadayım, duvarlarımız yağmurdan su çekti ve bunun onarımı yapıldı ustalar bize evi mümkün olduğunca havalandırın, duvarlarınızı mümkün olduğunca kurutun dedi. Haftada 7/24 açık olmasa da rutubet oluşumunu önlemek için mümkün olduğunca camı açık bırakıyorum, bunu yalnızca ben değil diğer daireler de yapıyor, merakınızı giderebildim mi?

Boyum 1 metreden uzun, kısayım ama o kadar kısa değilim, apartmandayız evet ama Fransız balkon denen yapı şekli yüzünden camlarım oldukça büyük ve yukarıdan asılan 2 kişilik bir battaniye ya da bir yolluk rahatsız edecek şekilde camıma gelebiliyor.

Eşimi bu işe karıştıracağımı nereden çıkardınız anlamadım? Bir iki yerde eşim sinirlendi dedim ama o bir şey yapacak demedim. Hem her erkek aynı mıdır? Belki benim eşim sakin kalmayı ve işleri mantıklı bir şekilde çözebilecek?

Yeterince rahatsız olmasam defalarca konuşup çözüm bulmaya çalışmazdım sanırım, herkes çirkef olamaz insanların yapısı, huyu farklıdır bunu da biliyorsunuz sanırım. Ben işleri kırmadan dökmeden çözebilmeyi denemeyi tercih ederim her zaman.

Şimdi, yorumunuz için teşekkürler ve lütfen bir münakaşaya girmeyelim.
Zaten sorunun kaynağı binaymis evet merakım gitti çünkü bana normal gelmedi ne sizin ne o hanım sürekli cami açık tutması vs. O da eşyaları kuflenir diye demekki hergun havalandiriyor. O da haklı ve patlama değil bu işin içinde başka bir şey olmalı dedirtiyor . Tek akıl erdirdigim üst kattan ses gelmesi bak onda siz haklısınız sadece bunun için bile haklarınızı kullanabilirsiniz. Sizin bahsettiğiniz dilden de bizim insanımız anlamaz maalesef . Estağfurullah .

Silkeleme günlerinde saatler belirlenmediği için o gün camımızı, kapımızı kapatıyoruz biz de. Tabiki doğru olan erken bir saatte silkme işini bitir ki aşağıdaki de rahat etsin ama öyle düşünceli insanı nerede buluyorsun, o yüzden o gün için haklısınız diyemem ama şu sarkıtma olayında pisletin çamaşırları, ciddiyim, zor çıkan şeyler sürün, uçlarını kesin gitsin, öyle insana böyle muamele lazım.

Benzer şeyleri bende yaşıyorum. Defalarca uyarmama rağmen bşr sonuç alamadım. En sonunda bayağı büyük bit kavga koptu. Baktım inadına yine devam ediyor. Halısını asöoş balkonum boydan boya kapanmış. Halısını aşağı çekmemle birlikte doğru aşağıya uçurdum. Hiç ses edemedi. Ertesi gün yine aynı balkonumu kapatmış. Çayın çayın demini olduğu gibi krem rengi halısına boca ettim. Hızımı alamayıp birde çamaşır suyu döktüm. O gün bu gündür denk gelince bile yolunu değiştiriyor. Sabır da bir yere kadar
Benim bile içim soğudu burdan :kahve:

Zaten sorunun kaynağı binaymis evet merakım gitti çünkü bana normal gelmedi ne sizin ne o hanım sürekli cami açık tutması vs. O da eşyaları kuflenir diye demekki hergun havalandiriyor. O da haklı ve patlama değil bu işin içinde başka bir şey olmalı dedirtiyor . Tek akıl erdirdigim üst kattan ses gelmesi bak onda siz haklısınız sadece bunun için bile haklarınızı kullanabilirsiniz. Sizin bahsettiğiniz dilden de bizim insanımız anlamaz maalesef . Estağfurullah .

Hanımefendi komşum her gün battaniye, yorgan ve çarşaf yıkayıp asıyor yani bu küflenecek, rutubet olacak bir eşyayı asıp havalandırmak değil. Bu işin içinde başka olan tek şey balkonunu kullanmak yerine ki ben evine davet ettiğinde balkonda çamaşır asılacak alan olduğunu gördüm bu asma işini camların önündeki demirlerde yapıyor oluşu.

Ayrıca ben sizin bizim insanımız ayrımı yapan biri değilim kendinizi ötekileştirmenizi doğru bulmuyorum, hepimiz insanız, hepimizin sonunda gideceği yer belli. Fikir ayrılıkları olsa da aynı dili konuşan insanlar bir şekilde ortak noktada buluşabilir.

Silkeleme günlerinde saatler belirlenmediği için o gün camımızı, kapımızı kapatıyoruz biz de. Tabiki doğru olan erken bir saatte silkme işini bitir ki aşağıdaki de rahat etsin ama öyle düşünceli insanı nerede buluyorsun, o yüzden o gün için haklısınız diyemem ama şu sarkıtma olayında pisletin çamaşırları, ciddiyim, zor çıkan şeyler sürün, uçlarını kesin gitsin, öyle insana böyle muamele lazım.

Bizim saatlerimiz belirlendiği halde uyan yok, öğlene kadar silkelenecek diye kararlaştırıldığı halde ne yazık ki akşam 9'dan sonra bile halı silkeleyen insanlar var, bu insanlar çalışan olsa anlarım ama ev hanımı olup bunu yapıyorlar. Ben kötü olmak istemediğim için bu kadar dert ediyorum sanırım kendime, insanlar az daha anlayışlı olabilseler keşke.

Back