• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorunlu Ailem

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
35
Bu defa da sorunum annemle. Geçen memleketten gelen teyzemle bize geldiler. Bir gün önceden "cıkarken haber verin" dememe ragmen, "kapıdayız" diye aradılar. Çok kızdım, çünkü onlar cıkarken aradığı zaman markete gidecektim. Evde sıvı yağ bile yoktu. Hazırlıksız yakalandım resmen. Tepki gösterdim diye annem cok abarttı, agladı, tribe girdi. Sarıldım ama resmen duvar gibiydi. Çok abarttı. Kahvaltı yapıp gitti erkenden. Hamile oldugum stres yapacağım umrunda degil. Ablam küfür hakaret eder de bu kadar abartmaz. Bi de beni onunla bir tutup, afedersiniz "ikiniz de B..K sunuz " dedi
Çok zoruma gitti. Bir de annemin şöyle bir huyu var. Mesela kabak sevmiyorum, bunu o kadar iyi biliyor ki. Ama gelirken kabak aldı. Zorla onu pişirdi. Bi de yaktı, hem ev cok iğrenç koktu hem de temizliği bana kaldı. Sadece kabak degil, mesela lahana da sevmem hep zorla getirir. Annem böyle zorba ve inatçı bi kadın
Çok yoruldum artık. Babam ayrı, ablam ayrı, annem ayrı dert. İnsana hayatta ailesi yük olur mu,olurmuş. Bazen bir ailem yok gibi hissediyorum. Eşimden başka kimsem yok gibi hissediyorum. Bu beni yaralıyor. Hamileyim bunu bile ailemle paylaştığım zaman o ruhsuz, tepkisiz hallerini görmeniz lazım. Hele annem... Sanki utanmam gereken bir şeyi paylaşmışım gibi.
Ablam zaten ayrı bir dert.
Eşim daha yeni paylaştı benimle. Meger nişanlılık döneminde evimizden kavga sesleri gelirmiş de utandırmamak için geri dönermiş. Ablamın bir bilgisayar için neler yaptığını anlatmıştım zaten.
Babam zaten yıllarca aramasam aramaz, evime gelmez. Alkol alan ve dısarıda kendine başka hayat kurmuş birisi. Ne bileyim işte,ailemden yana. Böyle çok mutsuzum.
Dogumdan sonra annem gelecekti. Kedisini de getirmek istiyordu. Ama sonradan biz de kedi sahiplendiğimiz için evde kalsın dedik. Evde ablam oluyor. Kabul etmedi, inada bindirdi. Öteki kediyi başka yere vermemizi istedi. Bu arada annemin gelmesini bile onun iyiliği için istedik biz. Ablamı anlatmıştım anneme küfür edip üzerine yürüyen biri. Biz biraz rahat etmesi için çağırmıştık. Ama onun davranış ve düşünceleri cok bencilce ve inat.
Bir de ablam ne yaparsa yapsın ona taparcasına hep ona hak verir gibi konuşur. Bu ayrımcılığı da artık üzüyor beni

Son düzenleme:
Bu saatten sonra neyi değiştirebilirsiniz ki. Üzülmeyin boş yere. Bebeğinizi kucağınıza almaya çok az kalmış artık kendinizi ona verin. Ve bebeğinizi sağlıklı, huzurlu, mutlu bi ortamda büyütmeye harcayın enerjinizi. Onları da olduğu gibi kabul edin. Eşinizle, yavrunuzla mutluluklar dilerim.

Ailenizi olduklari gibi kabullenin.
Tamam kötü yanlari vardir eminim .. ama annenizin gelmesine niye tepki gösterdiniz ki?

Hazirliksiz yakalanma durumlari yabancilar arasinda olur. Insanin yakinlari, en azindan anne baba kardesleri vs habersiz de gelebilir diye düsünüyorum.

Aile icinde de randevu alacaksak ohoo.. Yani bu konuda sizin tepkinizi yanlis buldum. Anneniz de üzülmüs o yüzden öyle davranmistir size, hakli olarak.

Bu saatten sonra neyi değiştirebilirsiniz ki. Üzülmeyin boş yere. Bebeğinizi kucağınıza almaya çok az kalmış artık kendinizi ona verin. Ve bebeğinizi sağlıklı, huzurlu, mutlu bi ortamda büyütmeye harcayın enerjinizi. Onları da olduğu gibi kabul edin. Eşinizle, yavrunuzla mutluluklar dilerim.
Çok teşekkür ederim. Aslında alıştığımı düşünüyorum ama böyle yeni bir olay yaşadığım zaman gün yüzüne cıkıyor. Sonra onlar yüzünden hamilelikte stres yaşadığım için iyice öfkeleniyorum.
Zaten ablamla tamamen koptu ipler

insan ailesini seçemiyor malesef .madem aileniz böyle beklentiyi düşük tutup mesafeyi korumak en iyisi.bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza
Öyle ama içimde kimsenin dolduramadığı kocaman bir boşluk var. Böyle olaylarda gün yüzüne cıkıp beni bunalıma sürüklüyor. Üstelik sırf o evden kurtulsun,ona iyi gelsin diye annemi dogumda yanıma cagırdık. Şimdi gelmesini istemiyorum ama söyleyemem tabi. Ama yine böyle şeyler yapacak ve beni üzecek.
Teşekkürler :)

Ailenizi olduklari gibi kabullenin.
Tamam kötü yanlari vardir eminim .. ama annenizin gelmesine niye tepki gösterdiniz ki?

Hazirliksiz yakalanma durumlari yabancilar arasinda olur. Insanin yakinlari, en azindan anne baba kardesleri vs habersiz de gelebilir diye düsünüyorum.

Aile icinde de randevu alacaksak ohoo.. Yani bu konuda sizin tepkinizi yanlis buldum. Anneniz de üzülmüs o yüzden öyle davranmistir size, hakli olarak.
Konu annem degil zaten istedigi zaman cıkıp gelir. Konu teyzem, o başak şehirden geldi. Zaten onun yılda en fazla bir iki kere evime gelme ihtimali var. Bir de bir sıvı yağı bile yok diye düşünüp belki üzülür diye kurdum annem için de. Zaten hazırlıklı olma,haber verme konusunda hassas oldugumu da cok iyi bilir. Sorun da her şeyi bile bile yapıp inat gibi yapması. Tepki verince haklısın demek yerine istisnasız hep kendini savunması. Üstelik beni ablamla bir tutması da canımı yaktı.

Anneniz ne kadar garip kedinizi başkasına vermenizi istemesi kendisi de bir kedi sahibiyken hele...

Valla benimkinin yaninda sizinkisi biraz daha iyi gibi. Benimde anne baba ayri. Annem bencil kadinin teki. Kendisnden baska kimseyi düşünmez suçunu asla kabul etmez hep kendini hakki görür egoist bir kadin. Mesela bir sır versem deme dedigim kisiye hemen dedigini anlarım birde yanlis anlatir carpitarak yani. Bana borcu var mesela gider kendine bilezik aldirir esine. Onu alana kadar kizima olan borcumuzu ödeyim demez. Kayinvalideme acar telefonu babam hakkinda serefsiz diye konusur. Esimin ailesine bizi kucuk dusurmus olur ama bunu ona anlatamam tam tersine suc bende degil babandaydi diyerek bunu herkese ispatlamaya calisir. Daha neler neler saysam bitmez

Valla benimkinin yaninda sizinkisi biraz daha iyi gibi. Benimde anne baba ayri. Annem bencil kadinin teki. Kendisnden baska kimseyi düşünmez suçunu asla kabul etmez hep kendini hakki görür egoist bir kadin. Mesela bir sır versem deme dedigim kisiye hemen dedigini anlarım birde yanlis anlatir carpitarak yani. Bana borcu var mesela gider kendine bilezik aldirir esine. Onu alana kadar kizima olan borcumuzu ödeyim demez. Kayinvalideme acar telefonu babam hakkinda serefsiz diye konusur. Esimin ailesine bizi kucuk dusurmus olur ama bunu ona anlatamam tam tersine suc bende degil babandaydi diyerek bunu herkese ispatlamaya calisir. Daha neler neler saysam bitmez
Sizinki bildiğiniz kötülük peşinde. Annem en azından bilinçli kötülük yapamaz. Sadece pskoljisi bozuk ve cahillik var. Ama borc olayında da ben babamdan aynen sizinki gibi muzdarip haldeyim.

Sizinki bildiğiniz kötülük peşinde. Annem en azından bilinçli kötülük yapamaz. Sadece pskoljisi bozuk ve cahillik var. Ama borc olayında da ben babamdan aynen sizinki gibi muzdarip haldeyim.
Yok yok benimkide bilincli yapmaz yapmadigini biliyorum psikolojisi bozuk ve cahil bir kadin. Inanin. Allahtan babam iyi

Back
X