Sorun kimde? ( Arkadaşım için açıyorum kızlar )

azeri_gelini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2012
250
4
46
İstanbul
Selam kızlar ben azeri gelinin arkadaşıyım sağolsun sayfasından yazmama izin verdi. hemen konuya gireceğim. 23 yaşındayım. 9 aylık bir birlikteliğim var. ben öğretmenim görüştüğüm kişi de öğretmen.kendisi hem devlette hem dersanede çalışıyor aylık yaklaşık 3 bin lira geliri var. Ailesine kredi çekmiş şu an onu ödüyor. 9 aydan evvelde 2 aylık bir arkadaşlık sürecimiz var bu arada. Neyse görüşmeye başladıktan 3 ay sonra evlenmeye karar verdik.ve bana yaza nişan yapalım dedi.bende aileme söyledim anneme yani.o sırada teyzemler gelmişti ablam,teyzem falan gördü hanımlr onay verdi.bu sırada onun ablaları ile tanıştım.annesi ile telefonda görüştüm.yengesi ile konuştuk falan ama zırt pırt değil.hani ayda yılda bir keredir.neyse bizimki yazın köye gitti geldi.babası demiş biraz daha bekleyin.tanıyın.hiç olmazsa bu kış geçsin.durumumuz iyi değil.sonra annesi aradı annemi hani bize biraz zaman tanıyın gibilerinden. annemde tamam dedi zaten bizim acelemiz yok falan kısaca ağırdan alıyor haliyle.neyse aradan geçen zamanda bizimki askere gitmekten vazgeçti.buna da tamam dedik.evlenince beraber gideriz uzun dönem yapıyorlar PDR mezunu olduğu için.ama hala gelip isteyelim falan gibilerinden birşey yok. hıı bu sırada ben şuan çalıştığım yere onun vesilesi ile girdim girerkende millete benim nişanlım demiş. haliyle çok yakın arkadaşlar hariç millet bizi nişanlı sanıyor. Şimdi sorun ne diyorsunuz değil mi. Sorun şu kızlar: Madem herşeyi erteledik neden hala en azından bu işin adını koymuyorlar. En azından şimdi bi söz takılsa yaza nişan diğer yazda düğün olmaz mı ? Bende bunu söyledim maddi durumları sıkışık öyle basit birşey olsun istemiyorlar dedi. yani söz zaten basit olmaz mı yüzük takılır söz bohçası getirilir yemek verilir.bundan ibaret değil mi? ne kadar masraf olabilir ki? Ben böyle deyince de sen çok acele ediyorsun diyor. Sizce acele mi ediyorum

Öncelikle öyle arkadaşımın üyeliği,komşumun hesabı yasak!
Kendinize yeni üyelik almadığınız için arkadaşınız banlanacak,haberiniz olsun.
Konunuza gelince,bence yanlış yapıyorsunuz. Bu konularda erkek ön ayak olmalı,sizin müdahaleniz ters teper,bırakın onlar karar verip size bildirsinler.

Özür dilerim böyle birşey olduğunu bilmiyordum. Şuan onun yanındaydım diye yazdım. Gerçekten özür dilerim.

dokuz aylık bir beraberlikten sonra hele de bir evlilik düşünülmüş ve hala ilk adımda ayak sürümek varsa biraz daha dikkatli ol derim sana, biraz gözlem yap sana karşı tavırlarına filan iyi bak başka bir şeyler olabilir, dikkat et

cnmm bence sen söylemişsin söyleyeceğini bırak o adım atsın sen daha söylenme..
bence onlrı tanımaya çalış he tanıycam derken sadece arkadaşınla görüş.. ailesiyle nişandan sonra ailecek tanışın bırak madem o söyledi o devam ettirsin...
bence başka şeyler var... sizi acele ettirip hiçbirşey yapmamak isteyebilirler, başka planları olabilir ne bilim... bence sen söylemişin söyleceğini daha evlilik konusunda konuşma ama çok da güvenme derim dünya hali belliki daha ailesine falan bakıyor (hem maddi hem ağız yönünden) yoksa kendi istemiş geliride var o gerçekten istese ailesine bile yardım ederek yinede bir admlar atmaya çalışırdı.. belliki ailesinin sözünden çıkmıyor(ama bu konuda yanılıyorda olabilirim) bence gözlemle artık sadece

Dediğiniz gibi sözde cok da masraf olmaz. 2 yüzük bir çikolata ama sanırım bu isi aceleye getirmek istemiyorlar.
Siz de cok istekli görünmeyin lütfen...
Oluruna bırakın, erkek tarafı daha istekli olmalı ki çıkacak pürüzler en küçük ebatta olsun

Yok canım Allah için görüştüğüm kişi öyle başka planlar yapacak türden biri değil. Aileside sanırım önce bizim masraflarımızı yapsın gibilerinden düşünüyor. Artık ona da dedim ben ağzımı açmıyorum sonbahardan ötesine taşacaksa söyle sen yoluna ben yoluma dedim.

Evet arkadaşım biraz fazla saygılı. herşey büyüklerin izniyle olsun diyen geleneklerine bağlı biri. Ailesine maddi yönden büyük yardımı var.deminde dediğim gibi sanırım onlarda bu kazancı hemen kaybetmek istemiyorlar.

Valla artık ben birşey demeyeceğim kendi bilirse.. haklısınız ben istekli görününce onlar şımarabilir...

cnmm senin bu biraz fazla saygılı diye bahsettiğin olay üzerine kaç tane konu var burda ailesinin sözünden çıkmıyor, benm değil ailesinin söylediklerini yapıyor sonra yine benm dediğime dönüyor ama burnundan kıl aldırmıyor, ailesi sürekli bizden para istiyor çocuğumuza şunu alalım diyorum param yok diyor ailesi istiyor hemen para buluyor...
daha neler neler polyana gözüyle bakmamanı objektif olmanı öneririrm

Aslında haklısınız :2: neymiş tanıyacakmışız... biz çocuk muyuz ya diyorum koca insanlarız mesleğimiz elimizde artık onlara masraf olmayacak ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…