evde konuşacaksınız diyor. Konuşuyorum zaten bisey değişmiyorki. Dersi dinlemiyor diyor. Yapamıyor diyor. Cocuk da artık tik gibi bisey oldu. Dersle ilgili ödev verilince ben yapamam ki zaten diyor.
Oy kuzum benim
Tahtaya çıktığında heyecanlanmasindan daha doğal ne var ki anlamadım
biraz empati yapar mısınız hangimiz o yaşlarda tahtaya çıkıp da heyecanlanmadık
ben heyecanlanmadım patır patır yaptım oturdum diyen kaç kişi vardır acaba
ayrıca öğretmene ayrı ayar oldum diyorsunuz ki 20 yılın yorgunluğu iyi de çekil o zaman kardeşim dışarıda pırıl pırıl atama bekleyen idealist gençler var onlar gelsin yerine madem bıktın çekil uzaklaş senin ne hakkın var benim çocuğumu bu şekilde yaftalamaya ona hasar vermeye
ilkokul ne kadar önemli ilkokul öğretmenine ne kadar önemli
yani siz bu yaşa geldiniz diye kendi ilkokul yaşantınızı unuttunuz mu
Bir insanın hayatındaki en önemli kişilerden biri de ilkokul öğretmenidir
çocuk şimdiden ben yapamam demeye kendini yetersiz görmeye başlamış günah değil mi
bakın aynı konuları bende en küçük kızimda yaşadım öğretmenimiz tam bir felaketti hatta bununla ilgili konuda açtım
sonrasında ne oldu biliyor musunuz şu an benim kızım 4 sınıf ama inanın her şey o kadar zor geçti ki bizim için
okul değişiklikleri çocuğumun içine kapanması onu açabilmek için mücadelelerim
ve benim çocuğum okula başladığında öyle değildi çok hevesliydi öğretmen yüzünden bütün hevesi kırıldı
bakın ben bütün öğretmenleri asla kötülemiyorum harika öğretmenler de var ama işte böyleleri de var ne demek ya 1. sınıf daha kaç ay olmuş başlayali tahtaya çıkınca heyecanlanmış olabilir heyecanlanabilir bundan daha doğal ne var
ama sizin ona bağırmaniz ona kızmanız gerçekten çok kötü çünkü siz onun güvendiği kalesisiniz yapmayın böyle lütfen empati yapın sevin sarın sarmalayın dikkat eksikliği falan zannetmiyorum olsun yine de istiyorsanız götürün içiniz rahat olsun
ama benim size tavsiyem özgüvenini geliştirici kendini iyi hissettiği aktivitelere yöneltin yani ben yapabiliyorum duygusunu yaşayacağı artık futbol olur tenis olur basketbol vesaire öncelikle ben yapabiliyorum bunu yönünü geliştirin
lütfen öğretmene bu konuda çok fazla söz hakkı tanımayın lütfen çocuğunuzu savunun lütfen çocuğunuzun yanında onu rencide edecek onu üzebilecek konuşmalardan kaçının ve lütfen çocuğunuza bağırmayın çok üzüldüm gerçekten sarılmak istedim yavrucağa...