• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun kimde anlamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dikkat dağınıklığı illaki hiperaktiviteyle birlikte olmaz. Ayrıca her dikkat dağınıklığı dehb olmak zorunda değil belki daha basit Bi odaklanamama sorunu vardır. Dikkat etkinlikleri yaptırabileceğiniz kitap ve
kutu oyunları alabilirsiniz.
Yanlış yapmaktan korkuyorsa da odaklanamaz. Hata yaptığında geriliyorsunuz anlıyorum ama kızarsanız daha çok kasar kendini. Hata yapman normal endişelenme herkes hata yapar vs diye teselli edin. Mesela ben Bi benim oğluma ödevlerini yavaş yapıyor diye süre veriyordum bitiremeyince kızmasam bile eleştiriyordum bak bitiremedin süren bitti çok yavaş yapıyorsun gibi. Şimdi çocuğun sınav süresine karşı fobisi oldu süre oldu mu heyecan yapıyor karıştırıyor şimdi de süreyi unut soruya odaklan diye düzeltmeye çalışıyorum. 🤣🤣 O yüzden sakin kalın.
Henüz 1. Sınıf bu kadar panik olmayın. Öğretmeni çok pimpirikli geldi bana. O da panikletiyor olabilir.

Zaten çocuk çevresine benzer. Çocukların karakteri, kişiliği 6 yaşına kadar oturur. Doğuştan bilmediği için ailede ne görürse onu öğreniyor. Ailesinden veya yakın oldukları aile bireylerinden gördüğünü düşünmüştüm ki annesi öyleymiş. Ben yakın zamanda bebeğimi kaybettim o nedenle de hassaslaştım çocuk konularında. Şiddete de çok takıldım. Annesiyle çözülmeyecek gibi görünüyor. Zaten çözülecek olsa ilk uyarıda çocuğunu korkutur bir daha olay tekrarlanmazdı. Bence vakit kaybetmeden çocuk psikiyatristi ile bu konuyu öncelikle bu şiddet konusunu konuşun, eğer oğlunuzun sınıfını değiştirme önerisinde bulunursa bence değişin. Kavgacı çocuğun sınıfı maalesef değişmez sanmıyorum. Çünkü ilkokullarda diğer okullardaki gibi disiplin yönetmeliği yok diye biliyorum. Öğretmen ve idarecilerin eli bu nedenle bağlı kalıyor ilkokulda. Çocuğa herhangi bir yaptırımı yok. Zaten çocuğun kötü imajını duyan başka öğretmen de kabul etmez bence o çocuğu sınıfına. En kısa sürede özel bir çocuk psikiyatristi bulmalısınız bence
Teşekkürler. Evet aile ile çözülmeyecek o kadar belliki. Dediginiz gibi bu çocuk gibi saldırgan davranışta bulunan 2 çocuk geldi geçen ay sınıfımıza. Onlar diğer sınıflardan geldiler. O yüzden acaba olur mu diye düşünmüştüm.

Çekiniyor belli ki. Hem siz hem ögretmen sıkışmış kalmış yavrucak tabiki yapamaz.
Her şey sizin üstünüze değil de daha çok çocuğunkine geliyor gibi.

Cocuk da artık tik gibi bisey oldu. Dersle ilgili ödev verilince ben yapamam ki zaten diyor.
Cocugun yaninda surekli onu kotulerseniz tabiki ogretmenleyken yapamaz. Bence psikologa yarattiginiz bu tramva icin basvurun dikkat eksikliginden degil. Bir de nolur cocuga bagirmayin ve onun yaninda ogretmenle bu tarz konusmalar yapmayin. 7-8 yasinda cocuk daha yazik gunah vallahi uzuldum.

Nasıl duyması daha iyi oluyormuş. Yeni nesil öğretmen olsa anlayacağım da tecrübeli 20 yıllık bir öğretmenin söylemesi ne kadar kötü.
Ilk sınıf listeleri asıldığında ve öğretmenin ismini duyunca biraz araştırdık. Dedilerki 20 yıllık öğretmen çok tecrübeli, deneyimli. Nasıl sevindim anlatamam. Sandim ki deneyim olunca hersey rahat, kolay ilerler. Cocuk psikolojisini bilir, gerekirse bizi yönlendirir. Ama hiç öyle hayal ettiğim gibi olmadı. Tamamen hayattan bezmiş ve mesai bitirme derdinde. Sürekli oflayıp pufluyor. Ona da hak veriyorum. O kadar çok çocuk, 20 yıl. Ben olsam kafayı yerdim. O yüzden öğretmenlerin 10 yıldan fazla çalışması bana saçma geliyor. Bıkkınlık oluyor haliyle.Bu da öğrenciye, veliye yansıyor.

20 yılın verdiği bıkkınlık var bence. Sürekli velilerin bisey yapması gerektiğini düşünüyor. Sinif düzenini sağlamak benim görevim degilki. Çözüm soruyorum evde konuşacaksınız diyor. Konuşuyorum zaten bisey değişmiyorki. Dersi dinlemiyor diyor. Yapamıyor diyor. Cocuk da artık tik gibi bisey oldu. Dersle ilgili ödev verilince ben yapamam ki zaten diyor.
Sürekli motive edici konuşun. Benim kızım yapar benim kızım için bebek oyuncağı. Öğretmene de söyleyin çocuğun yanında eleştirip durmasın. Bir şey söyleyecekse çocuğu uzaklaştırıp söylesin. Aslında şu tatilde çok boğmadan eksikleri çalışabilirsiniz. Sonra da öğretmenle Bi süre iletişim kurmayın. Belli ki sizi de geriyor çocuğa patlıyorsunuz. Sürekli çocuğun durumunu sormayın o söylerse de biraz çocuğu savunun öyle her şeye şikayetlenmesin. Evde yapabiliyorsa dersi anlıyordur. Ama bu gidişle evde de yapamayacak çünkü kafasına en güvendiği iki kişi tarafından ben beceremiyorum kodlanıyo sürekli.

Çekiniyor belli ki. Hem siz hem ögretmen sıkışmış kalmış yavrucak tabiki yapamaz.
Her şey sizin üstünüze değil de daha çok çocuğunkine geliyor gibi.
Evet tamamen öyle. Bunu değiştirmeye çabalıyorum. Bir çıkış yolu arıyorum. Mesele sağlıksal yönden birşey mi? Sinif ve öğretmen kaynaklı mi? Çocukla alakalı mi? Bende kızarken zevk almıyorum. Bu yapmak isteyeceğim son şey.

Teşekkürler. Evet aile ile çözülmeyecek o kadar belliki. Dediginiz gibi bu çocuk gibi saldırgan davranışta bulunan 2 çocuk geldi geçen ay sınıfımıza. Onlar diğer sınıflardan geldiler. O yüzden acaba olur mu diye düşünmüştüm.
Siz yine de okul idaresiyle de görüşün bence bu konuyu. Müdür, diğer veliden çekinmezse değişebilir. Şuan meb durumu öyle bir yere getirdi ki ilkokul grubunun eli ayağı bağlandı. Diğer çocuğun ailesi milli eğitime gidip benim çocuğumun sınıfı değişti, psikolojisi bozuldu dense bakanlık müdürü suçlar neden değiştin diye. Sizin mağduriyetinizi görmez.Bakanlık zaten kendi personelinin arkasında durmadığı için eğitim rezalet bir hal almış durumda. Müdür bundan çekinebilir, ama bir konuşun yine de.

Dehb olması için hiperaktif olması şart değil. Oyuna odaklanabiliyor o zaman dehb yok diye bir şey de söz konusu olamaz. Eğer dehbliyse ilaç konusunda çok iyi düşünmelisiniz, çocuğunuzun tedaviye erişimini kulaktan dolma bilgilerle engellerseniz ilerde çok daha ciddi problemleriniz olacaktır. Örneğin bağımlılık gibi.

Bana bu çocuk kaygı yaşıyor gibi geldi. Öğretmenin ve sizin çok abarttığınızı düşündüm. Ben de tahtada çözemezdim ama sınavlarda derece yapardım hep. Bu kadar abartıp çocuğu travmatize etmek için uğraşmayın. Daha 2.sınıf yaa okula severek gitse eve mutlu gelse yetmez mi öğretmen de kafayı yemiş bence

Ben sizin gibi ebeveynlerin hangi duyguyla bu tarz sebeplerden çocuguna bağırdığını, çocugunu suçladığını çok merak ediyorum. Hangi duygu ? Öğretmenin size şikayete gelmesi sizi başarasız öı hissetiriyor ? Cevap evet ise lütfen terapi alın çocugunuza bunları yansıtmayın.
Daha küçücük çocuk öğretmeninin ondan şikayetçi olduğunu sizden defalarca duyuyor ve bunun üzerine ona bağırdığınızda neler hissediyor ? Biraz empati.
çocuk mizacı gereği heycanlanabilir herkes önünde, ğöğrermen utandırmış olabilir yanlış bir davranış yapmış olabilir ve bence kesin bu şekilde zaten sınav notları düşük mü ? Dikkat eksikliği varsa genel bir düşüklük söz konusu olmalı. Bağırmak gibi bir çözüm yolu yok.
Basarisizligi veya başarılı olması umrumda bile değil. Kizmamin sebebi sınıfta dersi dinlememiş. Onun üzerine öğretmen bugün tahtaya çıkardım yapamadı dedi. Kızma derken ne hayal ettiniz bilmiyorum da oyle asiri yuksek bir ses tonu degildi. Genel basarisi gayet iyi, dersleri bana gore iyi. Öğretmene göre derslerini sınıfta yapamıyormuş. Sınıfta neden yapamadığını merak ediyorum ve dikkat eksikligi var midir diye merak ediyorum. O benim oğlum, onu her koşulda sever ve desteklerim.

Madem aile ve öğretmen çözmüyor hala kızına vurmaya çalışıyor teneffüste sen kız çocuğa. Bir daha benim kızıma dokunmayacaksın yoksa seni polise veririm babanı hapse atarlar de. 🤣🤣🤣
Bu da yanlış ama o zaman çözsünler yani niye elin terbiye almamış oğlu yüzünden senin kızın okuldan soğusun.

Tarhanacığım, sen de okula gittin. Ben de gittim. Burada tahtaya kaldırıldığında çatır çatır soru çözen kişilerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez o yaşta. Ben ki çok girişken bir çocuk olmama rağmen ben de çekinirdim. Evladına kızma, kendi çocukluğunla empati kur lütfen. Öğretmeni de hatalı bu arada. Kadında sabır denilen bir şey kalmamış.Parmak kadar çocuğun üzerine bu kadar gidilmez. Çocuk öğrenemediği için yapamıyor bile olsa onun görevi sınıfın bütünlüğünü bozmadan tekrar tekrar anlatmak. Bu şekilde baskı çocuğun içine kapanmasına sebep olur.

Dehb olması için hiperaktif olması şart değil. Oyuna odaklanabiliyor o zaman dehb yok diye bir şey de söz konusu olamaz. Eğer dehbliyse ilaç konusunda çok iyi düşünmelisiniz, çocuğunuzun tedaviye erişimini kulaktan dolma bilgilerle engellerseniz ilerde çok daha ciddi problemleriniz olacaktır. Örneğin bağımlılık gibi.

Bana bu çocuk kaygı yaşıyor gibi geldi. Öğretmenin ve sizin çok abarttığınızı düşündüm. Ben de tahtada çözemezdim ama sınavlarda derece yapardım hep. Bu kadar abartıp çocuğu travmatize etmek için uğraşmayın. Daha 2.sınıf yaa okula severek gitse eve mutlu gelse yetmez mi öğretmen de kafayı yemiş bence
Bende cocugumun mutlu olmasını istiyorum. Başarısızlığı varsa bile bunu sadece benim diyebileceğim şekilde söylesin istiyorum. Çocuk da başarısı olmasına rağmen, bunları duyunca yapamayacağına inanıyor. Halbuki öyle bisey yok. Olsa da ne fark ederki. Tek problem bu olsun derdim yüksek not vs değil. Okulunu sevsin istiyorum.

Benim anlamadığım neden ısrarla tahtada çözmesi gerekiyor, belki utanıyo istemiyo zorla tahtaya çıkarılıyo bide üstüne evde siz bağırıyosunuz. Kağıtta yapıyomuş iste Türkiyedeki tüm sınavlar bireysel ve kağıt üzerinde kapasitesi varsa yapar. Sizin zorunuz ne çok kızıyorum böyle insanlara ya küçük diye her ego tatminini çekmek zorunda. Çocuğu rahat bırakın özgüven sorunu varsa o konuda yardım alırsınız yada içsellestirdiği başka konu olabilir fakat tutup ders ders diye yırtınmayın lütfen. İleride bu yaşlarında size öfke duyacak ve unutmayacak.

Madem aile ve öğretmen çözmüyor hala kızına vurmaya çalışıyor teneffüste sen kız çocuğa. Bir daha benim kızıma dokunmayacaksın yoksa seni polise veririm babanı hapse atarlar de. 🤣🤣🤣
Bu da yanlış ama o zaman çözsünler yani niye elin terbiye almamış oğlu yüzünden senin kızın okuldan soğusun.
Benim oğlum var o kısım yanlış anlaşılmış. Öyle yapsam bu sefer haklıyken haksız duruma düşerim. Yarin annesinin yanindayken tatlı sert uyaracağım. Daha önceleri hep annesiyle konuşmuştum. Belki oğluyla konuşmadı bile bilmiyorum. Birde benden duysun. Belki ikna olur rahat durması konusunda

Benim anlamadığım neden ısrarla tahtada çözmesi gerekiyor, belki utanıyo istemiyo zorla tahtaya çıkarılıyo bide üstüne evde siz bağırıyosunuz. Kağıtta yapıyomuş iste Türkiyedeki tüm sınavlar bireysel ve kağıt üzerinde kapasitesi varsa yapar. Sizin zorunuz ne çok kızıyorum böyle insanlara ya küçük diye her ego tatminini çekmek zorunda. Çocuğu rahat bırakın özgüven sorunu varsa o konuda yardım alırsınız yada içsellestirdiği başka konu olabilir fakat tutup ders ders diye yırtınmayın lütfen. İleride bu yaşlarında size öfke duyacak ve unutmayacak.
Tahta ısrarını bende bilmiyorum. Kafa olarak 1980ler stilinde bir öğretmenimiz var. Ve böyle gitmesi için de çok ısrarcı. Tahtada zorlanabilir, çocuklar ona bakıyor gibi hissediyormuş belki o yüzden yapamiyordur dedim. Alışması lazım. Herkes yapıyorsa o da yapabilirmiş ama istemiyormuş. Ego tatmini değil bu, tamamen dolmusluk hissiyatı. Öğretmene kızıp çocuğa bağırmak benim en büyük yanlışım. Bunu dikkate alacağım. Tesekkurler

Benim oğlum var o kısım yanlış anlaşılmış. Öyle yapsam bu sefer haklıyken haksız duruma düşerim. Yarin annesinin yanindayken tatlı sert uyaracağım. Daha önceleri hep annesiyle konuşmuştum. Belki oğluyla konuşmadı bile bilmiyorum. Birde benden duysun. Belki ikna olur rahat durması konusunda
Uyarın valla. Yanlışsa yanlış. O zaman ailesi götürsün pedagoğa. Sorunlu olan onların çocukları. Ben de aman vurmayı öğrenmesin aman bilmem ne büyüttüm saldım topluma. Akran zorbalığı birinci sınıfa kadar düşmüş. Dalga geçenler vuranlar. Baktım başa çıkamıyorum vurana vur öğrettim kafam rahat. Asla kimseyle dalga geçmez kimseye vurmaz kavga başlatmaz ama kendini savunuyor artık.

Dikkat dağınıklığı illaki hiperaktiviteyle birlikte olmaz. Ayrıca her dikkat dağınıklığı dehb olmak zorunda değil belki daha basit Bi odaklanamama sorunu vardır. Dikkat etkinlikleri yaptırabileceğiniz kitap ve
kutu oyunları alabilirsiniz.
Yanlış yapmaktan korkuyorsa da odaklanamaz. Hata yaptığında geriliyorsunuz anlıyorum ama kızarsanız daha çok kasar kendini. Hata yapman normal endişelenme herkes hata yapar vs diye teselli edin. Mesela ben Bi benim oğluma ödevlerini yavaş yapıyor diye süre veriyordum bitiremeyince kızmasam bile eleştiriyordum bak bitiremedin süren bitti çok yavaş yapıyorsun gibi. Şimdi çocuğun sınav süresine karşı fobisi oldu süre oldu mu heyecan yapıyor karıştırıyor şimdi de süreyi unut soruya odaklan diye düzeltmeye çalışıyorum. 🤣🤣 O yüzden sakin kalın.
Henüz 1. Sınıf bu kadar panik olmayın. Öğretmeni çok pimpirikli geldi bana. O da panikletiyor olabilir.
Evet benimde ilk çocuk ve ilk okul tecrubesizligim. Üstüne öğretmeni çok mukemmelliyetci.

Uyarın valla. Yanlışsa yanlış. O zaman ailesi götürsün pedagoğa. Sorunlu olan onların çocukları. Ben de aman vurmayı öğrenmesin aman bilmem ne büyüttüm saldım topluma. Akran zorbalığı birinci sınıfa kadar düşmüş. Dalga geçenler vuranlar. Baktım başa çıkamıyorum vurana vur öğrettim kafam rahat. Asla kimseyle dalga geçmez kimseye vurmaz kavga başlatmaz ama kendini savunuyor artık.
En son çare onu da söyledim ama vurmuyor. Canı acır diyor. Sanki kendinin ki acımıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X