sorun=işim ve patronlarım

kelemelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
1.142
1
66
Antalya
artık gerçekten kaldıramıyorum.. o kadar yoruldum ki.. bazen diyorum üniversite mezunu işsiz olmak mı yoksa böyle değeri peş para
etmez insanlar tarafından ezilmek mi..
aslında en başından beri sevmediğim ve istemediğim bi işiteyim.işletme lisans mezunuyum ve bu bölümü bile isteyerek severek okumadım. tek hayalim öğretmenlikti ama hç ummadığım bi şekilde milim puanla öğretmenliği kaçırdım... ve halabi yıl daha hazırlanmadığıma pişmanım. neyse asıl konum bu değil. yaklaşık 1 yıldır bi ştde önmuhasebe,sekreter,ofis elemanı, yönetici asistanı, temizlik elemanı,yemek-çay self servis elemanıyım. işe ilk başladığımda önmusebe diye başladım ama zamanla ofisin herşeyi oldum. yinede yaranamıyorum. kendi halimde sessiz, saygılı bi insanım. ama sessiz olduğun sürecede eziliyorsun maalesef. ama artık dayanamıyorum kızlar. sen git senlerce oku, ailenden uzakta binbir zorlukla okulu bitir. sonra gel ayak işleri yap.. ülkemizde maalesef torpilin varsa bi yerlere geliyorsun. mezun olalı iki yıl oldu ve hep bu ve buna benzer işler dışına çıkamadım. çünkü torpilim yok...
bakın kızlar; sabah 8 akşam 7 çalışıyorum. bütün günüm burda geçiyor. bi işim olsa izin almak istesem binbir soruyla karşılasıyorum, hesap sorar gibi... bütün gün ofisteyim.yoğun bi işim yok ama her dk iki tane yöneticiyle (patron) aynı ortamda olmak gerçekten çok zor..gözleri hep üstümde..
az önce yine sinirlerim bozuldu.
içerde telde annemle konuşuyorum beyfendi fristten numaraya bakacak bana seslenmiş duymamışım içeri geldi bi bakış attı. neyse kapattım teli gittim baktım sadece bi numaraya bakacak. masalarımız yan yana sayılır frishe bakabilmesi için tek iki adım atması yeterli ama yapmıyor. bu ve bunun gibi bi çok şey. mesela bazen pcsinde bi cari hspta tek bi rakam ya da kelime girecek beni yanına çağırır şuraya bunu yaz der. o derece gerçekten anlayabilmiş değilim. nasıl bi mantıktır. ama gerçekten zoruma gidiyor. gelene gidene çay yapmak, bi de beğenilmeyip yorum yapılması.. mecbur oılmadığım halde öğlen yemek yapıp eleştirilmem.. yanlış anlamayın işim bu olsa gücenmem ama benim işim bu değil ki.. 700 tl maaş için beni bu kadar ezmeye hakları var mı? her dk onu niye böyle yaptın bunu niye buraya koydun. biri bişi demese öbürü diyor.dedim ya işlerim yoğundeğil ya da ben çok pratiğim bilmiyorum. hiç işim yok oturuyorum mesela gelip tepeme napıyon. sen sıkılmıyon mu diye tepeme dikilen gereksiz insanlar. napim, çıkıp dolaşayım desem sanki izin verecek.. bırak dolaşmayı işim olduğunda bile; nereye gitcen ne zaman dönersin diye izin aldığıma bin pişman eden insanlar.. bana kalsa hemen pes eder bırakırdım. ama evliyim ve borçlarımız var. cesaret edemiyorum ya daha kötü bi iş bulursam :26: aslında patronlarım öyle kötü insanlarda değiller ama bazen gerçekten bambaşka biri oluyolar. yani dengesiz. bazen çok iyi bazen çok kötülar. ama genel anlamda ben patronum havasındalar..

uzun oldu biraz kızlar kusura bakmayın. siz olsanız napardınız bu kosullarda hala çalışırmıydınız.. üniversite mezunu işsiz olmak mı yoksa herşeye katlanıp, ezilip büzülmek mi ????

Son düzenleyen: Moderatör:
En mantıklısı çalışırken iş aramak.Şimdilerde ön görüşme, arka görüşme , genel müdürle görüş, yok bir de son görüşme diye 50 görüşme yapıldığı düşünülürse sizin işten bin bir bahaneyle izin almanız da pek mümkün gözükmüyor.
Malesef kriz olayı devam ediyor, üniversite mezunu nice insan 500 liraya bile tamam derken, siz çıksanız arkanızdan 700 liraya eyvallah diyecek çok kişi çıkacağı için patronlarda doğal olarak ne emeğinizi görüyor, ne de karşılığını veriyor.
Borcunuz, harcınız olduğu için de çıkmak tam çözüm olmuyor.
Yıllık izninizi kullansanız, (2 hafta veriyorlarsa eğer) izne çıkmadan önce her yere başvuru yapsanız, o iki hafta içinde de çağrıldığınız yerlerle görüşseniz, belki bir sonuç çıkabilir.
Ya da başta da dediğim gibi, hem çalışıp hem iş aramak.Tamam yalanlarla izin alıp iş görüşmesine gitmek etik değil ama bunca sıkıntıyla elemanı bezdirmek de etik değil.

Canım banka sınavlarını takip etsene ya da daha farklı pozisyonların ilanlarına başvursan.Yazık o kadar sene çalışıp okumuşsun.Zaman geçtikçe kendini daha da körertirsin.

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki 3-4 ay önce işten çıktım senin gibiydi aynı hatta adam eşinle müşterisinle bile kavga edince bana bağırıyordu hakaretler o biçim borcum var diye 1 sene sabrettim borcum bitince çıkmak istedim çıkmamı istemedim gitme bende dikkat edeceğim tavırlarıma falan dedi 2 hafta dayandı sonra yine aynı bende çıktım işten yaptığım iş değil gördüğüm muamele beni delirtti yoksa işten değil bence kendine başka bişr iş ara yada ben yapamadım ama tersle tersledikçe kıymet biliyorlar sen ses çıkarmayınca hep eziyorlar

canım ne 500 ü ne 700 ü ya hangi devirde yaşıyosunuz ben açık öğretim lisesi okuyorum ve muhasebede çalışıyorum dediğin işleri bende yapıyorum çay servislerini yapmıyorum bi tek asla elimi sürmem yıkamam da olduğum büroyu kendim temizliyorum onların oturduğu yere karışmam ve 1060 tl maaş alıyorum yemeğim buraya ait ve sen üni mezunusun ve 700 e çalışıyosun neresi kuzum orası istanbuldayım ben

bide şu ön muhasebe genel muhasebeciler toplansak çok iyi olucak ben bi konu açayım en iyisi

kabul etmeyin ne o maaşı nede temizliği daha iyi bi iş bakıp hemen ayrılın sizden önemli değil

Canım aynı durumdayız ama sabret mükafatını görürsün elbet bizim meslekte biraz daha kıdeme ihtiyaç var ben 6 yıldır bu işi yapıyorum ve 6 aydan beri türkeyinin en büyük 10 şirketlerinden birinde çalışıyorum he buraya kendi emeğimlemi geldim hayır eşim ve tanıdıklar vasıtasıyla ama bende tam 6 yıl seniin gibi temizlik,çay,sekreterlik herşeyi yapmıştım birde insanalrla uğraşmak cabasıydı piskolojim bozuldu tedavi gördüm ama iştende çıkamıyordum bekardım ama ailemin pek durumu yoktu evdede oturamazdım iş de değiştiridm bir kaç kere ama özel sektör olunca genelde heryer aynı oluyor anca kamuda yada kamusallaşmış bir şirket..

Ben bu meslek böyle olunca 2 yıllık farklı bir bölüm okumaya karar verdim sağlık sektörüyle ilgili he şuan işimden memlun olduğum için okula gidip sınavlara girmiyordum ama bu sene devam edicem ne olur ne olmaz diye

canım özel sektörde maalesef bu ve buna benzer çok sorunlar var
ne yazıkki patronlar yanlarındaki çalışanlara herşeyi yaptırıyorlar bazen
benimde bi rpatronum vardı işimle hiç alakası olmayan şeyler yaptırırdı kendisine portakal soydurturdu biliyormusun
bende senin gibiydim boşuna mı okudum der ağlardım
ne diyeyimki memnun değilsen iş arayacaksın kendine
bence bir yandanda kpss ye hazırlan
dediğim gibi özel sektörde iyi ortam iyi patron çokk nadir

Henüz bi yıl dolmadı cnm yılık izin kullanamam. hem istesemde izin vereceklerini sanmam 2 saat izin veremiyorlar iki hafta mı verecekler...
Canım banka sınavlarını takip etsene ya da daha farklı pozisyonların ilanlarına başvursan.Yazık o kadar sene çalışıp okumuşsun.Zaman geçtikçe kendini daha da körertirsin.
haklısın cnm ama bankalrdada torpil işliyor biliyorsun.. o da bizde yok maalesef

herkes senin kadar şanslı değil o zaman cnm ya da eminim bi torpiin vardır seninde. ben antalyadayım bilmiyorum belk istanbulda durumlar daha farklıdır..
bunu bende düşündüm ama yeni bi bölünümü okumaktansa kpss çalışmayı daha mantıklı buldum..

evet cnm kpss çalışıyorum zaten ama bu koşullar motivasyonumu etkiliyo. zaman sıkıntı, moral bozukluğu vs etkileniyorum yani..

700 lira maaş alıyorsun ve ofisin tüm işlerini sen yapıyorsunseni resmen kullanıyorlar canım ya üniversite mezunusun sen.o adamlar aşçıya çaycıya ofis elemanına vs.ye para vermiyorlar senin sayende üstelik de sana 700 lira maaş veriyorlar.anlattığın şeylere de bakarsak mesela bir kelime yazmak için seni çağırmaları falan ayıp yaa...ne demek o dalga geçer gibi.parmak uçları mı aşınacak kendisi yazsa.aslında iyi insanlar yazmışsın ama bence hiç de iyi insanlar değiller tam aksine gayet kötü niyetliler.evliyiz borcum var demesen hemen çık ordan derdim ama en azından iş ilanlarına falan bakmaya başla görüşemelere git belki olumlu sonuçlanır.çünkü tecrübelisin illaki bir yerlere girersin.görüşmeye giderken onlara da bir yalan uydurursun artık zaten senin gbi elemanı bulmuşlar kolay kolay kovmazlar merak etme. sessiz görmüşler ondan bu kadar ezmişler seni.umarım daha iyi bir iş bulursun da kurtulursun ordan

teşekkür ederim cnm inşallah..

akşam eşimle konuştum bu konuyu bana dediki bi yıl dolmak üzere tazminat ödememek için üstüne geliyorlar dedi. çok çıkarcılar falan dedi. sakın bırakma işini memnun değilse onlar çıkarır falan dedi. çok üzüldüm. benim memnuniyetsizliğim aklına bile gelmiyor.üç kuruşluk tazminat için bu eziyeti çekmeye değimezki.. yanlış mı düşünüyorum kızlar. kafam karıştı..

iş stressi zor bi durum ama malesef artık böyle işletme vs bölümler ingiliizce gibi artı vasıflar istiyor canım.ing varmıydı? ordan çıksan yine öyle bi iş olcak malum. öte yandan okadar dirsek çürütmüşün çay taşımak içinmi yerinde olsam çıkardım eşinde kabullencek bi şekilde sağlığından olmaktansa...

Eşimin çalıştığı yerde çay yemek temizlikten sorumlu bayan var 500 lira maaş alıyor.
Başka yaptığı iş yok pardon var mesai bitimine kadar internette takılmak
Kişisel işlerini halletek gibi.
Sizin şuan ön muhasebe ve diğer işlerle ilgili en az 1000 lira almanız gerekiyor.
Yine eşimin çalıştığı yerde ön muhasebeye bakan biri 650 alıyor.
Başka yaptığı iş yok ev yemeği yapılıyor zaten yol parası yok herkes yakında oturuyor.
Yürüyereke gidip geliniyor.
Sizi fazla ezmişler yine de karar sizin

ingilizcem yok maalesef...

canım eşinin şti eminim büyük bi şttir. bizim burada sadece3 kişiyiz. patronlarım ve ben. sadece 3 kişil yemek yapıyorum o da zaten çok az yiyorlar. yani öyle yemek ve çay için başka biri asla almazlar... onlara sorsan ben aldığım maaşı bile haketmiyorumdur eminim..

Sevda sana az alıyorsun seni kullanıyorlar vs diyen herkese.
bir bahane sundun ,sen bu olayı beyin olarak kabul etmişsen..
1000 lira alan torpillidir diyebiliyorsan senin için yapılacak birşey yok.
migros kasiyer olarak girsen kimsenin böyle kahrını çekmez 750-1000 lira alırsın.
4 yıllık mezunusun buna ne dersin?
denedin mi ? hayır..
biraz üstündeki ölü toprağını at,torpili diline dolama
bir tezgaha düşmüşsün adamlar seni kullanıyor başka bir dünya yokmuş gibi geliyor sana.
otur ders çalış 2012 kpss için ?

4 kişilik ofis patron eşim bi eleman daha var ön muhasebeye bakan , bide yardımcı bayan
Siz üstünüzdeki şu karamsarlığı bi atsanız mantıklı düşünmeye başlıyacaksanız.
Benim bi arkadaşım var bi yere yemek yapıyor götürüyor çayı falan veriyor geliyor öğlene kadar .
Hukuk bürosuna
Yemekleri ewde de yaptığı oluyor orda da 500 den aşşağı almıyor.
İlkokul mezunu ev hanımıydı kendisi bu para ona yetiyor artıyor ve zaten yaptığı iş
Herkes kendi işini yapabilir
Sende

Son düzenleme:

bahane sunmak değildi amacım.. belkide haklsın ama daha güzel bi dille anlatabilirsin...üslubunu hiç beğenmedim.. 1000 lira alana torpilin var demedim ben 1500 lira alan ve lise mezunu olduğunu söyleyen bi arkadaş vardı ona dedim... daha öncede dediğim gibi bu işe ihtiyacm olmasa hemen bırakırdım zaten. ben bi ay işsiz gezsem kimse benim borçlarımı ödemez. kusura bakmayın. kpss zaten çalışıyorum. şu an işyerinde bile fırsat buldukça çalışabiliyorum. neyse ben bahane yaratmayım yine

Hakaret veya küfür ettiğime inanıyorsanız kötü içeğine basabilirsiniz.
her zaman her mevzu pohpohlayarak anlatılmaz.
siz üstünüze bir başarısızlık almışsınız bunu yük edinmişsiniz.
bundan kurtulun zaten mantıklı kararlar verebileceksiniz.
ayyy canım işsizmisin,evet evet bende öyleyim.. ne bahtsızız falan deseydim eminim üslubumu beğenirdiniz.
ben kötü birşey söylemedim
gerçekleri söyledim,hayat sizin elbette ötesini bilemem..
madem acilen paraya ihtiyacınız varsa o ilşlere yönelin.
bütün ünv mezunları geçmiştir bu yollardan.
kasiyerlik,sekreterlik,kgsm firmalarında çağrı merkezi,bankların kredi kartı satışı..
ki antalya'da sınız artı olarak turizm sektörü de var.bunları hepimiz yaşadık,siz bir ofise gidip sadece söylenirseniz hayat böyle sürüp gider.
bu saydığım yerlerde bahsettiğiniz kadar eziyete mahrup kalmazsınız.
ama siz bilirsiniz..

Arkadaşım kusura bakma eşin hayal aleminde yaşıyor, 1 yıl çalışsan ne kadar tazminat alıcaksın ki... başka şirkete girsen yine aynı sorunlar olur, sen en iyisi kpss yi düşün ve hazırlan yoksa bu kara döngüyü hiç bir zaman kıramazsın, her zaman çalışmak için bir bahanemiz olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…