• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun bende galiba

goz temasi ve ismine bakmasi var mi ? 18.ayda tek kelimesi yoksa cocuk psikiyatri kontrolu oneriliyor.benim ikizler de 13 aylik hic konusmaya niyetleri yok

Banada öyle geliyordu sizin gibi iste bu etraftaki acımasız anneler yok mu sürekli bebekleri kıyaslayan insanı deli ediyorlar takmayacağım ama artık
Benim çocukları düşündüm gerçi büyüdüler tabi şimdi. Hatırlamaya çalıştım...1.5 yaşında konuşmuyorlardı. galiba 2 yaş gibi ufak ufak konuştular.
Komşumun oğlu var tam 1.5 yaşında sadece babababa diyor o da.🤔
Hiç üzülmeyin...o tip anneler hayatın her alaninda var...büyüyünce de sınıfın önünde okul bahçesinde 6 ders boyunca bekleyen anne moduna donüsüyorlar.

Banada öyle geliyordu sizin gibi iste bu etraftaki acımasız anneler yok mu sürekli bebekleri kıyaslayan insanı deli ediyorlar takmayacağım ama artık

daha aslında küçük konuşur

her çocuk farklı

bir de o etraftakiler çok biliyor

komşunun kızı vardı

ikinci çocuk evde bir de ablası var

yaz mevsiminde sitenin bahçesinde büyükler ile takılarak büyüdü

müthiş konuşuyor, yorum dahi yapıyordu

bir yere gitmişler tabii ortam yabancı konuşmamış

kadının bir üstüne gelmişler kapıp doktora götürecek nerede ise

o çevreyi dinlemeyin

goz temasi ve ismine bakmasi var mi ? 18.ayda tek kelimesi yoksa cocuk psikiyatri kontrolu oneriliyor.benim ikizler de 13 aylik hic konusmaya niyetleri yok
Göz temasımız var ismine bakıyor ben bi kelime söyleyince ağzıma bakıyor öğrenmeye çalışıyor gibi ama bababa diye karşılık veriyor sadece

Göz temasımız var ismine bakıyor ben bi kelime söyleyince ağzıma bakıyor öğrenmeye çalışıyor gibi ama bababa diye karşılık veriyor sadece
bu ikisi varsa 18.aya kadar bekleyebiliriz dediler bana da pandemi etkisi falan sanirim bu ara bebekler konusmuyor .biz de ayni sikinti var

dert etmeyin. konuşma terapistine götürün. eğer erkense, aynı yaşta çocuklarla bir ortama bırakın.

Gelişim bireysel farklılıklar içerir. Hem kalıtım hem çevre etkilidir. Siz çevre olarak elinizden geleni yapıyorsanız gerisini biraz çocuğa biraz kalıtımına birazda olgunlaşmasına bırakın. :)

Merhaba

Konuyu konuşma problemi kısmına açtım ama hiç kimse cevap vermiyor ve konu tarihleri çok eski orda var olan konuya soru soruncada cevap gelmiyor :KK43: benim yardıma ihtiyacım var anne olanlar lütfen cevap verebilir misiniz ?

bir buçuk yaşında bebeğim var

ben öğretmeyi beceremiyorum galiba sadece babababa diyor başka tek kelimesi yok.
Komutlarıda bazen yapıyor mesela düt düt dedigimde arabayı alıp sürüyor deh dıgıdık dedigimde gelip sırtıma çıkıyor atçılık oynamak için geçen topu getir oglum dedim getirdi bi kere bir daha getirmedi.

Bay bay asla yapmıyor alkış ben ellerini tutup yaparsam devam ettiriyor çak yapıyor vücudun bölümlerini de bilmiyor.

Doktor 20. Aya kadar 4 anlamlı kelimesi olması lazım dedi yoksa konuşma terapistine yönlendiriyorlarmış

Ve ben hep konusuyorum onunla tv yok zaten ama ben ne kadar öğretmeye çalışırsam çalışayım hiç ilerleme kaydedemiyoruz sizler nasıl öğrettiniz benim hata yaptığım bir yer var galiba eksik ve yetersiz hissediyorum kendimi yaptıklarınızı bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum
Yüklenmeyin, beklentiye girmeyin, çocuk dili geliştirmeyin(Dütdüt, dıgıdık vb), pandemide zor ama sosyal ortam dil öğrenmede çok önemli. Diyeceklerim bu kadar.

Ben anne degilim ama annem hep erkek cocuklari gec konusur sonra hic susmaz der :KK68: Her cocuk farklidir hayret bisey cok biliyo o kiyaslayanlar. Bende sinirlendim

Böyle konulara hemen cevap yazmak istiyorum çünkü benzer bir süreçten geçtim. Oğlum 3 yaşında konuştu. Kaç kere doktora götürdük. Sizi anlıyorsa, kendini dil dışı öğelerle ifade edebiliyorsa sorun yok dediler. Oğlum işaretle ger şeyi anlatıyordu ve bir kaç tane de basit sözcük kullanıyordu. Mahalle baskısından yıldık, yıprandık ama vakti gelince bülbül gibi şakıdı. Doktorumuz ailede mutlaka geç konuşma öyküsü vardır demişti. Şimdi kızım 22 aylık olmak üzere ve abisinin izinden gidiyor 😀 artık genetik olduğunu inancım tam. Anne, baba, mama diyor ve istediği her şeyi ‘aç’ diyerek istiyor. Bazı sözcükler için de işaret dilini kullanıyor. Bizim her dediğimizi anlıyor ve istediklerimizi yapıyor. Doktora bile gitmedik. Siz öncelikle sizi anlaması nasıl? Söyleyemediği şeyleri size nasıl anlatmaya çalışıyor? Bu gibi durumları gözlemleyip ona göre adım atın. Sevgiler 🌼

Benim kızım 24 aylik konusma olarak biraz ileri de erken basladigi ici konusmaya, karinca sarkisini bastan sona soyler mesela.. ama Konusmasa da acaba sorun mu var diye dusunmezdim. Diger gelisimlerine bakardim. erkek çocuk geç konuşur derler bi de hep, ne kadar doğruysa artik. Canınızı sıkmayın.. Tavsiye olarak, bol bol kitap okuyun, basit cocuk sarkilari soyleyin. Ben özellikle birşey istediği zamanlar sürekli istediği şeyin ismini söyleyip ona da derdim sende söyle diye.. mesela su istiyor işaret ediyor suyu. Kızım su mu istiyorsun? Bu su, sen su mu istiyorsun? su, evet mi? evet anne su istiyorum der misin? Ilk baslar su demeyip sordugumda sadece evet dedi. Sonra sonra evet duuu dedi. En sonda evet anne du veee dedi mesela. Tabi bu 1 haftada degil belki 3 haftada 1 ayda oldu. Bunu genelde istedigi oynadigi hersey de böyle tekrarladım. Yavas yavas birsey isterken cümle kurmaya başladı. Tekerleme kitapları var. Çok eğlenceli oluyor.18. Ayından sonra almıştım ben bilsem daha bile erken alırdım. Onlarda çocukları konuşturuyor bence. Eglenerek söyleyince bir sure sonra alışkanlık yapıyor ve kendileri de tekrarlamaya basliyorlar

işin uzmanı değilim ama çocuğun anlama ve duymasında problem yoksa bu kadar aceleci olmamak gerekiyor bence. kızım çok çabuk dillenmişti ama oğlum daha geç başladı konuşmaya. kız erkek çocuk bile farkediyor. oğlum 24 aylık olana kadar anne demedi bana sadece mama baba dede tarzı iki heceli şeyleri söylüyordu , şimdi 28 aylık 4 ayda 3 kelimeli cümlelere geçti birden.

Komutları yerine getiriyor mu ? Göz teması ismine bakması nasıl , çocuklarla oynuyor mi oyuncaklariyla nasıl oynuyor takıntıları var mı bunları iyice bir gözden geçirin .

Doktor dediğiniz çocuk doktoru ise çok fazla üstüne düşmüyorlar net bilgi için çocuk psikiyatrisini öneririm size , eğer bir problem varsa gelişim geriliği , otizm vs gibi veya bambaşka biseyde olabilir erken eğitimin önemini belirtmek istiyorum .
Evet hiç bir anne yakıştıramıyor çocuğuna haklı olarak lakin uyanık olmak gerek . 36 . Aya kadar çocukların en hızlı geliştiği ve alıcıların en açık olduğu zamanlar . Lütfen etrafinizi dinlemeyin ve şüpheleriniz varsa bir çocuk psikiyatriye götürün çocuğunuzu . Birşey yoksa sevinirsiniz ama eğer birşey söz konusuysa erkenden harekete geçip çok yol katedersiniz. Beklemek sadece vakit kaybıdır .

dr. öyle dedi ya taaaamamamamamamamam .
her çocuğun gelişimi farklıdır.

Bende çok takmıyordum aslında illaki biir gün konuşur diyordum fakat babay yapmıyor ve çevreden neden babay yapmıyor gibi tepkiler gelince doktora götürdüm o da 20. Aya kadar 4 anlamlı kelime deyince panik oldum açıkçası peki siz nasıl öğrettiğiniz benim öğretme şeklimde bir sorun var sanırım beceremiyorum galiba :KK43:
Resimli kartlar ve kitaplar kullanabilirsiniz.

Merhaba

Konuyu konuşma problemi kısmına açtım ama hiç kimse cevap vermiyor ve konu tarihleri çok eski orda var olan konuya soru soruncada cevap gelmiyor :KK43: benim yardıma ihtiyacım var anne olanlar lütfen cevap verebilir misiniz ?

bir buçuk yaşında bebeğim var

ben öğretmeyi beceremiyorum galiba sadece babababa diyor başka tek kelimesi yok.
Komutlarıda bazen yapıyor mesela düt düt dedigimde arabayı alıp sürüyor deh dıgıdık dedigimde gelip sırtıma çıkıyor atçılık oynamak için geçen topu getir oglum dedim getirdi bi kere bir daha getirmedi.

Bay bay asla yapmıyor alkış ben ellerini tutup yaparsam devam ettiriyor çak yapıyor vücudun bölümlerini de bilmiyor.

Doktor 20. Aya kadar 4 anlamlı kelimesi olması lazım dedi yoksa konuşma terapistine yönlendiriyorlarmış

Ve ben hep konusuyorum onunla tv yok zaten ama ben ne kadar öğretmeye çalışırsam çalışayım hiç ilerleme kaydedemiyoruz sizler nasıl öğrettiniz benim hata yaptığım bir yer var galiba eksik ve yetersiz hissediyorum kendimi yaptıklarınızı bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum
Kızım 2bucuk yaşında 1bucuk yaşındayken sadece anne diyen bebekti 2yaşıma gelince 1ayda herseyi konuştu diyebilirim. Oğlum 2yaşında renkleri şekilleri bilirdi ama kızım kadar net konuşamazdı. Şu an kızımda onları bilmiyo. Ama ısrarla hep öğretmeye çalısıyorum. Ben hep derim herseyi kamera gibi kaydediyolar zamanı gelince kendileri oynuyolar diye:)

Back