- 8 Ocak 2015
- 6.059
- 19.032
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim çocukları düşündüm gerçi büyüdüler tabi şimdi. Hatırlamaya çalıştım...1.5 yaşında konuşmuyorlardı. galiba 2 yaş gibi ufak ufak konuştular.Banada öyle geliyordu sizin gibi iste bu etraftaki acımasız anneler yok mu sürekli bebekleri kıyaslayan insanı deli ediyorlar takmayacağım ama artık
Banada öyle geliyordu sizin gibi iste bu etraftaki acımasız anneler yok mu sürekli bebekleri kıyaslayan insanı deli ediyorlar takmayacağım ama artık
Seviyorlar yarıştırmayı
Öyle de çocukları da yarış atı gibi yarıştırmak çok saçma.
İlla hepsi 12 aylıkken yürüyüp, konuşacak diye bir kaide yok ki.
Konu sahibi rahatlasın diye yazdım
Göz temasımız var ismine bakıyor ben bi kelime söyleyince ağzıma bakıyor öğrenmeye çalışıyor gibi ama bababa diye karşılık veriyor sadecegoz temasi ve ismine bakmasi var mi ? 18.ayda tek kelimesi yoksa cocuk psikiyatri kontrolu oneriliyor.benim ikizler de 13 aylik hic konusmaya niyetleri yok
bu ikisi varsa 18.aya kadar bekleyebiliriz dediler bana da pandemi etkisi falan sanirim bu ara bebekler konusmuyor .biz de ayni sikinti varGöz temasımız var ismine bakıyor ben bi kelime söyleyince ağzıma bakıyor öğrenmeye çalışıyor gibi ama bababa diye karşılık veriyor sadece
Uyaran eksikliği dedi doktor yaşıtları ile bol oyun gerekiyormuş fakat pandemi dolayısı ile cok mümkün değil tabikibu ikisi varsa 18.aya kadar bekleyebiliriz dediler bana da pandemi etkisi falan sanirim bu ara bebekler konusmuyor .biz de ayni sikinti var
Yüklenmeyin, beklentiye girmeyin, çocuk dili geliştirmeyin(Dütdüt, dıgıdık vb), pandemide zor ama sosyal ortam dil öğrenmede çok önemli. Diyeceklerim bu kadar.Merhaba
Konuyu konuşma problemi kısmına açtım ama hiç kimse cevap vermiyor ve konu tarihleri çok eski orda var olan konuya soru soruncada cevap gelmiyor benim yardıma ihtiyacım var anne olanlar lütfen cevap verebilir misiniz ?
bir buçuk yaşında bebeğim var
ben öğretmeyi beceremiyorum galiba sadece babababa diyor başka tek kelimesi yok.
Komutlarıda bazen yapıyor mesela düt düt dedigimde arabayı alıp sürüyor deh dıgıdık dedigimde gelip sırtıma çıkıyor atçılık oynamak için geçen topu getir oglum dedim getirdi bi kere bir daha getirmedi.
Bay bay asla yapmıyor alkış ben ellerini tutup yaparsam devam ettiriyor çak yapıyor vücudun bölümlerini de bilmiyor.
Doktor 20. Aya kadar 4 anlamlı kelimesi olması lazım dedi yoksa konuşma terapistine yönlendiriyorlarmış
Ve ben hep konusuyorum onunla tv yok zaten ama ben ne kadar öğretmeye çalışırsam çalışayım hiç ilerleme kaydedemiyoruz sizler nasıl öğrettiniz benim hata yaptığım bir yer var galiba eksik ve yetersiz hissediyorum kendimi yaptıklarınızı bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum
Resimli kartlar ve kitaplar kullanabilirsiniz.Bende çok takmıyordum aslında illaki biir gün konuşur diyordum fakat babay yapmıyor ve çevreden neden babay yapmıyor gibi tepkiler gelince doktora götürdüm o da 20. Aya kadar 4 anlamlı kelime deyince panik oldum açıkçası peki siz nasıl öğrettiğiniz benim öğretme şeklimde bir sorun var sanırım beceremiyorum galiba
Kızım 2bucuk yaşında 1bucuk yaşındayken sadece anne diyen bebekti 2yaşıma gelince 1ayda herseyi konuştu diyebilirim. Oğlum 2yaşında renkleri şekilleri bilirdi ama kızım kadar net konuşamazdı. Şu an kızımda onları bilmiyo. Ama ısrarla hep öğretmeye çalısıyorum. Ben hep derim herseyi kamera gibi kaydediyolar zamanı gelince kendileri oynuyolar diye:)Merhaba
Konuyu konuşma problemi kısmına açtım ama hiç kimse cevap vermiyor ve konu tarihleri çok eski orda var olan konuya soru soruncada cevap gelmiyor benim yardıma ihtiyacım var anne olanlar lütfen cevap verebilir misiniz ?
bir buçuk yaşında bebeğim var
ben öğretmeyi beceremiyorum galiba sadece babababa diyor başka tek kelimesi yok.
Komutlarıda bazen yapıyor mesela düt düt dedigimde arabayı alıp sürüyor deh dıgıdık dedigimde gelip sırtıma çıkıyor atçılık oynamak için geçen topu getir oglum dedim getirdi bi kere bir daha getirmedi.
Bay bay asla yapmıyor alkış ben ellerini tutup yaparsam devam ettiriyor çak yapıyor vücudun bölümlerini de bilmiyor.
Doktor 20. Aya kadar 4 anlamlı kelimesi olması lazım dedi yoksa konuşma terapistine yönlendiriyorlarmış
Ve ben hep konusuyorum onunla tv yok zaten ama ben ne kadar öğretmeye çalışırsam çalışayım hiç ilerleme kaydedemiyoruz sizler nasıl öğrettiniz benim hata yaptığım bir yer var galiba eksik ve yetersiz hissediyorum kendimi yaptıklarınızı bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum