Sorum içerde

Niye yazık ben bunu dedim diye bir den türemedi bu oluşum
Yıllar boyunca devam eden bir şey
Herkes farkında böyle oluşumların var olduğunun. Madem denk görmüyorsunuz sınıfsal bir kaygınız var muhatap olmayın. Sizene sürü liderinden alfasından. Herkes bunu söylemeye çalışıyor

Herkes farkında böyle oluşumların var olduğunun. Madem denk görmüyorsunuz sınıfsal bir kaygınız var muhatap olmayın. Sizene sürü liderinden alfasından. Herkes bunu söylemeye çalışıyor
Hayır bakın sınıfsal ayrım cooool farklı bir şey
Böyle bir topluluk var takip etmem gereken ola ki davet edildim bu durumda nasıl yapılır ne edilir ince noktaları nelerdir vs bunu merak ettim
Ben kısır da yerim ayrıca
Bahsettigim şey kısır değil

Evet işte bunu diyorum sakin olun düşünmeyin bu kadar herşey hurrraaaa olmaz
Size sunu soyleyeyim bazen insanlar okuyamiyor, cok cocuklu ailelerde cocuklar ihmal ediliyor. Imkanlari olmuyor. Okuyan ve okumayan arasında alışkanlıklar bazında farklilik tabiiki olacak. Cocuklugundan itibaren kardeslerine bakma, yemek yapma görevi verilmis bir kiz cocugu muazzam bir ev hanimi olur. Bir evin bir kizi, eli soguk sulara girmemis, iyi egitim almis bir cocuk muazzam bir beyaz yakali olur. Ikisi arasinda alışkanlık farki var, zeka farki yok. Ortak konusacak konunuz yoksa gorusmezsiniz. Bir insanin diger insana gore üstünlüğünü gosteren sey: calmamasi, kul hakki yememesi, taciz/tecavüzde bulunmamasi, kendinden gucsuze guc gösterisi yapmamasi. Gerisi boş

Böyle bir topluluk var takip etmem gereken ola ki davet edildim bu durumda nasıl yapılır ne edilir ince noktaları nelerdir vs bunu merak ettim
Yahu ne ince noktası çayını iç kısırını ye çık. Abartma

Yahu zannedersin G-20 zirvesi ve taktik istiyor.
Madem ortama aşinasınız, bir tabak ikramlığı yerken insan gibi davranacaksınız altı üstü.
Ne abarttınız ama.

Herkese merhaba :halay:
Lojmana taşındım.buradaki ortamda ğitim seviyesi aşağıda,meraklı teyzeler,gün partileri kendini dolmaya böreğe adamış müge anlı fanları ile dolu
Mesleğim gereği gözlem yeteneğim iyi sayılır ama yine de gözden kaçanlar vardır
Her neyse sorum şudur,
Hiç böyle bir ortama girmedim ama yabancı da değilim
Dikkat etmem gereken neler var?
Bu ortamdaki alfa beta omega kimler olur? ? Sürü kimi dinler?
Teşekkürler

Lojmana taşınınca gün yapma ve günlere katılım mecburiyeti mi getiriliyor ?

Eğitim seviyesi ne kadar aşağıda olabilir, merak ettim.Lojmanları meslektaşlarınızla paylaşmıyor musunuz ? Lojman hakkınız, eşinize mi ait ? Sizin 11 aylık kızınız vardı ve şu an çalışmıyordunuz çünkü.

Sizin mesleğiniz nedir ? Yüksek eğitim seviyenizle,15 gün önce 39 derece ateş için 112 yi aramış; gelen sağlık ekibinin götüreceği hastaneyi beğenmeyip vazgeçmiş, sonra da gelen sağlık ekibini şikayet etsem mi diye soruyordunuz.

Hayır siz böyle, gün ortamı, Müge Anlı izlemek gibi şeylerden uzakmışsınız ya etrafınızdaki herkes mi öyle? Sizler biraraya gelince ne konuşur, neler yaparsınız? Sanki böyle dünyanın öbür ucundaki bambaşka bir kültürden bahsediyorsunuz. Ne yapılır, nasıl davranılirmiş.
Komiksiniz cidden.
İnşallah tenezzül edip çağırmazdım sizi.

Hmmmm ben bilgisayar mühendisiyim, bu yetmedi web tasarım okudum, yanına birde iş güvenliği ekledim, İngilizce ve Arapça öğrendim başka dillere merak saldım ama henüz hakkından gelmedim, maddi durumum anlama öğrenme kabiliyetim müsaitti bunları rahatça yaptım. X üniversite okuyamamış yada okumamış meslek sahibi olmamış yada olamamış, beni ondan üstün kılan ne? hiçbirşey!
Zaman geliyor elit ortamlarda kadeh tokuşturup kültür-sanat-siyaset muhabbeti de yapıyorum zaman geliyor kısırı böreği keki kendim yapıp eş dost çağırıp köydeki ineğinin doğurmasından bu yılki buğday zeytin hasatından babamın hastalığından çocukların okulundan sarmaya hangi baharatı eklediğimizden bahsediyorum. Hepsi insan hepsi eşit.
Siz eğitim-kültür durumuna göre sınıflandırdığınız insanların arasında neredesiniz?
Aç karnınızı doyurmak istiyorsanız lokantaya gidin yada aşçı tutun, yok dostluk kurmak istiyorsanız insanları aşağılamayı bırakın zira o insanlar sizde bunu sezerlerse hayal bile edemeyeceğiniz şekilde sizi yerin dibine sokarlar insanlığınızdan utanırsınız. Belki de böyle bir ders alma vaktiniz gelmiştir, grubun en yaşlı ve en sakin olanıyla diyalog kurun burada yazdıklarınızı ona söyleyin gereken dersi verir size
Merhaba aslında hiç dikkat çekmeyen bir yazı
Çünkü başlangıcı iyi bir kariyer ile şov yapıp sonlara doğru o" insanlar diyerek aslında kk uyleri diklat ederse, siz ayrım yapmış oldunuz.
Benim için herşeyi ayıran cehalettir ister alaylı ister okullu.

İnsan olun insan buna dikkat edin yeter, insanları sınıflara bölmeyin aşağılamayın kendinizi diğer insanlardan matah bir halt sanmayın yeter

Yukarda Delhi gibi bir yer yazmışsınız da, madem orda yaşıyorsunuz o zaman siz de Delhi civarı sosyo-ekonomik sınıftan geliyorsunuz. Madem şahhane eğitimli! harikulade kültürlüsünüz!, o insanlar da çok aşağıda, neden Zekeriyaköy'de yaşamak yerine o cahil tiplerle sürünüyorsunuz? (ciddi soruyorum)

Eğitim seviyesi ne kadar aşağıda olabilir, merak ettim.Lojmanları meslektaşlarınızla paylaşmıyor musunuz ? Lojman hakkınız, eşinize mi ait ? Sizin 11 aylık kızınız vardı ve şu an çalışmıyordunuz çünkü.

Sizin mesleğiniz nedir ? Yüksek eğitim seviyenizle,15 gün önce 39 derece ateş için 112 yi aramış; gelen sağlık ekibinin götüreceği hastaneyi beğenmeyip vazgeçmiş, sonra da gelen sağlık ekibini şikayet etsem mi diye soruyordunuz.
Ben de ne zman bu soru gelecek diyordum

Ellerinden öperim

Merhaba aslında hiç dikkat çekmeyen bir yazı
Çünkü başlangıcı iyi bir kariyer ile şov yapıp sonlara doğru o" insanlar diyerek aslında kk uyleri diklat ederse, siz ayrım yapmış oldunuz.
Benim için herşeyi ayıran cehalettir ister alaylı ister okullu.
Ateş için 112'yi çağırmak mi, cahil olmamak? Onca yoruma rağmen kendini haklı görecek kadar sabit fikirli olmak mı, cahil olmamak?
Size laf anlatılmaz.
Uğraşan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum.

Delhi yazmanız iyice aşağılamak istemenizden mi, yoksa delhi nasıl bir yer habersiz olmanızdan mı bilemiyorum :KK51: Delhi dünyanın pislik çukurlarından biri, şu ülkede ne olursa olsun kimse Delhi civarı değil inanın. Onu bunu hint diye aşağılyacak bir yerde hiç değilsiniz bence, yazdıklarınızı okudum da hiçbir şekilde kendini ifade etme beceriniz yok. Mesajlarda ne dediğiniz anlaşılmıyor, yukarda da yazmışlar 112ye bile derdinizi anlatamışsınız. Öyle çok ahım şahım bir eğitim seviyesinden geldiğinizi düşünmüyorum yani, 2 yıllık AÖF okuyup kendini astronot sanan arkadaşlardan geldiniz bana:KK51:

X