- 10 Ağustos 2015
- 3.482
- 5.435
- 78
- Konu Sahibi alaimisemaa
-
Bunun buyuk bi nimet oldugunu anlicaksınız hatta simdiden biliyosunuzdur benim bebegim sizinkinden daha kucuk, hep istiyo ki yanimda yatsin kucagimda yatsin ama ben yatirmiyorum yatagimda. Azicik mizmizlansa da kendi besiginde uyuyo cogu zaman bazen kucagimda uyutuyorumYol hiç yanımda uyumadı beşiğinde uyumayı seviyor.
Bebeginle odasında yat mümkünse bir süre ayrı yatin ne olmuş yani.keyfiniz den değil ya bebeginiz için.hem koca hem bebek için kendinizt paralmayin ne olur orada size muhtaç bir bebeginiz var ve o da babası.bir sure ayrı yaticaksinuz çare yok.bebek korkuyomus horlama sesinden siz nasıl uyuyosunuz yanında ben anlamadım ama o yavruya aciyin yazik hem siz hem bebeginiz e yazik.ben im kizim şu an 17 aylik olacak inşallah 23 nde ve ben 15 ay ayrı yattım eşimden daha iki Y olacak yatak odasında besik aldık beraber yatitoruz.kaldiki 6 ay daha küçük dönemez ağzı kapanır sizin her an yaninizda olmanız lazım.Kızlar yazım uzun okumak istemeyen sadece alt paragrafı okuyarak soruma cvp verebilir. Uzattığım kısım sorumun açıklama kısmı.
Altı aylık bir bebeğim var. Uyuduktan sonra çok sıkıntı olmasa da uykuya dalmadan evvel sese karşı çok duyarlı. Hemen gözünü açar sesin geldiği yöne bakar ya da şiddetli bir ses ise sıçrar, çok korkar. Büyüdükçe bu konuda daha da hassaslaşıyor.
Eşimin burnunda sorun olduğu için çok şiddetli horluyor. Özellikle sırt üstüyken üst komşular bile sesini duyar yani abartmıyorum cidden o denli dehşet ses çıkarıyor. Ben alıştıydım çok sorun yapmıyordum ama bebek çok sıçrıyor. O uyanacak diye ben de isteyerek ya da istem dışı hemen horultuya uyanıp eşimi dürtüyor ya da yan çevirmeye çalışıyorum. Ama en kötüsü de gece mama yedirirken elim kolum bağlı oluyor ve uykusunda mamayı kabul eden bebeğim uyanıyor hem mamayı yememiş oluyor hem de uykusu iyice açılıyor. alaimisemaanın işi ne sabaha kadar uyutmak sallasın dursun bebişi...
Eşim hazretleri bu durumdan rahatsız oldu. Bizi düşündüğünden ziyade kendisi sürekli uyandırılmaktan usanmış. Bazen bebeği doyururken horlayınca beşiğin yanında yöresinde ne varsa koluna atıyorum uyansın da çocuğu korkutmasın diye. Özellikle buna kızmış.
İki haftadır ayrı yatıyoruz. Yalan yok çok rahat uyuyorum, uyanmıyorum bebek korkmuyor, uyanmıyor. Ama içim rahat değil bu hep böyle mi sürecek? Üstelik salonda yatıyor. Bekar evine çevirdi salonu. Bardaktır tabaktır üstü başı battaniye yastık her gün topluyorum zaten bebekli iş yetiştirmek kolay olmuyor...
Çok uzattım kusura bakmayın ama sebebini merak edenler olabilir diye açıklama yapmak istedim.
Sorum şu bebeğin odasını hazırlamıştık çoktan. Acaba bebeği odasına mı yatırayım?
Bu ne sinir yahu sakin biraz ben sizinle kavga etmeye çalışmıyorum fikir alışverişi yapmaya çalışıyorum. Benim bebeğim dört aylıkken iki saate bi uyanıp emiyordu ayrıca reflüsü vardı ve boğulma tehlikesi oluyordu haliyle de bana dört ay küçük geldi. Şu an sekiz aylık ve hala gecede iki kez emmeye uyanıyor. Bebekle ilgili tehlikeli bi durum atlatınca insana yan oda fizan geliyot haliyle. Bebeğin pisikopat olmaması için değil yani kaybetme korkusu oluşuyor. Her bebek bir değil sonuçta sizinki rahat bi bebek diye tek doğru sizin yaptığınız mı yada bu konuda tek bi doğru mu var zannediyorsunuz. Gelişimde fizyolojik vr psikolojik bireysel farklılıklar var. Bu durum bebekten bebeğe değişen bi durum nihayetinde.
ne munasebet
bebek tabıkı kucakta olacak sureklı emıyor zaten
sızın bebegınız sızın kokunuz olmadan huzursuz oluyorsa gıyındıgınız bı bluzunuzu besıgın yanına kontrolu asabılırsınız ozaman
fizana gıtmıyorsunuz hemen yan oda ; cocuk annesıne bı omur muhtac
sızın mantıgınızda bı akrabam var cocugu ılk okul 2 ye gıdıyor hala aynı odada uyuyorlar bu arada;
ne anne cocukdan ayrılıyor ne cocuk anneden
bence cok komık ve ıcler acısıbı durum
cocugun psıkolojısı ve dogru gelısımı dıye bırsey var annelık ıc gudusu sureklı kalkıp kontrol edıyoruz zaten sesı cıksada cıkmasada baska odada olunca daha kotu anne olmazsınız cocukda piskopat olmaz merak etmeyın.
Bu ne sinir yahu sakin biraz ben sizinle kavga etmeye çalışmıyorum fikir alışverişi yapmaya çalışıyorum. Benim bebeğim dört aylıkken iki saate bi uyanıp emiyordu ayrıca reflüsü vardı ve boğulma tehlikesi oluyordu haliyle de bana dört ay küçük geldi. Şu an sekiz aylık ve hala gecede iki kez emmeye uyanıyor. Bebekle ilgili tehlikeli bi durum atlatınca insana yan oda fizan geliyot haliyle. Bebeğin pisikopat olmaması için değil yani kaybetme korkusu oluşuyor. Her bebek bir değil sonuçta sizinki rahat bi bebek diye tek doğru sizin yaptığınız mı yada bu konuda tek bi doğru mu var zannediyorsunuz. Gelişimde fizyolojik vr psikolojik bireysel farklılıklar var. Bu durum bebekten bebeğe değişen bi durum nihayetinde.
gazı var kı uykusunda aglıyor :)
benım kızım hem reflu hem kolık hem ıdrar yolu enfeksıyonu hem bagırsak enfeksıyonu hem gobek fıtıgıydı
sureklı gece aglayarak uyanırdı
odasını ayırdıkdan sonra azaldı ve sımdı hıc kalmadı
ay gectıkce azalıyor duzelıyor buyuyor :)
ben kızıma reflu yatagı almıstımKızlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Benn üç gündür deniyorum. Ama ahşap beşiğini sevmedi sürekli uyanıyor. Çok huzursuz. Yatak odasında park yatağı var ona alışık bugün sabaha karşı geri getirdim yatırdım kendi başına uyudu. Bu beşiği odaya mı götürsem yoksa vazmı geçsem.. bebeği tek başına bırakmaya cesaret edemiyorum. Aslında çok hareketli bir bebek değil uykusunda. Ama yine de annelik refleksi işte sürekli kontrol ediyorum.
İçinde bulunduğumuz sosyal sorunun stresi mi yansıdı, havalar birden tekrar ısındı ondan mı, yoksa odasını mı sevmedi bilemiyorum ama bütğn gece çok sık uyandı. Mızır mızırdı. Bugün tekrar kendi odama getireceğim yine huzursuzaa sıcaklardan diyeceğim yok huzurla uyursa burayı istiyor demekki...
Çok kararsızım hala..
Kızlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Benn üç gündür deniyorum. Ama ahşap beşiğini sevmedi sürekli uyanıyor. Çok huzursuz. Yatak odasında park yatağı var ona alışık bugün sabaha karşı geri getirdim yatırdım kendi başına uyudu. Bu beşiği odaya mı götürsem yoksa vazmı geçsem.. bebeği tek başına bırakmaya cesaret edemiyorum. Aslında çok hareketli bir bebek değil uykusunda. Ama yine de annelik refleksi işte sürekli kontrol ediyorum.
İçinde bulunduğumuz sosyal sorunun stresi mi yansıdı, havalar birden tekrar ısındı ondan mı, yoksa odasını mı sevmedi bilemiyorum ama bütğn gece çok sık uyandı. Mızır mızırdı. Bugün tekrar kendi odama getireceğim yine huzursuzaa sıcaklardan diyeceğim yok huzurla uyursa burayı istiyor demekki...
Çok kararsızım hala..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?