Sorum annelere

Yol hiç yanımda uyumadı beşiğinde uyumayı seviyor.
Bunun buyuk bi nimet oldugunu anlicaksınız hatta simdiden biliyosunuzdur benim bebegim sizinkinden daha kucuk, hep istiyo ki yanimda yatsin kucagimda yatsin ama ben yatirmiyorum yatagimda. Azicik mizmizlansa da kendi besiginde uyuyo cogu zaman bazen kucagimda uyutuyorum Nolursa olsun esinden ayri yatma yoksa kanka oluyolar bi sure sonra insanlar

Esiniz hic doktora gitti mi?

Tedavisi yok mu bu durumun?

Benim bebegimde 5. Ayini bitirim 6. Aynia gitdi.

Besigi bizim odamizda.

Ben ayri odada tek basina yatiramazdim.

Cunku bu aylarda tam olarak donmeyi ogreniyorlar ve yastiga yuzunu donup bir daha donemedigi icin bogulan bebekler var ne yazikki.

Benim en korktugum sey bu.

Daha dun gece ih ih diyordu kalktim besige baktim tam olarak yuz ustu donmus uykulu uykulu geri donemiyor. Tutum cevirdim.

Ben odasinin tek basina yatmasi icin kucuk buluyorum. Benim bebegim cok hareketli besikte fir donuyor. Gece kac defa kalkip duzeltiyorum.

Bence esinizin horlama problemine bir cozum bulun.

Bence bebeginizin uyku kalitesi acisindan ayri odada yatmasi daha iyi olur. Devamli horlama ile irkilerek uyanmasi guzel degil de ben besik olayina takildim ya. Ben 5.aydan beri yatakta yatiramiyorum. Devamli hareket halinde ve hatta tirmaniyor. Mumkun degil birakamam yatakta. Mecburen yer yatagi yapiyorum. Sizinki nasil? Usluca duruyor mu yatakta?

Komsulaırn duyduğu horultuda nasıl uyuyabiliyorsunuz ya Bebeğin ağlamasını da zor duyuyor olmalısınız.
Eşinizin sizi de bebeği de o kadar rahatsız etme hakkı yok kesinlikle.Tedavisi olmayan bir sey olmasa neyse..Ama tedavisi varsa bir zahmet sıkıntı cekiversin.

Bebeginle odasında yat mümkünse bir süre ayrı yatin ne olmuş yani.keyfiniz den değil ya bebeginiz için.hem koca hem bebek için kendinizt paralmayin ne olur orada size muhtaç bir bebeginiz var ve o da babası.bir sure ayrı yaticaksinuz çare yok.bebek korkuyomus horlama sesinden siz nasıl uyuyosunuz yanında ben anlamadım ama o yavruya aciyin yazik hem siz hem bebeginiz e yazik.ben im kizim şu an 17 aylik olacak inşallah 23 nde ve ben 15 ay ayrı yattım eşimden daha iki Y olacak yatak odasında besik aldık beraber yatitoruz.kaldiki 6 ay daha küçük dönemez ağzı kapanır sizin her an yaninizda olmanız lazım.
Bebek küçük eşinizi boşverin hem kadınlık hem annelik yapmak için saçınızı süpürge etmeyin K ocaniz sabretmeyi bilsin baba olsun fedakarlık yapsın.oh ne ala çocuk dogur bak birde kocaya karilik yapan diye 40 takla at.kocaya köle olmaya gerek yok sabretsinler biraz anne olmak kolay mi ne kadar yorucu oluyor bebek ve ev işleri ne yetiş mek.bide kocami ihmal etmemeliuim mantığı valla uykunu al kocani boşver.ayrı yat enerji depola.ise gittiği için esin odasında yatsin sen dr bebegin biraz daha buyuynce normale donersin.
Baba olmayı öğrensinler anneye bu kadar y uklenilmez.şu en eşimle gayet iyiyiz geldi geçti K izimizka odamızda uyuyoruz yatagimuzda.soğukluk falan da olmadı mecburi bir durum keyfi degil ki.
Size tavsiyem hem anne hem kadın olmak için kendimizi harap etmeyelim yetisebildigimiz kadar beğenmeyen ceksin gitsin insanız bizde kurulmuş robot değiliz.kocalar a köle olmayalım sorumluluk verelim onlara çocukları beraber buyutelim.bebeginiz herşeyden önce gelir unutmayın artık bir anne siniz bunu kaldıramayan kocalar çocuk İSTEMESİİİNnnnn

oda kismini bilemem ama biz de ayni sorunu cok sik olmasa da yasiyoruz. birseyler atmak yerine oksayarak ya da sakince donmesini rica ediyorum. esin bir kbb ye gitse omrunuz boyunca rahat edersiniz.

hmmm sanırım doğumdan sonra yaşayacağım bir problem bu.Zira eşimde horlama problemi var. Bu açıdan hiç düşünmemiştim. :/

Bu ne sinir yahu sakin biraz ben sizinle kavga etmeye çalışmıyorum fikir alışverişi yapmaya çalışıyorum. Benim bebeğim dört aylıkken iki saate bi uyanıp emiyordu ayrıca reflüsü vardı ve boğulma tehlikesi oluyordu haliyle de bana dört ay küçük geldi. Şu an sekiz aylık ve hala gecede iki kez emmeye uyanıyor. Bebekle ilgili tehlikeli bi durum atlatınca insana yan oda fizan geliyot haliyle. Bebeğin pisikopat olmaması için değil yani kaybetme korkusu oluşuyor. Her bebek bir değil sonuçta sizinki rahat bi bebek diye tek doğru sizin yaptığınız mı yada bu konuda tek bi doğru mu var zannediyorsunuz. Gelişimde fizyolojik vr psikolojik bireysel farklılıklar var. Bu durum bebekten bebeğe değişen bi durum nihayetinde.

eger bu topıgı dıkkatlı okusanız gorurdunuz

bakın bu benım yorumum
yanı demekkı benım rahat bı kızım yokmus :)
kafadan sallamıyormusum

kı bızzat sıze en ıyı kıtap annedır demıs bırı olarak sıze bol okumalar ıyı forumlar dılerım
allah hepımızın bebıslerıne saglık sıhhat versın ınsallah

Garibim benim kizimda alisti heralde babasi horul horul uyuyor.. sesle uyumaya aliskin olsun aslinda sonra kendinizi hep sessiz ortam ararken bulursunuz. Bende ilk 3 ay yok sessiz olsun heryer demistim ama sonra biraktim simdi 1.5 yasinda eger uykusu varsa sese gurultuye cok bakmiyor daliveriyor

Kızlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Benn üç gündür deniyorum. Ama ahşap beşiğini sevmedi sürekli uyanıyor. Çok huzursuz. Yatak odasında park yatağı var ona alışık bugün sabaha karşı geri getirdim yatırdım kendi başına uyudu. Bu beşiği odaya mı götürsem yoksa vazmı geçsem.. bebeği tek başına bırakmaya cesaret edemiyorum. Aslında çok hareketli bir bebek değil uykusunda. Ama yine de annelik refleksi işte sürekli kontrol ediyorum.

İçinde bulunduğumuz sosyal sorunun stresi mi yansıdı, havalar birden tekrar ısındı ondan mı, yoksa odasını mı sevmedi bilemiyorum ama bütğn gece çok sık uyandı. Mızır mızırdı. Bugün tekrar kendi odama getireceğim yine huzursuzaa sıcaklardan diyeceğim yok huzurla uyursa burayı istiyor demekki...

Çok kararsızım hala..

ben kızıma reflu yatagı almıstım
oyuzden rahattım kussa bıle bı sakıncası olmuyor yuz ustu bıle yatırıp gıdebılıyorsun
arastır netde ıstersen

park yatagınıda tasıyabılırsın ıstersen

park yatagına alıştigindandir muhtemelen.
sizin odanizda da yaninizda degil besikte yatiyorsa kendi odasina aldiginizda da sorun olmayacaktir. birkac gun (mumkunse) siz onun odasinda yatin boylelikle odasina da alismasi kolay olur.

ben 40 günlükken ayırmıştım kızımın odasini.. bizim odalarimizin kapisi karşılıklı ama odamın kapısından uzansam besigini gorebiliyordum.

Ben de park yatagini tasimistim odasina, kamerali telsiz de almistik zaten gik dese duyuyorsun hatta sesini yukseltirsen yanindayken duymadigin mikirdanmalarini bile duyuyorsun dolayisiyla ayni odada yatirmandan daha guvenli oldugu bile dusunulebilir.

O yatabilir odasında da siz ayrilamayacak gibisiniz :) şaka bi yana yıllar çabuk geçiyor bi bakmissiniz kaç yaşına gelmiş hala yalnız uyuyamiyor o zaman da nasıl olacak da alisacak diyorsunuz.. Bebeğinizin uyku kalitesi için gerekeni yapın öncelik o.. kontrol etme hiç bitmez zaten çocuk büyüse de anne nefesini dinler kalkar gider örter cis gelir ettirir:) anne uykusu yatkalk bişey.. Eşim ve ben dönem dönem kızımızın huyuna suyuna göre evde her köşede yatmisizdir.. o kanepede ben yerde kız besikte yok o koltukta ben kızımla salonda vs vs bunlar hiç dert olmadi.. güzel günlerdi hatta:) sabah uyaninca ben buraya nasıl geldim demek eşimin sabah uyanıp az daha üstüme basması falan:)

Canim benim kizimda 5.5 aylık 15 güne kadar aynı odada yatıyorduk. Şuanda odasini ayirdik, ilerleyen zamanlarda ayırmak sanirim daha zor oluyormuş, gazete yazisinda okumuştum bebekler kendilerimi istemediklerini düşünüyorlarmiş. Sadece sabahlari oynamak için odama aliyorum kizimi, normalde herşeyini odasinda yapiyorum aşina olsun diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…