- 5 Şubat 2013
- 1.705
- 1.072
- 133
- Konu Sahibi alaimisemaa
-
İlk günler naptın? Aslında yalnız olursa daha sessiz olur tabi bizim baza da çok gıcırdıyor. Mamasını hazırlamak için kalkarken gıcırtıya bile gözünü açıyor. Ama işte beşik heöen yanıbaşımda uyandığım ana bebeğe bakıyor üstünü kontrol ediyorum. Uyanmak üzereyse beşiği sallıyorum tekrar uyusun diye. Bi de bazen kabus görüyor uykısında ağlıyor. Orda napar kuzum.ben kızımın odasını 4 aylıkken ayırdım
megersem benım kız odasının ayrılmasına dunden razıymıs
daha mutlu daha derın guzel uyumaya basladı
ve okudugum bı cocuk gelısım kıtabında 4.ayında ayırın ayırmazsanız aklı erdıkce buyudugunde ayırmaya kalkarsanız bebek sevgısızlık guvensızlık hıssedermıs
bu aklımda kalmıstı oyuzden 4. ayında ayırdım goruntulu bebefon aldım :)
benım dogdugu gunden berı herseyım tum sıstemı saatlık oturttumİlk günler naptın? Aslında yalnız olursa daha sessiz olur tabi bizim baza da çok gıcırdıyor. Mamasını hazırlamak için kalkarken gıcırtıya bile gözünü açıyor. Ama işte beşik heöen yanıbaşımda uyandığım ana bebeğe bakıyor üstünü kontrol ediyorum. Uyanmak üzereyse beşiği sallıyorum tekrar uyusun diye. Bi de bazen kabus görüyor uykısında ağlıyor. Orda napar kuzum.
Hımmm öyle mi diyorsunuz bilmiyorum ben henüz neAdem güneş diyorsa yalan. Ben sevmedim onun fikirlerini...
Benim kızım dönmeye başlayınca ayırdım. 6 aylık.falandı.
Evet ama 4 ayda çok küçük geldi bana daha sizin kokunuza muhtaç nihayetinde. Karanlık odada uyuma kısmı kendi odanızda da sağlanabiliyor ki zaten. Siz de kucağa alıştırma diyenlerden msisiniz yoksa2 ysına kadar anneyle yatan bebegı kendı odasına ıkna etmek ne kadar zor olur tahmın bıle edemıyorum
ben 2 yasında annemden ayrılsam bunalıma bıle gırebılırdım cok cıddı bı sure
bence en ıyı kıtap anne
ben gunduz ayırdıgım odasındakı yatagına koydum oyunlar oynattım orda zaman gecırdım o yatagına bırsuru oyuncaklar koydum
orda yorgunluktan uyuyakaldı
sonra bı baktım hep odada kalıyoruyuyor uyanıyor kendı kendıne oynuyor
orası onun cumhurıyetı ve 4 aylık bebek deyıp gecmeyeceksın herseyın farkında
duzenı tertıbı oldu
karanlık odada uyumayada alıstı kı bu saglık ıcın cok onemlı
bebek tek basına kalmaya uyumaya oynamaya da alısmalı heran yanında olursak asıl ozaman ılerde bızde oda zorluk ceker dıye dusunuyorum ben
Bence ilk olarak esinizin saglik problemini coZmekten baslayabilirsiniz hem yasam kaliteside yukselmis olur oda olayina gelince adem gunes takipcisi olarak cok erken oldugu dusuncesindeyim ama eslerijde ayri yatmasi taraftari degilimGitti. Ameliyat olması gerekiyor oda bunu istemiyor malesef. Keşke bebekten evvel ikna etseydim. Konuyu tekrar gündeme getirmekte fayda var.
Gozunuzu acip bebeginizi karsisinizda gormek pahabicilemez birsey ve bugunler geri gelmicek ozlenir gercekten benim oglim3 yasindan sonra kendi ayirdi odasini kendi istegiyle ben uzun sure adepte olamadimNasıl düzeldi? Aslında bebeği büyüyene kaar ayırmayı hiç düşünmedim. Sürekli gece kontrol ediyorum üstünü örtüyorum. Özlerim onu ben yaama başka bir çözüm aklıma gelmiyor.
Hımmm öyle mi diyorsunuz bilmiyorum ben henüz ne
Evet ama 4 ayda çok küçük geldi bana daha sizin kokunuza muhtaç nihayetinde. Karanlık odada uyuma kısmı kendi odanızda da sağlanabiliyor ki zaten. Siz de kucağa alıştırma diyenlerden msisiniz yoksa
TAtlim 2 aylikti bebegi odasina yatirdigimda. Bebek telsizi aldim koydum. 1 yasinda bebegim hala odasinda uyuyor. Erkenden yatagina alistir ki, bir de yatagina alistirma sureci yasama cunku 4-5 yasinda hala anne babasiyla yatan cocuk var. 6 ay erken degil alissin hemen yavrı:))Kızlar yazım uzun okumak istemeyen sadece alt paragrafı okuyarak soruma cvp verebilir. Uzattığım kısım sorumun açıklama kısmı.
Altı aylık bir bebeğim var. Uyuduktan sonra çok sıkıntı olmasa da uykuya dalmadan evvel sese karşı çok duyarlı. Hemen gözünü açar sesin geldiği yöne bakar ya da şiddetli bir ses ise sıçrar, çok korkar. Büyüdükçe bu konuda daha da hassaslaşıyor.
Eşimin burnunda sorun olduğu için çok şiddetli horluyor. Özellikle sırt üstüyken üst komşular bile sesini duyar yani abartmıyorum cidden o denli dehşet ses çıkarıyor. Ben alıştıydım çok sorun yapmıyordum ama bebek çok sıçrıyor. O uyanacak diye ben de isteyerek ya da istem dışı hemen horultuya uyanıp eşimi dürtüyor ya da yan çevirmeye çalışıyorum. Ama en kötüsü de gece mama yedirirken elim kolum bağlı oluyor ve uykusunda mamayı kabul eden bebeğim uyanıyor hem mamayı yememiş oluyor hem de uykusu iyice açılıyor. alaimisemaanın işi ne sabaha kadar uyutmak sallasın dursun bebişi...
Eşim hazretleri bu durumdan rahatsız oldu. Bizi düşündüğünden ziyade kendisi sürekli uyandırılmaktan usanmış. Bazen bebeği doyururken horlayınca beşiğin yanında yöresinde ne varsa koluna atıyorum uyansın da çocuğu korkutmasın diye. Özellikle buna kızmış.
İki haftadır ayrı yatıyoruz. Yalan yok çok rahat uyuyorum, uyanmıyorum bebek korkmuyor, uyanmıyor. Ama içim rahat değil bu hep böyle mi sürecek? Üstelik salonda yatıyor. Bekar evine çevirdi salonu. Bardaktır tabaktır üstü başı battaniye yastık her gün topluyorum zaten bebekli iş yetiştirmek kolay olmuyor...
Çok uzattım kusura bakmayın ama sebebini merak edenler olabilir diye açıklama yapmak istedim.
Sorum şu bebeğin odasını hazırlamıştık çoktan. Acaba bebeği odasına mı yatırayım? 6 aylık bebeğin odasında yatmasının bir sakıncası var mı yok mu sizler nasıl yaptınız? Cvplar için şimdiden teşekkür ederim
canım bebeği odasına alabilirsin maşallah bayaca olmuş bide bebeği yanına yatırma sakin eşinlede konuş ayrı yatmasıda neymişKızlar yazım uzun okumak istemeyen sadece alt paragrafı okuyarak soruma cvp verebilir. Uzattığım kısım sorumun açıklama kısmı.
Altı aylık bir bebeğim var. Uyuduktan sonra çok sıkıntı olmasa da uykuya dalmadan evvel sese karşı çok duyarlı. Hemen gözünü açar sesin geldiği yöne bakar ya da şiddetli bir ses ise sıçrar, çok korkar. Büyüdükçe bu konuda daha da hassaslaşıyor.
Eşimin burnunda sorun olduğu için çok şiddetli horluyor. Özellikle sırt üstüyken üst komşular bile sesini duyar yani abartmıyorum cidden o denli dehşet ses çıkarıyor. Ben alıştıydım çok sorun yapmıyordum ama bebek çok sıçrıyor. O uyanacak diye ben de isteyerek ya da istem dışı hemen horultuya uyanıp eşimi dürtüyor ya da yan çevirmeye çalışıyorum. Ama en kötüsü de gece mama yedirirken elim kolum bağlı oluyor ve uykusunda mamayı kabul eden bebeğim uyanıyor hem mamayı yememiş oluyor hem de uykusu iyice açılıyor. alaimisemaanın işi ne sabaha kadar uyutmak sallasın dursun bebişi...
Eşim hazretleri bu durumdan rahatsız oldu. Bizi düşündüğünden ziyade kendisi sürekli uyandırılmaktan usanmış. Bazen bebeği doyururken horlayınca beşiğin yanında yöresinde ne varsa koluna atıyorum uyansın da çocuğu korkutmasın diye. Özellikle buna kızmış.
İki haftadır ayrı yatıyoruz. Yalan yok çok rahat uyuyorum, uyanmıyorum bebek korkmuyor, uyanmıyor. Ama içim rahat değil bu hep böyle mi sürecek? Üstelik salonda yatıyor. Bekar evine çevirdi salonu. Bardaktır tabaktır üstü başı battaniye yastık her gün topluyorum zaten bebekli iş yetiştirmek kolay olmuyor...
Çok uzattım kusura bakmayın ama sebebini merak edenler olabilir diye açıklama yapmak istedim.
Sorum şu bebeğin odasını hazırlamıştık çoktan. Acaba bebeği odasına mı yatırayım? 6 aylık bebeğin odasında yatmasının bir sakıncası var mı yok mu sizler nasıl yaptınız? Cvplar için şimdiden teşekkür ederim
canım yan odanda olacak sağlığı açısından ayrı yatması önemli zaten ilerleyen dönemde kendi başına uyuyabilecek bunu o zaman anlayacaksın iyiki diyeceksinNasıl düzeldi? Aslında bebeği büyüyene kaar ayırmayı hiç düşünmedim. Sürekli gece kontrol ediyorum üstünü örtüyorum. Özlerim onu ben yaama başka bir çözüm aklıma gelmiyor.
Yol hiç yanımda uyumadı beşiğinde uyumayı seviyor.canım bebeği odasına alabilirsin maşallah bayaca olmuş bide bebeği yanına yatırma sakin eşinlede konuş ayrı yatmasıda neymiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?