Sorum annelere

İlk günler naptın? Aslında yalnız olursa daha sessiz olur tabi bizim baza da çok gıcırdıyor. Mamasını hazırlamak için kalkarken gıcırtıya bile gözünü açıyor. Ama işte beşik heöen yanıbaşımda uyandığım ana bebeğe bakıyor üstünü kontrol ediyorum. Uyanmak üzereyse beşiği sallıyorum tekrar uyusun diye. Bi de bazen kabus görüyor uykısında ağlıyor. Orda napar kuzum.

benım dogdugu gunden berı herseyım tum sıstemı saatlık oturttum
beslenme duzenı uyku duzenı oyun saatı hepsı saatlık
oyun saatınde yaptıgım odasına goturdum bas ucu besıgınden cıkarıp
odasını ona gore hazırladım tabı ılgısını cekıcek avıze oyun halısı oyuncaklar falan tam kres odası bı oda
orda oynattım
besıgının ıcıne bırsuru oyuncaklar koydum sevdıgı turden
onlarla oynaya oynaya yoruldu
beslenme saatı geldıgınde bıberonla besıgı ıcınde sutunu verdım
baktım gozunu ovusturuyor verdım emzıgı uyudu

uyuyunca odadan cıktım
goruntulu bebefona bakıyorum arada bı baktım kı bı 2 saat sonra falan uyanmıs yatagındakı oyuncagıyla oynuyor sesı cıkmıyor aglamadan gıtmedm
mızırdanır gıbı oldu gıttım sevdım oynadım gerı cıktım
beslenme saatı banyo saatı oyun saatı dısında pek cıkarmadım
ılk gunden tek basına hemen uyudu uyandı
bugun odasını ayırıcam dedım ve ayırdım
:)

odasında muzık saatımız var mesela o saatde 15 dk muzık dınlerız bırbırımıze sarılıp hafıf sallanarak
tum agırlıgını bana verır dınlenır

boyle paylasımlar yaparak hem verımlı bı gun gecırıp hemde daha cabuk adapte olmasını saglayabılırsınız

gazı var kı uykusunda aglıyor :)
benım kızım hem reflu hem kolık hem ıdrar yolu enfeksıyonu hem bagırsak enfeksıyonu hem gobek fıtıgıydı
sureklı gece aglayarak uyanırdı
odasını ayırdıkdan sonra azaldı ve sımdı hıc kalmadı
ay gectıkce azalıyor duzelıyor buyuyor :)

2-3 saatde bı beslenmesını yapar beslenmeden hemen sonra gazını cıkartıp yatırırsan bebıs rahat eder
2 gunde bı yıkayıp guzelce masaj yaparsan bacaklarına nazıkce bısıklet cevırır gıbı hareket yaparsan hem mutlu olur hem agrısı sancısı azalır
her agladıgında mama meme verırsen gazı olur gaz ustune gaz bebek zorlanır
ben her 2 saatde bı emzırıyordum sutumu kesmek zorunda kaldım bı rahatsızlıktan oturu sımdı 3 saatde bı mama verıyorum ve ek gıdaya gectım 3- saatde bı duzenlı hıc sasmaz
en son gece 10 da verıyorum sabah 7 de mesaısı baslıyor kucuk hanımın
gece cok besleme kı vucudu organları dınlensın.... artık 4 aylık olmus yenı dogum yapmıs olsan hep emzırırsın basında durursun ama artık kocaman olmus annesı :)

Ben 6.5 aylikken odasinda yatirmaya baslamistim cok sükür sorun olmadi. Ama benim oglum 6,5 aylikken gece beslenmeyi istemedi. Sizinki hala emiyorsa nasil olur bilmiyorum.

Sizde deneyin, iciniz rahat edene kadar bebegin odasinda yatin. Yada gece uyandiginda bebegi alip baska odaya gecin, uyudugu zamanda tekrar sizin odanizda yatirin.

Adem güneş diyorsa yalan. Ben sevmedim onun fikirlerini...

Benim kızım dönmeye başlayınca ayırdım. 6 aylık.falandı.
Hımmm öyle mi diyorsunuz bilmiyorum ben henüz ne
Evet ama 4 ayda çok küçük geldi bana daha sizin kokunuza muhtaç nihayetinde. Karanlık odada uyuma kısmı kendi odanızda da sağlanabiliyor ki zaten. Siz de kucağa alıştırma diyenlerden msisiniz yoksa

Gitti. Ameliyat olması gerekiyor oda bunu istemiyor malesef. Keşke bebekten evvel ikna etseydim. Konuyu tekrar gündeme getirmekte fayda var.
Bence ilk olarak esinizin saglik problemini coZmekten baslayabilirsiniz hem yasam kaliteside yukselmis olur oda olayina gelince adem gunes takipcisi olarak cok erken oldugu dusuncesindeyim ama eslerijde ayri yatmasi taraftari degilim

Nasıl düzeldi? Aslında bebeği büyüyene kaar ayırmayı hiç düşünmedim. Sürekli gece kontrol ediyorum üstünü örtüyorum. Özlerim onu ben ya ama başka bir çözüm aklıma gelmiyor.
Gozunuzu acip bebeginizi karsisinizda gormek pahabicilemez birsey ve bugunler geri gelmicek ozlenir gercekten benim oglim3 yasindan sonra kendi ayirdi odasini kendi istegiyle ben uzun sure adepte olamadim

Ay off, bebegi Fizana gonderir gibi bensiz napar nasi eder anne kokusuna muhtac diyerek yine bebekleri bagimli kilma cabalarimiz. 2 metre otedeki odada uyuyo cocuk bebe mikrofonu kamerası denen bisey var. Esinizi habire durtuklemek uyandirmak hos mu, 6 aylik bebek kendi odasinda yatabilecekken. Tanidigimiz kazik kadar olmus kizini 3 yasina kadar yatak odasinda yatirdi.. Iyi mi etti? Sonra tekrar dogurunca kac aylikken bilmiyorum yas doldurmadan hemen kendi odasına koydu.. Ama ilkinin odasini zor ayirdi cunku cocuk yeni dogmus kardesiyle annesinin odasinda yatmak istedi. Herkes icin bebegin kendi odasında yatmasi en iyisi..

Sağlıklı uyku bebek için çok önemli,büyümesine bile ciddi katkısı var bu sebeple eşiniz ameliyata yanaşmıyorsa,kaliteli bir bebek telsizi alıp odasına yatırın. Sizde eşinizle yatın (mümkün oluyorsa tabi horlama sesinden) gerekirse saat kurup kontrol edin uyanma saatlerini az çok bilirsiniz zaten.
Eşiniz uyurken dürtmek,birşeyler fırlatmak hoş olmamış yanlız. Sonuçta bu konu keyfi birşey değil,hoş onunda tedaviye yönelik birşeyler yapmasi gerekli ama oturup konuşun güzelce,gerekirse özür dileyin,tatlılıkla ikna edin. "Bak tüm gün yoruluyorum bebekle,gece çok gürültü oluyor,seninde elinde değil biliyorum ,bilerek yapmıyorsun ama tekrar doktora gidelim,ne gerekiyorsa yapalım sağlığın için vb cümlelerle ikna etmeye çalışın. Gerçektende hepiniz için en sağlıklı olan bu. Bebeği kurtardınız odadan tamam,ama sizde rahat uyuyamazsınız ki sesten.

ne munasebet
bebek tabıkı kucakta olacak sureklı emıyor zaten

sızın bebegınız sızın kokunuz olmadan huzursuz oluyorsa gıyındıgınız bı bluzunuzu besıgın yanına kontrolu asabılırsınız ozaman

fizana gıtmıyorsunuz hemen yan oda ; cocuk annesıne bı omur muhtac
sızın mantıgınızda bı akrabam var cocugu ılk okul 2 ye gıdıyor hala aynı odada uyuyorlar bu arada;
ne anne cocukdan ayrılıyor ne cocuk anneden
bence cok komık ve ıcler acısıbı durum
cocugun psıkolojısı ve dogru gelısımı dıye bırsey var annelık ıc gudusu sureklı kalkıp kontrol edıyoruz zaten sesı cıksada cıkmasada baska odada olunca daha kotu anne olmazsınız cocukda piskopat olmaz merak etmeyın.

TAtlim 2 aylikti bebegi odasina yatirdigimda. Bebek telsizi aldim koydum. 1 yasinda bebegim hala odasinda uyuyor. Erkenden yatagina alistir ki, bir de yatagina alistirma sureci yasama cunku 4-5 yasinda hala anne babasiyla yatan cocuk var. 6 ay erken degil alissin hemen yavrı:))

Hanımlar hepinize cevaplarınız için çok tşk ederim. Sanırım bebeği odasına yatırma konusunda ikna oldum. Bebek telsizi var ama sinyali zararlı diye çok kullanmadım. Şimdi mecbur akşamdan sabaha kadar açık kalacak umarım bir sıkıntı olmaz

Öncelikle bi kaç gün bebeğin odasında yatacağım (varlığımı ona hissettirmeden gözlem yapacağım) baktım sıkıntı yok telsizi açıp odama geçerim. Olmasa alışana kadar kendimi gösteririm birlikte uyuruz Eşim ayrı yatacağına bizim ayrı yatmamız daha doğru geldi şuan bana

canım bebeği odasına alabilirsin maşallah bayaca olmuş bide bebeği yanına yatırma sakin eşinlede konuş ayrı yatmasıda neymiş

Nasıl düzeldi? Aslında bebeği büyüyene kaar ayırmayı hiç düşünmedim. Sürekli gece kontrol ediyorum üstünü örtüyorum. Özlerim onu ben ya ama başka bir çözüm aklıma gelmiyor.
canım yan odanda olacak sağlığı açısından ayrı yatması önemli zaten ilerleyen dönemde kendi başına uyuyabilecek bunu o zaman anlayacaksın iyiki diyeceksin

ben de hep çocukları ayırma taraftarıydım. ta ki oğlum uykusunda kusup boğulana kadar. anlık hareketlerle oğlumun soluk borusunu açtım. ki sizin ki çok daha küçük. mama yiyor fazla gelip kusabilir falan. bence kendini ifade edene kadar aynı oda da yatın.
gelelim eşinize. eşinizin ciddi sağlık sorunu var belli. siz de sessiz sessiz rahat uyumak hakkına sahipsiniz komşunuzda bebeğinizde. yani eşiniz tedavi olmayı denesin, bencillik yapmasın.

bebeğin odasını ayırın.
eşinizde bi zahmet gitsin doktora olsun ameliyatını
size de yazık

Bence önce eşinizi iyi bir doktora götürün.
Horlamak sağlıklı bir durum değil zaten.
Önce o bir kendisine baktırsın, rahat nefes alamıyor uykusunda belli ki.

Bebeğinize gelince, bence odasını ayırın.
Hem bebeğiniz rahat uyusun hem siz.
6 aylık bebeğin odasını ayırmakta bir sakınca yok, zaten annelerin kulakları hassas olur.
Gık dese duyarsın merak etme.

Bu erkekleri de anlamıyorum, çocuk doğduktan sonra kendi keyiflerine düşüyorlar.
sanki tek başına dünyaya geldi o çocuk, sonuçta size de destek olmalı bu konuda.
Ama en doğru çözüm eşinizin de bir doktora gitmesi olacaktır.
Komşulara da yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…