Sorum annelere

Visnekralicesi

Biliyorsun geçiyor zamanla ama ne fayda.
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
2.459
3.454
83
Yeğenim var, daha 5 aylık sadece anne sütü emiyor daha ek olarak birşey vermiyoruz, suda vermiyoruz, anne sütü su içeriyormuş bir doktorun yazısından yengem, öyle okumuş ne kadar doğru bilmiyorum , çocuğa su vermediğimizi duyunca insanlar, şaşırıyor doğduğundan beri çocuğa, hiç su vermediniz çocuğun, bağırsaklarını kurutucaksınız diyorlar endişenlenmeye başladık ne yapalım su vermeye başlasa mı annesi, sizler ne zaman su vermeye başladınız? HANIMLAR YANLIŞ ANLAMIŞSINIZ BEN YENGEME GÜVENMEDİĞİM İÇİN DEĞİL, KENDİSİ BU KONUYU AÇMAMI İSTEDİ, DİYE SİZLERE SORDUM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeğenim var, daha 5 aylık sadece anne sütü emiyor daha ek olarak birşey vermiyoruz, suda vermiyoruz, anne sütü su içeriyormuş bir doktorun yazısından yengem, öyle okumuş ne kadar doğru bilmiyorum , çocuğa su vermediğimizi duyunca insanlar, şaşırıyor doğduğundan beri çocuğa, hiç su vermediniz çocuğun, bağırsaklarını kurutucaksınız diyorlar endişenlenmeye başladık ne yapalım su vermeye başlasa mı annesi, sizler ne zaman su vermeye başladınız?
Bağırsaklar kuru mu sizce, löp löp kaka yapıyordur o şimdi anne sütüyle oh sarı sarı 😂😂😂

Yeğenim var, daha 5 aylık sadece anne sütü emiyor daha ek olarak birşey vermiyoruz, suda vermiyoruz, anne sütü su içeriyormuş bir doktorun yazısından yengem, öyle okumuş ne kadar doğru bilmiyorum , çocuğa su vermediğimizi duyunca insanlar, şaşırıyor doğduğundan beri çocuğa, hiç su vermediniz çocuğun, bağırsaklarını kurutucaksınız diyorlar endişenlenmeye başladık ne yapalım su vermeye başlasa mı annesi, sizler ne zaman su vermeye başladınız?
Anne sütü su ağırlıklı olduğu için gerekli değil. Verilir verilmez tercih meselesi.

Ben iki tane çocuk büyüttüm , ilkinde 6 ay su vermedim sadece emdi . Herkes su ver dedi erkenden su verilen çocuklar iştahlı olur dediler . Pek inanmadım ama gerçekten iştahsız oldu . Çok zorlandım . Tabi bilemem gerçek neden bu mu ? Ama hurafe gerçekleşti . İkinci bebeğimde su verdim daha da iştahlı bir bebek oldu abisine kıyasla ama onu da bilemiyorum. Su vermek zararlı değil diye düşünüyorum üçüncü olsa su verirdim . İştahlı olacağını düşünerek 😂

Aşırı sıcak bir yerde yasiyorsaniz belki ihtiyaç olur da normalde emen bir bebeğe su gerekmez.
Su ihtiyacı varsa bıngıldak içeri çok çöker diye biliyorum.
Bir de çişinden anlarsınız.
Küçük çişini çok az yapıyorsa ya da turumcumsu renk alıyorsa suya ihtiyacı vardır.
Büyük cisi de sert afedersiniz koyun pisliği gibi oluyorsa aç kalıyor demektir.
Yeşil mukuslu kaka yapiyorsa( hatta içinde kan gibi görünüm de olabilir) aşırı besleniyor demektir.
Sarı altın rengi ideal.
Kaka uzmanı gibi yazmışım.:KK53:

İlk 6 ay anne sütü yeterli tüm doktorlar da aynı şeyi söylüyor. Zaten kış ayındayız çok sıcak olsa bir nebze anlarım ki o zaman bile önerilmiyor. Gayet doğru yapmış yengeniz.

Yeğenim var, daha 5 aylık sadece anne sütü emiyor daha ek olarak birşey vermiyoruz, suda vermiyoruz, anne sütü su içeriyormuş bir doktorun yazısından yengem, öyle okumuş ne kadar doğru bilmiyorum , çocuğa su vermediğimizi duyunca insanlar, şaşırıyor doğduğundan beri çocuğa, hiç su vermediniz çocuğun, bağırsaklarını kurutucaksınız diyorlar endişenlenmeye başladık ne yapalım su vermeye başlasa mı annesi, sizler ne zaman su vermeye başladınız? HANIMLAR YANLIŞ ANLAMIŞSINIZ BEN YENGEME GÜVENMEDİĞİM İÇİN DEĞİL, KENDİSİ BU KONUYU AÇMAMI İSTEDİ, DİYE SİZLERE SORDUM.
Canım ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi gerekiyor ben henüz anne değilim doğumu bekliyorum ama hemen hemen her yerde "ilk 6 ay anne sütü" söyleniyor, yazılıyor.. Yani bende ilk 6 ay asla bebeğime birşey vermeyeceğim.. Artık bu konuda bence bebeğin bağırsaklarını kuruttun falan demek cahillik gibi geliyor yaa bana.. Çünkü bunu duymayan bilmeyen kalmadı diye düşünüyorum..

Canım ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi gerekiyor ben henüz anne değilim doğumu bekliyorum ama hemen hemen her yerde "ilk 6 ay anne sütü" söyleniyor, yazılıyor.. Yani bende ilk 6 ay asla bebeğime birşey vermeyeceğim.. Artık bu konuda bence bebeğin bağırsaklarını kuruttun falan demek cahillik gibi geliyor yaa bana.. Çünkü bunu duymayan bilmeyen kalmadı diye düşünüyorum..
Zaten sağarsanız göreceksiniz ilk beş dk gelen süt su gibi şeffaf. Önsüt bebeklere çorba gibi başlangıç sunuyor. Sonra da kalorili yağlı süt geliyor ana yemek ♥️♥️♥️
(sağlıkla gelsin bebeğiniz)

Anne sütü alan bebeğin suya ihtiyacı yok der doktorumuz vermedim. 22 aylik ortanca, isterse veriyorum yoksa aklima bile gelmiyor. Diğeri 6aylik su vermiyorum. Ilk cocuguma da 18 aya kadar vermemiştim.

Back