Soru çözemeyen öğretmen

Boş yorum yapıyorsunuz.
Sektörün içinde olsanız anlatırdım ama anlamayacaginiz aşikâr.

Daha önce bu anket yöntemi neticesinde öğrencilerin öğretmenlerine lakayt bir şekilde "hocam puanınızı kırayım mı, size eksi veriim mi,nasıl oluyomuş yeeaaa" diye saçma sapan tavırlarını gördüğümü
öğretmene sırf şaka yapmak için sınıfca olumsuz görüş bildirdiklerini ve benim meslektaşımın bu nedenle işinden olduğunu

Su anki öğrencilerin öğretmenin donanımını birikimini anlayamayacak kadar derse ilgisiz olduğunu(istisnalar bir yana)

Bunlari anlattigimda anlayacaksanız detaylıca konuşalım...

Geçmişte bir lisede çalışıyordum ama kendi okulum değildi ek ders karşılığı gidiyordum. Öğrenciler dersle ilgili değillerdi ve yazılı notları çok çok düşüktü. Müdür dersime gelmek istedi. Buyurun elbette ne zaman isterseniz dedim. Üçüncü ders müsait misiniz dedi. Kabul ettim. Müdür ders sonunda bana her şey mükemmeldi dedi. Açıklamalarımı, anlatımımı, verdiğim örnekleri, derse hazırlıklı gelmiş olmamı onayladı. öğrencilere kızdı onları azarladı derse katılmadıkları, beni tahtada yalnız bıraktıkları İçin.aslında öğrenciler o gün derse her zamankinden fazla katılmışlardı ona rağmen. Öğretmen böyle ölçülür ve değerlendirilir. Öğrencinin lafıyla hareket edilmez yani. Hoca nasıldır yavrular hadi puanlayın demek doğru değil. Bunu lütfen kimse savunmasın. Müdür öğrencinin lafıyla hareket edip beni odasına çağırsaydı yanlış bir iş yapmış olacaktı.

Ben öğretmenliğin tamamen vicdan işi olduğunu düşünürüm. Sınıfta olmayan kimseye durumu izah etmeye çalışmayın bu tamamen beyhude bir çabaya dönüşüyor. Görmediğine inanmiyor da duyduğuna inanıyor. Çocukların tavırları da hiç hoş değil. Yaşınız da gençse bakıp ha tamam bu yeni mezun hadi dalgamızı geçelim gibi bir saçmalığa bürünmüşler gibi geldi. 30 kisiyi memnun etmişsiniz hiç özel kurumda çalışmadım ama onca öğrenciyi yok sayıp 3 kişiye gore mi bir değerlendirme yapılıyor? Idarenin tutumu da tamamen ticaret mantığının yansıması. Siz canınızı sıkmayın. Vicdan en önemlisi..

Hocam ister devlet olsun ister özel olsun hiçbir şeyden memnun olamayan öğrenci sayısı gerçekten çok fazla. Malesef yeni nesil bilgiyi hazır almaya fazlasıyla alışmış ve kendi çabalamadığı gibi başkasının çabasını da takdir etmiyor. Bu durum devlet okulları için de özel okullar için de aynı. Beni ücretli çalıştığım zamanlar derste ingilizce konuşuyorum diye şikayet etmişlerdi devlet okulunda siz düşünün. Atandım, şimdi de öğrenciler dersin ortasında sözlüğü açıp saçma sapan bir kelime sorup sınamaya kalkıyor. Ancak şunu tavsiye ederim, moraliniz bozulmuş olsa da o sınıfa gülümseyerek girin ve özgüveninizi hissettirin. Bazen öğrenciler öğretmenlere takıyor ve onun modunun düşmesinden zevk alabiliyor. Bu fırsatı ne öğrenciye, ne de başkasına verin :)

Ne biliyorsunuz ki konuyla ilgili ?
Ne kadar hakimsiniz bu olaya ?
Boş boş konuşmayın Allah aşkına!
Hangi meslek dalını bu şekilde irdeliyorsunuz ki öğretmenliği irdeleyememek içinize dert oluyor ??

Şu anki sistem öğrencileri öğretmeni değerlendirecek durumda değil bunu bir anlayın önce.

Ahkam kesmek ne güzel ne hoş değil mi
Pompalı tüfekle öğretmen öldürebilecek cesarette yetişen nesil öğretmen degerlendirecek ha,gülerim ancak buna

Öğrenciye, veliye, öğretmenlere, müdürlere her sene performans değerlendirme anketleri, çalışan memnuniyet anketleri uygulanır, uygulanmalıdır. Ancak müdür öğretmeni odasına çağıramaz puanın düşük diye... öğrenci öğretmene puanını kırarım diyemez, uygulamada hata var sizin okulda da demek ki...
Öğretmeni müdür ölçmez, lütfen yapmayın ya...

Bir ara devlet okullarında öğretmeni veli ve öğrenci değerlendirecek diye bir uygulama yapmaya karar vermişlerdi
Daha haberi duyulur duyulmaz çocuklar teneffüste görecek o resimci bana 60 vermeyi diye gülerek dolaşıyorlardı
Bunu söyleyen çocuk koca dönem boyu resim defterini üç defa getirdi
Yani bizim toplumda ve sistemde sonuçlar gerçekçi olmayacak ve çalışan çabalayan öğretmen suçlanabilecek

5.Sınıftan itibaren bu anketler uygulanıyor artık kurumsallaşmış okullarda.. çok normal birşey bu, niye rahatsız oldunuz ki bu kadar?

Şu an mı rahatsız oldum sizce
Belki de panik yapmışımdır değil mi
Eyvah ! Ya beni de degerlendirirlerse
Ya ben sizin kinayenizi alır cebimde mendil diye taşırım.
Ben o anketleri her sene yaşıyorum sizden mi öğreneceğim kurumsal anketleri ?!

Bir kurumun öğretmenini öğrencilere sorması, hadi anlatın bakalım bu öğretmen iyi ders anlatabiliyor mu anlatamıyor mu demesi öğretmen için motivasyon kaybıdır.
Cok merak ediyorsa koyar sinifa kamerayi kim kimden memnun ya da degil anlar,bilmem anlatabildim mi ?!

Bakın çoğu öğrenci notu iyi verdiğiniz zaman sizin ders anlatmanıza bakmaksızın sizi seviyor/ sevmiyor. Öğrenci dersten yüksek aldığı sürece öğretmen ne kadar iyi ders anlatmış, öğrenci bunu dinlemiş mi dinlememiş mi çalışmış mı sorun değil. Öğretmenlikte vicdan meselesi olmasa sizin dediğiniz sadece ders anlatıp çıkıp gitmek de benim az evvel dediğim de yapılırdı da, o işler öyle olmuyor malesef.

Hanımefendi,sakin olun.Ben de öğrenciyim.
Lisede de bu anketleri gördüm,hala da görüyorum.Çok şükür arkadaşlarım ya da ben öğretmenleri öldürmek ( ? ) gibi bir plan yapmamıştık.Ha ne olmuştu ama biliyor musunuz ? Mesela derste her tahtaya kaldırdığı öğrenciye bildiğiniz hakaret eden bir hocamız vardı.Kendisini şikayet etmiştik.Ne oldu sonra ? Bizim sınıfın derslerine 1 kere bile girmedi.Bir başka öğretmenimiz vardı mesela,ders anlatmıyordu Tam öğrencilerin hayali diye düşünüyorsunuz siz şimdi,ama bütün sınıf olarak öğretmenden nefret ediyorduk,çünkü bize hiçbir şey öğretmedi.Sadece sohbet ederdi,gündemden öyle okuldan falan.Onu da şikayet etmiştik,ne oldu,o da gitti yerine o adamın da derslerini anlatmak zorunda kalan başka bir hocamız girdi.
Ben sizi de anlayabiliyorum,ama direk kestirip atmak oldukça saçma.Tabii ki de geri dönüt önemli.Öğrencilerinize sormuyor musunuz hiç ''arkadaşlar dersi bu şekilde işleyince anlayabiliyor musunuz'' diye ben anlamıyorum.Anket de bunun yazılı hali işte.Konudaki o her şeyi soran öğrenci bütün okullarda var ayrıca,bir tek konu sahibinin okulunda değil.Onları memnun etmek mümkün değil

Çalışan değerlendirme mi?? Okul şirket mantığıyla yönetilmez. İnsan kaynakları mı orası :)) Okul içi dinamikler çok Farklı. O yıllarda böyle anketler falan yoktu o bir gerçek. Ancak anketle öğretmen değerlendirmek sağlıklı olamaz. Veliler toplantıya bile gelmiyor. Nisan ayı gelmiş öğrenci matematikçinin soyadını bana soruyor. Bunların yapacağı değerlendirme okunuşu cahile ezdirmek olur ancak. Siz kimlerle çalışıyorsanız bilmiyorum

Ogrencinin lafiyla ogretmen degerlendirilemez.. Ogrencinin dedigini umursamayalim demiyorum ama mudurun tarzi yanlis hic hos olmamis.. Sikmayin caninizi ayrica robot degilsiniz soru cozemedigiz durumlarda olabilir.. Bazen insanin akli oyle bi dalgin oluyorki en bildiginiz konu ucup gidiyor.. Ogrenciyi ikna etmekle ugrasmayin.

O yazan kişinin yorumlarını dikkate almayın bence ben biraz mesajlaştan sonra çözdüm onu boşa kendinizi yormayın yani

Siz güzel orneksiniz o halde lakin bu ülkede farklı coğrafyalarda ne öğrenciler gördüm ben tahmin yurutemeyeceginiz...

Mesela bir video vardi izlediniz mi bilmem sinifta bira icen öğrencilerin olduğu.

Öğretmen bu öğrenciyi siniftan atamıyor, öğrenciye kötü elestiride bulunamıyor, sinifta cep telefonu kaydinin önüne geçemiyor (çünkü öğrenci öğretmene dikleniyor telefonunu alirsa üstüne yürüyor) ve sonunda bilin bakalim noluyir öğretmen meslekten men ediliyor.

Bu öğretmeni o sınıftaki 1 öğrenci bile degerlendiremez.
Herkes mükkemmel ortamda egitim veremiyor
Öğrencilerin büyük çoğunluğu sizin gibi düşünmüyor emin olabilirsiniz.
13 yıldır bu mesleği büyük bir sevgiyle yapıyorum son 3 yılda karşılaştığım manzara beni kahrediyor

Anketlere alışık olmanıza şaşırdım, ilk mesajınız daha farklıydı...
herkes alanı ile ilgilenmeli, siz dersinizi anlatın, biz ölçüp analizimizi yapalım... Öğretmeni öğrenciye, müdürü öğretmene, personele sorar, sormalıdır.. Size değişime açık olmanızı öneriyorum...
kamera koyma konusuna girmiyorum bile...

Öğrenci lafına bakarak öğretmen arkasından iş çeviren insanlara anlam veremiyorum gerçekten ben de öğretmenim soruyu çözemediğim zaman da oluyor bazen cevap anahtarı hatalı çıkıyor bazen saçma soru oluyor hiçbir şekilde cevap çıkmıyor bazen de biz gerçekten yorgun oluyoruz olabilir de bu çok normal bence ama öğrenciler bunu kullanır onca öğrettiğin şeye bakmaz buna bakar ki sizin böyle bir durumunuz yokmuş bile

Benim öğretmenlere saygım sonsuz,gerçekten çok tuhaf yaşıtlarımı gördüm,nasıl baş ediyorlar diye düşünürdüm gördükçe.Her yerde uygulanamayacağı konusunda haklı olabilirsiniz,ama direk kestirip atmak da doğru olmuyor işte her zaman,verdiğim örnekler de bizim düşüncelerimizi dikkate almasalar biz o hocayla 1 senemizi çöpe atacaktık mesela,o yüzden öğrenci değerlendiremez diyemiyorum maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…