Konu sahibden tamamen bagimsiz olarak soruyorum. Niye igrenc ogrencinin goruslerine deger verdikleri, katilimci bi yontem kullandiklarin icin mi.
Ogrencinin ogretmeni degerlendirebilmesi icin nasil bir birikim nasil bir kultur isterdiniz acaba. Doktorasini yaptiktan sonra gecmise yonelik sizi degerlendirebilirler mi mesela.
Değil mi,öğrencilere niye sorsunlar ? Herkes dersini anlatsın çıksın gitsin,hiç sorun yok zaten eğitim kurumlarımızda ne güzel.
Şaka gibi.Anketleri suçlayanı da gördüm ya tamam oldum sanırım artık.
Geçmişte bir lisede çalışıyordum ama kendi okulum değildi ek ders karşılığı gidiyordum. Öğrenciler dersle ilgili değillerdi ve yazılı notları çok çok düşüktü. Müdür dersime gelmek istedi. Buyurun elbette ne zaman isterseniz dedim. Üçüncü ders müsait misiniz dedi. Kabul ettim. Müdür ders sonunda bana her şey mükemmeldi dedi. Açıklamalarımı, anlatımımı, verdiğim örnekleri, derse hazırlıklı gelmiş olmamı onayladı. öğrencilere kızdı onları azarladı derse katılmadıkları, beni tahtada yalnız bıraktıkları İçin.aslında öğrenciler o gün derse her zamankinden fazla katılmışlardı ona rağmen. Öğretmen böyle ölçülür ve değerlendirilir. Öğrencinin lafıyla hareket edilmez yani. Hoca nasıldır yavrular hadi puanlayın demek doğru değil. Bunu lütfen kimse savunmasın. Müdür öğrencinin lafıyla hareket edip beni odasına çağırsaydı yanlış bir iş yapmış olacaktı.
Bir ara devlet okullarında öğretmeni veli ve öğrenci değerlendirecek diye bir uygulama yapmaya karar vermişlerdiDolayısıyla profesyonel olmayan bir ortamda yapılan ölçme değerlendirme sözkonusu. Öyle işi bilenler yapsalardı öğretmeni olması gereken şekilde haberdar ederlerdi. Ayrıca bakalım öğrencilere nasıl bir üslupla yaklaşıldı da ne ölçülüp değerlendirildi??? sanki hocamıza yüklenmek burada doğru değil.
5.Sınıftan itibaren bu anketler uygulanıyor artık kurumsallaşmış okullarda.. çok normal birşey bu, niye rahatsız oldunuz ki bu kadar?
Değil mi,öğrencilere niye sorsunlar ? Herkes dersini anlatsın çıksın gitsin,hiç sorun yok zaten eğitim kurumlarımızda ne güzel.
Şaka gibi.Anketleri suçlayanı da gördüm ya tamam oldum sanırım artık.
Ne biliyorsunuz ki konuyla ilgili ?
Ne kadar hakimsiniz bu olaya ?
Boş boş konuşmayın Allah aşkına!
Hangi meslek dalını bu şekilde irdeliyorsunuz ki öğretmenliği irdeleyememek içinize dert oluyor ??
Şu anki sistem öğrencileri öğretmeni değerlendirecek durumda değil bunu bir anlayın önce.
Ahkam kesmek ne güzel ne hoş değil mi
Pompalı tüfekle öğretmen öldürebilecek cesarette yetişen nesil öğretmen degerlendirecek ha,gülerim ancak buna
Çalışan değerlendirme mi?? Okul şirket mantığıyla yönetilmez. İnsan kaynakları mı orası :)) Okul içi dinamikler çok Farklı. O yıllarda böyle anketler falan yoktu o bir gerçek. Ancak anketle öğretmen değerlendirmek sağlıklı olamaz. Veliler toplantıya bile gelmiyor. Nisan ayı gelmiş öğrenci matematikçinin soyadını bana soruyor. Bunların yapacağı değerlendirme okunuşu cahile ezdirmek olur ancak. Siz kimlerle çalışıyorsanız bilmiyorumÖğrenciye, veliye, öğretmenlere, müdürlere her sene performans değerlendirme anketleri, çalışan memnuniyet anketleri uygulanır, uygulanmalıdır. Ancak müdür öğretmeni odasına çağıramaz puanın düşük diye... öğrenci öğretmene puanını kırarım diyemez, uygulamada hata var sizin okulda da demek ki...
Öğretmeni müdür ölçmez, lütfen yapmayın ya...
Çalışan değerlendirme mi?? Okul şirket mantığıyla yönetilmez. İnsan kaynakları mı orası :)) Okul içi dinamikler çok Farklı. O yıllarda böyle anketler falan yoktu o bir gerçek. Ancak anketle öğretmen değerlendirmek sağlıklı olamaz. Veliler toplantıya bile gelmiyor. Nisan ayı gelmiş öğrenci matematikçinin soyadını bana soruyor. Bunların yapacağı değerlendirme okunuşu cahile ezdirmek olur ancak. Siz kimlerle çalışıyorsanız bilmiyorum
eğitim alanında çalışmıyor belli kiO yazan kişinin yorumlarını dikkate almayın bence ben biraz mesajlaştan sonra çözdüm onu boşa kendinizi yormayın yani
Hanımefendi,sakin olun.Ben de öğrenciyim.
Lisede de bu anketleri gördüm,hala da görüyorum.Çok şükür arkadaşlarım ya da ben öğretmenleri öldürmek ( ? ) gibi bir plan yapmamıştık.Ha ne olmuştu ama biliyor musunuz ? Mesela derste her tahtaya kaldırdığı öğrenciye bildiğiniz hakaret eden bir hocamız vardı.Kendisini şikayet etmiştik.Ne oldu sonra ? Bizim sınıfın derslerine 1 kere bile girmedi.Bir başka öğretmenimiz vardı mesela,ders anlatmıyorduTam öğrencilerin hayali diye düşünüyorsunuz siz şimdi,ama bütün sınıf olarak öğretmenden nefret ediyorduk,çünkü bize hiçbir şey öğretmedi.Sadece sohbet ederdi,gündemden öyle okuldan falan.Onu da şikayet etmiştik,ne oldu,o da gitti yerine o adamın da derslerini anlatmak zorunda kalan başka bir hocamız girdi.
Ben sizi de anlayabiliyorum,ama direk kestirip atmak oldukça saçma.Tabii ki de geri dönüt önemli.Öğrencilerinize sormuyor musunuz hiç ''arkadaşlar dersi bu şekilde işleyince anlayabiliyor musunuz'' diye ben anlamıyorum.Anket de bunun yazılı hali işte.Konudaki o her şeyi soran öğrenci bütün okullarda var ayrıca,bir tek konu sahibinin okulunda değil.Onları memnun etmek mümkün değil
Şu an mı rahatsız oldum sizce
Belki de panik yapmışımdır değil mi
Eyvah ! Ya beni de degerlendirirlerse
Ya ben sizin kinayenizi alır cebimde mendil diye taşırım.
Ben o anketleri her sene yaşıyorum sizden mi öğreneceğim kurumsal anketleri ?!
Bir kurumun öğretmenini öğrencilere sorması, hadi anlatın bakalım bu öğretmen iyi ders anlatabiliyor mu anlatamıyor mu demesi öğretmen için motivasyon kaybıdır.
Cok merak ediyorsa koyar sinifa kamerayi kim kimden memnun ya da degil anlar,bilmem anlatabildim mi ?!
siz dersinizi anlatın, biz ölçüp analizimizi yapalım...
Tam olarak siz ne işle mesgulsunuz?
Bana az önce destan gibi bir mesaj yazıp analizci,araştırmacı,iki yüksek lisans yapmış,doktora programından mezun olmuş biri olduğunu söyledi.
Siz güzel orneksiniz o halde lakin bu ülkede farklı coğrafyalarda ne öğrenciler gördüm ben tahmin yurutemeyeceginiz...
Mesela bir video vardi izlediniz mi bilmem sinifta bira icen öğrencilerin olduğu.
Öğretmen bu öğrenciyi siniftan atamıyor, öğrenciye kötü elestiride bulunamıyor, sinifta cep telefonu kaydinin önüne geçemiyor (çünkü öğrenci öğretmene dikleniyor telefonunu alirsa üstüne yürüyor) ve sonunda bilin bakalim noluyir öğretmen meslekten men ediliyor.
Bu öğretmeni o sınıftaki 1 öğrenci bile degerlendiremez.
Herkes mükkemmel ortamda egitim veremiyor
Öğrencilerin büyük çoğunluğu sizin gibi düşünmüyor emin olabilirsiniz.
13 yıldır bu mesleği büyük bir sevgiyle yapıyorum son 3 yılda karşılaştığım manzara beni kahrediyor