Direk konuya gireceğim şimdi, bizim dedemin köyde bir miktar arazisi bir ev ve zeytinliği vardı. Dedem vefat edeli neredeyse 3 sene olacak. Bu 3 sene zarfında büyük amcam hem zeytini topladı orda kalarak hemde inciri toplayıp sattı. Alıcısı yok dedi ama alıcısı varmış. Kardeşler arasında fazla bir bağ olmadığı için senin benim davası yaşandı biraz da. Daha sonra İstanbul da ki halam kocasından boşanıp bizim bulunduğumuz şehre geldi. Şimdi kız kardeşinin evinde kalıyor. Bizde sevindik o gelince satılır diye. Ama o amcam halamla bir oldu ve bu seneki mahsulü de kendileri sattı. Sonra sadece tarlanın bir kısmı satılsın dediler. Babamla öteki halam itiraz ettiler çünkü hepsini alan varken sadece bir kısmı satılsın dedikleri içi. Öyle olunca kavga kıyamet koptu tabi. Büyük amcam bir daha da sattırmam dedi. Sonra nasıl olduysa tekrardan konuşup satılması için toplanalım demişler.
Babam da tamam satılsın bari dedi. Çünkü baya zor durumdayız. Babam koah hastası fazla çalışamıyor, Annem bel ve mide fıtığı+ şeker hastalığı var çalışıyor ama zorlanıyor bende çalışıyorum ama maaş alamıyorum bir süredir. Böyle olunca satısın da çevreye ve bankaya olan borçlarımızı veririz hemde bir araba alır nakliye işi yaparım dedi babam. Ama şimdi ondan da ses çıkmıyor.
Annemle babam küsler bende merak ediyorum şimdi son durum ne diye amcamla da fazla konuşmayız ama bir sorsam mı acaba durum iyice kötüye gitmeden.