arkadaslar merhaba iyi forumlar. oncelikle bu yazicaklarim reklam amacli seyler degildir,okuyunca anliyacaksiniz zaten. vitilgo bende de baslayan bir hastalikti,vucudumda birkac yerde beyazliklar olustu.dusuk bagisiklik sistemi,genetik,stres vb. faktorlerden olustugunu konusunda tum doktorlar hemfikir.internette bayaa bi arastirma yaptim,bir iki doktora da gozuktum,kesin olarak bir tedavisi yok gibi duruyor herkes baska baska seyler soyluyor.kisiden kisiye degismekle birlikte bende sonuc veren bir tedaviyi sizlerle paylasmak istedim.ne kadar onemli,kisiyi rahatsiz eden daha cok strese sokan bi durum oldugunu biliyorum,o yuzden umarim birkac kisiye yardimci olur bu yazdiklarim.
istanbulda anadolu yakasinda bir doktora gittigimde bana bagisiklik sitemini guclendirici bitkisel bir cay karisimi onerdi.
-sahdere otu
-dag cayi(yayla cayi)
-kusburnu
-beyaz papatya
-anason tohumu
-kereviz tohumu
*2 su bardagi su kaynatilacak ve alti kapatildiktan sonra birer tutam icine atilarak kaynamis suda en az yarim saat demlenmeye birakilarak gun icinde tuketilecek.seker ilave edilebilir,sicak yada soguk tuketilebilir.
bu,bagisiklik sistemini guclendirici,hasta olmaniza da engel olucak bitkisel dogal bir karisim,herkes her daim tuketebilir,faydali bi cay. tadi biraz keskin,herkes sevmiyebilir ama saglikli seyler lezzetsiz oluyo :)
bunun yaninda iceriginde (petralatum,bergomat yagi,havuc yagi,limon yagi,tarcin yagi,lavanta yagi ve gul yagi) olan tamamen katkisiz bitkisel bir krem onerdi,her eczanede bulunabilen bi krem degil ama o yakinlardaki bi eczaciya getirmis seri uretimi var,ben satin aldim. reklam olmasin die isim vermicem ama icerigini yazdim yag oranlarini bilmiorum kutuda yazmio. iceriginde bu yaglar var. bu yaglari karistirarak bitkisel,dogal bu kremi kendiniz yapabilirsiniz saniyorum. bu kremi her gun sur ve zararsiz saatlerde,sabah-aksam gunesinde guneslen dedi. (evet diger gittigim doktorlarin aksine ozellikle gunese cikmami onerdi)
* ilk baslarda kirmizilasip daha sonra gectigini farkettim. su an baska bir iki yerde kucucuk nuksetti.yaz olmadigi icin guneslenemiyorum ama daha once tedaviye sonuc verdigi icin problem etmiyorum. ozel hayatimdaki stres te kismen azalmis olmakla birlikte stres faktorunu tamamen hayatimdan cikarmaya calismami onerdi (biliorum bu bi tercih degil ama bunlari soylemk te doktorun gorevi) cay direkt olarak baglantili degil ama bu hastalik bagisiklik sistemiyle alakali oldugu icin bu cay ile yada baska sekilde bagisikliginizi guclendirmelisiniz. sadece kremi surup guneslenmedigim zaman kisa vadede bir degisim gozlemlemiyorum ama kremsiz de sadece gunes bi ise yaramaz hatta zararli olabilir gibi geliyor.uzun lafin kisasi bence olay guclu bir bagisiklik sistemi, ise yariycak bir krem (internette hepimizin bildigi mavi nivea kremle guneslenip sonuc alan birini de okumustum) ve zararsiz saatlerde guneslenmek.
*herkeste ise yarar mi bilmiyorum,doktor da ''sende tedaviye yanit aldigimizi gormek guzel'' demisti,demekki herkeste tedaviye cevap alinamiyor. ama o kadar cok seyi deniyoruz ki bitkisel ve zararsiz olan bu yontemi denemenizden bir zarar gelmez. Belki birkac kisiye daha faydam dokunur diye usenmeyip uzun uzun yazdim,vitilgo ile ilgili arastirma zamanlarda bunun gibi bi yazi bulamamistim cunku,cogu reklam ve mantigima uymayan seylerdi. tek cozumu benim yazdigim tedavi degildir muhtemelen,isin tedavisi,aleoverali urunler vb. seylerden de sonuc alanlar vardi sanki ama hepsi denemeye deger.